- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Bocsi nem trollkodni akarok, de valóban igaz, Intel cucchoz csak Nvidia. Mióta kicseréltem az R9-270X kártyámat egy GTX-760-ra azóta egyszer sem fordult elő, hogy a lekapcsolódott monitor ne adott volna képet mikor ébresztem. (Nem alvó módból gép ébresztés, csak a monitor van lekapcsolódva) Igaz buktam a bulin nem keveset, de az idegbaj megszűnése nekem megért ennyit!
-
Clemi
veterán
válasz
misiizsai #51313 üzenetére
Ne csüggedj, ez AMD ficsőr
(hogy húzná az anyjába a driver író az összeset amije van) Ez ilyen és így is marad szerintem egy darabig. Nekem mióta megvettem és beüzemeltem a 14.4-es kártyával, azóta ilyen. Már kikapcsoltam a PCIe energia megtakarítást és mot a zerocore disable kis progival próbálkozom, ami talán beválik. Azért csak próbálkozom, mert elég ritkásan jött elő eddig is ez a marhaság, de mióta feltettem ezt a kis segédprogit, azóta nem jött elő a hiba.
-
Clemi
veterán
válasz
lowzor #50895 üzenetére
Persze igazad van, de mikor valaki úgy indul neki, hogy van rá 45 max 50e, viszont ugyanakkor a legolcsóbb 280-as kártya 62e akkor nem azt fogja megvenni. Na én pont így jártam három héttel ezelőtt. Mondhatni megszívtam, mint ahogy írtam. Ha aznap rácsapok, mikor megtaláltam akkor kb 53e lett volna a 280-as, de másnap délelőtt már felmentek az árak mire észbe kaptam. A franc se gondolta, hogy ekkora változás lesz ilyen hirtelen. Akkor széttúrtam a netet de a legolcsóbb ráadásul csak 2 év garis Sapphire is 62e lett hirtelen, most pedig már Asus-t is kapni 58-ért.
-
Clemi
veterán
válasz
lowzor #50892 üzenetére
Újonnan kb 1 árban van a 270X-el a 280
Volt egy időszak nemrég, mikor ez valóban igaz volt! Akkor akartam pont kártyát venni, aztán egyik napról a másikra kb 10e Forinttal feljebb mentek a 280-as árai. Konkrétan amit akkor kinéztem és meg volt nyitva a webáruházban a 280-as kártya, reggel frissítettem és 52e helyett 61e lett az új ára.
Ahogy néztem, kicsit megint lejjebb ment az áruk, mert most egy ASUS gyártmányt már 58e-ért lehet találni. -
Clemi
veterán
válasz
Steve198310 #50821 üzenetére
Próbáltam én már mindenféle billentyű kombinációt, ahogy a ctr+alt+del vagy a Win+Tab, az alt+Tab, de semmi. Olyankor csak a reset segít.
-
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
Hali
Van egy olyan idegölő bibi nálam, hogy időnként a képernyő nem akar visszakapcsolni. Nálam úgy van beállítva, hogy 10 perc tétlenség után lekapcsol, de mióta ez a kártyám van (Asus R9-270X) azóta szereti eljátszani, hogy nem kapcsolódik vissza a kijelző, hiába csinálok bármit. Azt hittem először, hogy az USB szelektív felfüggesztés miatt van, de miután azt kikapcsoltam és megint előjött a hiba, ráadásul ma a billentyűzetről vakon sikerült elindítnom a média playert, így tudom, hogy a kártya szórakozik.
Van másnak ilyen tapasztalata? Az előző GTX460-al soha nem csinálta ezt, viszont az azt megelőző Ati kártyámmal már előfordult arra emlékszem.
Van erre valami orvosság? -
Clemi
veterán
válasz
haypro #50719 üzenetére
Mértem egy újabbat, de most több opciót bekapcsoltam ami a Maximum értéket rögzíti.
Most így nézett ki egy újabb óra után:
Az a 127 fok nem tudom mi volt.
Egyébként az Asus mellett a legfőbb érv a 3 év garancia volt, és nem mellékesen hibátlan állapotban most adtam el az előző kártyám (3 év és pár hónap után) ami szintán ASUS volt
Valahogy megbízom a márkanévben. Mióta PC-t használok (kb 1988 óta) csak ASUS alaplapom volt eddig
-
Clemi
veterán
Csak érdekességnek, hátha valakit érdekel, illetve egy 270x kártya vásárlásán gondolkodik.
Én egy Asus mellett tettem le a voksom, abból is a TOP verziót választottam, úgy érzem nem volt rossz döntés. Igaz, baromi nagy, majdnem 30 cm a teljes hossza, így a házból ki kellett vennem a 3,5"-os HDD keretet, hogy rendesen elférjen de szerencsére átalakítókkal sikerült a 2 HDD-t áthelyezni a nagyobb tartó keretekbe, az SSD meghajtóknak pedig találtam máshol helyet.
A kártya baromi csendes, gyakorlatilag én még nem hallottam a ventilátorok hangját a hőmérsékletek ennek ellenére teljesen korrektek. A kártya erejével se volt még eddig semmi gondom. A BF4-el kezdtem el használni, bár a "Mantle"-t nem sikerült életre keltenem (nem jelent meg a grafika beállítások menüben) a javító path és a Catalist 14.4 ellenére, de az FPS értékek így is 60 fölött vannak a Fraps 75-ös átlagot ír, de a maximumok 90 fölöttiek.
A lényeg, hogy csak ajánlani tudom a kártyát mindenkinek
A GPU-Z szerint így néz ki a kártya kb 1 óra BF4 után.
Ahogy elnézem, proci limitem ráadásul nincs
-
Clemi
veterán
válasz
brown26 #50654 üzenetére
Szétfolyt paszta nem, (a jó minőségűek nem vezetik az áramot) ellenben ha pasztázva volt, valószínű hajtva is ezerrel, ehhez nagy valószínűséggel párosul az időnkénti extra hőfokon járatás...... a többit gondold hozzá.
Persze ez csak az én véleményem. A helyedben én stornóznám az üzletet. -
Clemi
veterán
Egyébként melyik Catalist amit ajánlott használni?
-
Clemi
veterán
Sziasztok.
Tervezek váltani egy (Asus) R9 270x kártyára. Mennyire gyakoriak a gondok ezekkel a kártyákkal, mert ahogy hallottam, a 260-ra nagyon panaszkodnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest