- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
snowflake #4674 üzenetére
köszi, kiszedtem a linkeket az /etc/rc[01236] kt-kból, és le is állítottam a jelenleg futó rendszerben.
az elsőről valamikor/valahol olvastam, hogy tűzfal írkálja, de már nem fogom megtalálni, hogy hol lehet leállítani. asszem rákeresek a google-ban (mlf listák között...) -
_Petya_
őstag
válasz
snowflake #3599 üzenetére
Üdv!
Most a másik gépről írok, ide is szeretném feltenni a lirc-et, itt is debian van, de itt saját kernel-t fordítottam. Így: [link] szeretném csinálni, de
8) Should I try to automatically build the modules? => Yes
itt ha yes-t nyomok, akkor azt mondja érvénytelen a kernelforrás (pedig ott van, és a verziója is jó)
Az alsó make-kpkg-s részt meg nem értem... lehet úgy kellene csinálnom?
Amúgy: Pinnacle PCTV távirányítóm van nekem is, de azt mondják a LIRC-hez nem jó a saját vevője, ezért építettem magam egyet (Home-Brew, TSOP1738-al), ttyS0-n van.
Forrásból nem szertném telepíteni, nem akarom összeszemetelni a rendszeremet.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
snowflake #3579 üzenetére
nem látja a /dev/lirc eszközt, pedig ott van
Ezt írtam, létezik a /dev/lirc, a jogosultságai is rendben, mégsem látja. /etc/init.d/lirc start/stop megy, nem ad vissza hibát. Próbálnám a mode2-t, de nem látja a /dev/lirc-et. (Ha fut a lircd, akkor persze azért nem megy, ha leállítom, akkor meg nem látja a device-t)
Petya -
ReJim
őstag
válasz
snowflake #3580 üzenetére
én is most tanulgatok, több kevesebb sikerrel...
pedig hallani hallottam... én próbálgattam kmix-el is beállítani, de nem sikerült... valahogyan nem vette... bár valami gond lesz itt, mert most egyik sem fordul le..
mindegy, behangoljuk hangolóvall
akkor kezeli, valahogyan elsiklottam felette...majd kipróbálom...
köszi a segíítséget.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
snowflake #3575 üzenetére
már hónapokkal ezelött beszéltem vele, de színvonalassat nem sikerült találnom... K-t mellőzném, ráadásul nem kezeli ezeket a fájlokat...
Dguitar-ról még nem hallottam, majd kipróbálom... köszi...
meg ha így értessz hozzávolt egy olyan problémám régebben, hogy qt/gtk guitune-t próbálgattam, de sehogy sem sikerül rávennem, hogy a mikrofonról kapja a jelet... én hallottam amit a mikrófonba beszéltem, de a progi nem fogta... volt benne a beállításokban alsa-s, arts-os, meg megadhattam neki, hogy melyik ezközt használja: alapból /dev/dsp volt, de nem ment
erre nincs ötleted?
-
ngabor2
nagyúr
-
czappa
aktív tag
válasz
snowflake #3310 üzenetére
''First of all you would need a WLan card, that is based on the Atheros chipset. Without that it would be useless looking at this document in the first place. If you not are sure, what chipset your WLan card is based on, have a look at Linux-WLan.''
A listában nem találtam x-micro terméket; gondolom ezt akkor én nem tudom használni.
Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
válasz
snowflake #3203 üzenetére
Egy picit hadd kötözködjek...
Ha nem devfs-t használ, akkor az összes scsi-lemezt kiírja, függetlenül attól, hogy létezik-e mögötte valami, vagy se. Ha devfs-t használ, akkor esetleg kiírja, ha nála nincs olyan bug, mint nálam (hogy hol, azt nem tudom), hogy addig nincs pl. sdc-m, amíg az scsi/host3/lun0 kt-ba bele nem lépek. Utána már sdc1-re hivatkozva is elérem a pendrive-ot, előtte nem.
Mondjuk valószínűsítem, hogy inkább arra lett volna kíváncsi az eredeti kérdező, hogy milyen vinyókat lát egyáltalán, merthogy így csak a partíciókat látja. Erre a kérdésre sajnos én se tudom a választ.
A hdparm -tT csak olvasási sebességet mér vinyó-memória irányba. Az, hogy mennyi vinyóról vinyóra a sebesség, azt a másik 2 megoldás tudja megmondani.
a 3D-vel pedig egy kérdés: ez a progi kártyafüggetlen? Tehát ATi-nál és nVidiánál is működik? -
Jolly667
tag
válasz
snowflake #3187 üzenetére
ugyan az a gép. PR Telecom kábeltvs internet. eddig soha nem volt vele gond, telepítésnél beállítottam, h kábeles netem van, dhcp-től kapom gépnevet, ip-t mindent és ment hiba nélkül, csak most amióta új ip-m van, azóta nem megy Linuxokon a net.
mindjárt csinálok egy rebootot és megosztom veletek az ifcfg fájlt -
luciferc
őstag
válasz
snowflake #2767 üzenetére
ó, ezt már ismerem, már a kdmrc-t is feltúrtam, de egyszerűen képtelenség rávenni, hogy más stílusban jelenjen meg, arra meg végképp lehetetlenség rábírni, hogy a felhasználók listáját mutassa.
gdm-mel megy a dolog, de ott meg az a baj, hogy amikor kde-ből azt választom, hogy Kijelentkezés, akkor az ''éjszakás'' ablakon nincs leállítás és újraindítás gomb, csak kijelenkezés. ezt gdm+kde kombinációnál hogy lehetne odavarázsolni? -
rii
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
snowflake #2326 üzenetére
Az mldonkey-t én is nézegettem, de épp a dc részét nem sikerült életre keltenem
ehelyett többen a dcgui-t ajánlották, de a neve alapján ezalá kell egy szerver is. Gondolom valamelyikre dependel is Deb alatt. Win alatt jelenleg az Azureust használom, nagyon jó, csak nem tudom, hogy ezt is ketté lehet-e bontani, hogy a kisgépet ne terheljem Javaval. Ha az mldonkey dc részét sikerülne belőni, akkor nem lenne probléma, mert azt látom, hogy ott ketté van választva a szerver és a gui.
A netet sikerült belőnöm, és a jelek szerint nem nálam volt a hiba. -
operator10
senior tag
-
mkbla
senior tag
válasz
snowflake #340 üzenetére
nem, 40 gigás maxtor, 5400-es asszem ata 100, nem tom de nem satára nyomom... nemtom mi lehet a gond, eddig még egyikkel se volt gond sehol...
múlthéten raktam fel a 10.0-t de azóta azt mondja haverom h alig akar elíndulni, csak, be se tölt a kde, azelőtt meg mindig a firewire eszközöknél akadt meg rendszerindításkor... nem értem... -
Out
addikt
válasz
snowflake #34 üzenetére
Atnezem az emlitett szekciot, az elobb szinte ujrairtam az xorg.conf-ot, nem irtam bele twinview-et, csak azokat amiket te mondtal pedig akkor meg nem olvastam a hozzaszolasod, szal ket monitor, ket device, ket screen, a server layoutot ket screen-re.. es igy is twinview-be megy az egesz, szal ami a monitoron az van a tv-n is.. ugyhogy most akkor appendix r
koszi az eddigieket -
Out
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest