- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
_Petya_ #4977 üzenetére
Én ennyi hibát látok benne:
1. a zárójeleket backslash-sel meg kell védeni. de különben semmi szükség rájuk
2. ha a fájlok különböznek, akkor a diff kimenete több sor lesz, behal tõle
3. ez nem azt nézi, hogy az adott file egy symlink-e és a másikra mutat-e
4. mi baj volt a cmp-s megoldással?
if cmp -s $dirt/saved.$ext $dirt/$filenev
then
echo OK
else
echo ERR
fi
Ha tényleg symlinket akarsz vizsgálni, akkor readlink. -
T. Almeida
senior tag
válasz
_Petya_ #4872 üzenetére
Üdv.,
lrwxrwxrwx 1 root root 20 2006-01-31 08:56 /usr/lib/libpng10.so.0 -> libpng10.so.0.1.0.18
-rw-r--r-- 1 root root 142584 2005-08-22 18:52 /usr/lib/libpng10.so.0.1.0.18
lrwxrwxrwx 1 root root 19 2006-01-11 14:02 /usr/lib/libpng12.so.0 -> libpng12.so.0.1.2.8
-rw-r--r-- 1 root root 146744 2005-08-22 18:52 /usr/lib/libpng12.so.0.1.2.8
lrwxrwxrwx 1 root root 22 2006-01-31 11:29 /usr/lib/libpng.so.2 -> /usr/lib/libpng12.so.0
és
-rw-r--r-- 1 root root 396842 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiff.a
-rw-r--r-- 1 root root 818 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiff.la
lrwxrwxrwx 1 root root 16 2006-01-31 08:54 /usr/lib/libtiff.so -> libtiff.so.4.1.3
lrwxrwxrwx 1 root root 21 2006-01-31 11:29 /usr/lib/libtiff.so.3 -> /usr/lib/libtiff.so.4
lrwxrwxrwx 1 root root 16 2006-01-11 14:02 /usr/lib/libtiff.so.4 -> libtiff.so.4.1.3
-rw-r--r-- 1 root root 326980 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiff.so.4.1.3
-rw-r--r-- 1 root root 5738 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiffxx.a
-rw-r--r-- 1 root root 844 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiffxx.la
lrwxrwxrwx 1 root root 18 2006-01-31 08:54 /usr/lib/libtiffxx.so -> libtiffxx.so.0.0.3
lrwxrwxrwx 1 root root 18 2006-01-31 08:54 /usr/lib/libtiffxx.so.0 -> libtiffxx.so.0.0.3
-rw-r--r-- 1 root root 7368 2005-08-18 19:19 /usr/lib/libtiffxx.so.0.0.3
Sajnos a nyomtatót a kollégám lenyúlta, holnap kipróbálom, amit a #4870-ben kérték. -
T. Almeida
senior tag
válasz
_Petya_ #4869 üzenetére
Az Ubuntu grafikus nyomtatáskezelője segítségével telepítettem fel a nyomtatót, tulajdonképpen néháyn kattintás (mintha Windowsban telepítenék nyomtatót
)
> Olyat, mintha a bjcups-al nyomtatnál parancssorból?
Sajnos nem tudom, ez esetben mit kellene látnom (nem nyomtatok parancsosrból). -
escie
őstag
válasz
_Petya_ #4712 üzenetére
azon gonolkodom, hogy
valami live-cd-vel esetleg lehetne trükközni...
de semmi kézzelfogható ötletem sincs.
a legegyszerűbb az lenne, ha valahogy mégis fel tudna rakni egy kis rendszert ssh-val a segéded...
mondjuk úgy, hogy csinálsz magad egy ilyen kis indulórendszert amiben van ssh is, erről készítesz egy képmást(dd??), amit valahogy fel kéne applikálj távolról.
preparálsz egy live disztrót, amin rajta van az indulórendszer képmása, illetve tud indítani egy sshd-t, bejelentkezel hozzá, particionálsz, felmásolod az indulórendszert(dd??), restart, és az indulórendszer ha elindult, net, ssh megy, akkor célegyensben vagy.
de ez csak szájkarate eddig, sosem csináltam ilyesmit, kibicelek...
viszont találtam egy howtot, elolvasás nélkül rakom ide, remélem nem túl irreleváns.
[link]
erre keresetem a google/linux-szal: debian remote install
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
_Petya_ #4712 üzenetére
Emlékemben él egy cikk, amiben távolról slakcware linuxot raktak ár debianra. Talán erre keress rá, magyarul. De ssh-n keresztül már csak egy felállt rendszert tudsz menedzselni, amin nem árt, ha van hálózat is. Odáig hogyan akarsz eljutni? Esetleg RedHat alatt van egy olyan eszköz (kickstart), ami gyakorlatilag előre konfigurált rendszert húz fel. Fazon berakja a lemezt, az meg felmászik a gépre. Ez nem járható út?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
_Petya_ #4667 üzenetére
a cron futtatásának nem feltétele a bejelentkezés. azt is meg kell adni a crontab-ban, hogy kinek a neve alatt fut, ezért annak a jogaival fut. tud a lemezre írni, sőt akár netezni is. azt vedd figyelembe, hogy alapból a cron-nak nincs path-ja, tehát mindent abszolút eléréssel kell megadni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
_Petya_ #4397 üzenetére
hehe, ismerős probléma, nekem sikerült is megoldanom.
először is kellenek a friss csomaglisták kedvenc deb tükrödről. az enyém az ftp.hu.debian.org. a jelenlegi stable listái: [link]
letöltöd (elég a Release és a Packages.gz, amit majd kicsomagolsz) és bemásolod a gépen a var/lib/apt/lists kt-ba.
a filenevek képzése lesz érdekes...
nekem jelenleg az unstable van belőve, és ilyen filenevek vannak:
ftp.hu.debian.org_debian_dists_unstable_main_binary-i386_Packages
ftp.hu.debian.org_debian_dists_unstable_main_binary-i386_Release
az /etc/apt/sources.lis-ben legyen benne a köv. sor (akár egyedül is):
deb http://ftp.hu.debian.org/debian stable main
hasonló nevet adj neki, unstable helyett stable legyen.
ezutánapt-get update
, hibákat fog kiírni (nem leszedhető csomaglisták), ne törődj vele.
most jön az érdekes rész. ha valamit fel akarsz tenni, akkor:apt-get install csomagnév
persze csak ha tudod a csomag nevét. természetesen ez még nem fogja tudni feltenni csomag híján, de legalább látod, hogy mik a függőségei.
hogy mit szedjen le a gép:apt-get install csomag -qq --print-uris | cut -d''''' -f2 >> download.txt
(ha nem látszana a cut -d után 2 db idézőjel ('') között egy aposztóf (') van). ez egy download.txt nevű file-ba pakolja a címeket. több csomaggal is megcsinálhatod, egymás után beírva a csomagneveket, vagy egymás után többször futtatva a progit. ha megvan minden, amit telepíteni akarsz, akkor egyszerűsítés a listában:cat download.txt | sort | uniq > dl.txt
(mielőtt hc linuxosok mondanák, hogy cat nélkül is megvalósítható: igen, de így átláthatóbb)
van egy dl.txt nevű szövegfile-od, szépen rendezve konkrét letöltendő debekkel.
kell még neked egy wines downloadmanager, vagy letöltőprogi, amivel ezt meg tudod etetni. ha pl. flashget van, akkor annak adod oda a listát. ha nincs semmi, van wines wget, abba is be lehet adni:wget -i dl.txt
szépen leszedi a csomagokat, akármire kiírod, hazaviszed, bemásolod őket a /var/cache/apt/archives kt-ba, és mehet azapt-get install csomagnév
parancs. ekkor már meg fog mindent találni a helyén.
bonyolultnak hangzik elsőre, de bele lehet jönni. nálam bevált, még dist-upgrade is volt így... -
ngabor2
nagyúr
válasz
_Petya_ #4332 üzenetére
a cd mountolásánál meg lehet adni a charsetet.
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 user,iocharset=iso8859-2,umask=0,exec,codepage=852,ro,noauto 0 0
ha ez az fstab sor nem jó, vagy nem akarod átírni, akkor próbáld meg rootként mountolni így:mount /dev/cdrom /mnt/cdrom -o iocharset=iso8859-2
esetleg próbálkozhatsz más charsettel (utf-8) is. -
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4229 üzenetére
Írd be az autoexec részhez a következőt:
echo Lefutott.
Aztán indítsd el a dosboxot. Ha megjelenik a szöveg, akkor használta a dosbox a conf file-t induláskor, és akkor valami más gubanc van, ha nem, akkor debian alatt nem az /etc alatt keresi a dosbox.conf file-t hanem máshol, és az a probléma, hogy nem megfelő helyen van.
Mod: suse alatt a dosbox.conf a home könyvtárba kell kerüljök google szerint, elképzelhető, hogy debian alatt is oda kell tenni. Egy próbát megér.[Szerkesztve]
-
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4223 üzenetére
Milyen disztribúciót használsz? Milyen dosbox változatot használsz? Jelenleg a 0.63 a legfrissebb stabil. Esetleg máshová rakták... Próbáltál rákeresni a dosbox.conf névre? Ha prdig nem jött létre nálad valamilyen oknál fogva, akkor szívesen elküldöm az enyémet, egy kicsit átszerkeszted az igényeid szerint és kész.
-
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4202 üzenetére
Az /etc/dosbox.conf file-ban az [autoexec] részhez beírod:
mount D ''/path/to/dos/program''
d:
Elmented és kész.
Ha floppyt és CD-t is akarsz, akkor célszerűlehet még:
mount A ''ahol_a_floppyt_mountoltad_linux_alatt'' -t floppy
mount E ''ahol_a_CD-t_mountoltad_linux_alatt'' -t cdrom -
GD
őstag
válasz
_Petya_ #4052 üzenetére
kipróbáltam párat de nekem egysem pótolja a tag&rename megszokott dolgait.. én biztos ha sokat kell vele dolgozni inkább wine alól futtatnám..
amúgy az easytag vmi használhatóóságot mutat..nekem elég idegen..
linux alól egyik hiányérzetem a jó ide3 szerkesztő..
a másik a dvd ripper.. -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #3603 üzenetére
Nem tudom, én forrásból tettem fel, egyébként ''nem tudom miért szemetelné tele a rendszert'', ha forrásból teszed fel
Ha gondolod elküldöm a .deb csomagot, amit anno kreáltam és használok, mertha ua a pctv kártyád van, akkor lehet hogy jó lesz Neked is. (csak a lircd-t kell elindítanod)
Az általad belinkelt lirc-modules-source fordítását nem ismerem. (Esetleg a kernel header csomagot is nézzd meg)
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #3582 üzenetére
Az irw progi kiír valamit amikor nyomkodod a távírányítot? A mode2 egyébként nálam sem jelez semmit, ennek ellenére jól működik a cucc.
Nekem egy Pinnacle PCTV-hez adott távrángató van, ami a /dev/ttyS0-ra (com1) csatlakozik. A lircet forrásból fordítottam (0.7.1), nincs semmilyen kernelmodul betöltve (pl: lirc_serial). Csak a lircd-t indítom, amit fordítottam (/usr/local/sbin/lircd). Az /etc/lircd.conf tartalmazza a távrángató infrakódjait.
Jó lenne tudni, hogy neked milyen távírányítód van pontosan, hova csatlakozik? -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #3576 üzenetére
/dev/lirc eszközfile létezik?
Sajnos én kb 1 évvel ezelőtt röcögtettem be otthon a PCTV távírányítóját és már fejből nem vágom hogy pontosan mit kellett hekkelni
Arra emlékszem, hogy a távírányító típusát (fajtáját ) pontosan, jól kell kiválasztanod, mert abból lehetnek próblámák. Majd otthon megnézem és értkezem róla, ha addig nem sikerül... -
snowflake
tag
válasz
_Petya_ #3570 üzenetére
Felteheted forrásból is csak a make install helyett használd a checkinstall parancsot (előtte fel kell tenned ezt a csomagot), ez készíteni fog neked egy deb csomagot (néhány kérdés feltétele után), amit később a szokásos módon akár el is távolíthatsz (dpkg -r vagy apt-get remove), ha már nem kell vagy nem úgy működik ahogy szeretnéd.
Az alsás dolognál nézzd meg, hogy szerepel-e az alsa-t indító szkript a megfelelő rcX.d könyvtárban... -
-
ALI_G
veterán
válasz
_Petya_ #2944 üzenetére
oké, ezt nemtudtam. Igazság szerint nem az én gépemen írja ki ezt a hibát, hanem az albitársam IBM gépén. Nekem simán felment a LINUX (no nem most). Csak neki meg van progalap és ahhoz kéne hogy tudjon gyakorolni (tudod, már csak C-t meg unix-ot tanítanak, a pascal-t már nem - mi meg még tanultuk).
Majd holnap beirom mit találtunk. -
Vilmoskorte
tag
válasz
_Petya_ #2823 üzenetére
Imho szedd le a rendszered konzolig, /etc/apt/sources.list helyesen kitöltve, majd ha kész, akkor innen:
- apt-get install x-window-system-core
- apt-get install kde kdebase kde-i18n-hu
- apt-get install msttcorefonts
- stb
Ha már a sid szerepel, akkor xorg lesz az x-window-system-core csomagban. DE! A hupwiki-n szerepel pont ezzel kapcsolatban egy nagyon jó leírás. Keresőjébe írd be, hogy debian desktop kialakítás. Abban van egy sarge-sid, stable-unstable nagyon jó leírás.
Sok sikert!
/én váltottam debianról desktopon, egyszerűen képtelen vagyok fagyás nélkül felizgatni a R9600-at... -
Forest_roby
őstag
válasz
_Petya_ #2281 üzenetére
Ha a második résszel végzek, akkor még nem lesz grafikus felület, igaz?
És még a hardver-ek rendes driver-ei sem kerültek fel, igaz?
/egyszer, régen idáig már eljutottam, (egyedül,) de itt megijedtem/
Hogyan kell erre grafikus felületet telepíteni?
A hardvereket rendesen feltelepíteni? (vga, chipset, stb) -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2188 üzenetére
''elég gyakran fagy le (hardveres hiba, túlmelegedés) és ilyenkor sérülhet a filerendszer, és akár a lemez is, igaz?''
Önmagában attól, hogy a szoftver lefagy, nem sérülhet a lemez fizikailag, de persze ha hardverhiba okozza a lefagyást, akkor bármi lehetséges. A filerendszer nyilván sérülhet. Javaslom, hogy naplózó filerendszert használj (leginkább az ext3-at ajánlom ilyen instabil gépre), és az olyan területeket, amelyekre általában úgysem írsz (pl. /usr) tartsd csak olvasható módban felcsatolt partíción.
''Amúgy a smartd nem tud betöltődni induláskor valamiért... Mit tehetek, hogy menjen?''
Keresd meg a hibát!
Pl. nézz utána a logokban, hátha közli, miért nem indul el, vagy mitől hal meg. -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2186 üzenetére
Először is nézd meg a SMART értékeket (smartctl parancs). Ha azok alapján haldoklik a vinyód, akkor nem kell több teszt*, veszel egy újat, a régi meg kuka.
Fizikai ellenőrzést a badblocks paranccsal végezhetsz, logikait pedig a különböző fsck.... parancsokkal.
* Sőt, ebben az esetben kifejezetten ellenjavallott a további tesztelés, mert az igencsak igénybe veszi a vinyót, tehát kisebb lesz az esély arra, hogy a még meglevő adatokat le tudod menteni. -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2182 üzenetére
''Más: Új merevlemezt szeretnék venni, hogyan tudok a linux rendszert újratelepítés nélkül átmásolni az új merevlemezte? (át is kell méretezni a partíciókat)''
Kedvenc live CD-s Linuxodat (pl. Knoppix) bebootolod*, létrehozod a partíciókat (fdisk, mkfs **), majd ügyelve, hogy pontosan átkerüljön minden (pl. rsync -vaH --numeric-ids paranccsal), egyszerűen átmásolod a file-okat az új partíciókra. Ezután bechrootolsz az új rendszeredbe, átírod az fstab-ot, lilo.conf-ot, illetve a GRUB konfigját, amennyiben szükséges, és újrafuttatod a kedvenc bootmanagered (GRUB vagy LILO) telepítőjét.
Végül átrendezed a vinyókat, beállítod a BIOS-ban, hogy az újról bootoljon, stb., és kész. Ha valamit elrontottál, a live CD-s Linuxról könnyen korrigálhatod (pl. fstab átírás).
* Live CD nélkül, éppen futó rendszerről is lehetséges működő másolatot készíteni, de az macerásabb.
** A Knoppixban alapból nincs LVM (), de - főleg az új, unionfs-t használó Knoppix esetében - apt-get-tel egyszerűen letöltheted és telepítheted, ha szükséged van rá. (Ha esetleg nem tudod, mi az az LVM, javaslom, olvass kicsit utána. Ha most nincs is rá szükséged, később még lehet.)
-
GD
őstag
1. töltsd le a filet vinyóra
2. mentsd le a fedora.repo-t eredetibe /etc/yum*.d/
3.szerkeszd meg (localmachine/mnt/fat32 stb..)
a helyi mappára linkelve hivatkozz mert alapból innen keresi a helyi frissítést..a /var/www/html/**yum*amiteccik* mapp--ból szimbólikus linkel ~/mnt/fat32
erre hivatkozz a fedora.repo-ba
4. csinálj egy createrepo /vinyó/tárolómappa parancsot (feltételezi a createrepo csomag feltelepítve.. ha nem leszed,felrak..)
5. up2date de csak base csatorna
ha megoldódott visszarakhatod az eredeti repo-t
nekem így megy a local mirror, és műxik FC4 alól
#7 hozzászólás.. uhh hogy néztem én ezt be ennyire? mind1 lehet még aktuális..
off.. nem lehetne a ph fórumon az utolsó lap a hozzászólásokból alap?
mindíg le kell görgetni azt a fos menüt..
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
válasz
_Petya_ #1641 üzenetére
nem csak sawfish-t tehetsz alá, lehet az pl. openbox, többeket láttam azzal futtatni
így win200 előtt ülve nem biztos, hogy pontosan emlékszem a helyre, de a menüben az applications-system alatt kellene lenni olyasminek, hogy configuration editor, abban kell megkeresni a default windowmanagerre vonatkozó bejegyzést és kicserélni
ha meg utf-et tudó terminálra vágysz, akkor ott az rxvt-unicode (más néven urxvt), kiváló, keretteleníthető stb.
az meg kifejezetten furcsa, hogy egy olyan népszerű dolgot, mint az Eterm, ne lehessen Fedora alá feltenni... -
_Petya_
őstag
válasz
_Petya_ #1450 üzenetére
Nos, nézem az eterm doksit, megtaláltam az átlátszóságot, és a keret nélküli működést, már csak a többit kellene megtalálnom, tudtok segíteni?
Placement tab: Depth = -1 This keeps the background shell in the
background not allowing it to come forward above other windows.
Focus tab: Raise on focus = no, nothing else checked
Appearance tab: Frame type = none. This gets rid of the border.
State tab: Ignored=yes, Sticky=yes (puts the terminal in all
workspaces), Window list skip=yes
Ezeknek mi a megfelelője eterm-ben?
Petya -
Polesz
addikt
válasz
_Petya_ #1411 üzenetére
A sawfish nem fejlesztett és már nem is alapértelmezett a Gnome-ban. Helyét átvette a metacity. Az újabb Gnome 2.x-es kiadások már ezt tartalmazzák. Ne gyötörd magad inkább keresd meg a metacity beállítópaneljét vagy keress másik ablakkezelőt. Pl Xfce, icewm, openbox, etc...
-
-
escie
őstag
válasz
_Petya_ #1036 üzenetére
a7v8x van nekem, és minden* működik tökéletesen. immáron a hangkártya is(5.1-ben), a legújabb kernelekkel(pl:2.6.11.10). nagy különbség nem lehet a két lap közt...
de ha elcsípsz valakit, aki le tud futtatni egy 'lspci''-t egy ilyen lapon, akkor kiderül mi van rajta igazából, és utána lehet nézni.
* ACPI, lan, szenzorok, és tényleg minden. -
PWR
aktív tag
-
Protezis
őstag
Egy változóba hogy lehet belerakni stringet. Mert tudom, hogy pl.:
valt=''Ez egy szoveg''
echo $valt
Jó, de a stringet egy parancs sorozattal állítom elő, mint pl itt:
torlendo=cat $1 | grep -nv '^$' | grep '^$sor:'
A torlendobe akarom tölteni az utána lévő parancs kimenetét. De sehogysem jön össze.
Mod: Sikerült
[code]
torlendo=$(cat $1 | grep -nv '^$' | grep ''^$sor:'' | tr -d ''^$sor:'')
cat $1 | grep -v ''$torlendo'' > $1;;[code]
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Oh, köszi. Gondoltam, hogy túlbonyolítom
Olyan pájpolásokat csinálok már, hogy hanyattvágom magam. Tegnap valami 5-ször greppeltem egymás után. Lehet, hogy ez nem számít soknak, de nekem ez óriási fejlődés. Pár napja még a pipe használatát se vágtam
De azért érdekelne, mi a hiba az enyémben. -
loszerafin
senior tag
Még annyit, hogy elég megnézned a textutils csomagban levő parancsokat.
Nincs olyan sok, én egyszer megtanultam valamennyit. Azóta persze sokat felejtettem, de a man ilyenkor segít.
Ehhez még sed és awk, és készen vagy.
Én ha már az awk-ot kell elővennem, akkor inkább perl ben írok, mert azt ismerem. -
loszerafin
senior tag
Amint írtam:
1. szövegben minden szóelválasztót '\n'-re cserélni
Ha lusta vagy megnézni, mit ir a man:
tr -c '[:alpha:]' '\n'
2. grep-pel keresni
3. Összeilleszteni ezeket:
#!/bin/bash
tr -c '[:alpha:]' '\n' <''$1'' | grep $2
Ezt így indítod:
parancsneve file-neve 'regexp'
A regexp meg vmi ilyesmi:
'^[A-ZÁÉŐÚŰÓÜÖÍ].*vics'
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Mit is akarsz?
Egy fájlban megszámolni azokat a szavakat, amire ráillik egy reguláris kifelyezés?:
Azt így is lehet:
1. minden szóközt cserélj soremelésre
2. greppelj
3. számold meg a sorokat
Ez három nagyon egyszerű parancs összefűzése. Ha nem akarsz rájönni, leírom szívesen, de így talán érdekesebb -
steveetm
őstag
najó, akkor mostmár tisztázzuk. Most nézem egyébként hogy az előző topicban is megkérdezted, akkor is mondtam már rá megoldást (
cat szavak.txt | grep '\<szó\>['' ''|[''.''
|['',''
' -o | wc -l
)
ezzel vmi konkrét gond, vagy awkos kell mindenképp?
És igen, valóban nem fogja nézni hogyha egy sorban kétszer szerepel, viszont én ''hány sorra illeszkedik a regexpet'' csináltam. A NF meg azért lesz csak fél megoldás, mert ha a delimiter az nem '' '' akkor gebasz van(ezért jobb a fenti megoldást, ott fel tudod sorolni hogy mikre figyeljen), mondjuk lehet awkot is ráveheted hogy több delimiter is legyen, de azt most nem vágom.
Na ha ezek közül egyikkel sem találtam, leírnád ide hogy _konkrétan_ mi a feladat és _mivel_ kell megoldani?
u.i.: ahelyett ] van...
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
''Ja, és ha valami nem megy a kotprogival kapcsolatban, akkor szólj, hátha tudok segíteni''
Oh, köszi
Ha neked nem megy valami, akkor persze én is segítek, ha tudok!
Igazából azért akartam ma nekiülni, mert kedden Dimat ZH
(ma jöttem rá)
A net meg 384/64, de 3 felé osztva... no comment
Használható, de inkább letöltök pár óra alatt egy (fél)CD-t
Ja, ez off...bocsiii
[Szerkesztve] -
-
snowflake
tag
Nálam igy megy:
Ezzel egyszer le lett generálva az mrtg config:
./cfgmaker --global 'WorkDir: /var/www/html/mrtg' --output /home/pihe/mrtg.cfg public@10.68.10.253
majd az mrtg futtatása cronnal:
/usr/local/mrtg-2/bin/mrtg /home/pihe/mrtg/mrtg.cfg
ez pedig legenerál hozzá egy index.html-t hozzá:
/usr/local/mrtg-2/bin/indexmaker /home/pihe/mrtg/mrtg.cfg > /var/www/html/mrtg/index.html
ps. nekem .png képeket hoz létre nem gif-eket
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Windows 10
- Subnautica 2 - Csak jövőre jön a korai kiadás
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Fűnyíró topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest