- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Jester
aktív tag
Mivel az aláírásodban Sapphire 9600XT szerepel, feltételezem azon a gépen akarod majd futtatni a Mandriva 2006-ot. Előre szeretnék szólni egy elég fontos dologról, hogy ne vegye el a kedved, ha mégis belefutsz:
Mandriváék előre szerettek volna szaladni egy kicsit, így x.org 6.9.1 CVS változat van fent alapból a disztribúcióban. Ezzel egy gond van: nagyon sok embernek ocsmány képet produkál az ATi kártyákkal alapból. (javítatlan x.org bug, mandriváék pedig megvárják, amíg megjavítja majd valaki)
Megoldás: SeerOfSouls-éktól urpmivel egy újabb x.orgot felteszel, azzal megoldódik.
Remélem nem futsz bele ebbe a problémába, de van rá esélyed, ne vegye el majd a kedved, van rá elég egyszerű megoldás. -
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4229 üzenetére
Írd be az autoexec részhez a következőt:
echo Lefutott.
Aztán indítsd el a dosboxot. Ha megjelenik a szöveg, akkor használta a dosbox a conf file-t induláskor, és akkor valami más gubanc van, ha nem, akkor debian alatt nem az /etc alatt keresi a dosbox.conf file-t hanem máshol, és az a probléma, hogy nem megfelő helyen van.
Mod: suse alatt a dosbox.conf a home könyvtárba kell kerüljök google szerint, elképzelhető, hogy debian alatt is oda kell tenni. Egy próbát megér.[Szerkesztve]
-
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4223 üzenetére
Milyen disztribúciót használsz? Milyen dosbox változatot használsz? Jelenleg a 0.63 a legfrissebb stabil. Esetleg máshová rakták... Próbáltál rákeresni a dosbox.conf névre? Ha prdig nem jött létre nálad valamilyen oknál fogva, akkor szívesen elküldöm az enyémet, egy kicsit átszerkeszted az igényeid szerint és kész.
-
Jester
aktív tag
válasz
_Petya_ #4202 üzenetére
Az /etc/dosbox.conf file-ban az [autoexec] részhez beírod:
mount D ''/path/to/dos/program''
d:
Elmented és kész.
Ha floppyt és CD-t is akarsz, akkor célszerűlehet még:
mount A ''ahol_a_floppyt_mountoltad_linux_alatt'' -t floppy
mount E ''ahol_a_CD-t_mountoltad_linux_alatt'' -t cdrom -
Jester
aktív tag
válasz
mandrake83 #4082 üzenetére
Egyszer nálam is előfordult hasonló. Nálam a KAT Desktop search volt a ludas, bugos volt, és alapból benne volt a KDE automatikusan induló szolgáltatásai között. Miután kivettem onnan, megszűnt a jelenség.
Kikapcsolni a következő módon tudod:
-szöveges módban indítasz egy mc-t.
- megkeresed a /home alatt a saját home könyvtáradat. (valószínűleg abban leszel alapból)
- belépsz a .kde/share/config könyvtárba
- a kdedrc fileban a [module-katd] alatt az autoload értékét false-ra állítod.
- kész vagy.
[Szerkesztve] -
Jester
aktív tag
Köszi a tippet. A webmin tetszik, de közelebb nem kerültem sajnos a megoldáshoz, a HAL ugyanúgy max. 30 sec elteltével lehal. Ha még csak leállna és nyoma maradna az okának az jó lenne, de minden logbejegyzés nélkül leáll. Az alapprobléma maradt továbbra is. Megyek, böngészem a freedesktop.org-ot, hátha van legalább valami workaround.
-
Jester
aktív tag
Szembekerültem én is egy problémával. Háttér:
Mandriva 2006 alatt a HAL szolgáltatás leáll magától. Ahogy eddig néztem a Dbus után elidul rendszerindításkor, látszólag minden ok, majd későbbiekben csak annyit veszek észre, hogy a hald leállt. Ha manuálisan indítom, akkor is leáll egy idő után. (ez az idő gyakorlatilag annyit jelent, hogy pl. egyetlen sikeres automount sem hajtódik végre, mert nem fut.) hal-device-manager nem is hajlandó elindulni, hiszen a szolgáltatás nem fut, ez végül is érthető. A syslogban semmilyen nyoma nem marad a leállásának, csak a sikeres indulás esemeénye jegyződik be. Remélem lesz valakinek valami jó ötlete, mert egy kicsit bosszantó. -
Jester
aktív tag
Ismer valaki linux alá olyan programot, amivel pixel shader 2.0 tesztet lehet végezni? Tehát lényegében azt kellene kiszűrni, hogy hibázik-e valamelyik pipeline-ja a VGA-nak.
Tudom, elsőre furcsának tűnik, de belebotlottam egy érdekes hibába a gépemen, ami elsőre pixel pipeline hibának tűnt (kockásodás), de nem az, mert másik kártyával is ugyanúgy produkálja a hibát, a hibásnak tűnő VGA pedig tökéletesen működik másik gépben.
Win alatt többféle driverrel és beállítással is próbálkoztam, hogy kíszűrjem mivel ütközik a kártya, de eddig a legjobb tippem az, hogy valami szoftveres gubanc, ugyanis az ÖSSZES alkatrész hiba nélkül működik évek óta, ezt az egy problémát leszámítva.
Mivel jobb ötletem nincs egyelőre, ezért lenne jó egy olyan program, amivel linux alól valami ps 2.0 tesztet futtatni. Itt akadtam le, ugyanis nem ismerek semmi ilyet és google sem volt túl segítőkész ezügyben...
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest