- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
zLegolas #4947 üzenetére
''- KDE -nél az utf-8 bejegyzés előtti jelölőnégyzetből vedd ki az x-et a Vezérlőközpont/mittoménmi almenüben''
vagy nézzen szét a betűtípusok közt, mert a default mindig ilyen ''téglalapos''.
lapozgassa a betűtípusokat, és ha valamelyik tetszik, és kiállja az ''Árvíztűrő Tükörfúrógép'' próbát(betűtípus választó dialógus mutatja...), akkor siker. -
szilchi
őstag
válasz
zLegolas #4773 üzenetére
SuSE 9.2 LiveCD 64bit-es verzió.Ezt a XF86Config parancsot hol lehet beírni?Mert ugye írtam,hogy se normál se Safe mode-ban nem hajlandó akármit is csinálni a gép.Vagy adjam meg indítási paraméterként?Mert ugye telepítés elött normál és Safe módnál is lehet paramétereket beírni.Amik már be vannak írva,azok általában acpi=off,ide=nodma..meg ilyenek.Vagy az úgy nem lesz nyerő,ha odaírom?Közben arra is tippeltem,hogy a CD rossz.Kiírtam mégegyszer,de nem segített.Esetleg majd jövő hónapban leszedem a teljes Suse 9.3-at,az asszem 4CD-s.Bár mintha láttam volna 10.1-es verziót is ami szintén 4 CD-s volt.Ebben a hónapban már nem fér bele a csomagforgalmamba.
-
szilchi
őstag
válasz
zLegolas #4756 üzenetére
Semmi gond,belefért az időbe..
Viszont akkor hogyhogy van a Slax-nak nálam direkt hdd-re installálo része,két telepítési variációval,ha az nem is megy?De nem érdekes,még DVD meghajtórol indulva is elég flottul megy.A magyar billentyűzetet meg valahogy meg kéne oldanom,mert ékezetes betük nélkül nem világ a világ.Ez meg valahogy nem világos''...beléje a megfelelő könyvtárakba kell bemásolni a célprogramot, és onnan próbálkozni...''Mármint a Wine könyvtárba kell belemásolni a programot?Vagy a Wine-t a program mappájába.Bár gondolom az első nem lehet,mert a Wine CD-n van és oda nem másol az ember semmit csak úgy hiphop.''...Szal messze nem arról van szó, hogy ott az NTFS-alatt a Diablo-5, rákatty és már fut is...''
Pedig titokban ebbe reménykedtem...na azért sejtettem,hogy lesz valami speciális.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
zLegolas #4751 üzenetére
ha kiveszi a pcie kártyáját, akkor hogy lesz videójele? amúgy meg legjobb tudomásom szerint a pcie-t agp-ként kezeli. ha rosszul tudom, akkor szóljatok.
és amúgy az ember nem azért vesz több10k ft-ért egy cuccot, hogy utána ne használják.
az usb-s egérrel meg nincs probléma linux alatt, legalábbis nekem és még sokaknak nem volt, /dev/input/mice-n keresztül jól szokott működni.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
zLegolas #4662 üzenetére
hogy egy kicsit megzavarjuk kezdő lépéseit megtavő barátunkat, ezért mondjuk el, hogy valószínűleg hda1 és hda2 után nála hda5,6,7 fog jönni. ugyanis a 4 elsődleges partíció számai ''le vannak foglalva'', a logikai partíciók 5-től kezdődnek. valahogy így fogja kiírni a rendszer bootkor:
hda p1 p2 <p5 p6 p7> -
törölt tag
válasz
zLegolas #4624 üzenetére
Az Ubuntu legalább 64Mbyte memóriát igényel, így a telepítése Low Memory módban legalább 4 óra lett volna kb. Ez egy számított érték, ugyanis a bill. karakterkészletének kiválasztása és az Eszközök keresése képernyő között eltelt idő 30 perc (!) volt.
Így aztán hanyagoltam, majd a gépemre fölrakom. Addig kipróbálom a damnsmall-t.
Igen, a BIOS-t kellene megkerülni, sajna a legfrissebb bios is csak 8Gbyte-ot lát a 40gbyte-ból.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
zLegolas #4617 üzenetére
akkor én is árnyalok egy kicsit a válaszomon. a vírusirtóban teljes az összhang, csak linux rendeszer esetén nincs rá szükség. tűzfal pedig van a kernelben is, tehát azt elég használni, ha kell. külső tűzfalprogi emellé csak különleges esetekben kell. ilyen most hirtelen nem jut eszembe, bár lehetnek.
-
ReJim
őstag
válasz
zLegolas #4161 üzenetére
azt nem olvastam, csak ezen a mibe kerül, hogy linuxon borlandozzak...
igen a kylix GPL-es, és faján mükszik... csak a c++ része hibás, és nem lehet lefordítani...ezért kell peccselni, de az meg nekem nem jött össze... de végülis azt nem használom...
én meg totál nem örvendek..mármint annka, hog ylinux user ként delphiznem kell.. maga a nyelvel nagyon nincs gondom, frankón vágom (egyedüliként az osztályból, meg én ritkán gyakorlok itthon)... csak az elvek, gondolkodásmód nagyon kiül rám
én inkább arra megyek,h ogy a megírt program univerzálisabb, átláthatóbb forrású, felhasználóbarát legyen... de a tanár nem ilyen, így amikor valaminek nekiállok másféle képpen elkezd lehurrogni... aztán inkább megírom úgy ahogy gondolja...
látszik, hogy csak ahhoz a $uxdózhoz ért, meg a novel netware hálózathoz...
bezzeg a másik rendszer gizdaő felel a linuxos mail, és a freebsd-s webszerverért... multkor winről, puttyal, bessh-va a mailszerverre, links-el netezett
meghitt látvány volt a linuxquestions
-
ReJim
őstag
válasz
zLegolas #4156 üzenetére
Ja, majd el is felejtettem: mibe is kerül neked, ha csak olyan elegánsan és egyszerűen felrakod azt a Borland-ot?
mibe kerül: egy regisztráció a borland.com-on, egy kylix 3 letöltésének végigszenvedése, patchelés (ha c++-ozni akar), és elindítás... a végén meg lelehet fordítani vele, lesz belőle egy bináris...
GPL-es, az egész hátránya annyi, hogy a program elején kiír (ha konzolos, akkor oda írja ki, ha ablakaos akkor egy ksiablakot nyit) egy szöveget, hogy GPL-es progival, kylix-el lett készítve...
nekem sajnos így kell delphiznem...mert ilyen szép nylev ez... mellette nem tudok c-zni mert nagyon keveredik..
egyébként linuxra inkább a szabvány C-t ajánlanám, ha valaki tanulni akar... (vagy ilyen kissebeket, pl python, bár azt mondják, nem ér sokat... )
lehetne egy kérdésem? ki milyen nyelven tud/szokott programozni ott a pingvinjén? -
GD
őstag
válasz
zLegolas #4063 üzenetére
ripp= felvágni = (Jack the ripper /Hasfelmetsző Jack
)
ergo vinyóra felhúzni ,esetleg tömöríteni 4,7Gb-ba de a meglévő dvd formátum megőrzésével, nekem elsősorban ez kellene..
divx-xvid-be ritkán (szinte sose) tömörítek (de nem baj ha tudom hogyan kell..)
itt beszúrnám hogy a dvdripp megnevezés egy divx xvid..stb. tömörített filmnél nem pontos.. mivel a ripp azt jelenti amit fent írtam.. a grab a tömörítés..
az egy dolog hogy dvd a forrás és azt rippelték fel a tömörítés előtt -
GD
őstag
válasz
zLegolas #3979 üzenetére
ha lenne az mplayer oldalán whis-list ..akár fel is lehetne rakni.. végül is a közönségnek készül a program, ergo a felhasználók igényeihez kellene kicsit húzni..
az hogy javítgatjuk a bugokat meg kicserélünk ezt-azt nem egy hatalmas mágia..
már aki ért hozzá ( én nem) minden tiszteletem az mplayer project résztvevőké.
de ettől nem lesz használhatóbb a program.. a multimédiába ami a szórakozás ''részhalmaza'' is lehet akár, az ember szórakozásra vágyik, és nem barkácsolásra.. bár van barkács hobbi is
... (ennyi jutott eszembe, többet nemtudok mondani, kérem kapcsolja ki)
valaki váltott mostanság t-onlányról az externet kiesés mentes szolgáltató cserés akciójába? télleg kiesés mentes? -
Jester01
veterán
válasz
zLegolas #3976 üzenetére
Nyilván ha a képarány eleve az amire igazítani kell, akkor nem csinálna semmit.
Jelenleg éppen ez lenne a kívánt működés: ilyenkor ne legyen fekete csík, és a feliratok legyeneke a kép alján. HA viszont a képarány lehetővé teszi fekete csík hozzáadását, akkor legyen, és kerüljenek oda a feliratok. -
Dzsekó
addikt
válasz
zLegolas #3972 üzenetére
Oké, már értem a tili-tolit. Olyat nem lehet csinálni, hogy a 4:3-nál ne szúrjon be fekete sávot, csak a szélesvásznúnál?
Mert az nem zavar, hogy fent van a film, de az igen, hogy a 4:3-as képarányút 14''-ban nézem egy 19''-os képernyőn.
Inkább 4:3-ban tegye rá a feliratot a filmre (amúgy nincs is 4:3 feliratos filmem), de ne méretezze át.
Ez az sdl a fekete sávra teszi a feliratot? -
Jester01
veterán
válasz
zLegolas #3971 üzenetére
Ezt már mind nagyon tudjuk
A probléma az, hogy nem jó a fix keret, mert a film képarányának függvényében kellene állítani. Az online doksi szerint volt/lesz az expand filternek olyan üzemmódja, ami fix képarányúra állítja a filmet, a megfelelő fekete csíkok hozzáadásával. Pl. ha 4:3 a monitor/tv képaránya, akkor minden filmet ilyen formára hozna. Mivel ezt most nem lehet, így marad a manuális beállítás minden filmhez külön-külön.
Dzsekó: Az mplayer keres egy kiegészítő config fájlt a film mellett, aminek a neve film.conf (pl. valami.avi és valami.avi.conf) Ha ebbe beleírsz olyasmit, hogyvf=expand=0:-100:0:0
akkor azt automatikusan csak annál a filmnél veszi figyelembe. A keret méretét sajnos neked kell kitalálni. A filmekkel együtt archiválhatod a conf fájlokat is.
Alternatív megoldásnak parancssorból az lehet, hogy egy kis script először megnézi a képarányt és elindítja az mplayert a megfelelő expand paraméterekkel. Illetve persze meg is lehet patchelni az mplayert, open source rulez -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz
zLegolas #3872 üzenetére
Mostmár tisztában vagyok velük.
Tudom, hogy bármit bárhova csatolhatok, de én az alap felajánlásra gondoltam. Szóval, ha nem változtatok rajta, akkor ahova teszi.
Tudom, hogy nem csak windows partíció van, csak példát írtam, és lehet NTFS partíció is, de gondolom te is csak példát írtál. -
ReJim
őstag
válasz
zLegolas #3720 üzenetére
K szóba sem jöhet... a másikat kipróbálom, ha végeztem a melóval...
a másik init-es dolog x után nem érvényes, nem de?nekem olyan kell, ami a wm (jelen esetben fluxbox) indulása után indít progit... (idesk, torsmo)
arra meg az .xinitrc való? nemde?
köszi a segtséget...
valaki tud választ adni, miért nincs flashekben hangom?próbáltam artsdsp firefox parancsal indítani, próbáltam mozillával, de nem megy.. nincs hang
használjak alsa helyett mást?de hogyna is?
-
ReJim
őstag
válasz
zLegolas #3626 üzenetére
igen, ő a battlefield2-t akarja linux alatt tolni... (miért ne működhetne? lehet éppen van natív verziója, vagy wine,cedega is segíthet neki...)
én csak a másolás védelmet nem értem..ha ablakok-hoz kell a másolásvédelem, akkor az nem fog menni linuxon, ha meg van natív verzió akkor meg nincs másolás védelem, szvsz...
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
zLegolas #3616 üzenetére
''csak éppen a fotómasinát a géppel összedugva semmi''
bingó, nekem is állandóan elbaszta az sd kártyámat, és le se tudtam a masinával formázni..
berágtam és vettem egy 20in1 kártyaolvasót 3,5E HUF-ért
innentől minden szép és jó.. időben és idegeskedésben megérte nekem.. -
-
damatic
tag
válasz
zLegolas #3082 üzenetére
Pontosan nem tudom mi futott rajta, csak azt, hogy 4 gépnek osztott ki IP-t, van benne 2 hálókari, egyiken egy sziccsel a gépek, a másikon meg az ADSL modem UTP-n. Egy kisebb fájlszerver volt ez, mert elég gyengécskék a kliensek vinyóterületre, ezért egyfajta raktár volt, meg a net felé tűzfal.
Van SuSe 9.2 minim. Namármost ha azzal bebutul és látom a fájlokat, akkor is mire hogy másolom? Rakjak bele mégegy vinyót valahonnan, ami FAT32, másoljam rá, utána vegyem ki, és vihetem egy WIN gépbe a vinyót? -
LeslieT
csendes tag
válasz
zLegolas #2946 üzenetére
A rossz CD meghajtotol nem az OS, hanem a szamitogep omlott ossze hardveresen.
Naplozo filerendszer eseten (Ext3, Reiser, XFS) pedig nem fog a linux osszeomlani aramszunet eseten. Ha megis akkor ott volt meg valami mas is ami miatt legkozelebb amugy sem indult volna ujra, vagy valami el lett konfiguralva. Esetleg az alacsonyszintu rendszer file-ok frissitese kozben torteno aramszunet eseten halhat meg, mert a naplo hasznalata nem garantalja hogy az irasi muvelet kozben kikapcsolva az eppen irt adatok nem vesznek el, csak azt hogy a filerendszer nem serulhet. -
damatic
tag
válasz
zLegolas #2920 üzenetére
Akkor bevallom: olyan sík hülye vagyok hozzá (linuxhoz), hogy attól fosok, ha eccer mégis fejreáll (mert elbaltázok rajta vmit) akkor nem tudom újrarakni. Ezért akarok egy tükröt, hogy legyen vmi támpont, ha legalább nem is tudom, hogy miért és hogyan, akkor is vissza tudjam hozni és MŰKÖDJÖN!
Neked biztos kicsinyes dolog, de az én szempontomból a négyzetet próbálom kerekíteni.
Egy volt kollégám mondta: ne kérdezd azt a kutyát, hogy hogy néz ki, neki is biztos elég randák vagyunk.
[Szerkesztve] -
válasz
zLegolas #2911 üzenetére
Az tiszta sor h win-es progi. Ha jól emlékszem a linuxbazis.hu oldalon olvastam csak a srác aki írta eltünt mint hal a vizben. Azóta rájöttem h a PQ magic bármilyen particiót olvas és van benne másolás funkció szóval nagyjából teljesíti az elvárásaimat. Thx a helpet ezügyben. Azonban, most 1 másik problémával fordulok hozzád/hozzátok. Melyik levelező progit érdemes használni? A követelmény a progival szemben h letudja a mail-jeimet 2 címről is szippantani. Nagyjából ennyi lenne.
Még 1x thx -
dr_strange
senior tag
-
GD
őstag
válasz
zLegolas #2083 üzenetére
''fejlesztettem Radeon 7000-re'' LOL
én most dobtam a kisebbik gépembe egy s3 virge dx kártyát.. 16 futószalag meg dx9c hardware-s támogatás.. :-P
akkor úgy mondom : ATI és Linux nem lehetetlen de macerásabb kicsivel mint Nvidia és Linux.. persze minden relativ
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
zLegolas #1932 üzenetére
azaz...
amúgy ahhoz képest, hogy itthon kb 7-8 éve nem volt egyáltalán semmilyen Linuxom, 2 nap alatt sikerült belőnöm ~jól. csak az van rajta, ami nekem kell (és az is csak karakteres módban) + apache + vsftpd. a qmaillel szívok, mint a ló, de azt is meg fogom oldani
amúgy két kábel megy be a gépbeegy billentyűzet, meg egy UTP
addig dugtam rá monitort, ameddig felinstalláltam miniCD-ről, és pakoltam rá egy sshd-t
-
Sianis
addikt
-
Batman
őstag
válasz
zLegolas #1927 üzenetére
Honnet idéztél?
Sajnos én egy normalis FTP kielnst sem találtam , win-es időkből hozzászoktam a Flashfxp-hez és nekem az a best of, es linuxon is azt kerestem.
A legfontosabb hogy el lehessen menteni az aktualis letöltési listát és folytatni is tudja köv indításkor.
Eddig ami az igényeimnek leginkább megfelelt az IglooFTP-PRO .
De ha tudsz valami jobbat szivesen várom az ötleteket. -
Emitel
tag
válasz
zLegolas #1812 üzenetére
Igen, erre már én is gondoltam.
Csak az a gond,hogy a két oprendszer közötti váltás kicsit körüményes.
Pl. ha a netröl leszedett doksit akarok kiyomtatni.
Halottam, hogya microsoftnak van valami virtuál progija, segítségével több oprendszert lehet futattni egyszerre.
Ez így igaz? -
zLegolas
őstag
válasz
zLegolas #1759 üzenetére
hmmm... lehet, hogy itt a válasz a ZipDrive/mount problémámra:
The most common problem is to load the lp printer module before the ppa program. The ppa program must be loaded before the lp module. The lp module will tie up the port that the zip drive needs, this is why the ppa progam must be loaded first.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
zLegolas #1741 üzenetére
Regebbi Debianokhoz (ugy tiz eve) volt floppys telepitokeszlet - nem tudom, hogy most mi a helyzet.
Mindenesetre nezz korul itt: Bővebben: link
Floppyrol bebootolsz, aztan onnantol mar tudsz alkotni vmit. -
PWR
aktív tag
válasz
zLegolas #357 üzenetére
köszi, kiprobalom öket. lehet, hogy nem a legjobb kulcsszavakat hasznaltam guglin es azert nem talaltam megfelelöt. eddig, ha felvetelt kellett kesziteni akkor a felvetel elkeszülte utan konvertaltam ogg-be vagy mp3-ba, ez nem is volt gond, mert nem hosszu felvetelek voltak, most viszont egy kisközössegi radionak kene rögziteni az adasait, ott pedig mar lenyeges, hogy egyböl tömöritett audioformatumba menjen. Na ebben probalok nekik segiteni.
üdv: PWR -
gege71.hu
addikt
válasz
zLegolas #245 üzenetére
Köszi meg fogom próbálni ezeket is.
Egyébként a win-es Nero valszeg valami hasonló lépésekben végzi a dolgot mint amit leírtál, mert onnantól, hog burn image és megmutatom neki az albumnyi mp3 file cue-sheet-jét vagy 4-5 percig szöttyög mire ahhoz a részhez ér, hogy kiválaszthatom az írássebességet stb,
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest