- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
-
-
-
válasz
nomad138 #47583 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy továbbra is a biosban kell szétnézned, ha nem bootol be a gép...Amennyiben bios van ,csak nem bootol be, akkor meg kellene nézni a boot opcióban a beállításokat például...Bios frissítéssel alaplapot még nem hallottam tönkremenni , olyan viszont van ,hogy frissítés után mindent automatikusan gyári beállításokra állít vissza, előfordulhat, hogy ezért nem bootol be...
Szépen türelmesen nézz végig mindent a biosban, hogy mi nem stimmel.. -
letepem
aktív tag
válasz
nomad138 #47583 üzenetére
Ne itt érdeklődj! Meg lehet oldani a lap bios frissítését máshogyan is, de azt mondjuk egy alaplap topicba írd le,mert itt kevesebben foglalkoznak ilyesmivel!
Írd le PONTOSAN mit tettél, hogyan, miként, a körülményeket, majd kérj pontos instrukciót!
Írd le, hogy nem vagy nagy szaki, csak próbálkoztál és nem állt melléd a kezdők szerencséje!Amúgy nem tudom, hogy egy félrekattintásnál, hogy tudtál rosszul flashelni ?
Mikor? Szokott lenni egy messagebox: Igen,Nem,Talán
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47579 üzenetére
Mielőtt nekiállsz egy hülyeségnek, kérdezd meg. Nem rosszindulatból mondom. BIOS frissítés RAM/CPU kompatibilitás probléma miatt szokott történni, tuningon nem javít semennyit. De legvalószínűbb a CPU limit, pláne hogy a multi rendesen megdolgoztatja a CPU-t, és gyári órajelen futtatod (?)
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47567 üzenetére
Hanyagold azt a szutyok automata tuning buzerálást, mert akkora feszültséget ad a procidnak, hogy egy hét után pápát választ. Persze, hogy nem megy 3,8GHz fölé, mert ott már éhesebb. Magasabb órajel egyenesen arányos a feszültség növekedésével. Auto-n meg ne tuningolj. VRM-nek se jó, meg a CPU-nak se. Ezeket mind manuálisan buheráld.
Nem a kártyád kúrta el a lapot, hanem te. Pont jót tesz neki, hogy sorba végigflasheled az összes BIOS-t.
-
-
válasz
nomad138 #47560 üzenetére
Hát kérdés az ,hogy milyen alaplapod, és procid van, vissza olvastam a hozzászólásaid, de a memórián kívül nem találtam semmi adatodat..
Ezt bejelentkezés után az adatlapodon / adataim módosítása / cuccok rovatba tudod beírni, így könnyebb utána nézni , milyen géped is van..
Nekem gigabyte alaplapom volt, amiben az A10 5800k procimat nem tudtam az istenért sem 4 giga fölé húzni,bármit csináltam vele..Mint kiderült hibás volt az alaplap, ezek után egy asrock A88x extreme 6 lapban ugyanazt a procit simán 4.4 -4.6 gigáig tudtam húzni..Ergó lehet, hogy a lapod a ludas a tuningban..
Más kérdés, hogy ha 270-el jó volt, akkor 270x-hez is elégnek kell lennie... Ott inkább vga gond lesz szerintem..
szerk: látom extreme 3 lapod van, nekem is volt ilyen , fx6100-al, és 4.2-n simán ment benne...
-
r9550
senior tag
válasz
nomad138 #47520 üzenetére
neted mien am? nincs leterhelve game közben? torrent stb ping? mien routert használsz szerintem azért ez is elég sokat számíthat nekem g3220+7950 van 8gb ram mellett 2 ssdvel mikor betölt akkor akad be egyszer kétszer azt annyi de nekem sem hajtja a procit maxon sose
-
- = Zk = -
félisten
válasz
nomad138 #47525 üzenetére
nem nagyon néztem vissza, de...
hova van telepítve a gém?!...
mert nekem ilyen szaggatások és egyebek azért vannak, mert öreg a vinyó a gépben. ugye darabokra van tördelve mellé még... igaz, SSD-n van a W7 van, de... tároló vinyón tartom a dolgokat és a telepített játékokat -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
nomad138 #47492 üzenetére
Szívesen, remélem sikerül kitalálnunk a megoldást mert ez később jól jöhet akár másnak is.
A cpu adatokat mivel monitorozzátok ki? Ezt a Riva Tuner stat tudja megtenni?
Szerk: A GPU kihasználtságnál ott mindegy milyen %-on dolgozik tehát 98-99 vagy érdemes 1-2 beállítás csökkentésével azt 99% alatt tartani gpu limit elkerülésére?!
vagy gpu-nál mindegy?!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
nomad138 #47481 üzenetére
Szvsz ennek a procinak + vga kombónak tökéletesnek kellene lennie. (Alapon is)
Chipset driverek rendesen fent vannak, melyik Catalyst van fent jelenleg? Béta vagy a korábbi 13.12?Fejben most nincs teljesen meg az ATI profil felépítése, de annyit tegyél meg kérlek hogy a tálcán az ATI ikonra jobb klikk és a 3d beállításoknál kiválasztod az (optimális teljesítményt), és/vagy esetleg felrakod (maximális minőségre) is, hogy változik e valami. Windowsban is beállíthatnád teljesítmény centrikusra az energiagazdálkodásnál.
Más játéknál mi a helyzet? csak a BF4 csinálja?!
-
marquuard
veterán
válasz
nomad138 #47476 üzenetére
Töltsd ki az adatlapod, hogy többet megtudjunk. De szerintem kevés lesz a processzor, esetleg ha olyan alaplapod van, akkor kb. 4,2GHz-ig feltuningolhatnád, és ismét egy teszt. Amúgy BF4-ben mennyi az átlag FPS?
CPU limit lesz. Nézd meg, egyik mag teker 94%-on, a GPU meg 80%-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest