- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #52066 üzenetére
Az nV módosította a drivert, hogy DX-ben MINDEN játék gyorsuljon, ők nem csináltak vmi Mantle-szerű szart. Elnézést, ha nem jól fogalmaztam, én így értettem.
belinho: Megint mellébeszélsz. Senki nem nézte meg Sapphire kártyával, és mint az közismert, az AMD driverei még a hardverkörnyezetre is érzékenyek. Csak akkor hinném el, hogy rendben van az akkori driver és az AB 4.0.0, ha valaki ugyanabban a környezetben ugyanolyan kártyával tesztelné, ráadásul nekem se produkálta volna ugyanezt a hibát többszöri tiszta telepítéssel.
Akinek nincs particiómentése, az még semmit nem tud az AMD drivereiről.
Még mindig nem volt értelmes hsz-od.makoss: Akkor is előjöhet ilyen hiba, ha nem állítottad be BIOS-ban, melyik legyen az alapértelmezett kártya, vagy rossz helyre kötötted a VGA-t (pl. alaplapra).
Chrome-ot használsz? Nálam Ffox-szal nincs baj. Igaz, nem sokszor videózom neten.Picturemaker: 14.4-ben gázos az AMD accelerated video technology (ha telepíted kodekekkel), és az is lassabb a 13.12-nél. A többit leszámítva tényleg elfogadható.
DeSanto: Ha 1000x nem volt, akkor újra: erősen hardver és környezetfüggő, melyik AMD driverrel ki és milyen hibát tapasztal. Én pl. BS hibát tavaly óta nem láttam, másoknál mégis rendszeres, és a gyártó által is elismerten előfordulhat.
Zsébernardo: Ne feledd, hogy nemcsak a ratyi alkatrészekkel szerelt kártyáknak, hanem a speciálisaknak is lehet gondjuk a meghajtókkal, amelyek referencia modellekhez készülnek, mert mások, pl. több fázisosak, tuningolt beállításokkal futnak, stb. ASUS-nál főleg gyakori az ilyen, én ezért mindig a saját meghajtót javaslom elsőre. Ezek több hónappal régebbiek a referenciáknál, viszont stabilak. Amikor ezek a kártyák még nem is hallottak az AMD-ről, már ATi korukban is megesett az ilyesmi.
rostiron: Nem VRAM, hanem VRM. Talán sokat volt húzva a kártya, vagy csak túlmelegedett és degradálódott, mert nem megfelelő hűtéssel látták el.
-
r00r1
aktív tag
válasz
BogyóBP #49227 üzenetére
Coolink OEM (a narancssárga kupakos) van most rajta, elméletileg ez (annyira) nem rossz....
A csavarokat túlhúzni nem lehet, ugye?@BogyóBP: akkor azért van a rugós előfeszítő benne..
Ja, tegnap este nem kapcsoltam ki a gépet, reggel ránézek a gpu-tweakre, 87 C max.....pedig a steam volt megnyitva, és a böngésző (mindkettő letéve a tálcára)... -
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #49187 üzenetére
Az a határeset, amikor alapból viszi a cuccot, de bármit rátuningolsz az eladdig OK beállításokra, már gáz van. Alapból 18-21A-t ajánlanak ezeknek a kariknak, tápfüggő, hogy ennek hiánya mikor okoz gondot, egyébként igen. Chieftecből vannak jobb és gagyibb tápok is, tiédnek nincs időm utánanézni, de ha túl sok fogyasztó nincs rákötve, nem nagyon okozhat gondot, vinnie kell.
A kevés cache a proci részéről okozhat gondot, anno nagyon sokan szívtak talán még 3870-es koromban azzal, hogy vettek egy olcsó, de jól tuningolható E5-ös procit, a játékok meg elkezdtek akadni, mert +50% tuningtól sem lett több cache a procikban, és amit egy E7 v. E8 elvitt, az E5 már nem, ua. órajelen.
Ha CPU limited van, VGA tuninggal még csökkenhet is a játékok sebessége, mert úgy még nagyobb, én legalábbis több ilyen helyzetben is ezt tapasztaltam.
Driver? 14.4-es meghajtóval Thief Mantle, tuning, és totál artifactes a kép. 13.2b-val semmi ilyen hiba. Sajnos AMD-nél az egyes driverek között csak az változik, mely játékok és milyen beállításokkal bugzanak. Ha találtál olyat, amelyik mindenben OK, akkor mákod van. (Kicsit azért túloztam, de elég gyakran ilyen érzése támad az embernek.)
De szerintem simán teszteld a karit, és HA bármi gond adódna, majd ráérsz akkor aggódni.
Bocs a rémisztgetésért.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BogyóBP #49163 üzenetére
4mag+4modul. nah
ne mond, hogy 8 magos, mert jönnek páran és lehurrognak. ez egy ilyen hely sajnosrégóta PH-s vagyok, sok jó embert "ismerek" innen (névről persze), és rájöttem. ha teheted ink magad tapasztald meg a dolgokat, mert érhet meglepetés
velem is történt már ilyen. azóta csak arra hagyatkozom, amit magam tapasztalok.
(persze, az okos a más kárán, a hülye a sajátján tanul... aha. lehet)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BogyóBP #49159 üzenetére
nekem semmi bajom az FX szériával. nálam elfogadható eredményt produkált CF alatt is (máramikor úgy volt kedve a driver firkálóinak)
most nVidiával használom. elvagyok vele. nem nézegetek teszteket, monitorprogikat stb. arra használom, amiért vettem. játszok vele. oda jó. nekem legalábbis.ha akarod, cseréld el és megtapasztalod. ennyi. én soha nem nézegetek teszteket. max 1-2 embert hallgatok meg csak.
(#49160) Grave444
+1.
adom -
katt777
félisten
válasz
BogyóBP #49141 üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, egy A10-6800K tökéletesen megfelel. Tudom, nekem is fél évig az volt. Full HD-be alapon is elég, de 4.8GHz-ig lazán elmegy, még ha nem is "valódi' a 4 magja. Teszel alá egy 20k-s, középkategóriás lapot, osz' hadd szóljon!
Megj.: Most építettem gépet 7850K-val, 17k-s ASUS lapban, mindössze 4-es tápcsatival, 4.5GHz-en tökéletesen fut, és egy 8k-s hűtővel is alig melegszik. Mellesleg lazán lemegy a CPU-fesz idle 0.4V-ra, csak lestem. Terhelve és tuninggal persze fogyaszt ez is. Ez is tökéletes ezek alá a kártyák alá, ha van +8kd procira. Kissé off, de 2133MHz-es RAM-okkal az igp 1280x1024-ben maxi grafikával vitte az újabb játékokat is.
-
Zsohi
őstag
-
Zigi
senior tag
válasz
BogyóBP #49016 üzenetére
A wot-hoz nem a kártya gyenge hanem az fx-ed. Valóban egy magot használ és egy szálon harmatgyenge a 4100, de még a 6xxx is alapon. Ha a wot a főjátékod akkor intel-re váltasz, de még az i7-en sincs meg fullon fhd-ban a 60 fix fps. Majd ha az oroszok úgy gondolják átírják többszálasra csakhogy ezt ígérgetik már évek óta és semmi nem történik.....
-
marquuard
veterán
válasz
BogyóBP #48147 üzenetére
FX6300 már bőven elég egy 270/270X-hez. Akár alap órajelen is. Én most jelenleg 4,5GHz-n használom. De ne a Heaven legyen a mérvadó, az csak a VGA-t piszkálja. Multikban már inkább kijön a CPU limit. De szerintem ha feltornázod 4,2GHz-re a CPU-t, akkor nem lesz gond a limittel.
-
CirrMee
addikt
válasz
BogyóBP #48147 üzenetére
Alighanem ott a gond, hogy az adott program képes e élni azzal a lehetőséggel, hogy nem 1-2 mag áll a rendelkezésre, hanem több, pl 3-8. Ahol az "egymagos" teljesítmény számít, ott sajna az FX alul fog maradni az i5/7 procikkal szemben, még tisztes órajel emelés esetén is.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
BogyóBP #48049 üzenetére
Azért elég fura lenne cpu vagy vga limit ilyen cuccal azért a 7870 annyival nem jobb kártya nekem ezek vannak Intel Core i5-2500 processzor ,Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5,és a hűtés is tökéletes múltkor prime 95 el teszteltem éppen 60 fok közelében voltak a dolgok,és eddig bármilyen keményebb játékkal játszottam furcsa mód semmi baj nem volt,pedig ilyeneket játszottam végig hogy maxpayne 3 meg ilyenek.Ha csak nem az a ludas hogy eredeti a játék.
-
stork13
aktív tag
válasz
BogyóBP #48052 üzenetére
Nekem az #1 konfigban ugyanaz a VGA van, mint neked és mindent fullra téve fullHD-n 65-85 fps-t tud.
A #2 fullHD-n csicsákat visszábbvéve (árnyék, víz, post process stb. medium vagy high) 40-45 körül, bár 1680-ban sem lett több a másik monitoron.
A WoT 1 magon megy csak (Intel procik előnyben), szerintem a CPU lesz kevés neked. -
Zsohi
őstag
válasz
BogyóBP #43905 üzenetére
Melyik volt az első driver ami már támogatta az R270X-et? Azt tudom, hogy ez csak egy átnevezett 7870, de a korábbi driverekkel még se klappol(13.9). Korábban a 7950-el elég sokat szívtam tuning ügyileg, minden driver máshogy viselkedett. A mostani 270X-nek ma meg nekiugrottam rendesen és 5Mhz-es órajel emelés után is elszáll, amit nem tudok hova tenni... (A memóriát azt sikerült stabilan +175Mhz-re belőni)
-
Steve198310
őstag
válasz
BogyóBP #43420 üzenetére
Igen kicserélték egy Sapphire R9 270X Vapor-x re. Így is össze vissza 46 ezer forintomba került ami jóval ár alatt van ugye.
(#43423) mexel : Én irtam hogy nem volt eredménye mert előjött újra. De most Pl max gazdálkodáson van és azóta nem csinálta. Ez olyan "kinek a pap kinek a papné" Gépe válogatja vagy alaplapja
(#43435) Gaboman: Mit is gondoltam ?
Ja vágom a HD7850 kérdés. Hát egy Asus vagy Sapphire Dual-x amit én ajánlanék
(#43437) bdavid94: És milyen kis Vaporod?
-
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #43418 üzenetére
Én a 970A-D3-as lapomat 15-ért adtam el, az FX4100-től szintén olyan 15-16-ért tudsz megszabadulni. Ebből első körben keresel egy Sandy i5-öst az apróban, 30-32-ért szokott lenni. Lapot meg olyat nézel alá amilyet akarsz, a 8 ezres H61-től a 25 ezres Z-s lapokig. Nekem a 7870-eshez az i5 2400 + Giga Z77 kombó nagyon bejött, nincs ideje pihengetni a vga-nak.
-
mexel
veterán
válasz
BogyóBP #43431 üzenetére
Nem vga függő. Nekem már több sapphire is volt de most msi is csinálja. Azt hittem a 7770-esekkel kihalt ez a dolog, mert amikor 7770-eket tesztelgettem azok közül a Gigabyte és sapphire is csinálta. De olvastam ilyet minden típusról. Akkor a driverre fogták, kijött egy új és azóta nem emlékeztem erre a dologra. Most amikor az első 7870-emet beraktam a gépbe előjött a hiba. Azt hittem a kártya rossz, de szinte mindegyik kártya csinálja azóta, pedig új driver is van.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
BogyóBP #43419 üzenetére
Hát jó pár hsz-szel előrébb van, de a lényeg, hogy itthagyom a gépet, ugye energiagazdálkodásból lekapcsol a monitor(gép megy, monitor nem.) Ilyenkor normális esetben megmozdítom az egeret, és feléled a monitor. Na de valamikor nem, és reset/be-kikapcsolás segít csak
"Open the device manager, open the Universal Serial Bus Controllers, and for the USB Root Hub right click and select properties -- then the Power Management tab. Uncheck the box "allow the computer to turn off this device to save power."
(#43421) kaszas19
Semmit nem matattam, minden gyári beállításokon van, valami alapból rosszul van a BIOS-ban? -
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #43405 üzenetére
Látod pont ez a gond az AMD procikkal, emiatt esik lentebb a minimum fps is. Én 4GHz-en hajtott FX8120-ról váltottam pont emiatt egy i5 2400-esre. Az i5-el el se mozdol a gpu a 99%-ról, nem ejti le az fps-t. És ezek vitathatatlan tények. 2 évig egy Phenom 955-öst használtam, majd cseréltem az FX8120-ra, de nyugodtan mondom és bizonyítom bárkinek, hogy az intel procik alatt nem unatkozik a vga. Esetenkénet az alján +10 fps-t is tud hozni egy i5, van, hogy többet is.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42949 üzenetére
Ööö ez nem újság. 3 nap az semmi. A garanciális szerviz bevizsgálással stb.. átlag 3 hét. Ez régen is így volt.
Nehogy azt gondold, hogy beérkezik a cucc és a melósok másra se várnak csakhogy nekiugorjanak tesztelni... Nyilván napi szinten tucatnyi alkatrész fut be egy ilyen szervizbe... mindenhol van átfutási idő. Majd ha 1 hét elteltével se jeleznek semmit, na akkor kezd háborogni. -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42771 üzenetére
Az fasza... Pedig ha webshopban rendelted, de személyesen vetted át, akkoris érvényes a 8 napos elállás joga, mert az un. szerződés online köttetett, távoli felek közt. Az, hogy személyesen vetted át vagy a postás hozza ki tökmindegy.
Igazából azzal se biztos, hogy jobban jártál volna. Mert a boltnak ilyenkor 30 napja van, hogy visszafizesse a pénzed és nem köteles cserekártyát adni vagy a kártyát cserélni. (bár ebben nem vagyok biztos).
No mindegy, kíváncsi vagyok mi lesz. Nálad biztos nem lehet olyan gubanc, mint nálam a procival volt?
És rendszeresen 2-3 perc után kifagy nálad is, ahogy nálam is tette vagy teljesen random volt? -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42742 üzenetére
Az fasza... Mondjuk mikor nálam voltak a hasonló jellegű fagyások akkor nem volt fps drop. Csakúgy hirtelen bumm megakadt minden a hang is beakadt. Aztán eltelt pár másodperc és jött a kékhalál...
De nálam ez olyan volt, hogy minden esetben amikor játékot vagy 3D markot indítottam előjött. Maximum 2 percen belül.
Biztosan kitudsz zárni minden mást? Mert ugye nálam a proci volt a bűnös. Tegnap toltam fél 2-ig és minden rendben volt.
Tápod elég kakaót tud adni a kártyának?Tényleg próbáld meg akkor lejjebb venni a TOP órajeleket és tesztelj úgy.
Ha webshopból vetted akkor 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól és visszaadják a pénzed.
Én amúgy kértem rá cseregaranciát a PCX-től. Így elvileg ha gond van akkor pár nap alatt küldenek másikat, nem kell kivárni a bevizsgálást meg mindent.@asdxv:
Tyű ez állat. Hazaérek lekapom megnézem!
-
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #42742 üzenetére
Jellemző hiba az Asus Top verziókra, tele vannak a topikok az ilyen hibákkal.
Azt hittem a Sapphire 7870-esről írsz ami a konfigodnál van.
mod: én annó amit használtan vettem HD3870 Top-ot, az se bírta. Rátettem a simának a biosát és azzal használtam. Úgy jó volt. Szerintem állítsd be a CCC-ben a sima 270X órajeleit és tesztelgesd úgy.
Nagyon sok Asus Top "hibás" nem is értem, hogy van képük így eladni valamit. Én kerülöm az Asus vga-kat nagy ívben. -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42732 üzenetére
Mondjuk igen ezt hallottam én is.
Mondjuk a Black Ops 2-vel pont az a bajom, hogy ahogy látom agyatlan hentelés az egész. Még azt a csöppnyi kis realisztikáját is elveszti ami az MW1-ben megvolt.
Épp most meséltem kollegának, hogy 2 perc se telt el a játékból videókkal együtt, de már jönnek százan szembe velem és írtsam az assetudomkit... Meg közben, hogy menj ide, írtsd ki azokat... persze pont keresztül a frontvonalon.Ki a fene csinálná meg?
Én mindig próbálok úgy játszani, hogy ne kapjak lövést ha lehet... MW1-ben ez ment is kb Veterán szintig. De itt... ez képtelenség. Még meg is pusztultam az egyik pályán, pedig easy-n nyomom.
Szóval ja, úgy érzem a BF részek jobban befognak jönni.@RMZ250: Erre akkor kíváncsi leszek, én ugyanis nem multizom...
@R3laX: Oh, ez jónak tűnik. Végre valami jövőben játszódó fps. És ennek van single módja?
-
Hanok
senior tag
válasz
BogyóBP #42672 üzenetére
Csak kérdés hogy 7-9k felárat megér-e, annyiért már talán rendes hütést is lehet rá venni...44k-ért elég csábító az a 7870...
mexel: Olvastam a Hsz-eket csak nem derült ki hogy neked melyik van, pedig pár oldalt visszanyálaztam, ránézésre a 7870-nek izmosabbnak tünik a hütöje több höcsö miatt...
-
Picturemaker
őstag
válasz
BogyóBP #42653 üzenetére
Sajnos az FX4xxx szériára azt mondják, hogy kicsit drága az FX6xxx-hoz képest. Személyesen még nem tudtam ilyen procit tesztelni, de FX6300-at igen. Na az van kb. egy szinten a PhenomII X4-el. Néhol ez, néhol az gyorsabb picit.
Ha a játék a lényeg és FHD felbontáson, akkor a proci keveset számít (kivéve talán néhány multit). -
Dany007
veterán
-
ati3x
senior tag
válasz
BogyóBP #42619 üzenetére
Hát nem tudom.. Nekem egy 7870 GHz edition van (powacolor ref hűtés) fel is ment 86-87 fokra..
Ja, meg egy 6600k 4.3 GHz-en.. Úgy nézem a beállítások azonosak, de nálam a nem esett vissza az fps..Szóval érdekes! Eredmény:
Ha toltam rá egy kis tesselationt, meg 2xAA, no akkor már nekem is visszaesett:
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42574 üzenetére
Asszed en nem vagyok ideges?
Dehogynem...
De nem tudok mit csinalni, ki kell tesztelni...Szvsz 3 oka lehet:
hardver hiba
driver hiba
tap hibaszurke halal amikor csak beakad es megfagy a kep nekem is volt csak a reset segitett.
De leterheltem aidaval, 20 percen at 100%ig ment a gpu gond nelkul. Jatekban meg 5 percet nem birt ki.
Nem csikoz, nem villog. Ezert gondolom hogy talan nem hardverhiba.A tapom meg eveken at hajtott egy c2d + 9800gtx kombot, ami durvan tovbbet fogyasztott osszesen mint ez a konfig...
Ezert gondolom h talan nem tap gond.Meg azt tudom csinalni hogy elviszem ismeroshoz masik gepbe h probalja ki.
Ha nala is gond lesz akkor visszakuldom gariba azt kesz.
Am neked milyen kartyad van? Es nalad mi a gond? A leirasod alapjan ua mint nekem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Videó stream letöltése
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hyundai, Kia topik
- Detroit: Become Human teszt
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest