Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
-
Triathlete
senior tag
válasz
Baryka007 #56598 üzenetére
48°C-nál dobott le legutóbb. A VGA-t 40%-nál jobban nem pörgeti a játék sem. A maximális hőfok 53°C volt amit elértem vele. Volt, hogy ott sem dobott le.
A CPU-n elég nagy hűtő van, 32°C-nál az sem volt még melegebb játék közben. Mikor stress tesztet futtattam akkor volt talán 35°C a max.
MSI Afterburnerrel néztem az adatokat. Valósnak tűntek mert a CPU-n a hűtőt nem éreztem melegnek.
Esetleg valami egyéb ötlet? Köszönöm!
Kacérkodok a BIOS frissítéssel.
Fura, hogy a 430-as táppal jobban működik aminek 75% a kihasználtsága az új 500-assal aminek 80% rosszabbul. -
lotuska
tag
válasz
Baryka007 #56579 üzenetére
Megoldodott a dolog, a draga Asrock P67 Pro3 alaplap 1.80-as BIOS-a nem tamogatta a kartyat. A legujabb 3.30 BIOS-al tokeletesen mukodik.
Nehany szo a kartyarol, R7 370-rol, valo igaz, hogy nem tartozik az ajanlott tipusok koze a game-rek koreben. Viszont en ugy gondolom 2 dolgot kell figyelembe venni kartya vasarlasnal:
1.) ar/gari - 24.000Ft/32honap gari
2.) felhasznalasi terulet.Olyan koca jatekosonak, mint en megfelelo beleposzintu kartya, valamivel erosebb, mint az elozo kartyam Gigabyte GTX750Ti WF2 es szepen fut rajta a wow/GTA 5 + nehany regebbi cimu jatek FHD-ban. Egyetlen bajom vele eddig, hogy nem tamogatja a Freesync-et. Kesobb leirom tovabbi tapasztalataimat.
-
Giot
addikt
válasz
Baryka007 #56547 üzenetére
Hm ez is lehet egy tényező azokon kívük amit a cikk is említ.
De befolyásolja hogy mennyire összetett egy tápellátás, hány fázisból áll, annál több alkatrészt használnak, ezek egymástól való távolsága elhelyezése a PCB-n. Szóval sok összetevős.
Én ennyit tudtm kihámozni a cikkből. -
pengwin
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
Baryka007 #56442 üzenetére
A forrasz eredete egy beszélgetés volt, hogy régen miért voltak tartósabbak a cuccok. Többen, köztük én is jeleztem, hogy régen volt az ólmos forrasztás, ami jobb volt, mint a mostani ólommentes, rideg sz*r, és sok döglött kártya reballozással életre kelthető. Ezt tekerték egyesek abban az irányba, hogy azért döglik ez a kártya, mert a forrasz.
-
válasz
Baryka007 #56428 üzenetére
Van egy
- test
- tápfesz
-pwm jel (20 kHz körüli négyszögjel, a kitöltési tényezővel (a jel "szélességével") változtatható a fordulatszám )
- fordulatszám jel, ezt a venti adja visszaAz három vezetékesnél nincs bekötve a fordulatszám jel.
A vezeték a legegyszerűbb a történetben, szóval annak van a legkisebb esélye az elromlásra, de multiméterrel lehet ellenőrizni. -
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Baryka007 #56359 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az érdemi válaszokat!
A fikázó savazással nem nagyon tudok mit kezdeni "Baryka007" kolléga, de ha neked jó volt, akkor az is megérte.
Van szerencsém az ország egyik legnagyobb egyetemén oktatni, és ha el lennénk látva az egyetemen olyan gépekkel, amikben három számjegyes core i7-es processzorok lennének, akkor nagyon boldogok lennénk
Biztosíthatlak, hogy léteznek ezekkel a három számjegyű core i7-el ellátott gépek, és még sokkal régebbiek is.
Az udvariasságot és a jó modort már nem is kérem számom, mivel sajnos az elavult számítógépek mellett, az egyetemen volt szerencsém azt is megtapasztalni, hogy a hallgató ifjúság abban sem túl erős
Minden jót!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Baryka007 #56303 üzenetére
Itt sajnos már csökkentek az FPS ek. Szóval CPU-n kellett volna húzni
Ez nem biztos hogy így van. Ugyanis a Heavenhez nem kell sok proci.
A jelenség(FPS csökkenés) oka az lehet, hogy a memóriák már elkezdenek hibázni ezen a sebességen, de észreveszi a hibát és javítja, így csökken az fps. -
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #56302 üzenetére
Noh megvannak az eredmények, sajnos csak Unigine Heavennel teszteltem.
Írok pár szót... Mert megérdemli ez a Hawk...
Szóval egy Pitcairn GPU ról lenne szó MSI 7870 Hawk...
AMD által megadott gyári értékek: GPU: 975 mhz <-> MEM: 1200 mhz
MSI 7870 Hawk ref: GPU:1100 <-> MEM: 1200 mhzNos innen kezdtem el a tuningot, fesz emelés nélkül 1200 / 1290 ig lehet húzni ( nálam ) Amúgy a kártya ASIC Qualityje 82,7% !!!
Szóval gyári órajelen mért eredményeket itt nem is fogtok látni, a legkisebb érték amit láttok az tető amit fesz emeléssel elértem...
Itt a kártya 96,4 FPS-t ért el max.
Majd sok tesztelés után, rájöttem hogy hatványozottan minél magasabb órajelre húzod a kártyát. Annál több nafta kell neki... Szóval az elején 1240 es GPU órajellel sem ment a dolog mert nem adtam neki elég feszt. Aztán rájöttem, hogy hol éhezik, és mennyit a kártya.
Szóval a következő értékeim ezek voltak:
GPU:1285 mhz
MEM:1365 mhzItt volt egy lóugrás ( ha tényleg annyira nagy
)
Max fps em nőtt 105,6 ra !!!
Ezután ugyan ennyi fesszel mentem
GPU 1295 mhz
MEM 1385 mhz
értékekre, itt sajnos már csökkentek az FPS ek. Szóval CPU-n kellett volna húzni de ahhoz már nem volt idegzetem, és megálltam itt mint egy láthatatlan határnál. Pedig a kártyában MÉG mindig volt nafta. -
-
closedown
csendes tag
válasz
Baryka007 #56210 üzenetére
Chieftec CTG-450-P. Nagyon sokat próbáltunk tájékozódni, kérdezősködni, mielőtt megvettük, sokan ajánlották. Aztán mégsem bírta rendesen. 3 éves volt, pedig nem volt extrém körülményeknek kitéve. Azt mondta valami műszerész valaki, hogy a pufferkondenzátorok mentek el. Nem értek hozzá, nem is érdekelne, de így, hogy magával rántotta az 50 e kártyát, azért bosszús vagyok.
Ha a biztosító nem fogadja el, akkor szerintetek érdemes megnézetni még valahol, hogy meg tudják-e csinálni??
-
anderledani
őstag
válasz
Baryka007 #56188 üzenetére
Nem csak firefoxnál, illetve nem tudom. Mondom, tegnap a gta 5 is kicrashelt... Az már biztos hogy nem egy adott videokártyával van gond.
Igazából nekem laptopon GTX 950M-el is vannak hasonló hibák szóval tényleg a firefox-szal lehet gond, a GTA 5 crash meg random volt... -
anderledani
őstag
-
anderledani
őstag
válasz
Baryka007 #56180 üzenetére
Már volt az aqua-nál, kétszer vitték vissza a szervizbe mert nem fogták fel a hibaleírásom.
Másik VGA-val és másik táppal is rossz, szóval VGA bios update sem játszik. (A másik vga R9 380 volt)
(Az egyik táp CTG-500-80P a másik CTG-550-80P, egyikkel se jó)
Alaplap és processzor is lett cserélve időközben, előtte és utána is rossz volt. (Asrock 970 Pro3, FX-6300 > MSI Z87-G43, i5-4690K)
Memóriák memtest86-al letesztelve.
Soha nem vittem még szervizbe komplett gépet, most is elég megalázó lenne
Így néz ki a hiba egyik megjelenési formája: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Motoros topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest