- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
köszi a válaszokat
ui.:
(4-7 éves gyerekekre gondoltam) -
Forest_roby
őstag
hi!
nem tudom igaz -e, de ugy hallotam, hogy van olyan linux, amit gyerekeknek talaltak ki. bootolos live, vagy egy cd, vagy 1 floppy az egesz.
tudtok vmi ilyesmit? -
Forest_roby
őstag
all!
nos, köszi minden infot, segítséget. Remélem a hozzászólásaimmal nem bántottam meg senkit, nem volt célom.
---------------------------------
Kb annyit szürtem le az infokból, hogy tök mindegy melyik 'nagyobb' disztribuciót választom, mindegyikkel sokat kell még telepítés után szívni. So, maradok az ubuntunál.
Azért köszi.
(ui.: az-az 1 hét azért tartott addig, mert nem értem rá éjjel - nappal a gép elött ülni és várni a segítséget a ph!-n, egyedül meg nem ment volna.) -
Forest_roby
őstag
sipi!
Te nyilván sokkal jobb vagy nálam a Linux terén, ebben egy pillanatra sem kételkedek, de mi az hogy nincs igazam : )
Az alap kérésem az volt, hogy javasoljatok egy disztribet, az általam kívánt paraméterekkel. Max azt mondhatod, hogy nincs ilyen disztib és kész vége, én elfogadom és szenvedek (tanulok) tovább.
Mondjuk, hogy az elvárásaimra mondtad azt, hogy nincs igazam, hülyék az elvárásaim - ebben már nagyrészt igazad lehet, de azért szeretnék rámutatni, hogy ahhoz hogy(mi ez a sok hogy) win-ben feltelepítsek egy Borland progit, ahhoz nem kell 5 másik szükséges progit is feltelepíteni, na mindegy.
Egyébként nem elvárásom az, hogy minden disztrib ilyen legyen, inkább csak az, hogy legalább 1 ilyen legyen, amit én tudok használni.
Az pl teljesen rendben van, hogy az uhu v. a suse nem tartalmaz ilyeneket alapból, hiszen minek is tartalmazna, a használói nem valószínű, hogy valaha is akarnának programozni, (idézet a tanáromtól: ~''ezek a linuxok titkárnőknek készültek'') ez így rendben is van. Én csak akartam egy olyat, ami ennél egy kicsivel többre hivatott. Ha nincs hát nincs.
Peace! -
Forest_roby
őstag
hát lehet, biztos igazad van, de állatira nem tűnt fel, hogy az ubuntu megkérdezte volna tőlem, hogy akarom -e telepíteni a devel csomagokat. Viszont ha megkérdezte és én nem választottam, akkor csak magamra lehetek mérges, hogy nem választottam, hiszem akkor megkíméltem volna magamat egy csomó szívástól. (bár fogalmam sincs, hogy mi az a devel csomag : (( .)
-
Forest_roby
őstag
lehet, hogy utópisztikus, de nekem ez lenne az elvárásom egy oprendszertől, no mindegy.
egyébként az ''install win$'' nem működik, mert a programozás tanárom ragaszkodik a linuxhoz és olyan programnyelveket tanulunk és olyan társprogikat használunk ami egyeltalán nem futatható win$ -en vagy futatható csak gagyin. Tehát kötelező a linux, ezzel nincs is baj, csak szeretnék egy erre a célra legmegfelelőbb disztrib-et kiválasztani.
És ebben kértem a segítségeteket. ha ez az ubuntu, akkor jó hagyom , ha van jobb , akkor lecserélem és kész. -
Forest_roby
őstag
nagyonjó, sejtettem hogy probléma lesz az elmagyarázás. példát tudok mondani:
Ubuntut telepítettem (( tényleg jó meg minden, csak nem erre )), és próbáltam rá telepíteni egy While nevezetű programozó progit. Nem ment egyszerűen, de hála az ubuntu topicnak sikerült, csak ennyi kellet hozzá:
sudo apt-get install gcc
sudo apt-get install gawk
apt-get install libc6-dev
apt-get install make
ez kb 1 hét volt, nem sok ez?
Van olyan disztib ami ezeket alapból tartalmazza?
félve bár megemlítem, hogy a knoppix-on simán feltudtam telepíteni, de az macerás érthető okokból : ) -
Forest_roby
őstag
hi!
Keresek egy nekem való disztribet!
Elvárások:
- alapból tartalmazzon fejlesztői programokat!!!!!
Programozáshoz szükséges programokat, segédprogramokat tartalmazzon. pl ha fel akarok telepíteni egy gnuplot -ot, akkor ne kelljen 8 másik progit is felrakni, hogy az fusson. Vagy ahhoz hogy eggyel talán feltelepítsek egy progik ne kelljen már előtte c fordítót telepíteni, ezek a cuccok legyenek meg alapból.
Remélem kb érthető mire gondolok, sajna nem tudok konkrét progikat mondani ( jó pl: gcc, gvim, stb alap cuccok ), amiket alapból tartalmazhatna, mert annyira nem ismerem a Linuxot, de az bosszantó tud lenni ha kiírja hogy ez+ez a progi is kell ahhoz, hogy ezt fel tudjam telepíteni. (általában olyan progikat telepítek, ami programozáshoz kell ill grafikus ábrázoláshoz.)
No, keresek egy ilyen disztribet! Tud ebben vki segíteni? -
Forest_roby
őstag
kis rendszerben, kis hálózatban könnyű jó rendszergazdának lenni.
Nagy hálózatokban, sok felhasználónál, rengeteg a kérés, kívánság, egyszóval sok a munka -
Forest_roby
őstag
válasz
ízirider #2471 üzenetére
ok, ezzel nincs is semmi gáz!
Én magam kb 6 éve egy 'újság cd' linux-ával kezdtem(nemtom a nevét)
uánna suse, uhu, knoppix(live), kb ennyi
debian-t is próbáltam mág régebben, de akkor kicsit megilyedtem tőle.
Soha nem mondtam, hogy olyan tuti nagy linux-os lennék, de az tulzás hogy még soha nem volt vele dolgom! -
Forest_roby
őstag
''Forest_roby... te életedben nem linuxoztál''
Ez egyszerűen nem igaz, csak nem telepítettem még Debian-t.
''Vérprofi...miért nem ő segit neked?? ennyit a vérprofiságáról...''
azért nem ő segít nekem, mert egy kicsit elfoglalt a munkája miatt. De látom te ráérsz itt off-olgatni rebdszergazda létedra. -
-
Forest_roby
őstag
Ez a legujabb ubuntu?
Ubuntu 5.10 (Breezy Badger) Colony CD 2
Vagy milyen nevet keressek?
Ezt találtam: Bővebben: link
gondolom itt a második (AMD 32bit)
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hát lehet, hogy én is Ubuntu-t telepítek.
(Egyre több rosszat hallotam a Debian-ról)
Kár hogy már letöltöttem 11 cd-t.:-) -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #2419 üzenetére
Hi!
Na akkor erről egy kicsit részletesebben, hogy tuti ne roncsam el.
Feltelepítem az alaprendszert egy 4Gb os winyóra (remélem elég), következik az újraindítás.
berakom a 120Gb-os winyómat rajta a 14cd-nyi debian iso file-ok.
Eljutok a telepítőben addig, amikor ezekre szükség van.
választom a filerendszert és akkor pontosan mit is csináljak?
Nem akarom mégegyszer elrontani!
Előre is thx
ui.: az faq-nak az a baja sztem, hogy azokat irják le, amire könnyen rá lehet jönni, amiket én is tudok. Amikor olyan részhez jutunk, amit nem tudok, akkor csak annyit írnak, hogy: a haladó felhasználó az is csinálhatja...., de nem magyarázzák el. :-((( -
Forest_roby
őstag
ezek a lehetőségek vannak:
-
Forest_roby
őstag
A 'debian alaprendszer konfigurálása' -ában van egy olyan menüpont, hogy 'parancsértelmező futtatása' gondolom ez az, de ha belépek ebbe és bemountolom vhogy at iso-t, akkor hogy lépek vissza?
ill. a winyó-t amin vannak az iso-k, azt is be kell mountolni?
elérési utakat légysziiiiiii!!!! -
Forest_roby
őstag
Hi!
Feltelepítettem otthon a debian-t, de sikertelenűl!:(
/Ezt próbáltam elkerülni/
Az olvastam az faq-ban, hogy 1 cd is elég a telepítéshez, de ez csak akkor igaz, ha net is van a gépen. így jártam. Most töltögetem a többi cd-t és csak azt szeretném megkérdezni, hogy feltétlenűl ki kell írni az összeset cd-re, vagy winyóról is képes felismerni iso file-okat a linux telepítő(persze első cd-t kivéve)?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
De elolvastam egyébként!
''A tasksel segítségével különböző szerepek szerint telepíthetjük fel a rendszerünket. A javaslatom az, hogy itt ne válasszunk semmit. Válasszuk a ``csomagok kézi kiválasztása'' menüpontot, és menjünk tovább (magyarázat később)... Semmiről nem maradunk le, a tasksel-t elindíthatjuk később is, ha szükségünk lenne rá... de nem lesz... ''
Én arra a késöbb elindításta lennék kiváncsi és talán a miértre! -
Forest_roby
őstag
válasz
_Petya_ #2281 üzenetére
Ha a második résszel végzek, akkor még nem lesz grafikus felület, igaz?
És még a hardver-ek rendes driver-ei sem kerültek fel, igaz?
/egyszer, régen idáig már eljutottam, (egyedül,) de itt megijedtem/
Hogyan kell erre grafikus felületet telepíteni?
A hardvereket rendesen feltelepíteni? (vga, chipset, stb) -
Forest_roby
őstag
válasz
steveetm #2279 üzenetére
Mint már mondottam, ismerem a google-t, tudom kezelni is és nem google kérdést tettem fel!
Nem azt kérdeztem, hogy hogyan tudom megkeresni a a googleben a linux faq-t.
Sztem ezzel kapcsolatban én többet nem írok, mindenki gondoljon azt, amit csak akar, ezen úgysem tudok változtatni. -
Forest_roby
őstag
Egyébként részemről Peace!
Nem vagyok haragtartó emberke, csak utálom, ha hülyének néznek.
megjegyzés:
Az informatika nagyon sokrétű dolog, rengeteg része van. Biztos vagyok benne, hogy te sokkal-sokkal jobb vagy Linux-ban mint én, de abban is biztos vagyok, hogy van olyan dolog amiben én vagyok jobb! És ha tölem vki kérdez vmit, olyan témában, amiben én sokkal jobb vagyok, akkor nem küldöm el a ...() google-re, hanem próbálok neki segíteni, esetleg küldök neki példákat, programokat, stb..
Nem egyszer előfordult már. Ezzel nem magamat akarom fényesíteni, hanem csak ezt próbálom elvárni másoktól, akkik sokkal okosabbak nálam az adott témában. -
Forest_roby
őstag
'aki életében nem telepitett debian-t, az miért ezzel kezdi???'
Ez teljessen logikátlam mondat, a mondat első és második felének nincs köze egymáshoz :-))
És ki mondta, hogy ezzel kezdem? (Az igaz hogy Debian-t még nem telepítettem, de azon kívül 3 másik fajta Linux-ot már igen) -
Forest_roby
őstag
-
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #2264 üzenetére
Elkezdtem a letöltését a Linux Debian 3.1 r0 -nak
(i386/iso-cd mappában van)
Ez akkor jó?
Az összes cd kell a telepítéshez?(14db)
Honnan tudok telepítéshez magyar faq-t szerezni? -
Forest_roby
őstag
Hi!
Valami könnyen telepíthető, abszolut profi Linux -ot szertnék telepíteni a gépemre!
Mit tudnátok ajánlani?
/nem vagyok alap kezdő a témában, de profi sem vagyok/
Elöre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest