- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
_Petya_
őstag
válasz
Jester01 #5004 üzenetére
Üdv!
Próbálkozom a convert-el, de gondok vannak pl. a 3-as számjeggyel, azt soha nem ismeri fel. Pl. [link]
Ezen kívül vannak olyan képek, aminek a háttere színes: [link][link], ezeknél próbáltam a -monochrome és -white-threshold kapcsolókat, de nem sikerült eredményt elérni. Rá tudnál nézni, te biztos jobban ismered az ImageMagick-et...
Még két kép van, amit nem tudok felismeretni: [link] és [link] (ezekből is csak a dátum kellene, de a betűket számnak, a számaokat betűnek látja). Mit csináljak?
Előre is köszi a segítséget!
Petya
[Szerkesztve] -
Noddy
senior tag
válasz
Jester01 #5002 üzenetére
Köszi. Megnézem akkor a /proc/partitions-t. A vinyo primary slave mert -->[link]
És lehet hogy az is bekavart hogy telepítéskor a primary slave a cdrom volt most pedig a másik vinyó az és cd pedig nincs. Remélem van valami orvosság a problémára, ha más nem hogy mindig mountolni kelljen, de azt is vállalom
És reméljük hogy a adminok végre észre veszik hogy a fórum kinötte magát.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
válasz
Jester01 #4986 üzenetére
Igen, napocska, a SOHO űrtávcső felvételén. Több hasonló kép is van, és a rajtuk lévő dátum-iodő alapján kell őket katalogizálni, ezért kell kiszedni belőle a szöveget. Amit te linkeltél, az működik, de pl a 3-as számjegyet nem ismeri meg... a módszert értem, kicroppolod a dátumot, invertálod, és úgy már meglátja az OCR. A probléma viszont az, hogy vannak olyan képek, amiknek a héttere nem fehete, hanem színes, és feketével van rajta a szöveg. Ezesetben sem invertálva, sem normálisan nem tud semmit kiolvasni.. próbálkozom még valami feketefehér konverzióval, illetve valami olyasnivel, ami növeli a képen a kontrasztot...
Petya -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4970 üzenetére
igen, ezt a kettőt ismerem. csak épp az a probléma, hogy ha egy fel nem telepített progit keresek... az apt-cache search nem keres a filenevekben. pedig van egy file (a nevét most nem tudom, valahol a var-ban van), amiben az elérhető csomagok filelistái is vannak. vagy csak a telepítetteké?
hát, akkor nem marad más, mint a google. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4959 üzenetére
javítsanak ki a hozzáértők, de én úgy tudom, hogy a procira optimálás az kb. a végrehajtandó parancsok feldolgozási sorrendjét (nem a végrehajtásit, csak a feldolgozásit) és egyéb paramétereit érintik, magukat a végrehajtandó parancsokat nem. ez alapján pedig illene azonos architektúrájú (i386), de eltérő felépítésű (p4 vs axp/a64) procikon is futnia a kódnak, mégha lassabban is.
-
escie
őstag
válasz
Jester01 #4948 üzenetére
úgy sejtem...
...hogy ha az architektúra stimmel, értsd: nem sparc-on akar x86 kernelt csinálni(gondolom nem), viszonylag egyszerű a helyzet.
az ''A'' disztrón forrást felteszi, konfig, 'make && make modules', majd a /usr/src/szobanforgokernel könyvtárat cakk-púder átrakja ''B'' disztróba a megfelelő helyre, ott már csak 'make modules_install && mount /boot && make install' , és kész.
ha nincsenek modulok, akkor maga a kernel bináris is elég, de szerintem elegánsabb a fentebbi módszer.
nem próbáltam, javítsatok ki, ha kell.
de logikusnak tűnik. -
-
emitter
őstag
-
emitter
őstag
válasz
Jester01 #4583 üzenetére
köszi, de ezeket adja: (a 2 spéci gombra)
KeyPress event, serial 26, synthetic NO, window 0x1c00001,
root 0x48, subw 0x0, time 23477598, (235,78), root245,175),
state 0x0, keycode 234 (keysym 0x0, NoSymbol), same_screen YES,
XLookupString gives 0 bytes:
XmbLookupString gives 0 bytes:
XFilterEvent returns: False
KeyRelease event, serial 29, synthetic NO, window 0x1c00001,
root 0x48, subw 0x0, time 23477669, (235,78), root245,175),
state 0x0, keycode 234 (keysym 0x0, NoSymbol), same_screen YES,
KeyPress event, serial 29, synthetic NO, window 0x1c00001,
root 0x48, subw 0x0, time 23478139, (235,78), root245,175),
state 0x0, keycode 233 (keysym 0x0, NoSymbol), same_screen YES,
XmbLookupString gives 0 bytes:
XFilterEvent returns: False
KeyRelease event, serial 29, synthetic NO, window 0x1c00001,
root 0x48, subw 0x0, time 23478259, (235,78), root245,175),
state 0x0, keycode 233 (keysym 0x0, NoSymbol), same_screen YES,
miközben a gnome hotkey-managerje ezt:
0xea (1)
0xe9 (2)
de ha meg is van a kód, hova írom be? hogyan tudom FF-ot rábírni arra h elfogadja ezeket? -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #4574 üzenetére
köszi, ez nem igaz, gondolkodtam, és fel is tűnt, h hogyan állítja át ctrl-alt-del,re mikor csak del szerepl a parancsban
de aztán hagyatm, biztos ők az okosabbak
thx, müxik
és közbe megtaláltam az apps-t is, csak nem rögtön a rootbül nyílt, hanem etc/gconfs/... kereséssel leltem meg
mod: akkor én is tudnák egyéni billkombikat beállítani, igaz? pl van a lapimon 2 spéci gomb, win alatt a böngészőben lehetett velük előre/hátra navigálni, most nem műxenek, de tudom az ascii kódjukat. azalapján hogyan tudnám belőni, h a ff-ban navigáljanak?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
Jester01 #4515 üzenetére
Igen, ez a jó. Viszont nem is kellett konvertálni
Amikor leszedtem a videot, azt mondta az mplayer, hogy nem fog menni a filmbe való beletekerés. Ezért akartam avira átrakni, hogy jobban lehessen benne keresni. Viszont megy a tekerés a fájlban, nem értem miért állította az ellenkezőjét. Köszi.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
Jester01 #4511 üzenetére
OK. Tré az olvasó, leszedtem 2x sebességre, így is rossz. Holnap veszek sprayt és szétszedem, kifújom. Ha így se lesz jó, akkor nem használom. Köszi a segítséget!
Azért valahol nagyon gagyik a mai hardverek. 1 max 2 évre gyártják őket, hogy vegyél másikat. Ez személyes tapasztalatom szerint szinte mindenre érvényes. Asztali dvd lejátszón át a mobil telefonokig. Mert ugye a ''fejlődés'' lázában nincs idő és pénz kitesztelni alaposan egy eszközt. Majd mi, a vásárlók kiteszteljük jó pénzért a saját zsebünkre. -
Vilmoskorte
tag
válasz
Jester01 #4507 üzenetére
Pontosan erről van szó. Agyamra megy. Filmet másolok, semmi gond. mp3-at másolok, ugrál a vinyóról, de nem ugrál a lemezről. Erre varj gombot.
Az asva beköltözött a kábelbe. Csak ez lehet a baj.
Milyen paraméterrel hívjam a hdparmot, hogy csökkentsem az olvasó sebességét?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
emitter
őstag
válasz
Jester01 #4448 üzenetére
oké, köszi!!!!
műxik, igaz, utf-fel
root@LAPTOP:/home/emitter# mount -t cifs //192.168.1.100/MEDIA\ \(F\) /home/emitter/CSALAD_F -o username=vmi,password=xxx,workgroup=OTTHON,iocharset=utf8
ezt nehezen, de megszültük! thx
meg mindenkinek, aki próbált segíteni
(a kdevelop-os dolgot későbbre halasztanám, még néhány vizsgára is kell készülnöm)
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #4447 üzenetére
Ehh, le vagyok maradva
Már nem smbfs-t kell használni, hanem cifs-t. Imígyen:
mount -t cifs //10.0.1.15/temp test -ousername=xxx,workgroup=xxx,iocharset=iso8859-2
És láss csodát:
root:/mnt> ls -l test/*.xml
-rwxrwSrwt 1 root root 1096 2005-07-08 01:33 test/árvíztûrõ tükörfúrógép.xml
(Ez most lehet, hogy kalapos, de az a firefox miatt van. Õ így szereti - miért is?) -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #4439 üzenetére
bocs, 'invalid encoding' a helyes, elírtam
én se hesználnék ékezetet, de sajna widózban már úgy van minden zeném, ezeket akarom áthozni a linuxos gépre...
Helyesen 'Háttérképek'-et kéne kiírnia:
iocharset=iso8859-2,codepage=utf16 és
iocharset=iso8859-2,codepage=cp850 és
iocharset=iso8859-2,codepage=iso8859-2 és
iocharset=iso8859-2,codepage=iso8859-1 és
iocharset=utf16,codepage=utf8 és
iocharset=utf16,codepage=utf16
H?tt?rk?pek (invalid encoding)
iocharset=iso8859-2,codepage=utf8 és
iocharset=cp1250,codepage=utf8 és
iocharset=cp850,codepage=utf8 és
iocharset=utf8,codepage=utf8
H:xa0tt:x82rk:x82pek
iocharset=iso8859-2,codepage=cp1250
H?tt:20lark:20lapek (invalid encoding)
iocharset=utf8,codepage=iso8859-2
H ttrkpek (így látszik: H ttrkpek)
ezeken kívűl még egy csomót próbálgattam, mindegyik hibásan dolgozik -
Po-Fa
tag
válasz
Jester01 #4117 üzenetére
Tudom a pofátlanságnak nincs határa, de megint a segítségedre szorulok, mert az xp topikban senki nem tudott segíteni. Most egy UHU 1.1-es linuxos gép van nálam és vett a haverom xp-t, rá szeretném telepíteni, de így az xp telepítő nem látja a vinyót. Probáltam ahogy multkor írtad, de ennél nem engedte, vagy rossz helyen probálkoztam. ( amugy az uhu maradhatna, mert ez nekem tetszet, csak hát a játékok)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4103 üzenetére
Hát igen, a mentéssel vannak gondok itt is. Szerintem jogi okok miatt a 2.0-s se fogja tudni menteni.
Az imagemagick-nak utánanézek, mert ha telepíteni kell nálam, akkor megint el leszek akadvaKöszi a tippet.
De hogy ne maradjatok újabb kérdés nélkül (és mivel nincs gaim topik), ezért ismét kérdezek:
gaim 1.5.0, msn protokollal. A képemet megváltoztattam, az ment is. Viszont a nevemnél mindig csak az e-mail címemet írja ki, hiába írok bármit is az aliashoz. Ez a legfrissebb gaim, ezt megnéztem. Most már nem igazán van ötletem a változtatás helyére, mert az msn oldalán se találtam normális módot erre. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Jester01 #4031 üzenetére
ngabor@lizard:~$ locale
LANG=hu_HU
LC_CTYPE=''hu_HU''
LC_NUMERIC=''hu_HU''
LC_TIME=''hu_HU''
LC_COLLATE=''hu_HU''
LC_MONETARY=''hu_HU''
LC_MESSAGES=''hu_HU''
LC_PAPER=''hu_HU''
LC_NAME=''hu_HU''
LC_ADDRESS=''hu_HU''
LC_TELEPHONE=''hu_HU''
LC_MEASUREMENT=''hu_HU''
LC_IDENTIFICATION=''hu_HU''
LC_ALL=
ngabor@lizard:~$ echo ''árvíztűrő tükörfúrógép''
árvíztűrő tükörfúrógép
Tehát magán a rendszeren jók az ékezetek, csak a Valknutban nem.
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
Jester01 #3984 üzenetére
Rejim: igen, ha így fordítom:
./configure --enable-gui --language=hu
akkor a végén ez a hibaüzenet jelenik meg:
.....
Checking for XMMS inputplugin support ... no
Checking for inet6 ... yes
Checking for gethostbyname2 ... yes
Checking for GUI ... yes
Error: X11 support required for GUI compilation
Check ''configure.log'' if you do not understand why it failed.
[root@bla MPlayer-1.0pre7try2]#
mivel nem értettem h miért nem sikerült azért megnéztem a configure.log-ot, ami a checking for gui sorral véget ér.... -
Dzsekó
addikt
válasz
Jester01 #3985 üzenetére
Nem mondom, hogy 100%-ig értem mit csinál ez a kis progi, de úgy átlátom.
Kár, hogy kilóg 2 sornak a vége, azt nem látom.
Nálad az látszik?
Gondolom ezt úgy kéne, hogy ezt beírom egy pl. play nevű fájlba, futtatási jog neki,
aztán ''play movie.avi''. Ugye?
Még egy adalék, hogy nekem teljes grafikus az mplayer, tehát a graf felületen egy klikk a filmre, és bejön az mplayer, és már játssza is a filmet. Szóval ebben az esetben járható út lenne, hogy ahhoz a play-hez rendelem az avi-t? Ha egyáltalán hozzá tudom rendelni...
Szerk: ctrl c, ctrl v-vel már látszik az egész progi.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Jester01 #3973 üzenetére
ami fix képarányúra állítja a filmet, a megfelelő fekete csíkok hozzáadásával.
Azt hogyan csinálná?Mert akkor vagy 4:3 esetében vagy lemarad valami, vagy magára a filmre tesz csíkot (ez új lenne), vagy kisebb lesz a kép helyes képarányban, vagy összelapulnak a fejek...
Kecske és káposzta egyszerre --- hát, nem'tom. -
Dzsekó
addikt
válasz
Jester01 #3966 üzenetére
Nekem úgy volt windowsban megcsinálva, hogy mindig a képernyő aljára írta a felíratot.
Ha több sorban volt, akkor is letette az aljára, és az utolsó sor mindig a képernyő alján volt.
Ez így tökéletes volt, mert 2.35:1 aránynál 3 sort ki tudott írni, 1.85:1-nél 2 sort, 3. fele már egy picit a videón volt, 4:3-nál nyílván az egész szöveg a videón volt, de kevés ilyen filmet láttam még, amelyik feliratos is.
Itt a probléma az volt, hogy a videót tolta, de ha volt felirat, ha nem.
Idegesítő ez a 4:3-asnál volt, mert általában azok nem feliratosak, de a videót összeugrasztotta kicsire. Azt a 100-as értéket asszem 80-ra vettem, és így a 2.35:1 jó volt, az 1.85:1-nél félig rátette a feliratot, de legalább annyira nem ugrott össze a 4:3.
Ez a külön conf fájl jó lenne, kéne egy külön 4:3-hoz. Szóval az kéne, hogy 4:3-at ne tolja sehova, csak a szélesvásznút. Ezt hogy tudom megvalósítani (ha lehet)?
És mit írjak a conf fájlba? -
Dzsekó
addikt
válasz
Jester01 #3963 üzenetére
Már egy éve csináltam ezt, aztán feladtam.
Az mplayer config fáljába írogattam ilyesmit, de az azt csinálta, hogy a videót tolta fel.
Nos ez az 1.85:1 aránynál és 4:3 aránynál nem volt szerencsés, mert annyira
feltolta, a videót, hogy kilógott volna a monitorról. Kilógás helyett azt csinálta az mplayer, hogy az x koordinátát lecsökkentette a képarány megtartása érdekében.
Szóval 4:3-as képaránynál a kép felső közepébe rakta a monitorom képénél egy kisebb kockába a videót.
Remélem érthető volt.
Közben kikerestem, nálam ez volt:
vop=expand=-1:-100:-1:0
Ez nem teljesen ugyanaz, amit te írtál, ezt be tudom írni az mplayer config fájlába (~/.mplayer/config)?
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest