- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Igen, ez lett volna. de közben sokkal kacifántosabban meglett. A teljes szkript, esetlegesen mások okulására:
#!/bin/bash
find . | grep \.mp3$ | sort > mp3list.txt
find . | grep \.avi$ | sort > avilist.txt
i=`wc -l mp3list.txt | cut -d'' '' -f1`
for j in `seq -w $i `
do
mpfile=`cat mp3list.txt | head -n $j | tail -n 1 | sed 's/mp3$//'`
avfile=`cat avilist.txt | head -n $j | tail -n 1;`
mencoder -oac copy -ovc copy -audiofile ''$mpfile''mp3 -o ''$mpfile''avi ''$avfile''
done;
Egy egészen más típusú szkriptből vannak a részletek átvéve, ezért talán vannak benne felesleges cicomák (pl. seq -w), de működik. -
-
-
ngabor2
nagyúr
én eddig a pine-t használtam MUA-nak. ajánlották a s-c-t helyette, mint grafikus klienst. nekem az lenne a lényeg, hogy úgy tudjam használni, mint a pine-t, tehát a mail kt-ban vanak a leveleim, fetchmail szedi, procmail szortírozza, az eximnek küldi. tehát ne a kliensen kelljen mindenféle levelezési dolgokat állítani. a kmail-t nem sikerült erre rávenni, ezért azt nem használom. valóban lehet így használni? mert akkor megvan a graf. mua-m...
-
ngabor2
nagyúr
A netemről még én se sokat tudok, nagyon öszvérmegoldásnak tűnik, sok-sok átmeneti megoldással
Mikrós, dhcp-n adja a címet belső tartományból, és csak grafikus felületen keresztül lehet bejelentkezni (pl. lynx-szel se sikerült).
Ezt a hw-címes játékot meg fogom próbálni, köszi. -
ngabor2
nagyúr
igen, ezt tudom. közben rátaláltam, némi kutatással és olvasással. utoljára kb. 2 éve használtam, emiatt nem emlékeztem rá.
most már csak azt nem tudom, hogy hova kell beírni a kiválasztott font nevét ahoz, hogy x-ből kilépve továbbra is olyan legye (alapból visszaállítja a rosszra). -
-
GD
őstag
az auto indítást a servernek webminből szépen berakom, ez tiszta
valószínűleg egy indításkor lefuttatandó paraméter is megudok webminből adni.. lásd config file ha nem majd visítok :-B
viszont ez a rész nekem magas
''CONFIG-FILE
All the command-line options can also be set in a config file. One advantage of using a config file is that the file can be changed, and thttpd will pick up the changes with a restart.
The syntax of the config file is simple, a series of ''option'' or ''option=value'' separated by whitespace. The option names are listed above with their corresponding command-line flags. ''
a fenti példamegosztáshoz hogy nézne ki egy config file?
joe thttp.conf (gondolom)
'' tiéd a pálya..''
save
B: -
GD
őstag
thttpd -r -d /usr/www/jane -u jane -h www.jane.acme.com
ennyi lenne a szintaktikája? télleg kedves jószág
gondolom ha a service-s hez hozzáadom, magától is indul a server
kérdés hogy saját confjába őrzi e a fenti beállítást vagy célszerűbb berakni vmi indításkor lefutó shell script módszerrel? -
stanci
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
A dolog úgy nézett ki, hogy adott az Irix-es winyó. Ezen van kb. 6 partíció ebből kb. 3 mountolható xfs fájlrendszerrrel. Ránézésre átfedések vannak a 4 partíció között. Az egész elég bonyolultnak néz ki (hozzáteszem nem vagyok profi linuxos). dd-nek az egész winyót adtam meg ahogy WN31RD írta. Tömörítés hatásfokát nem néztem mert siettem épen.
Ha érdekel felrakom az fdisk reportját a wincsiről. Csak érdekességnek, tanulni valamit belőle. -
raszputyin
senior tag
> ''Az is fura, hogy minden boot-nál sokat tököl a hálókártyával''
> Nem lehet, hogy DHCP-vel próbálkozik?
ööh... ehhez abszolút nem értek...
van egy jókis routerem, amit automatikusan felismer minden op.rendszer, amit eddig a két gép valamelyikére felhánytam. semmit nem állítottam a hálózaton.
szokott kiírni valami DHCP-t, de én eddig azt hittem, ez pont az, ami kell ide... no akkor most utánanézek :S -
-
raszputyin
senior tag
Köszi a segítséget
Mit is csinál a Thinkpad gépeken ez a Security vagy Secure Chip pontosan? Tényleg többek közt betartatja a ''digitális jogkezelés'' (DRM) előírásait? Mit jelent az, amit mondott nekem egy a gépet használtan kínáló ember, hogy ''aktiválni kell'' a chipet? Ha már ''aktiválták'', akkor a saját számítógépem felülbírálhat? Netán különben is?
Körülnéztem a Wiki oldalon, amit mutattál, de sajnos nem jöttem nagyon képbe :-S
Más... most még az asztali gépen Debian fegyverkísérletbe kezdenékTekintve, hogy kezdő vagyok, aki nem ért a konfigfájlokhoz meg a szkriptekhez, sztetek érdemes megpróbálnom? Ha igen, válasszam a ''testing'' változatot, vagy jobb, ha az alapnál maradok?
-
törölt tag
Köszönöm mindkettőtöknek az információt!
WN31RD: külön NTP szervernek Linux-ot vagy Windows szervert tartasz ideálisnak?
CsY: Bővebben: link Szerinted ezt hogy értelmezzem ahhoz képest, amit mondtál? -
operator10
senior tag
Sajna erre tippeltem én is
Viszont kde alatt, parancsikont sem tudok csinállni még a sikeresen felcsatolt particionak sem
Persze még fent áll a lehetőség hogy én bénázom
Pl: Új elem létrehozása--> eszköz-->merevlemez particio-> az eszköz fülnél mi lenne a helyes parancs?Lehet itt a baj, és én nem érem föl ésszel mit kellene ide bepötyögnöm -
eddie303
őstag
Csak csendben mondom, hogy jártam úgy SuSE-vel, hogy amit módosítottam /etc-ben visszaírta magától, meg olyanok, hogy annó még lilo korszakban 7.2-nek nem ment, hogy módosítsam a lilo.conf-ot, s utána futtassam a lilo-t, neeem, csak yast-al volt hajlandó menni... Attól függetlenül kezdõknek nagyon jó, csak nekem nem vált be, én is azzal kezdtem. Én inkább Mandriva-t ajánlok kezdetnek, vagy Ubuntu-t, ha valaki más feltelepíti, aki ért hozzá, és a rendszert úgy adják át, hogy megy rajta minden.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Revolut
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest