- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Az elsőre nem tudok mit mondani, még szerencsére nem találkoztam vele. Esetleg nézz utána hogy van-e frissebb bios a vga-hoz. Mintha az Asus vagy MSI esetében olvastam volna valami hasonló hibáról, amit egy újabb bios-sal orvosoltak.
Nem tudom milyen procid volt előtte, de a cpu limit még mindig fennáll. Az a 2,7GHz elég kevés már, 6 mag ide vagy oda. Esetleg ha a tuning szóba jöhet, akkor egy 3,5-4GHz körüli órajel már sokat dobna rajta.
-
katt777
félisten
Én is min FPS-ről beszéltem.
GPU kihasználtságod gáz, mintha durva CPU-limited lenne (adataidnál semmi). Nekem is az volt dec. előtt (kb. 80% proci, kb. 85% VGA), tuningolni kellett a VGA-t, hogy 100%-ban menjen, és ez nem vicc. Talán vmi játékba beépített kényszer, hogy erősebb VGA-t vegyél, mert ahogy erősebbnek hitte a kártyát, rögtön 100% lett a CPU kihasználtság is.
7870XT alapon is OK már 13.12-es driver óta. Direkt megnéztem füves pályán és esőben, mert már annak idején is erre hívták fel a figyelmemet, hogy itt nézzem.letepem: nV és AMD fronton is vannak spórolós gyártók, nem szabad tőlük vásárolni. Ez persze nem zárja ki, hogy nagyobb nevek is bukjanak olykor. Intelből csak az alaplapi drivereket teszem föl, azok viszont VGA-k nélkül is kellenek. Az biztos, hogy nekem mindig Intel+nV komb vált be a legjobban (még a tiszta AMD is gáz volt, mert az meg a Virtuval nem bírt együttműködni), a 7870XT ebből a szempontból is kivétel.
Habugi: Az a király, hogy a Mantle elvileg éppen a gyengébb kártyákat tenné hasznosabbá, azokon meg éppen nincsen 1GB-nál több RAM. Amúgy Thief DX-ben (Full HD Maxigraf) 1920MB körül zabál, Mantle alatt 2020MB-ot, azaz ez már határeset. És persze Mantle -10-13% teljesítmény, de a kompromisszummentesség megvan, mert DX-ben min 34FPS, Mantle-ben meg 28.
-
katt777
félisten
Nem a bios a gáz, ha csak nem modolt.
Afterburnerben is csinálhatsz egyedi vezérlést, hogy visszalépjen 2D-be, vagy fel 3D-be, a profilok beállításainál, és akkor nem kell kézzel váltani. Nekem inkább az a bajom vele, hogy hiába jegyzi be magát w8 auto indításba, sohasem indul el, akárcsak az aida64.
béta nyafogás abbamarad, ha jön a következő verzió, állítólag a héten. Sajna ezt kell használni, mert Trixx v. GPU-tweak nem kezeli a feszeket. Esetleg visszaállítod a dátumot a gépen.HDMI hangot nem teszteltem, mert a monitoromon csak hangkimenet van, az erősítőbe meg úgyis be van kötve a gép audio outputja, szóval erről nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy HDMI módban olyan szarul kezelte a képernyőt, ami miatt inkább visszatértem DVI-re (és itt nem csak a kép összehúzását értem alatta, ami driverből azért orvosolható).
Az előbbi hsz-ban említettek miatt viszont át tudom érezni a problémádat. Az "érdekes" amúgy, hogy nV kártyákon nem igazán vannak ilyen bugok, meg rendszerborulások, a jó minőségű alkatrészekkel szerelteken még BS sem fordult elő anno. Most meg azt olvasom, hemzseg az R9-eken. Lehet, hogy azokra is valami gagyibb alkatrész (VRM?) került.
Hát, C3-at én ultrában tolom, 30+FPS-szel.
EnterR: Mindig az az első dolgom CCC telepítés után, mert sajna néhány játék felülvezérléséhez szükség van rá, amúgy csak driverből egyébként elég simán megy minden.
-
Pancsermeste
őstag
Régebbi kártyáknál onnan tudtad, hogy hol a RAM órajel vége, hogy elkezdett szemetelni. A mostani modern kártyáknál már olyan fejlett a hibajavítás, hogy nem igen látsz hibát a grafikában ha túlhúzod a memória órajelet, és csak teszteknél a csökkenő pontszám mutatja meg, ha már hibázik... (ettől függetlenül lehet, hogy az 1650MHz még stabil, de érdemes megnézni kicsit csökkentve az órajelet)
-
F e Z o
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest