- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
Aktív témák
-
steveetm
őstag
Bővebben: link
Egyről beszélünk?
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
válasz
ngabor2 #2796 üzenetére
lehet kernel bug, gkrellm bug.
erre meg egy verbosos growisofs se ártana.
Egyébként meg nem is értem mi ezen a csodálkozni való. A64re gondolom x86_64 es ment, simán belefuthattál vmi bugba, sidbe meg már 20 verizóval újabb dvd+rw-tools ban meg már javítva van. dettó gkrellm.
Nem is értem mérnem sid van rajta?
steveetm
őstag
válasz
ngabor2 #2774 üzenetére
Most nemértem mibajod, sarge nemtelepít fel semmit, csak ha taskselbe benyomod neki hogy most csináljon desktop environmentet. Persze konfigolni is akarsz mindent, de ha meg neked kell a progikat válogatni az már fél óra időpazarlás. szted gentoo-n mi lesz majd, apt-get helyett emerge, fél órat ott is válogathatsz lazán, és persze még várhatsz is míg lefordul. Persze konfigolhatod eztis aztis mint atom.
Szal most akkor mikéne?
steveetm
őstag
válasz
Forest_roby #2278 üzenetére
az első két link teljesen korrekt volt, a googlehez meg jobb lesz ha hozzászoksz. Főleg ha azt is megmondják hogy mit írjál be neki.
steveetm
őstag
ezt a műveletet semmien progi nem hozza neked rendbe magától rendesen. lde-vel lehet játszani ha vágod inode okat, amit kötve hiszek, és mivel mkfs szépen felülírta az egész táblát...
foremostal lehet próbálkozni ha pl common fileok voltak, mittomén jpg, mov, avi stb, ezeket jó eséllyel vissza tudja majd hozni, de garancia semmire nincs(egyébként iet lde is tud, de foremost sokkal jobban automatizált). Esetleg még tct.
továbbá kézihekk, dd awk grep sed és sok sikert.
ui. ami tud ext2-t az ext3at is, a különbség(többek közt) a naplózás és a törlés módja, ami miatt jó kis szopás az undelete ext3on.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1235 üzenetére
Rögtön lehet xed netinstel is. Az a 7 cd tökmind1 hogy neten vagy nálad van, csak aptnak kell megmondani mikor kérdezi. hogy te tobvábbi forrásokat szeretnél hozzáadni(http).
_teljesen_ fölösleges leszedni még az 1 cd-t ha van neted.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1228 üzenetére
common errororok:
nem jól adtad meg az egér elérési útvonalát.
nem jó vidkártya driver.
rossz képfrissítési frekik.
/var/log/Xfree86.0.log ban az EE-s sorok az érdekesek és az utolsó hiba amit találsz.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1198 üzenetére
sudo su -
és passwd vel állítsál be rootnak egy új jelszót, mert vmit ott keversz
-
steveetm
őstag
najóvan, lol2.
Ma ki is hozták a modemet ahogy igérték, beüzemeli stb. Megnézem, felemgy ok, kösziköszi, csá. elmegy. Nézem a sebességet, 20k val húzok és 40ms a pingem. Na, nem kellett csalódnom végül, viszont most gyorsan intézték a szart
operator10 az ssh-s sort kéne újra csinálnod, csak ip helyett most steveetm.homeip.net
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1178 üzenetére
EZt a lolt, végre összejön, erre bedöglik a modemem...erre mindjárt írok egy offot.
Küldtem mail, két lépést újra meg kéne csinálni
Sztem mindenki tudja a véleményem az mttről(monori telefon társaság). Na szal.
Pár napja szarozik a modemem, oan mintha lenne adsl link, közbe nincs net, nem lehet csatlakozni stb. Kihuzom bedugom, csak villog nincs jel, néha 10 perc múlva visszajön. Ma felhívom őket, fél óra alatt kapcsolni tudtak, elpanaszolom a dolgot, okok, felveszik.
Elöbb megint bedöglik, rá 2 percre csörög a mobil, holnap jönnének kicserélni, bentről is úgytünik hogy szar. Hát készvannak még csodák...
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1176 üzenetére
Ezt a talkot vagy összehozzuk, vagy esélytelen így x percenként mailezve.
ezt a mailt még nézd meg aztán hagyhatjuk.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1173 üzenetére
nemkell, újabb remail, ez a legeccerübb, gyorsabb, biztonságosabb, szárazabb érzés. vagy mi.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1171 üzenetére
remail. Ha trükközni kell, jó lenne ha tudnál jönni ircnet vagy trefort, stevee_tm nicken keress.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1167 üzenetére
adsz egy ip-t user-t és egy kódot hozzá?
mailba vagy ircen...
gépedhez
(ssh tegéped -l énuserem ) lehetőleg tudjon sudozni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
T. Almeida #1058 üzenetére
ő csak ajánlatot kért. ajánlottam. Az hogy kiknek való...én azzal kezdtem, és nem érzem magam vmi hipergéniusznak, hogy nekem sikerült. Az való igaz, nem a nextekre kell klikkelned installnál, hanem elolvasni a szöveget, és kb entert nyomni a nextekre(egy ideje van automata particionálás meg minden szar, azzal se kell görcsölni).
Általában az emberek azt akarják, hogy leülnek a géphez, és az azt csinálja amit ők akarnak. De az ien ember egy win-t se fog feltelepíteni, nem hogy egy linuxot, szal fölösleges bonyolultságról beszélnünk(win telepítő bonyolult lenne? meg driver install?)
aki meg a win-t felteszi, az minden további nélkül fel tudna tenni egy linuxot is, hisz a sima felhasználónál lényegesebbet többet ért hozzá, egy valamiben viszont továbbra is ugyanazok: lusták, és azt akarják hogy cd kivétele után a gép mindent úgy csináljon ahogy kell.
Szal nem bonyolult az a debian telepítés, csak lusták az emberek.
[Szerkesztve]
nem javítgatok több hibát, fáradt vok, most kéretik elnézni...
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
operator10 #1051 üzenetére
apt-cache search ncurses-dev | grep ncurses
libncurses5-dev - Developer's libraries and docs for ncurses
synaptic screenshotot nem küldök...
steveetm
őstag
5. a scriptes nem, a többi progi igen
9. xcdroastal gázos, többi már growisofs frontend is normálisan
10. ja.
11. nabumm, far is karakteres mégis sokan használják. És fejlesztik az mc-t is.
13. Láttam. de van toad mysqlhez is, sztem elsőnek nem oracle frontendet akartál.
steveetm
őstag
persze, hát nekem is szépen elfut sokminden, 640*480 ban, doom szintre butított grafikán még jáccani is lehet velük
(vicc volt, azért a s2k -m nál jobb a helyzet, de teljesítményben ennek a drivernek köze nincs egyelőre a wines verzióhoz. Bár mostanában már fejlesztenek, és kiadási ciklusok is kb tartva vannak...remény még van.)
-
steveetm
őstag
1. nem kötelező partinciónálni.
2. vmi bootloader KELL, win sose fogja neked linuxot beindítani. Lilo grub, nyugodtan mehet a partició bootsectorába.
3. az marad ha nem nyúlsz hozzá.
4. semmi sem kötelező, lehet swapfileod is.
5.vannak erre kész scriptek, meg firestarter meg gnome-lokkit.
6. mplayer ,beep-media-player, totem, xine
7. mencoder gmencoder, egyéb webes frontend.
8. ghtumb vagy gimageview ban van 1-2 pp ficsőr, de mi a baj a gimppel?
9. xcdroast, k3b, gnomebaker
10. dd if=/dev/hda of=/tmp/vinyód
11. mi a baj az mc-vel? tuxcommander
12. gvim, gnotepad, gedit, kedit.
13. phpmyadmin
egyébként meg debian.
vmware.
steveetm
őstag
válasz
operator10 #995 üzenetére
Nemártana egy pciutils frissítés.
Egyébként igen, emu10k1 kell neki.
alsa alapból mutera tesz mindent, azt nem árt lekapcsolni elötte, meg hangot adni neki.
alsamixer vagy gnome-alsamixer.
steveetm
őstag
a modemet hallod kattogni, sípolni?
Ha nem, akkor biztos jó eszköznevet adtál meg?(/dev/modem nem mindig létezik, használ a /dev/ttyS0/1 et).
egy iet :pppd[11156]: pppd 2.4.2 started by root, uid 0 látnod kéne, ha meg nincs pppd akkor
/usr/bin/pon: line 57: /usr/sbin/pppd: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
ha meg nincs ppp kernelben akkor : /usr/sbin/pppd: This system lacks kernel support for PPP. This could be because
Ill. már elfeljtettem hogy mien disztrib. suse logolási beállítása vmi agymenés /def, szal ahhoz nem is tudok meg nem is akarok sokmindent hozzáfűzni.
steveetm
őstag
Kezjdük alapoktól.
/usr/lib/cups/backend/smb létezik-e? Ha nem akkor egyelőre nincs értelme folytatni.
ha van akkor az uri a köv formában néz ki:
smb://<workgroup>/<server>/<sharename>
smb://<server>/<sharename>
smb://<user>:<password>@<workgroup>/<server>/<sharename>
smb://<user>:<password>@<server>/<sharename>
lehet próbálkozni kompatiblenek tűnű driverrel, vagy generic ps vagy gs el. Egyébként nem tudom hogy van e rendes os driver s200-hoz.
steveetm
őstag
napokszámánál régebbi fileokat megkeresni és vmit csinálni velük :
find -mtime +napokszáma -exec vmitcsinálniezekkel \;
+ man cron
+ egy kérdés tőlem.
Ki mit tud arról hogy reiser hogy supportálja i flaget?
Mert tapasztalataim alapján sehogy, google alapján nem egyértelmü, és ahogy kernelben nézegettem nem értem hogy mértnem megy(vagy minek vannak benne a kezelését szolgáló sorok...)
bugos lenne tán?
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
Az a baj hogy amíg nincs ip, picit bajosan authentikálsz.
Amin érdemes gondolkodni, hogy csinálsz tartományt, és ha oda bejelentkezik lehet szépen adni neki a +jogokat mindenre, vagy elvenni ha úgyteccik.
Vagy transzparens proxy, és azzal is megoldható az authentikáció web fele, szépen és eccerüen.(vagy akár az explorer automatikus proxy felderítését is be lehet üzemelni)
Az viszont ugye hogy ki mit lásson a hálóból nehezen konfigurálod, mert az a gw-n nem átmenő forgalom lesz, sőt sehol nem lesz átmenő, kivéve a switcheken, szal azt korlátozni hogy ne lássa a többi gépet...
Illetve lehet minden gépet külön tartományba tenni, és akkor gw-n korlátozni őket, de ezt inkább felejtsük el
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
headhunter #282 üzenetére
sensors, hddtemp
athcool
steveetm
őstag
najó, akkor mostmár tisztázzuk. Most nézem egyébként hogy az előző topicban is megkérdezted, akkor is mondtam már rá megoldást (
cat szavak.txt | grep '\<szó\>['' ''|[''.''
|['',''
' -o | wc -l
)
ezzel vmi konkrét gond, vagy awkos kell mindenképp?
És igen, valóban nem fogja nézni hogyha egy sorban kétszer szerepel, viszont én ''hány sorra illeszkedik a regexpet'' csináltam. A NF meg azért lesz csak fél megoldás, mert ha a delimiter az nem '' '' akkor gebasz van(ezért jobb a fenti megoldást, ott fel tudod sorolni hogy mikre figyeljen), mondjuk lehet awkot is ráveheted hogy több delimiter is legyen, de azt most nem vágom.
Na ha ezek közül egyikkel sem találtam, leírnád ide hogy _konkrétan_ mi a feladat és _mivel_ kell megoldani?
u.i.: ahelyett ] van...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Jogász topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest