- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bobalazs #56931 üzenetére
Kössz!
Igen, olvastam róla régen, de mivel nem találom a cikket, így nem vagyok biztos, hogy a legelső GCN-re is igaz ez. Neten meg csak fórumokban említik ezt a ténát, és ott össze-vissza beszélnek.4K-s 10bites monitort akarok venni, és ha nem megyek biztosra, akkor otthon fogok koppanni, hogy elég lett volna a 100k-val olcsóbb típus is.
-
qdak
addikt
válasz
bobalazs #56864 üzenetére
bocs ugy ertettem nala is, driver nelkul okes a kep, akkor tudna biost flashelni kisebb sebessegre beallitva, vkinel itt meg angol forumon is megoldotta (h ideig orokre nem tudom)
azt pl nem tudom ha integralt is van, de ben a pci-e ben a kartya, akkor is tudsz e flash elni ?
-
pengwin
addikt
válasz
bobalazs #56812 üzenetére
Van itthon még tökéletesen működő 8800GT-m, ami már szerintem tíz évesnél öregebb, pedig az is fűtött.
Az MSi Gaming R9 270-ek meg pont kikapcsolták a ventillátorokat terheletlen állapotban, ha nem tévedek.
Szerintem sokkal károsabb a nagyokat ingadozó hőmérséklet ezekre a kártyákra (és a forrásztásukra!!!), mint az általánosan magasabb hőmérséklet idle-fan-off mellett.
-
kopygege
tag
válasz
bobalazs #56713 üzenetére
Itt egy bővebb leírás, de sajnos nem tudom belőle kihámozni, hogy mi a konkrét megoldás:
Előre is köszönöm!
-
CirrMee
addikt
válasz
bobalazs #56625 üzenetére
Ha rákötsz egy multimétert, és azon sem látsz semmi gyanúsat, akkor gondolom azt is b*szhatod. Nem fogsz sehonnan sem olyan csuda szerkezetet kapni, amivel a kondik púposságát monitorozhatod. Vagy fordítva: attól hogy találsz random egy púpos kondit a tápodban, még nem biztos, hogy szenzorral, vagy műszerrel is ki fogod tudni mutatni.
Az Aida meg nem a kisujjából rázza ki, vagy találja ki azokat az adatokat, amiket mutat. Van az adott hardvernek egy vagy több szenzora, azok gyűjtik az adatokat, az Aida csak egy eszköz, ami ezeket kiolvassa, és számodra értelmezhető formában eléd tárja. Kb ennyi értelme volt a kirohanásodnak vele kapcsolatban. Itt is célszerű megjegyezni: aki kíváncsi valós értékekre, az nem a szenzorok értékeire hagyatkozik. Illetve nem ezres teszkós multiméterrel áll neki méricskélni.
-
-
Popes
őstag
válasz
bobalazs #56382 üzenetére
+pengwin
Nem extrém a terhelés meg nem is hangos a kártya szóval nem kellene hogy zavarjon, viszont akkor is érdekes jelenség hogy ugyan annyi alapon futó szolgáltatás mellett(processexplorer-el monitorozva) alapjáraton a 30 egy-két fok 10% ventiből lesz 50 fok és 30% ventihasználat.
-
-
Baryka007
addikt
válasz
bobalazs #56238 üzenetére
Csak megjegyzem hogy a silányabb minőségű tranzisztorok már 90 foknál is eltudnak pukkanni ... És bizony van belőle 2,8 milliárd a GPU-dban....
Én MSI Afterburnerben beállítottam eddig minden léghűtéses karimnál, hogy 65% on már 100% on hűtsön... Ezeken a kártyákon amúgy sincs hangos hűtés, én inkább kímélném az eszközt, mint zavartatnám magamat a "zaj" miatt.
-
sepsi0
őstag
válasz
bobalazs #56232 üzenetére
Anno azért vettem Asus R9 270X-et, mert ajánlott kártya és gyártó volt.
Nagyon jól szolgált 2 évig.
Hozzáteszem, hogy 20 éve van folyamatosan pc-m, eddig egy 10Gb-os Quantum vinyóm szórakozott csak.
Soha nem halt meg egyetlen hardverem sem. Nincs tuning, hűtésre mindig odafigyeltem, nagy ház rendes kábelmenedzsment. Folyamatosan monitorozva van minden Aida64-el....
2-3 havonta kompresszoros nagytakarítás.
Na mindegy, úgy érzem ennél jobban nem tuduk vigyázni. Most már mindent cserélni fogok gari lejárta előt. -
sepsi0
őstag
válasz
bobalazs #56207 üzenetére
Nekem a másikat 1 év garival elvitték 33eft-ért. Ha új 3 év garis 45-40eft körül eladhatod.
Azért kíváncsi lennék honnan kapartak neked elő egy újat....
Ja és hozzá teszem, egyszer sem kellett zaklatnom a boltot. 06.12-én szoltam, hogy rossz, tegnap írtak vásároljam le.... Pozitív csalódás. -
CirrMee
addikt
válasz
bobalazs #56141 üzenetére
Ez inkább.
Ez a "krimszonöltemeg" kb ugyanaz a hiszti, mint anno az Athlon XP mizéria idején. Most is volt egy hiba, ami korrigálva lett, de divat lett ráhúzni az azóta megjelent összes driverre, holott a hiba hónapok óta nem létezik.
Az ólommentes forrasztás inkább játszhat bele. Sajnos ez a forrasz nettó ócskaság a régi ólmoshoz képest. Ridegebb, törékenyebb, ezt kombináld még zabálós kártyáknál a hőingadozásokkal - nem hiába tartalmaz az ólommentes forrasz is minimális ólmot.
A tervezett avultatás azért gáz elmélet, mert viszonylag sokan állítják, még a garin belül döglik le a kártya.
-
-
Giot
addikt
válasz
bobalazs #55824 üzenetére
Igaz nem vagyok szaki de itt már azért a második bőrt húzták le a Pitcairn-ről, még ha át is nevezték.
Jobb a gyártási hatékonyság, jobban sikerülnek a gpu-k, kevesebb szivárgó áram, kisebb fogyasztás mellett magasabb órajelre is képesek.
Így lehetséges hogy 1x 6pin-nel is hozza a 270X órajeleit.
Bár szerintem a fórumtárs kifogott egy jobb darabot aminek örülni kell, de nem hiszem hogy ez általános lenne.
A biztos a 2x6 pin és a magasabb fesz vagyis a 270X ezekhez az órajelekhez. -
Popes
őstag
válasz
bobalazs #55822 üzenetére
Szerintem olvasd át még egyszer figyelmesen amire válaszoltál.
Ott a GPU-Z valid is, és szó nincs 1050-ről, de nem is tudom hová akarsz kilyukadni ott van az eredmény és hasonlítsd össze a 270x eredményeivel és órajeleivel. Ezek alapján kizártnak tartom hogy ne kérné be ez is a 180w-ot.(de mindenképp 150w fölött kell lennie)
És bármilyen hihetetlen 1db tápkábel van és gond nélkül megy amint látod. -
Popes
őstag
válasz
bobalazs #55818 üzenetére
És szerinted hogy kapsz kevesebb teljesítményt ha stabilan tartja az órajelet? Mivel szabályozza vissza?
Futtattam a kedvedért egy Unigine Heavent végig stabilan 1150mhz 100% kihasználtság és a pontszám is azt mutatja hogy hozza a 270x szintet, semmi jele hogy lenne 150w-os határ. (vagy a 270x sem eszik 150w-ot
)
Giot Még a limitet sem biztos hogy ki kell tolni, nálam a limit és a fesz is alapon van.(bár ezt gondolom kártyája válogatja)
-
kriszbon
őstag
válasz
bobalazs #55810 üzenetére
Ezzel semmit sem mondtál, mert az hogy egy szabvány leírja ezt, az nem jelent semmit.
A másik meg, hogy tudtommal a 150W-os fogyasztás csak elméleti szinten van maxnak meghatározva, ha fizikaliag vagy elektronikai úton nincs ez lekorlátozva, akkor továbbra sem értem miért ne tudna többet felvenni. -
doooo
veterán
válasz
bobalazs #55757 üzenetére
Ledobtam azt a vacak 16.1-et, és visszaraktam az előzőt a 15.12-t, az jól működött előtte is, és hála az égnek, most megint minden rendben van (gyorsan le is kopogom). Visszajött a 300/150 MHz meg a hőmérséklet is 30 C-ra esett vissza. Annak meg végképp örülök, hogy tudnak róla... csak így tovább, AMD..
-
-
-
Giot
addikt
válasz
bobalazs #55436 üzenetére
Rendben teszek egy próbát.
A vga-nak 1100mhz a boost órajele 1050mhz a normál. Jól értem ha valami oknál fogva eléri a tdp limitet akkor vált vissza 1050mhz re?
Volt 7870 em ilyen gond nem jelentkezett pedig egy sima dual-x volt amit 1150mhz es gpu órajelen használtam.
Szóval lehet kitolom a tdp limitet is 50%-kal hátha ez is hatással van rá mivel a witcher 3 elég keményen terheli a vgat 98% nem gyenge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- OLCSÓ MONITOROK
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest