- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi73
senior tag
válasz
motown5l #51372 üzenetére
Azért még egy pár dolgot még nézzél meg a kártya érdekében ,. Mondjuk , lehet a pci slot " is koszos esetleg . Mozgassál meg minden csatlakozót ami a vga - val kapcsolatos . Driver csere , utoljára meglehet próbálni az órajel visszavételt , de akkor eleve hibás a kártya ha nem bírja a " gyári órajelét .
Az alaplapi csatlakozóról (6 pin ) , én úgy tudtam hogy az a pci sinnek ,. és a északi hídnak , ad+áramot , de lehet nem így van ,.ez érdekelne most már engem is , mert nekem egy kábel van bele dugva , a másik az gyárilag le van matricázva .
Közben még eszembe jutott hogy érdemes a venti fordulatot manuálisan beállítani ( Mondjuk MSI Afterburner ) , mert lehet " csak túlmelegedés miatt csíkoz .
-
Apollo_21
addikt
válasz
motown5l #51368 üzenetére
Ha a proci alapon van..akkor nem szükséges hozzá a +4pin, de mondom ha zavar...akkor összegben nemnagy tétel ahogy már korábban egy fórumtárs is írta.
Viszont a vga az így bajos ha csíkoz. Órajelet esetleg lentebb veszed, vagy neadj isten a power linitet kitolod? akkor is csíkoz? -
-
do3om
addikt
válasz
motown5l #51352 üzenetére
Hőfokokat figyeld ugy ne felejtsük el hogy:
Videokartya:XFX R7870 Tahiti 2Gb
Ez elég ok arra hogy valami melegedés legyen a dologban.
Tuning van, esetleg feszültséghez van nyúlva-csökkentve ha lehet?Az a csatlakozó azt hiszem inkább a CPU-nak szólna be de ha már rajta a lapon valamikor valóban vehetnél egy oda valót.
-
urbi73
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
motown5l #49309 üzenetére
VRAM hiba, nem kap elég feszt. Próbálj neki adni, v. órajelet lejjebb venni. Ha csak nem a CPU-ra várakozásba hal bele a GPU. A procit kidobhatod, ezzel a VGA kártyával talán még a régi VGA teljesítményét sem hozza.
bozont: Na, megint csalásokkal (ja, tudom, optimalizálás) teli a driver. CCC-ben szépen beállítottam a finomításokat, WTNO teljesítmény lezuhant 8-28FPS-re, és persze a kihasználtság felment 94-95% körülire. Viszont ha ott letiltod a VSync-et, a programban sem lesz (nálam felugrott 125FPS-re az elején, de még megnézem mindent Catalyst-butára visszaállítva).
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45860 üzenetére
Ami felette van:
Core Voltage (mV) az lenne a feszültség, a csúszkát meg úgy kelted elvileg életre hogy bemész a Settingsbe és ott van egy olyan h Unlock Core Voltage meg Voltage Monitoring vagy micsoda, oda két pipa és elvileg életre kel a csúszka. De ez sem biztos, nem mindegyik karinál lehet, nekem pl valamiért nem jó.
Ha még állítod is akkor is lefelé(!) és nagyon kis mértékben most mondok egy példát 1.25V-ról 1.20-ra, de ebben én sem vagyok otthon. Ha lefelé állítod, azzal csökken a fogyasztás és az ez által keletkezett hő stb...
-
Apollo_21
addikt
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45848 üzenetére
Az is sok mondjuk, nekem 31 fok alapon.
Fogalmam sincs mi lehet a gond, de biztosan kapsz majd valakitől nemsokára egy kielégítő választ.
Fesz cibálásban meg nem merek neked segíteniSzerk.:
Mondjuk a szellőzést inkább ventikkel kellene megoldani!Valóban az van benne, de akkor sem kellene neki 85 fokos meg 40 fokosnak lennie, enyémen közel nincs olyan jó hűtés mégis jobbak a fokok. Ott más gond lesz, de én sem tudom tényleg.
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45842 üzenetére
Az oké, de mi a pontos típusa, nekem pl ez volt: FX-787A-CDBC
Egyébként kicsit alul van járatva gyárilag ezek szerint, nekem ilyen alapon a VTX: GPU-Z
A ventik mennek normálisan? Hány %-os ventivel 80-85 fok?
(#45843) motown5l: Ehez már én sem annyira, de van egy MSI Afterburner nevű progi ha eddig nem használtad volna, ott lehet Core Voltaget állítani, bár azt sem tudom neked megmondani hogy azt mennyire kellene, lehet túl van feszelve gyárilag, de akkor sem kellene 85 foknak lennie szerintem.
Ott más gond lesz.
Elrontani elvileg nem lehet, mert ha valami nem jó neki akkor visszaáll alap helyzetbe (vagy az alá) legalábbis az órajeleknél így van, de mindjárt jön egy okos és megmondja a tutit.
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45834 üzenetére
Pontosan melyik típus? Nekem is volt XFX 7870 Double D-m, de az nem Thaiti-s volt...
Egyébként nekem max 70 fokos volt 40% körüli ventivel.
Nagyon jó kártya egyébként, kiba...tt halk!
(#45841) sephi: Biztos hogy sokat segít rajta, de ott szerintem valami gáz van azért a +10 , 15 fok azért már nem kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest