- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
zLegolas
őstag
-
ngabor2
nagyúr
lehet, hogy mplayer.conf-od nincs, viszont kell, hogy legyen ~/.mplayer kt-d. ebben van pl. egy config nevű file. nekem az egyetlen élő sor ebben:
vo=xv
viszont ez nem elég globális dolog, ugyan ebben a kt-ban levő gui.conf-ba is be kell írni:
vo_driver = ''xv''
én is ezzel szívtam a múlt héten, de mire addig jutottam, hogy most már kérem a fórumos segjtséget, sikerült megoldanom.
a másik kérdésre viszontkérdés: a cvs vlaha letölthető volt tar.gz-ben? a cvs-nek épp az a lényege, hogy pillanatnyi helyzetet tükröz. nem érdemes minden nap újra becsomagolni a változásokat, a cvs progi majd elintézi, hogy mit kell leszedni. a többiben nem tudok segíteni, egyszer használtam cvs-t, teljesen leírás alapján, mplayernél meg eddig nem volt rá igényem. -
escie
őstag
nekem befolyásom, haha. ez jó, honnan lenne nekem befolyásom? na ez már tényleg vicces. üldözési mánia...
koleszos szleng? életemben nem voltam koleszos, így nem nagyon ismerem ezt a szlenget.
''szúszá, písz'' ez is az?
'' jóvaüjjéa hátsósorba''
mondtam már, hogy ezt magadnak meséled be, de ha tetszik a mártír szerep, hát viseld. ha kell, én meg viselem a gonosz elnyomó szerepét. [sátáni kacaj]
mostmár tényleg ne válaszolj, mert sok lesz az off, és ki foglak hajítattn... ööö, izé, semmi... -
escie
őstag
na látod, így kell. utána kell nézni a dolgoknak, alaposan. fog ez alakulni.
másrészt köszi, magam is meg tudom nézni, ha kéne, de tényleg értékelem a szándékot...
''(nem kell hozzá vpn, tuti.. megkérdeztem Marcel Gagne-t és Linus-t is)''
aha. ez valami belső poén lesz. jujdegonosz.nudge-nudge!
(höhö, ezzel a hsz-sal akartál felhúzni, fogadjuk!próbáld újra, még két életed maradt!
)
-
escie
őstag
jóóólvan, pontokba szedett duzzogás. legyen...
aki itt személyeskedik, az te vagy, ha elégtétellel tölt ell, akkor jelentem: nagyon fáj.
viszont a szüleimet ne keverd ide.
ülsz a nagy linux tudásod tetején, és ahelyett hogy elmagyaráznád, az elején, nekem földi halandónak, inkább ''jaj haggyuk már'' fölényes és kioktató stílusban lekezelően leállítasz.
nemtudom neked milyen tanáraid vagy szüleid vannak, voltak, ha téged is így kezeltek, megértem..ezt láttad magad előtt.
biztos hogy többet tudsz mint én a linuxról, de ha ezt ebben a stílusban közvetíted a világ felé, hamar eléred a nagyképű és arogáns fokozatot...
kiérem magamnak a nagy linux tudást.
mégis mit mondjak, ha hülyeséget linkelsz be? hm? egyrészt magam sem értek hozzá annyira, de azt tudom, hogy nem jön ide egyáltalán. másrészt nem vagyok tanár, hogy tanítsak. ha tudok segítek, tippet adok, de nem berobbanok a frankóval a topikba, ami mellesleg nem frankó.
aztán tovább tolod, hogy de, pedig az úgy van. jelen konkrét esetben, (gondolom)rákerestél néhány kulcsszóra, aztán beillesztetted ide, hogy márpedig az idézett szövegben benne van a NAT szó. ja jó, akkor már igazad is lett hirtelen.
nagyképű és arrogáns vagyok, jó legyen. jól megkaptam. megyek sírok.viszont tudom, hogy mit tudok, és úgy próbálok segíteni.
én kérek elnézést hogy egy problémára nem ugyan az a ötlet, megoldás (működő vagy nem működő) jut eszembe mint neked
semmi baj. a gond mindössze annyi, hogy sikerült a szezont a fazonnal összekeverni. ez az ötlet nem ide tartozott, lásd még: körte<>villanykörte problémakör.
az escie féle jogrendszerben hányszor kell mea culpa-zni egy tévedésért? mikor évül el?
esetleg aktát vezetsz rólam? akár megtisztelő is lehetne, de inkább beteges..
neked minden tévedésed felhánytorgatják születésed óta? (qemu)
egyszer sem. aktát vezetek igen, hogyne. (lol) neem, csak az emberben megmarad, ha hülyének nézik. emlékszem az esetre, bocsáss meg. szerintem te is emlékszel, akkor te is aktát vezetsz, bizony.
a hozzállásom nem ellentmondást nem tűrő, csak nem vetted a fáradságot hogy magyarázz, érvelj, esetleg vitázz és ne vitatkozz..
ja, értem. ettől igazad is lesz. oké, rendben.
részemről nem érdekel tovább, ha kérhetlek csak ugord át a hsz-t amit én írok ezenetúl
megint jól megkaptam, mostmár olvasnom sem szabad.de jólvan, ha így akarod, legyen.
nemtudom neked milyen tanáraid vagy szüleid vannak, voltak, ha téged is így kezeltek, megértem..ezt láttad magad előtt.
az egy dolog, hogy semmi közöd hozzá, az meg megint egy másik, hogy se tanárod, se szülőd nem vagyok tudtommal. de majd legközelebb ha írsz valami nemodavalót, majd rtfm-elek helyetedd, készítek egy min 10 lapos prezentációt, és megtanítom.
amúgy már észrevehetted volna, hogy arra mérgesedek be, hogyha kioktatnak látszólag 1.0-ás emberek. ha emlékszel, a múltkor is azzal húztál fel.
főleg az ilyen google-> copy-> paste érvektől tudok falnak menni.
mellesleg nem jól idéztél tőlem, :''jaj haggyuk már''. én ezt mondtam: ''(jaj, a vpn-t ne keverjük ide...)'' ha ebbe te rosszindulatot magyarázol, az már a te bajod. puszta kijelntés volt. ha lenézni akartam volna vele, így írtam volna:looooolll, jaaaaaj, a vnp-nt ne keverjük ide, rotfl, muhhahha
de már úgyis az ''arrogáns'' aktában vagyok, mindegy.
[Szerkesztve]
-
escie
őstag
nem a nicked ordítom le, hanem amit írsz. mellesleg nem ordítok.
könyörgöm, webszerverről van szó. nem tudok többet mondani, legyen akkor vpn, oké. ki nem sz*rja le, legyen igazad, pedig nincs.
többet tudó megoldás?? az, vaze...
én általában böngészőből szeretem elérni a weboldalakat, de tudom, perverz vagyok.
nem, az igazán blőd dolgokat te írod, hozzá még az ellentmondást nem tűrő hozzáállás, ennyi.
szerintem sejtésed sincs, mire való a vpn. mint ahogy qemu-ról sincs.... -
ReJim
őstag
-
ReJim
őstag
köszi eszkie, majd estefelé megpróbálkozom viszafordítani (rendes rúter, webesfelülettel).
VPN az arra való, hogy egy bizonyos szabály szerint szürjük a bejövő kapcsolatot... csak bizonyos szabálynak megfelelően lehet látni a belső hálózatot... már persze ha jól értelmeztem... de nekem vpn nem jó, nekem a router abszolút nem enged be semmitmég...
-
Forest_roby
őstag
lehet, hogy utópisztikus, de nekem ez lenne az elvárásom egy oprendszertől, no mindegy.
egyébként az ''install win$'' nem működik, mert a programozás tanárom ragaszkodik a linuxhoz és olyan programnyelveket tanulunk és olyan társprogikat használunk ami egyeltalán nem futatható win$ -en vagy futatható csak gagyin. Tehát kötelező a linux, ezzel nincs is baj, csak szeretnék egy erre a célra legmegfelelőbb disztrib-et kiválasztani.
És ebben kértem a segítségeteket. ha ez az ubuntu, akkor jó hagyom , ha van jobb , akkor lecserélem és kész. -
ngabor2
nagyúr
nfs nincs a gépen (vagyis a kernelben). Amúgy vfat típus. De úgy tűnik, escie-nek igaza lett, kiszedtem a torrent-listából, és úgy elérem...
A file nem hibás, csak a filenevet nem találta.
Csak azt nem értem ,hogy akkor a mc miért látja, ha az ls és az mplayer nemDe a lényeg, hogy működik.
-
zLegolas
őstag
Hót mindegy, amit írtam az dettó ugyanaz, csak a kimenetként nem avi-t, hanem mpeg-t adsz meg. Kábé...
Mondjuk az, hogy hogyan lesz ebből pontyosan 4,7GB, az - őszintén megvallva - passz.
Eddíg nekem minden felment mindenféle csomnkolás meg mágia nélkül egy 4,7GB-os lemezre. Igaz, nem gyakran csinálok ilyesmit... Majd utánanézek...
Ja, dícsérik a DVDAuthor, keress rá.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Mivel szerintem ugyan úgy Linux, itt se mehet másként, legfeljebb kell elé egy sudo, ha nem akarsz rootként belépni.
Próbálgattad, és nem ment?
Az, hogy hova csatolgatod, teljesen ízlés dolga, rescue esetén felesleges cifrázni, mehet a /mnt-be is:mount /dev/hda2 /mnt
chroot /mnt
grub-install /dev/hda
Mivel a root PATH-jában benne van a /sbin (meg a /usr/sbin), ahol a grub-install van, ezért chroot után illik megtalálnia.
vagy már megint félreértettem a kérdés lényegét? -
ngabor2
nagyúr
Már megint olvasás nélkül kötözködök...
tegyük fel, hogy a grub az mbr-ben van. Ennek az utolsó pár byte-ja a part. tábla. ha ezt is áttesszük a másik vinyóra, az nem jó dolog. Igaz, az fdiskkel ki lehet javítani. Vagy nem a teljes 512 byte-ot kell másolni.
Amúgy dd nélkül is szerintem meg lehet oldani, hisz lilo esetén is meg lehetett (és többek szerint a grub jobb a lilo-nál) Most már tényleg utána fogok olvasni, mert kiváncsi lettem.
-
ReJim
őstag
hát ritkán szoktam cd-t írni.... nyáron vettem meg a combót, és még nem írtam vele... (sőt még linuxal nem írtam egyáltalán...
)
mind1, majd megkuksizom a k3b-t, de szerintem lassú lesz elindítani, mint akármelyik gnome-os, KDE-s alkalmazást.
X-CD-Roast, meg miért lenne fapados...mert nem csilli villi? [link]
-
ReJim
őstag
biztos hallottad már, hogy nincs kde-m, és nem szeretnék K-s progikat használni. G-set esetleg, de amennyiben megoldható a K-t kerülöm...
X-CD-Roast-ot néztem ki magamnak. de nincs meg szerintem a megfelelő ''csomag'', aszem cdrecord a becses neve... nem vagyok benne biztos...
escie:
aszem elkunyizom a suliból a DAT meghajtót, meg pár kazit. de nemtudja valaki, hogy általában milyen csatoló felületük van? scsi vagy ata? -
ngabor2
nagyúr
Csakhogy itt is idegesítselek a hülyeségeimmel...
de hogy egy kérdésem is legyen: hogyan lehet Linux alól (wine nélkül!) megtudni a dvd-k médiakódját?
Amit te írtál, az a lejátszó régiókódja. Az teljesen más, mint a lemez médiakódja, ami azt mondja el, hogy ki gyártotta a lemez alapanyagát. Win alá vannak okosságok, amivel meg lehet nézni, de nem azért vagyok Linux alatt, hogy minden ilyen miatt wine-t tegyek fel, vagy indítsak. -
ngabor2
nagyúr
Miután megvettem az írót (Pio 110D), első dolgom volt a legfrissebb fw-t felnyomni rá (win alól, mert ette a kütyüre nem találtam Linuxos frissítőt). A NEC is frissítve lett, bár a win annál elhasalt.
De hogy érdekesebb legyen: most tudom a NEC-kel írni azt a lemezt, amit nem tudtamA poén az, hogy épp azért vettem másik írót, mert nem tudta írni
A kábeleket jobban már nem tudom rendezgetni, amennyire tudom, annyira csavarodásmenesen megy mindenhova. A hűtéssel - elvileg - nem kellene gondnak lennie, a 2 optikai meghajtó között van 2 vinyó, és ezekre fúj egy 8-as venti (5v-ról, de elég ennyi neki). A gép oldalán is figyel egy 8-centis, az meg a rendszert hűti, majdnem a chipset passtívhűtésére nyomja a hűset.
de hogy egy kérdésem is legyen: hogyan lehet Linux alól (wine nélkül!) megtudni a dvd-k médiakódját? -
ngabor2
nagyúr
Az egyik író sunyinetes, viszont egyes lemezeket nem szeret. A másik jobb (pontosabban most az is hülyéskedik...). Ha meg már 2 író van, akkor ne csak a helyet fogja, ha befér a gépbe. Ha meg már 2 író van beszerelve, akkor hadd működjön.
Nem azzal a 7-8 perccel van bajom, azt kivárnám én. Persze ez nem feltétlen igaz este 10-kor, mikor már tudatosult bennem, hogy reggel 5-kor ébresztő, és amit megígértem, hogy kiírom még sehol se tart...
Azelőtt mintha próbáltam volna 2 k3b-t futtatni, és nem engedte. Talán ha csak 1 író van, akkor nem megy? Mindegy, este kipróbálom, köszi. -
escie
őstag
nem vagyok nagy filmes, amit nagyon szeretek, azt megveszem dvd-n... nem oly drágák már...
amúgy igen. rájöttem, mennyi felesleges dolgot tettem el régen, így amit nagyon nem muszáj, azt nem archiválom...
nincs sok cd/dvd-m sem, azok is jórészt saját adatok, disztrók, stb...
--
ReJim,
jaja, létezik még szalagos tároló bőven, céges környezetben használják sokat. még linuxos támogatás is elég jó, úgy tudom.
egyébként, lapozz vissza a káromkodós topikban, és találsz majd egy kellemes, egybekezdéses káromkodást, szalagos meghajtóval kapcsolatban...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
nekem a zene lenne fontos, mert van pár olyan amit csak egy két helyen lehet megtalálni, mert vagy LP, vagy MD digitalizált, vagy értékes koncertfelvétel
bár nem mondom, hogy nem tudnám összehordani, de azért nehéz lenne...
(bár ebbe nagyrész jogilag nem tudnánakbelekötnikeresse meg pl. a 88-as csoport jogutódját, nem hinném, hogy azt mondaná, hogy büntessenek meg...
)
---
lenne két kérdésem:
mi kell a cdíráshoz? kell valami cdrecord, vagy valami ilyesmi... eddie303 mondta egyszer, ha nincs fent rakjam fel, de akkor nem kellett, most meg kellene, de nem emléxem..
dat-ról jut eszemben: nem vagyok nagy szakértője, de milyen sebességük van ezeknek? mennyi adat fér rá?(az a majdnem audió kazetta mérető datra gondolok) simán támogatja, vagy kell vele malőrködni? (szerverbe lenne backup célra)
-
Dzsekó
addikt
Kérdezted 2 napja az iso-t.
Ezt próbáld ki:
cat /dev/dvdrom > proba.img
Próbáld ki, nekem működött. Ugyanez floppyval:
cat /dev/fd0 > image.img
/media alatt nézd meg, hogy biztos dvdrom az eszközöd neve. Értelemszerűen változik a cdimage-s sor, ha más neked.
Ez ugyan nem iso asszem, de olvassa minden.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Rosszul fogalmaztam azt hiszem. Nem is az a baj az mplayer-rel illetve az mp3-mal, hogy fizetős lenne, hanem valamilyen jogi okok miatt nem fér bele a GNU licenszbe...
Azt hiszem... Javítsatok ki...
A Mandriva 2006 már októberben megjelent, de csak most adtak ki belőle ingyenesen letölthető iso-kat. és azt hiszem, hogy ezekből kiszedték ezeket a csomagokat. de estére befejeződik a letöltés, akkor majd tudok biztosat is mondani. -
zLegolas
őstag
Az adat DVD-iso making dettó ugyanaz, mint a CD-iso készítése. Csak ugyebár nagyobb lészen a drága...
Szal nincs másról szó, mint a kiírandó könyvtárak/fájlok egybegyúrásáról. Tehát mint pár hozzászólással előbb leírtam! Kábé:
mkisofs -pad -J -R -jónagyfájl.iso directory1 directory2 directory3
vagy akár:
mkisofs -pad -J -R -jónagyfájl.iso fájl1 fájl2 fájl3
Ehun egy nagyon jó kis oldal, érdemes tanulmányzani: [link]
Remélem erre gondoltál! -
ngabor2
nagyúr
dc++ inkább a dcgui utódja, a valknut. A többivel egyetértek.
Esetleg kiegészíteném a listát:
msn: Kopete (vagy valóban a gaim, én is jobban szeretem)
torrent: A legjobb az Azureus, de gyenge gépre inkább más, van pl. Mldonkey, az tudja a torrentet IS, másik 6 p2p rendszer mellett... -
escie
őstag
k3b. szerintem ez a legjobb.
ja, és ne gyere nekem azzal, hogy qt-s, elegem van a fajgyűlöletből, ami mostanában eluralkodik a kde ellen.(ez nem feltétlen neked szólt.)
amúgy van valami gtk-s író progi is, talán cdr a neve, nemtom, inkább a k3b-t használtam mindig is. emberibb... -
ngabor2
nagyúr
úgyis már erősen ideje áttérni az Ubuntura, már fenn is van a hdd1-en, de a grub a hdd-n van, a lilo a hda-n, és nem tudja behúzni azt a rendszert (valami too big neki, hogy mi, azt nem írtam le...)
Vajon ha a lilo-nak csak
other=/dev/hdd-t adnék meg, az behúzná az oda feltett grubot? Ezt még nem próbáltam ki, de úgyis le fog kelleni holnap állítani egy kis szerelés miatt a gépet.
ha meg már megy az Ubuntu, vagy beállítom az alapokat, vagy legalább azt a grubot átteszem a hda-ra, hogy az rángassa fel a Debet is.
cd-író frontend: pl. xcdroast, de ha a kde libjei fenn vannak, akkor a k3b-t ajánlom erősen. -
escie
őstag
-
ngabor2
nagyúr
Köszi.
mondjuk egyre érdekesebb a rendszer, lehet, hogy hamarosan összeomlasztom véglegesen
Egy pár frissítés kimaradt, és most ha pl. a grubot fel akarom tenni, akkor még fel akar tenni/frissíteni akar pár csomagot:lizard:/home/ngabor# apt-get install grub
Csomaglisták olvasása... Done
Függőségi fa építése... Done
A következő extra csomagok kerülnek telepítésre:
e2fsck-static e2fslibs e2fsprogs initscripts libc6 libc6-dev libss2 libuuid1
locales lsb-base
Suggested packages:
gpart parted grub-doc grubconf glibc-doc manpages-dev
A következő ÚJ csomagok kerülnek telepítésre:
e2fslibs grub libss2 libuuid1 lsb-base
The following packages will be upgraded:
e2fsck-static e2fsprogs initscripts libc6 libc6-dev locales
6 upgraded, 5 newly installed, 0 eltávolítandó és 682 nincs frissítve.
Need to get 13,1MB of archives.
After unpacking 4522kB of additional disk space will be used.
Folytatni akarod? [Y/n]
Oké, folytatom, ujjaim keresztbe, mert közben más is megy. Letölti a cuccokat, majd:E: A telepítő futtatása átmenetileg megköveteli, hogy eltávolítsd a e2fsprogs alapvető csomagot ami Ütközési/Elő-Függőségi hurkot okoz. Ez gyakran rosz, de ha tényleg ezt akarod tenni, aktiváld az APT:
orce-LoopBreak opciót.
E: Internal Error, Could not early remove e2fsprogs
Nomármost ilyenkor mi a teendő? Ext2/3 már régóta nincs a gépen, reiserfs-t használok. /etc/apt/apt-conf eddig nem volt, most csináltam egyet, benne az
APT:: Force-LoopBreak
sorral. (szóköz nélkül írtam bele, csak itt átalakítaná smiley-re...)lizard:/etc/apt# apt-get install grub
E: Syntax error /etc/apt/apt.conf:1: Extra junk at end of file
Leírást eddig nem találtam, hogy hol, és hogyan kell ezt az opciót aktiválni...
Természetesen (?) az e2fsprog-ot nem engedi leszedni, pontosabban gyakorlatilag a teljes alaprendszerrel együtt.
Valami tanács tapasztaltabbaktól?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
a lilo amiatt ''kell'', mert 7 év alatt ehez szoktam hozzá
Azt tudom, hogy a grub többre képes, de mikor utoljára nézegettem (nem túl elmélyülve) nem tetszett, a lilo pedig eddig (majdnem) mindent tudott, ami nekem kell. Bár most a teljesen másik vinyón levő Ubuntut nem tudta behúzni, de annak a beállítására úgyis min. egy pár napot rá kellene szánnom (vagy egy nyugisat, mert ez a jelenleg használt rendszer már nagyon a szívemhez nőtt a beállításaival).
Próbálkoztam a grub installal is, de visszatértem a lilo-hoz. ha az Ubuntu lesz a gépemen A rendszer, valószínűleg grub-om lesz.
Most sikerült egy BIOS törlés után azonnal életre kelteni a rendszert, lehet, hogy a 2.5 hét up ártott a bios-nak? Bár elvileg nem illene... -
escie
őstag
jaja, te juttattad az eszembe,
de nem, a te neved nem látom a fejlesztők közt, szóval nem hiszem, hogy a Te ötleted, meg hogy te írtad.
megint bántalak, sry, igyekszem leállni.tényleg...
--
létezik visszafejtés amúgy, de magasszintű, 4GL, de szerintem még C-re sem tudunk visszafejteni. gépikódra simán visszafejthető...
ennek ellenére -tök érdekes szerintem-, hogy a linux kernelben reverse engineered driver van egynéhány dologhoz. értsd, úgy írnak drivert egy dokumentálatlan hálókártya chiphez, amihez van egy zártforrású driver...
valahogy kipuhatolják, hogy működik... -
ReJim
őstag
létezik ilyen folyamat.... bár nem minden binárist tud vissza fejteni...
mint írtam visszaforgatás, tehát a forrást kapod meg... java-nál láttam már működő ilyet...
sokmindenre jó lehet (és rossz is, elcsaklizni a forrást), ha eltűnik a forrás, vagy magyarosítani kell valamit... de ritka, hogy a visszafejtés tökéletes lenne...ha jól tudom...
-
ReJim
őstag
''a java-t eddig is magam fordítottam binárisból, akkor is gáz lesz?''
binárist hogyan kell lefordítani?
szvsz a forrást lehet lefordítani, és a végtermék lesz a futtatható bináris... nemde?
(gondolom félreírtad... csak hogy én se legyek eltunyúlva..)
----
kérdésem az lenne: hogyna oldaható meg, hogy webes felületről progikat, shell scripteket indítsak az aktuális gépen? perl, cgi? (mintha láttam volna forrásban..) vagy lehet php-vel is? -
escie
őstag
itt fórumozol, és azt mondod, hogy egyedül vagy?!
ugyanmár, ott a sok irc, meg fórum, én is így kezdtem bele... (szegény gentoo topik a mai napig nem heverte ki a sokkot...
)
régen én sem gondoltam volna, hogy valaha gentoo-zni akarok, de eljött egy olyan időszak, hogy minden disztróban volt valami kis hiba/hiányosság. most a gentoo-ban mindenem megvan, ráadásul jó érzés, hogy magam raktam össze, és még nem sok olyat találtam, ami ne lett volna meg a portage-ban..
--
szerintem nyugodtan vágj bele az a64-be, vannak kisebb buktatók, de nem több, mint bármely más rendszeren. persze csak a saját disztróm nevében nyilatkozhatok, mást 64bitest nem ismerek. vagyunk egypáran 64bites disztróval, most így híretelen Asturel, és ööö... én . de biztos vannak még.
persze rábeszélni semmiképp nem akarlak... -
ngabor2
nagyúr
-
Jester
aktív tag
Köszi a tippet. A webmin tetszik, de közelebb nem kerültem sajnos a megoldáshoz, a HAL ugyanúgy max. 30 sec elteltével lehal. Ha még csak leállna és nyoma maradna az okának az jó lenne, de minden logbejegyzés nélkül leáll. Az alapprobléma maradt továbbra is. Megyek, böngészem a freedesktop.org-ot, hátha van legalább valami workaround.
-
ReJim
őstag
nem is írta, hogy közelenne
bár anyiban igazad van, hogy kicsit zavaros...
counter55:
[link] ha jólsejtem neked ez kell, bár nem vagyok benne biztos, hogy a 64bites intelnek IA64 a jelölése..javítsatok ki ha tévednék..
''úgy meg a monitor nem jön be''
suse-nál én is szívtam párszor a monitorral... van valami billencs kombináció amivel lehet növelni, csökkenteni a felbontást... (bár ez nem tartozik ide.)
nem lehet gond a frissítéssel? (amikor 32-es színmélységre állítod, akkor a frissítést is felnyomja?)
lehet, hogy nvidia driver megoldja majd a dolgot.
mi alá akartad telepíteni a flash playert?mozilla/firefox alá innen fel kell mennije:[link]
szvsz köze nincs, hogy milyen rendszert használsz... vagy van külön 32, 64 bites flash lejáccó?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
megint win alól...
én már csak ilyen földhözragadt barom vagyok, hogy egy Linuxos topikban Linuxos megoldást várok. Win alatt elhiszem, hogy egyszerűbb, de Linux alatt emg lehet-e oldani? Emiatt nem szeretnék a szomszédba átszaladgálni, hogy légyszi tömörítsd már ki nekem ezt az exe-t.
Az archívumkezelők a fejléc alapján dolgoznak, ha jól tudom. No ezeknek a file-oknak a file szerint exe fejléce van, nem hiszem, hogy a zip elboldogulna vele (meg próbáltam is). -
ngabor2
nagyúr
Majdnem. Először lementettem a régit:
lizard:/home/ngabor# ./necflash -dump 2510a_2.15.bin /dev/sg0
majd felírtam az újat:lizard:/home/ngabor# ./necflash -flash 2510a_2.15.bin /dev/sg0
Még jó, hogy lementettem, mert mint kiderült, ezt a fajta lemezt ezzel a fw-rel, 4x sebességen rontja... most próbálkozok másikkal, hátha.
Jó volna tudni, hogy exe-ből ki lehet-e valahogy nyerni az image-t. Hogy milyen tömörítéssel van, azt nem tudom. -
ReJim
őstag
''szólj ha megvetted a tc-t 8E ft-ért, megnézem a számlát, ugye be scanneled?''
ha a törvény eltiltana mindenféle UNIX rendszertől, akkor megvenném, mivel az egyetlen olyan program volt winen amit egy nap 30szor minimum elindítotttam...
és ritkán fagyott meg...
(főleg, hogy csak enyibe kerül)
wine-t nem tc-re kell configolni, hanem alapból bekell állítani, hogy tudj is vele kezdeni valamit...
a bejegyzésekből lehet neked elég 6 program 6 mime típusra, de mondjuk nekem lehet egy hónap alatt összegyűlne 20-30...
kinek pap, kinek papné... linux annyire sokrétű, hogy mindenki máshogy állítja be, ahogy neki éppen kell... számomra pl feleslegesek a desktop ablakkezelők (gnome, kde), másnak meg felesleges a fluxbox... installpkg, removepkg... -
ReJim
őstag
mondjuk ha már warez, akkor egy hónap után ha nem unistallod akkora tc is az, hiába nem crack-eled meg hanem csak nyomod neki az 1-2-3at..
és ha felteszek utánna egy másik verziót? vagy esetleg megveszem? nem csak warez, crack, meg uninstall van ám..
tc meg csak pluginnal és csak olvasásra tud ext3-at ha jól tudom
max fat32-re lenne értelme linux alóli emulált használathoz
akkor egy kicsit nézz utánna az ablakos emulálásának...
de megsúgom: wineba beállíthatod, hogy mit minek lássanak az emulált programok...
most pl nálam ha a configba ez van:[Drive C]
''Path'' = ''${HOME}/.wine/drive_c''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''Dos Drive''
''Filesystem'' = ''win95''
[Drive D]
''Path'' = ''${HOME}''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''My Home''
[Drive E]
''Path'' = ''/tmp''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''tmp''
[Drive G]
''Path'' = ''/''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''root''
''Filesystem'' = ''win95''akkor értelem szerűen a /-em lesz a G meghajtó, amit egy wines partíciónak fog látni...
(de ezt el lehet játszani egy hálózati meghajtónak is... és így tovább, ez linux, nem windows.. linuxba nem lehet valamit megoldani?? ritka...)
egyébként csak vicc akart lenni a tc...
hogy ha meg annyira windows-t akarsz csinálni a linuxodból, nem egyszerübb ha wint használsz? -
ngabor2
nagyúr
Szerencsére jelen esetben egy picit tévedtél
- a szomszéd nem Pistike, legfeljebb Attika, vagy Zolika.
- Ha win-t akarnék, átbootolnék, de akkor ismét megszakadna az uptime-om, és most bunkó módon erre gyúrok...
- ahoz, hogy kivegyem, szintén ajánlatos kikapcsolni a gépet.
- mindenképp linux alatt akartam volna megoldani, és sikerült is.
Továbbra is a Google volt a barátom, és szokás szerint a beírás utáni fél órán belül meglett a progi: [link]
Aztán még egy kis keresés, és meglett a megfelelő fw is: [link]
A köv. beírás/sírás/panasz az lett volna, hogy nem találja meg az eszközt. Aztán átváltottam root-ba, és megtalálta... Megvolt a frissítés, és már 4x sebességgel tudja írni. ez is jobb, mint a 2.4x-es... régi az író, vagy nem szereti az alapanyagot, nem tudom.
De megy, és legalább már ezt is tudom.
az elején írtakat ne vedd teljesen komolyan, úgy látom, nem vagy sötét a témákban -
escie
őstag
oké, közben leesett mit is akarsz.
hát, nemtom. nekem a gnome-commander nem sokban maradt el a totalcommandertől, mondhatni, klón.
én a helyedben vetnék rá egy pillantást. krusader nekem sem nagyon vált be.
tuti van megoldás az mc-ben is erre, utánanézek a man-ban. legrosszabb esetben forráskód letölt, azt' implementáljuk a dolgot.(szép is lenne.)
--
tc-t emulálva igen jól lehet használni, hisz nem kell plugin az ext3-hoz, mert a wine elintézi a dolgot. natívan tudod böngészni a linuxos filerendszered, fs-től független. ennek ellenére nem ajánlom, szerintem macerás.
[Szerkesztve] -
-
escie
őstag
namost írtam egy szép hosszú eszmefuttatást, amiben jól leb*sztalak. kitöröltem.újat írok lehiggadva.
köszönöm az oktatást, köszönöm a kioktató hangnemet, de szerintem nézz szét mi is az a qemu, mi is az vmware. (házi feladat)
a lényeg annyi, hogy nem a tanácsokkal, ötletekkel van a bajom, az mindig jöhet, hanem a stílus. ha azt mondod ''a vmware nem felel meg?'', akkor megköszönöm a tanácsot, és válaszolok, hogy miért nem felel meg. de ez a magasló ez egy kicsit sok volt. hallod, ez a livecd-s kioktatás, azt hittem dobok egy hátast, minek nézel te engem??kérdezd meg Sianis-t, hogy melyikünk a tapasztaltabb, utána okíts, vagy ne okíts.
nem azt mondom, hogy akkora linux isten-császár-király-guru-nagymester lennék, de szerintem nekem volna mit okítani neked.
(most jó bunkónak tűntem, mindeki utálni fog, hogy mekkora arcom van. nembaj.)
egyébként remélem nem haragudtál meg, csak egy kicsit felnyomtad a vérnyomásom. -
Sianis
addikt
ecie még emlékszik egy nagyon csúnya káromkodásomra...nos az az eyik kedves szersztőjüknek szólt, aki megíratott velem egy ciket (beletelt nem egy napba) és utánna azt mondta, hogy most vette észre, hogy már valaki lefoglalta az Ubuntu témakört 10 hónapra...így lerázott...kissé kiakadtam...
-
Vegha
senior tag
Igen, de a telepítő óta csak a SuSe Watchert és az üdvözlő képernyőt láttam magyarul (na jó: még a Firefoxot is : ). Minden máshol angol. Hozzáteszem, h. most használok először Linux-ot szal lehet h. vmit én nem csinálok jól, de gondolom itt kell: K -> Control Center -> Regional & Accessibility -> Country/Region & Language. Azt írja, h. ha csak a US. English van a nyelvek között, akkor nincs is telepítve más nyelv. A többi nyelvet pedig onnan tudom telepíteni, ahonnan a KDE-t szereztem. Az pedig itt van a drájvban, de hogy kell azt külön telepíteni ?
-
Grunya
aktív tag
Win alatt tökéletesen megy. Amugy egy gigabyte radeon 9200-as 128 bites (nem mintha a márka sokat számítana...
) A glxgears valami 2000 feletti értéket ad. Kernel a legfrissebb illetve a kernel modul glxgears is a hozzá tartozó. Szerintem valami beállítási probléma lehet. Pl. az fglrxconfig -ot ha lefuttatom, a kérdések 70%-át nem tudom, hogy micsoda....
Ilyenkor az alapértelmezett opciót választom. -
dr_strange
senior tag
-
PWR
aktív tag
szvsz adj meg teljes elérési útvonalat, akkor mindegy, hogy hol vagy
a 775-el az a gáz, hogy minden fájlra végrehajtási jogosultságot is ad, ami nem biztos, hogy szükséges. Én inkább a tulajdonoson változtatnék, alapból az új fájlok 644-el lesznek, a könyvtárak meg 755-el, tehát a tulajdonosnak lesz rw joga mindenre. -
PWR
aktív tag
nem TC plugin, de én ezt használom, ott csücsül a pendrievomon, viszem mindenhova, nem telepitös csak az exe-t kell futtatni:
http://freshmeat.net/projects/explore2fs
''Explore2fs is a Windows program that provides read support for Linux ext2 filesystems under NT4, Win95, Win98, WinME, Win2000, and WinXP. Write support is included, but is not recommended for use.''
GPL-es -
T. Almeida
senior tag
CdCat, én ezt használom. Magyar fejlesztés.
Multiplatformos.
Bővebben: link
Szerk.: Uhu alá van csomag is belőle:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűnyíró topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest