- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Jester01
veterán
Ugye magyar mirrort használsz? Nekem simán felment csomagból a proftpd, sõt, gyakorlatilag minden más is. mplayer persze az örökös kivétel
Forrásból telepítés autoconf-os program esetén a ./configure && make && make install hármasból szokott állni, ilyen esetben alapból rendszerint a /usr/local alá telep-l a progi. A configure helpjét érdemes elolvasni, hogy miket lehet az adott progin állítgatni. Külön figyelni kell a fordításhoz szükséges fejlesztõi csomagok meglétére. -
Jester01
veterán
Beteltünk -
Jester01
veterán
válasz
tierbatyo #4994 üzenetére
És ha nincs hálókártya a gépben? És mivel kell összedugni? És melyik sebességével megy? Ha gigabites kártyám van, akkor 120MB/s lesz? A loopback is hálózati adapter. Stb.
Az, hogy neked olyan lassan másolt ami szerinted egybeesik a hálókártyád sebességével az véletlen. SZVSZ. -
Jester01
veterán
válasz
_Petya_ #4977 üzenetére
Én ennyi hibát látok benne:
1. a zárójeleket backslash-sel meg kell védeni. de különben semmi szükség rájuk
2. ha a fájlok különböznek, akkor a diff kimenete több sor lesz, behal tõle
3. ez nem azt nézi, hogy az adott file egy symlink-e és a másikra mutat-e
4. mi baj volt a cmp-s megoldással?
if cmp -s $dirt/saved.$ext $dirt/$filenev
then
echo OK
else
echo ERR
fi
Ha tényleg symlinket akarsz vizsgálni, akkor readlink. -
Jester01
veterán
válasz
tierbatyo #4956 üzenetére
Simán el tudnám képzelni, hogy egy adott kernelt is a CPU-ra ráoptimalizál a fordító, hiszen - gondolom én - ez gyorsabb futást eredményezne.
Igen. Csak annyi a különbség, hogy a kernel esetén a felhasználónak kell beállítani a kívánt processzor típusát. Szóval egyszerûen a célgép paramétereit adod meg és kész. -
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4952 üzenetére
ez is járható út, ha 100megás nagyságrendben akar másolgatni
Plusz ha megvannak a fejlesztõeszközök a célgépen.
ha valami extra verziót is ad neki, akkor a fordító gépen is el lehet követni egy make modules_install-t
Nem kell extra verzió, meg lehet adni tetszõleges modul directoryt az INSTALL_MOD_PATH változóval.
2 deb rendszerű gép között talán a make-kpkg is jó megoldás lehet
Sõt, kifejezetten az a jó megoldás. -
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4822 üzenetére
Akkor jön a második sor, fõleg, ha binárisból tetted fel. Valószínû, hogy valamelyik lib nincs meg, vagy másik xmms verzióhoz lett fordítva.
Nekem pl. ilyet ír ha direkt rossz plugineket próbálok:
/home/hcs/.xmms/Plugins/libZon.so: undefined symbol: __glutRoot
libstdc++.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory
Az ldd-t -r kapcsolóval próbáld, úgy több mindent ír.
Nekem pl.
ldd -r ./libZon.so
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libgtk-1.2.so.0 => /usr/lib/libgtk-1.2.so.0 (0xb7e98000)
libgdk-1.2.so.0 => /usr/lib/libgdk-1.2.so.0 (0xb7e64000)
...
undefined symbol: __glutRoot (./libZon.so)
undefined symbol: __glutDisplay (./libZon.so)
undefined symbol: __glutCurrentWindow (./libZon.so)
undefined symbol: __glutMotifHints (./libZon.so)
undefined symbol: __glutWarning (./libZon.so)
ldd -r ./libgforce.so
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0xb7f8f000)
libSM.so.6 => /usr/X11R6/lib/libSM.so.6 (0xb7f86000)
libICE.so.6 => /usr/X11R6/lib/libICE.so.6 (0xb7f6f000)
libstdc++.so.4 => not found
...
MOD: Ok, látom közben megoldódott.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #4807 üzenetére
Sulix? [link]
-
Jester01
veterán
válasz
emitter #4587 üzenetére
Hát így elsõ ránézésre a firefox/chrome/browser.jar#uzip/content/browser/browser.xul fájlban kellene átírni a
<key id=''goBackKb'' keycode=''VK_LEFT'' command=''Browser:Back'' modifiers=''alt''/>
<key id=''goForwardKb'' keycode=''VK_RIGHT'' command=''Browser:Forward'' modifiers=''alt''/>
sorokat kb igy:
<key id=''goBackKb'' keycode=''0xe9'' command=''Browser:Back'' />
<key id=''goForwardKb'' keycode=''0xea'' command=''Browser:Forward'' />
Az a jar az egy zip. Ki kell csomizni, módosítani a fájlt, visszacsomizni, ffoxot indítani. Természetesen elõtte elmenteni az eredetit. (mc a zipben helyben tudja szerkeszteni, nem kell kézzel csomizni.)
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
emitter #4576 üzenetére
Ha X kódja is van, akkor simán a fenti paranccsal azt is beállíthatod.
Nézd meg az xev progival. A megjelenõ ablakban nyomd meg a gombot, a kimenetben pedig keresd meg a hozzá tartozó KeyPress eseményt. Valami ilyesmit fogsz látni:
KeyPress event, serial 18, synthetic NO, window 0x1200001,
root 0x38, subw 0x0, time 2454881192, (172,182), root:(507,203),
state 0x10, keycode 9 (keysym 0xff1b, Escape), same_screen YES,
XLookupString gives 1 bytes: ''''
A keysym szöveges értékére lesz szükséged.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
emitter #4573 üzenetére
ROTFL
Tudod mi a baj? Hogy az oldalon amit linkeltél elfelejtették kicserélni a < > karaketereket < > -re. Plusz te meg nem gondolkodtál
Szóval a parancs helyesen:
gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 ''<Control><Alt>Delete''
MOD: Wiki rulez, javítottam a weboldalon
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #4516 üzenetére
Ha nincs index a fájlban, akkor nem lehet ''tekerni''.
Viszont tud csinálni neki, de azt minden megnyitáskor legyártja a memóriába.
Index javításhoz egyébként van a doksiban példa, ahhoz nem is kell újratömöríteni.
Valami ilyesmi: mencoder -oac copy -ovc copy -forceidx -o ki.avi -i be.avi -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #4514 üzenetére
Mi a hibaüzenet, vagy mi nem jó?
Gondolom az -oav csak elírás, nyilván -oac kell. -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #4509 üzenetére
-E Set cdrom speed. This is NOT necessary for regular operation, as the drive will automatically switch speeds on its own. But if you want to play with it, just supply a speed number after the option, usually a number like 2 or 4.
-
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #4506 üzenetére
Huhh
A konkrét kérdésedre: a hdparm működik optikai meghajtókkal is.
Amúgy nem értem a problémád. Bemásolsz mp3-akat a vinyóra, majd a vinyóról játszva hülyéskedik az xmms? -
Jester01
veterán
válasz
Nicky Nygaro #4504 üzenetére
growisofs. Parancssoros.
-
Jester01
veterán
válasz
raszputyin #4451 üzenetére
Hmm, úgy nézem a suse eléggé elbonyolította.
Az /etc/init.d/skeleton fájlból indulj ki, és a linkeket pedig az insserv progival hozd létre. [link] -
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #4447 üzenetére
Ehh, le vagyok maradva
Már nem smbfs-t kell használni, hanem cifs-t. Imígyen:
mount -t cifs //10.0.1.15/temp test -ousername=xxx,workgroup=xxx,iocharset=iso8859-2
És láss csodát:
root:/mnt> ls -l test/*.xml
-rwxrwSrwt 1 root root 1096 2005-07-08 01:33 test/árvíztûrõ tükörfúrógép.xml
(Ez most lehet, hogy kalapos, de az a firefox miatt van. Õ így szereti - miért is?) -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #4443 üzenetére
Nem lokális ntfs mountról van szó, hanem samba-ról.
-
Jester01
veterán
válasz
emitter #4438 üzenetére
És iocharset-nek mit adjak meg?
Én az iso8859-2 értékkel próbálkoznék.
Ha azt írja mountolás után a fájlnévben, hogy '(invalid coding)', az mit jelent?
Nemtom, a kernel forrásban nem találtam ilyet.
Senkinek nem volt még ilyen problémája?
Jobb a békesség alapon nem használok ékezeteket fájlnevekben. Ha lehet, akkor szóközt sem. De ez nem azt jelenti, hogy nem kellene mûködnie.
utf8,iso8859-2,cp850,cp1250,windows-1250,windows1250,1250 - ezek csak példák, melyik jó közülük?
A vastagok jók szerintem. Meg a kernel forrás szerint
egyáltalán melyik az a kódolás amiben kivétel nélkül benne van minden magyar betű? nem kalaposan, hanem rendesen...
utf8,iso8859-2,cp1250
unicode az most utf8 vagy utf16 (<-van ilyen?)
Van. És mindegyik unicode sajnos. Meg még egy halom másik is. -
Jester01
veterán
válasz
raszputyin #4434 üzenetére
suse 10.0, ha ez számít
Számít bizony! Ha jól sejtem az /etc/init.d/boot.local fájlba pakolhatsz saját cuccokat. -
Jester01
veterán
Sziasztok!
Kernel-mode nfs-t használok és most hirtelen (80 napos uptime után) nem megy. Kliens timeoutol, szerveren az nfsstat nem is látja a hívást. A szerver egyúttal a firewall is, netezni minden gond nélkül lehet, ssh is megy, proci terhelés nincs.
Tudtok valami okosat mondani erre? Addig is nekiugrok tcpdumppal, hátha látok vmit. -
Jester01
veterán
Kerneled jó? (CONFIG_PPP_MPPE_MPPC)
ppp (2.4.2 vagy újabb, a 2.4.1 nem jó), pptp telepítés után én nem használtam a gtks varázslót,
hanem konfigoltam.
/etc/ppp/peers alá csináltam egy fájlt:
refuse-eap
nobsdcomp
nodeflate
require-mppe-128
mppe-stateful
pty ''pptp <szerver ipcim> --nolaunchpppd''
persist
connect /bin/true
connect-delay 5
user <user>
Az /etc/chap-secrets fájlba meg felvettem a felhasználót és a jelszót.
Ezután a pon <konfigfájl név> paranccsal indul a vpn.
(debian) -
Jester01
veterán
Ha valahogy tudsz rendszergazda jogú parancssort szerezni és a merevlemez PATA a primary master helyen, akkor az a parancs mindenképp legyalulja a partíciós táblát. Szóval a kettõ feltétel közül az egyikkel hiba lehet... Ha megmondod pontosan mit csináltál és mi lett az eredménye, úgy többet tudunk segíteni.
Jajj, mi lesz a jóhíremmel? Mindjárt regelek egy másik usert -
Jester01
veterán
No a linuxosok jóhírének védelmében kipróbáltam ezt a Sulix izét
Ez valóban live cd, vagyis nem a merevlemezrõl fut.
Miután elindult a grafikus felület a ctrl+alt+f1 billentyûkombinációval átválthatsz a konzolra aholis rögtön egy rendszergazda jogú parancssor fogad (egyébiránt f2-f4 is, ott legalább fekete a háttér. A grafikus felületre a ctrl+alt+f5 visz vissza)
Ha nem akarsz szõrözni, akkor ide egybõl be is írhatod a #4111-ben lévõ sort, utána pedig a reboot paranccsal újraindíthatod a gépet.
Amennyiben kíváncsi vagy milyen partíciók is vannak a merevlemezen, úgy az fdisk /dev/hda parancsot írd be, majd ott a p billentyûvel kapsz egy listát. (Kilépés a q billentyûvel)
Ha ezután sem települ az xp, az már mindenképp a m$ sara. -
Jester01
veterán
Rettentõ jóindulatúak vagyunk!
Ezek szerint van linux live cd-d vagy telepített linuxod. Remélhetõleg tudsz parancssort szerezni (ha grafikus felülettel indul, akkor keress terminál ikont)
Oda beírod, hogydd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=512 count=1
Vigyázat! Ez ledózerolja az mbrt és a particíós táblát. Utána mehet az xp telepítõ. -
Jester01
veterán
mount --bind nem látszik (kernel mode) nfs-en keresztül. Nektek sem? Direkt van, vagy bug? User-mode nfs most nincs kéznél. (kernel: 2.6.13)
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4101 üzenetére
Bocs, lehet, hogy már írtad, de mi is a problémád az átlátszó gifekkel?
Nekem elég régi, 1.1.17-es gimpem van, és az avatarod simán betölti, pedig az is átlátszó.
MOD: Uhh, nem tud gifet menteniAkkor marad az, hogy png-t csinálsz és az ImageMagick-kal jól átkonvertálod.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4073 üzenetére
Gyorsabb lesz?
Az esetek többségében igen. Hogy érezhető-e a gyorsulás az más kérdés.
Másfelől, használhatsz/írhatsz eleve 64bitre optimalizált progikat, például nyugodtan használhatod az mmap rendszerhívást, nem kell aggódni, hogy elfogy a címtartomány.
Igy aztán az OS és a hardver elintézi neked a cache-elt olvasásokat. A progi egyszerűbb és gyorsabb lesz.
64-bites oprendszerek alatt meg van már oldva pl. az mplayer 32-bites kodekjeinek a használata
Ha 32 bites mplayered van, akkor biztos működik. 64 bites mplayer + 32 bites codec azt nem tudom. -
Jester01
veterán
válasz
mandrake83 #4068 üzenetére
Ubuntu-ból én a PowerPC-s disztrót telepíteném a helyedben, nem a 386-ost, ugyanis az 386-os architektúrákra van, nem Pentiumokra
-
Jester01
veterán
Első körben valami ilyesmivel lehet próbálkozni:
#! /bin/bash
file=$1
h=`mplayer -nosound -vo null -frames 0 -identify ''$file'' 2>/dev/null |
awk -F= '
/WIDTH/ { w=$2 };
/HEIGHT/ { h=$2 };
/ASPECT/ { a=$2; if (a==0) { a = w / h }; if (a>4/3) { print w*3/4 } else { print 0 } }'`
if [ $h -gt 0 ]
then
mplayer -vf expand=:$h:0:0 ''$@'' ''$file''
else
mplayer ''$@'' ''$file''
fi
Az első paraméter a file név, a többit simán továbbadja az mplayernek.
Esetleg lehetne bővíteni, hogy ha elég hely van a kép alatt, akkor ne tolja fel, hanem
hagyja meg szimmetrikusnak.
Szerk: Figyelem, a dupla aposztrófok helyett idézőjelek kellenek!
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
zLegolas #3976 üzenetére
Nyilván ha a képarány eleve az amire igazítani kell, akkor nem csinálna semmit.
Jelenleg éppen ez lenne a kívánt működés: ilyenkor ne legyen fekete csík, és a feliratok legyeneke a kép alján. HA viszont a képarány lehetővé teszi fekete csík hozzáadását, akkor legyen, és kerüljenek oda a feliratok. -
Jester01
veterán
válasz
zLegolas #3971 üzenetére
Ezt már mind nagyon tudjuk
A probléma az, hogy nem jó a fix keret, mert a film képarányának függvényében kellene állítani. Az online doksi szerint volt/lesz az expand filternek olyan üzemmódja, ami fix képarányúra állítja a filmet, a megfelelő fekete csíkok hozzáadásával. Pl. ha 4:3 a monitor/tv képaránya, akkor minden filmet ilyen formára hozna. Mivel ezt most nem lehet, így marad a manuális beállítás minden filmhez külön-külön.
Dzsekó: Az mplayer keres egy kiegészítő config fájlt a film mellett, aminek a neve film.conf (pl. valami.avi és valami.avi.conf) Ha ebbe beleírsz olyasmit, hogyvf=expand=0:-100:0:0
akkor azt automatikusan csak annál a filmnél veszi figyelembe. A keret méretét sajnos neked kell kitalálni. A filmekkel együtt archiválhatod a conf fájlokat is.
Alternatív megoldásnak parancssorból az lehet, hogy egy kis script először megnézi a képarányt és elindítja az mplayert a megfelelő expand paraméterekkel. Illetve persze meg is lehet patchelni az mplayert, open source rulez -
Jester01
veterán
Ez is teljesen hasonló ahhoz amit te csináltál.
Az az alapvetõ probléma, hogy ha a configba írod, akkor minden fájlra érvényes lesz. Nyilván ha a mozi és a monitor képaránya azonos, akkor nem tudsz helyet csinálni a feliratnak, csak ha vízszintesen is összehúzod.
Igazából képarány beállítás kellene neked. Bár az online doksi szerint ezt is tudja az expand filter, az 1.0pre7try2 verzióban még (vagy már) nem mûködik. Jelenleg max annyit lehet tenni, hogy minden filmhez külön-külön elkészíted a megfelelõ beállításokat tartalmazó .conf fájlt, amit az mplayer automatikusan be fog tölteni. -
Jester01
veterán
Miért van az, ha megírok egy CD-t amiben a filenevek magyar karaktereket tartalmaznak, nem tudom rendesen megjeleníteni windows alatt?
Valószínűleg nem kapcsoltad be a joliet bővítéseket, vagy a cdrecord rossz forrás kódlapot használt és így elrontotta az unicode konverziót.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest