Új hozzászólás Aktív témák
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
HopeckoR #55106 üzenetére
Erre valaki valamit?
"
Sziasztok!Egy olyan "problémával" fordulnék hozzátok, hogy. Adott egy MSI R270 2GB VGA.
Van rá kötve 2db monitor. 1920*1080 és 1440*900 felbontással. Ha mind a két minitor aktív akkor a VGA nem veszi a Memória órajelét hanem azt folyamatosan maxon pörgeti itt az IDLE módra gondolok. Ilyenkor az sem segít ha az egyik monitor ki van kapcsolva. Csak akkor hajlandó azt szabályozni ha Windowsban leválasztom az egyik monitort (teljesen mindegy, hogy melyiket választom le).Erre esetleg valami ötlet? Vagy ez így normális?
Bár lehet csak én reagálom túl a dolgot pl a fogyasztás miatt, bár nem tudom, hogy ez mennyivel dobja meg.
" -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan "problémával" fordulnék hozzátok, hogy. Adott egy MSI R270 2GB VGA.
Van rá kötve 2db monitor. 1920*1080 és 1440*900 felbontással. Ha mind a két minitor aktív akkor a VGA nem veszi a Memória órajelét hanem azt folyamatosan maxon pörgeti itt az IDLE módra gondolok. Ilyenkor az sem segít ha az egyik monitor ki van kapcsolva. Csak akkor hajlandó azt szabályozni ha Windowsban leválasztom az egyik monitort (teljesen mindegy, hogy melyiket választom le).Erre esetleg valami ötlet? Vagy ez így normális?
Bár lehet csak én reagálom túl a dolgot pl a fogyasztás miatt, bár nem tudom, hogy ez mennyivel dobja meg. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
anderledani #55062 üzenetére
Én a helyedben várnék egy picit amíg a mostani programok megkapják Win10-re a megfelelő patcheket
Korábban én is megbántam amikor egyből felraktam az újonnan megjelenő Windowsokat -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson gondolkozom.
Ezt néztem ki
Felbontása pedig: 2560 x 1080A fej törést az okozza, hogy egy MSI R270 2GB mennyire tudná ezt meghajtani? Szóval mennyivel csökkenne az FPS szám? Jelenleg egy 19 colos monitor van 1440*900 felbontással.
Vagy ezzel az R270-el ne is gondolkozzak ilyen felbontásban? Vagy Inkább maradjak egy 1920*1080-as felbontásban?
-
HopeckoR
aktív tag
C3-as.. Egy ideig (kb fél év) 3.8Ghz-n használtam 1.45V-n de az elmúlt 1 hétben folyamatosan hibákat dobáltak a programok, Prime-al is teszteltem 1-2 perc Prime után a 4. mag hibázott mindig a 4. mag száll el, szal visszavettem alapórajelre azóta hibátlanul megy.
De az-az érdekes, hogy mondom akkor kicsit elkezdem alulfeszelni csak a próba kedvéért. Régen egyáltalán nem lehetett a 3.4Ghz-hez fixen kellett neki az 1.325V, most meg 1.3V-n megy és atom stabil.. Hogy mi okozhatta ezt a változás fogalmam sincs.. Most húzni nem lehet csak alulfeszelni szal nem értem... -
HopeckoR
aktív tag
válasz
katt777 #53229 üzenetére
Tudom, hogy harmatos a porci próbáltam tuningolni is de képtelenség... Hiába adom neki a plusz feszt nem lehet belőle semmit sem kihúzni.. Szerencsétlenségemre ebbe a lapba bele sem mennek az FX procik szóval a CPU csere is kizárt csak alaplappal megoldható az egész X6-os Phenomra pedig nem tudom, hogy mennyi értelme lenne cserélni, de ahogy nézegettem más teszteket is egy FX 6300 sem produkált annyival több FPS-t játékok alatt hogy megérje lecserélnem.
Erre a gépre pedig már nem akarok költeni, terveim szerint 1 év múlva teljesen új konfig..
Igazából nem nagyon játszom új játékokkal csak nagyon ritkán. VGA csere is csak azért volt mert a HD4850 megadta magát...
Első neki futásra egy Asus R260X 2GB OC-t vettem de hát az egy remek darab 3db járt nálam mindegyiknek ugyan az volt a nyűgje így a bolttal annyiban maradunk hogy vásároljam le. Így lett ez az MSI.. De nem vagyok benne biztos hogy annyira gyenge lenne alá a CPU mert ahogy nézegettem MSI Afterburner-el pl BF4, FC4 simán 100%on terhelte a VGA-t, és ahogy olvasgattam 1-2 tesztet nem volt sokkal kevesebb FPS-em.. jójó egy Intel i5 4Ghz-s CPU persze hogy jobban teljesít mint ez az 5 éves CPU.. -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi config:
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3P Rev 1.0
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4Ghz
RAM: 2*4GB 1333Mhz
VGA: MSI R9 270 2GBNéha képhibák tapasztalhatók. Gondoltam lefrissítem a BIOS-t a VGA-n, 1-2 külföldi oldalon azt írják hogy nekik ezzel meg oldódott a probléma.
Az MSI Live Updaterrel álltam volna neki, de amit kiírt az nagyon elbizonytalanított., hogy rámerjem e engedni.
Lényegében azt írja hogy a BIOS update után elképzelhető, hogy nem lesz kép mivel a régebbi alaplapoknál amik nem az új (talán UEFI?) BIOS-t támogatják megtörténhet.
Most így ezek után rá engedjem a BIOS frissítést vagy mégsem? -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy MSI R9 270 2GB Videókari.
Játékokban néha mintha be villanna az egész kép (egy pillanatra az egész kép lilás lesz vagy csak ugrik egyet a kép) ami elég bosszantó és zavaró tud lenni.(vagy csak én képzelődöm de nem hinném
)
De tapasztaltam 1-2 játékban "kockásodást" is.
Most így olvasgattam visszafelé de nem nagyon találtam rá egyértelmű kérdést/választ ezzel kapcsolatban. Más is panaszkodik hasonlóra illetve külföldi oldalakon is lehet ezzel kapcsolatban ezt-azt olvasni. Erre mit tudtok mondani? Mit lehetne ezzel kezdeni? BIOS update? Vagy gariztatás (amit lehetőleg elkerülnék, volt már szerencsém korábban a csodás ASUS R260X seriához is...) ? Vagy csak én képzelődöm? -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Steve198310 #50283 üzenetére
Korábban R260X-em volt így benne vagyok úgy ahogy abban a témában is. Ott szinte mindenki szív vele. Nem is mindig jön elő így gariztatni is necces...
Pont ez volt egy egyik oka, mikor gariztatás után felajánlották, hogy választhatok másik terméket ezért lett a 270-es széria...
De látom felesleges volt ez sem lett jobb. Valahogy ez az R széria nem az igazi a AMD-től most. -
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek az alábbi config ki tudna használni egy R270X-es kártyát? vagy CPU limitbe ütköznék?
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3P (Rev 1.0)
CPU: AMD Phenom 2 X3 720 2.8Ghz (a 4. mag is aktív és stabil szóval X4 20 2.8 Ghz jelenleg) kb így 4 maggal egy AMD Phenom 2 X4 920 2.8Ghz szintjén lehet.
RAM: 2*4 GB 1333Mhz
Táp: Chieftech 500W ( Gondolom azért ez még elbír egy R270X-et)Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged