- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
-
bajzal
őstag
-
sloth400
csendes tag
Ezzel a legnagyobb gond, hogy. Nicncs már ráa garancia és használtan vettem. Aztán nincsn csak egy pci slotom (Apropó alaplap: Asus P8B75M LX PLus). Miért vágná tönkre a gépet? full jó a táp. MÁr vagy fél éve megy a gépben és a régi videókártyámmal abszolút tökéletesen futott.. Sose volt túlfeszre panasz, hiszen az alaplapban beállítottam hogy kapcsolja le a túlfesz esetén az alaplapot. Tehát a táp már fél éve fut hiba és zökkenő mentesen, tehát kétlem hogy a táp lenne a probléma és még hardveresen is kétlem. arra viszont rá jöttem hogy egy picit, de tényleg PICIT kontaktos a tápcsati szal ha mozgatja az ember nincs kép...De azon kívül tényleg szép a kártya szép teljesítménnyel, csak megbízhatatlan és mi van, ha LiveStream közben csinálja, vagy valami. Értem, hogy segíteni szeretnétek, de egy árva fillérem nincs cserélni benne bármit is. Ja és a ram is vagy 1 éve szépen fut.
-
sloth400
csendes tag
Windows 7 64bites verzió, a ccc pedig csak 14.4-es, mert amióta megvettem ez volt a legfrissebb. Amúgy több windwoson csinálja ezt. A tápot pedig nem tudom miért kell fikázni, mert mikor vettem gyorsan szükségem volt egy tápra mert a régi kisült és hát anyagilag nem voltam toppon. Különben CM-es táppal meg rengeteg másféle táppal és konfiggal rendelkező embereknek is volt ilyen problémája. Különben, ha húzom azt is csak AMD Overdrive-al és csak ennek a kártyának az oc változatává húzom. Ja és amikor húzom sokszor stabilabb. Táp lecserélését pedig könnyű mondani, de pénz nélkül megvalósítani nehéz.
-
belinho
senior tag
Valahogy én is így tudom, ahogy írod, a 30fps körül már folyamatosnak látod a képet, de 60fps-nél még folyamatosabb.
Nekem is ez jön be, hogy inkább veszek vissza az élsimításból, csak folyamatos legyen a játékmenet!
Nagyon szép tud lenni, de engem zavar a 30fps körüli játék, szóval én is 50-60fps környékén szeretek játszani. -
-
-
bozont
veterán
Jah igen, Elpida ramok. Ugye másfajtát is használnak? Ha így van remélem nem Elpidásat fogok ki. Megállapítható milyenek vannak rajta a borda eltávolítása nélkül?
mod.: Nah még egy kérdés mielőtt megjön a kártya. A boost-ot kilehet valahogy kapcsolni? Jobban szeretem ha fixen tudja az adott órajelet és nem kell még a boost-ot is rászámolni.
-
Steve198310
őstag
nekem sem volt gondom napokig aztán egyik percről a másikra már nem is ment. sajnos össze omlott aminek nagyon nem öültem. a játékos embernek ez tragédia a mentések miatt
A kék piros hupikék halál meg a játékok alatt igen sokszor elö jött és a vaporom oc-s de nem húztam inkább az volt az össze omlás driver részről.
De kinek a pap kinek a pap né. A Win8 ak alatt gyengébben teljesitenek a kártyák is
Ennyit a nagyszerű win8 akról.De ismétlem nem fogok ezen lovagolni mert majd mindenki szépen lassan rá jön még ez nem az igazi. Majd a 9 az lesz megint valami normális mint a 7 ahogy jött és győzött a szavaiddal élve
-
---Lasali---
Közösségépítő
Kell a víz mert nem bírom a ventilátort, valamint át akarom rakni a mostani kártyáról, szóval ez nem kérdéses.
Igazából az a baj, hogy másik kártyáknál nem tudom megoldani a FET ek hűtését. Legalábbis nem találtam még ezen kívül olyan kártyát, amire tudnék barkácsolni passzív fet hűtőt.
Ezen csoportosítva vannak a fetek, és ráadásul van felettük meg alattuk szimmetrikusan furatok, ahova fel lehet fogatni bordát.
Ugyan ilyen a felépítése a mostani kártyámnak is, és erre én anno kreáltam egy olyan fet hűtő bordát, amivel passzívan is tökéletesen meg vannak hűtve.
Ugyan ezt szeretném elkövetni a következő kártyámon, mert így tudok használni univerzális blokkot. Mert ami van univerzális blokkom, azt minden kártyára fel tudom tenni, és annyira durván hűt, hogy bármit képes lehűteni, viszont csak a GPU -t fedi le. A kártyán levő fethűtő borda pedig olyan méretűre van tervezve, hogy csak megfelelő légmozgás esetén képes meghűteni.
Itt egy kép az anno készülő kártyámról, így működik most már mondhatni évek óta tökéletesen: -
RichiE24
csendes tag
-
Dany007
veterán
Az sem túl jó ha a dioda rossz, nem? Mert akkor meg a kártya throttling-olhat, visszafoghatja saját magát ha érzi hogy kritikus a hőmérséklet, nem? Legalábbis cpu-nál van ilyen. Persze kérdés hol van ez a határ és, hogy játékok közben eléri-e. Mert ha nem akkor minden okés.
-
DanielLong
senior tag
Teszek fel majd képeket a kártya hűtéséről, akkor talán kiderül a turpisság. A vga már az újrapasztázás előtt is ilyen forró fejű volt, ezért szedtem szét és pasztáztam újra, hiszen egyből hűtési problémát gyanítottam.A venti 90 fok felett asszem 100% közeli értéken jár, tehát Far Cry 3 alatt is(GPU-Z, Hwinfo és MSI Afterburner szerint, mindezt végig 1,138 volton). Egyelőre nem teszteltem mással, most értem haza, az este folyamán még írok, kérek mindenkit, hogy addig se harapjuk le egymás fejét. Én is sokszor voltam eladó szerepben már itt az oldalon, igyekszem úgy cselekedni, ahogy azt fordított esetben elvárnám.
-
törölt tag
Nekem, mint a vga-k lelkében nem túlságosan járatos emberkének azért az tűnne logikusnak, hogy ahhoz, hogy ennyire gatya meleg legyen, ahhoz eléggé rosszul kellene ahhoz működnie a hűtésnek, hogy furmark alatt eldobja a kanalat. Ha egy játék 90 fok fölé fűti, akkor a furmarknak meg kéne főznie az egészet. És logikus is lenne azt mondani, hogy nézze meg, hogy legalább ki lehet fektetni, demivel meg lett bontva a kártya, és ezt jó szívvel nem javasolnám már, és nem hiszem, hogy bárki erre a saját pénzét feltenné (a másét én is
) Mert ha odakozmál, és még esetleg láthatóan/bizonyíthatóan meg lett bontva, akkor maximum egy végeláthatatlan box kezdődne a bottal.
Ha viszont nem, akkor legalább az kiderülne, hogy a kártya hűtésileg amúgy jó, csak vagy nem jó helyről olvas értékeket, vagy szar a dióda, vagy valami.Még a szar diódával is le lehetne gariztatni, ha nem vágnak ki az ajtón avval, hogy bontott a kártya. -
Osynho
addikt
Analóg hangot nem használok, csak a hdmi kellene. Pontosabban a füles megy néha analógon, de akkor aktiválom azt. A lényeg az, hogy asztal megosztás nélkül legyen aktív a hdmi, mint hangkimenet.
"vagy egyszerűen letiltod a TV-t és mikor szükséged van rá újra engedélyezed."
Ez tiszta sor, kiterjesztem az asztalt, ha kell a tv, de nekem hang kellene tv nélkül.
-
De4d
őstag
Nos a dizájn se érdekel, úgyis a házban van, meg amúgy is nem a külcsín, hanem a belbecs a fontos, szóval a jobb hűtés már inkább. Viszont ha nem húznám (eddig sose húztam semmit) akkor viszont szintén felesleges lenne, nekem egy jobb, nem alap gyári hűtés.
A legnagyobb előnyt abban látom a felárakban hogy a Shappireon kívül a többi gyártó 3 év garit ad, nem 2-t.
-
-
R3laX
addikt
Nem vészes, 1.238V-al viszi. 1-2 újabb nem rev 1 es 7950 alapból fix 1.250V-on megy. Nekem 1.031V a fesz alapjáraton 900/1250-re. Így is 56%-os ventivel 70 fokra megy fel max a GPU, VRM-ek egyik 77, másik 83 Furmark-ban. Szóval nem érzi így szarul magát
, ez még nem a kispórolt fajta 7950-es.
-
Repsol600
addikt
Nekem Rev 1 van, VRM-re itt a hűtés szerintem fölös is, 1200-as gpu mellett is 75 fokon megáll játék közben.
szerintem nem rosszak, halk, jól hűt. Viszont az igaz, hogy a házból szinte semmi meleg levegőt nem fúj ki, tehát nem árt egy jó szellőzésű ház hozzá. Egyébként ez szinte az összes nem ref kártyáról elmondható. -
marquuard
veterán
Nekem ellenkező tapasztalataim vannak a kártyával
Ha kérdeztem volna a topikban, hogy melyik az ajánlott R9 270X, akkor azonnal kiesett volna a Gigabyte. Mondhatni megkockáztattam, de ez így nem helyes. A melegedéséről meg annyit tudok mondani még mindig, egyáltalán nem hűt rosszabbul, mint a hiper-szuper spéci hűtésrendszerrel szerelt kártyák (DCU II, TF 4), a számok nem hazudnak.
Páran írták, hogy csapnivaló a hűtése. Azt be kell látni, hogy az R9 270 hűtése tényleg nem a legizmosabb, ránézésre se versenyképes. De az X-es szerintem mérföldekkel jobb. Olyat is hallottam, hogy másnál terhelés alatt zörgött a műanyag, amit én nem tapasztaltam. Kedvencem a ventilátor ledobálósdi, eddig nem volt (gyanítom nem is lesz
),de hát mire való a garancia?
Viszont azt senki se mondhatja, hogy a Gigabyte elcseszett kártya. Egy jó ideje olvasom a fórumot, nem egyszer láttam már, hogy valakinél (nem is egy embernél) az Asus zörgött magas fordulatszámon, számos Dual-X szériahibás volt, stb. A tuningról meg annyit, hogy nekem faszántosan fel lehetett húzni minimális fesz. emeléssel (gyárilag elég alacsony). De ez is lett tárgyalva párszor, hogy egy ilyen kaliberű kártyán az a kemény +50MHz semmit sem fog segíteni.
-
R3laX
addikt
Én teljes mértékben meg vagyok elégedve a Giga 7950-el, 900/1250 helyett most már 1200/1500-on használom 1.225V-al 3DMark Fire Strike 7765 pont. Hogy túlságosan melegedne nem veszem észre, így max 55%-os ventivel tartja a 70 fokot, VRM-ben pedig a 77-82 között(Furmark). Procim nincs kupakokva(I5 3570K), egy jól szellőző CM690-es házban a proci sem megy fel BF4 multiban 4.5Ghz-en 55 fok fölé. A fexibilis nyák nálam nem problem, mivel én mind1ik VGA kártyát csavarral rögzítem a házba.
-
Dark KillerX
addikt
Egyenlőre 1 vga-ról volt szó,később lehet lesz CF,azért írta a 4GB-on is gondolkozik!
Amúgy én CF-ben nem gondolkoznék,annyian panaszkodnak rá,inkább megvárnám a 280-at,vagy vennék egy 280X-et / 7970-et és meghúznám!
Húzva jóval gyorsabb mint a 270X,bőven 50-70%-al is akár,és olcsóbb is mint a CF,és nem melegszik annyira! Perzse egy csak szigorúan magán vélemény.
-
G.I.JOE
senior tag
Érdekes módon csak FF és chrome alatt jön elő, de ott is csak akkor ha 1 kijelzős módban van a VGA. Explorernél nincs hiba, total commandernél nincs hiba. Tehát ha a Win+p-vel átkapcsolom "csak kivetítő", vagy "csak számítógép" módba, akkor ilyen lesz. Másolás, vagy kiterjesztés módban nem látok hibákat a kijelzőn! Ez hogy lehet? Felraktam a 14.1-et, azzal is ezt csinálja.
-
-Gabesz-
senior tag
Az alábbi tesztekre gondoltam, ezen az oldalon van tahitis teszt és több 270x is.
Az eredményeket összehasonlítva (azonos game azonos felbontás, valamint overlock) jött az ki, hogy a tahiti kb sima 270, húzva pedig 270x.
Bár okát nem értem, lehet nem korrekt az oldal.
Giga 270x
Valamint tahitiu.i. remélem nem gond ha berakok így kinti linket
-
-
kovsol
titán
Nekem meg pont egy gtx650ti boost képe tiszta fakó volt a 7870 után. Szerintem függ a kijelzőtől is, de kis állítgatás után egyformára lehet hozni. Laptopomhoz pl van progi amiben több féle előre definiált színséma van, és pár kattintással mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Na ezt hiányllom a vga driverekből.
Effekt dolog meg igaz lenne, akkor a net tele lenne összehasonlító videókkal, de nincs.
-
Steve198310
őstag
Ha vissza olvastok akkor eredetben tőlem indult a "Steve féle hiba"
Ha kártya akkor igen elvannak cseszve mind egytől egyig. De kétlem hogy az. Nem is használom mert nem akarom úgy járjon mint a másik. Elment a kép játék alatt kikapcsolt a monitor és onnantól se kép se hang.(#44190) Dany007 Ha benézel az adat lapomra láthatod milyen az a gyökér táp. A másik január 2, szoltak cserélik a karit január 11. itt volt a kezemben.Mert 10. én kaptak belőle
Szoval ennyit a gyors cseréről
-
gege321
tag
De eddig laptopon nyomtam a multit es ott nem volt ilyen, mondjuk mar 6 honapja nem jatszottam kb, most beruhaztam egy 1000£-os gepre es ez van, meg a memoria hasznalat is 0. Vagy a Win 8.1 miatt, mert eddig win 7 -em volt.
Ha nagyon berangatom az egeret akkor is csinalja csak nem ilyen durvan, alig eszreveheto.
Vagy fogjam be es nyugodjak meg, hogy jatekhiba?
Azert kerdem mert visszakuldom akkkor az egesz gepet, van ra 1 hetem.A bolt amugy a www.scan.co.uk, mas procihutot kuldtek mint amilyet rendeltem minden nelkul csak a borda volt benne, meg az FD mini arc r2 haz csavarok legyalazva... ilyenek, borzalmas Customer Service.
Aki Angliaban el onnan ne rendeljen! Csak mert kerdeztek. -
-
bozont
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged