- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ez is járható út, ha 100megás nagyságrendben akar másolgatni. de ha valami extra verziót is ad neki, akkor a fordító gépen is el lehet követni egy make modules_install-t, és akkor már lényegesen kevesebbet kell másolgatni (/lib/modules-ből a lefordított modulokat, az arch/i386/boot/vmlinuz-t és a System.map-ot elég).
2 deb rendszerű gép között talán a make-kpkg is jó megoldás lehet, sose vetemedtem addig, hogy ki is próbáljam, ez nekem már túl debian-specifikus. -
emitter
őstag
felraktam yakuake-t, tetszik
szóval hogyan tudom elérni, hogy bootloláskor auto indulhjon?
(nem találtam benne ilyent...) és ehhez kapcsolódóan be tudom álítani, hogy mikor indul a yaku, mindig indítson rögtön egy mc-t is?
másik, hogy azt hol tudom beállítani, hogy ha átmegyek egy másik asztalra, akkor ott már ne jelenjen meg? ha lehet ezt egyáltalán (jó, tudom, F12, de ahhoz lusta vok)
aztán rögtön egy szvsz bug:
amikor be van kapcsolva a tab-bar, és 1-nél több tab van, akkor mindig ha 1 új tabra nyomok, olvashatatlanul 'szellemképes' lesz mindegyik tab felirataaztán ha ugyanarra a tabra 4-5x nyomok, akkor szép lassan enyhül és eltűnik ez a 'szövegvisszhang'
, de azért elég idegesítő... vagy megint nálam van a hiba?
1-2 lámaság: mi az a zerokonfig, lisa?
kicsit később...
ujjajajajj!!!
nálam az mc nagyon szétesik mind sima gnome-konzolban, mind a yaku-ban
ha a fenti menükre kattintok, teljesen szévannak csúszva a lejövő menü sorai, le is fagy a cucc tőle
meg aztán a betűim is faja kódolással lehetnek, mert téglalapok vannak az ékezetesek helyénközben az mc menüfeliratai jól látszódnak ékezetesen is...
-
-
ngabor2
nagyúr
a rálátással nincs gond, légvonalban, minden épület fölött jóval, kb. 250-300m a távolság. se fa, se kimagaslás nincs a közelben.
ezt a zavarást gondolom a torony is észlelné. én tudom ellenőrizni ezt a zavarást valahogyan, extra felszerelés nélkül?
rii: ellenőrzésképpen én is 10-percenként pingetem a freemail számát. amíg van net, addig max (szerződött) sávszéllel nyomul is. mikor nincs, akkor meg ugyebár a ping se él... épp ezzel ellenőtröm, hogy van-e net.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
petya már kérdezte. igen jó helyre mutat, fentvan.
de a telepítőnek lehet paraméterezni a --kernel-source-path-al a forrás könyvtárat, de úgy sem műkszik.
csak az a gond, ha a 2.6os kernelt akarom hsználni, akkor át kell írnom az xorg.conf-ot. (nv driver).
ötlet, ami tuti nem jó:
amikor felraktam a 2.4-esre a drivert akkor az hova rakta? a 2.4-eshez? onann nem lehet valahogyan átrakni a 2.6-oshoz? -
parandroid
félisten
-
ngabor2
nagyúr
Escie, GD, legyetek szívesek a civakodást itt mellőzni. Ha nagyon veszekedni akartok a fórumon, ott a ring topik...
Amúgy hsz-aitok alapján nem gondolnám, hogy ilyen hülyeségeken össze tudtok kapni. Alapigazság, Linux esetén különösen igaz: a megoldáshoz sok út vezet, és mind jó lehet. Miután elolvastátok, fogok kérni az illetékesektől egy takarítást a topikban, mert így csúnyán néz ki... -
GD
őstag
nem látom értelmét további frankó dumákkal nyüstölni egymást..
se vége se hossza nem lenne, és mivel neked lehet itt több befolyásod van, engem hajítanánk ki, jobb dolgom is van minthogy vadnyugati szócsatákat vívjak koleszos szlengbe ász főiskolás-egyetemista népekkel..
azért ''kezdtem'' el mer csípte a szemem a stílus és hogy jóvaüjjéa hátsósorba módon átlépsz rajtam..
vedd úgy hogy feladtam.. érdektelen
szorítkozzunk a topik lényegére, majd mindíg hozzáteszem hogy ''nembiztos'' én ''ígytudom de hüjevagyok hozzá'' meg ''eztolvastam neten de nincs rajta pecsét'' ha hozzá merek még szólni valamihez
szúszá, písz és sok csoki -
GD
őstag
1. ülsz a nagy linux tudásod tetején, és ahelyett hogy elmagyaráznád, az elején, nekem földi halandónak, inkább ''jaj haggyuk már'' fölényes és kioktató stílusban lekezelően leállítasz.
nemtudom neked milyen tanáraid vagy szüleid vannak, voltak, ha téged is így kezeltek, megértem..ezt láttad magad előtt.
biztos hogy többet tudsz mint én a linuxról, de ha ezt ebben a stílusban közvetíted a világ felé, hamar eléred a nagyképű és arogáns fokozatot..
2.
én kérek elnézést hogy egy problémára nem ugyan az a ötlet, megoldás (működő vagy nem működő) jut eszembe mint neked
3. az escie féle jogrendszerben hányszor kell mea culpa-zni egy tévedésért? mikor évül el?
esetleg aktát vezetsz rólam? akár megtisztelő is lehetne, de inkább beteges..
neked minden tévedésed felhánytorgatják születésed óta? (qemu)
4. a hozzállásom nem ellentmondást nem tűrő, csak nem vetted a fáradságot hogy magyarázz, érvelj, esetleg vitázz és ne vitatkozz..
5. ellenben a személyeskedés jól megy..
6. részemről nem érdekel tovább, ha kérhetlek csak ugord át a hsz-t amit én írok ezenetúl -
GD
őstag
télleg más mert nemcsak látná hanem jogosultságokkal és megfelelő kiegészítéssel managelni is tudná a full gépet
higgadtság rulez..
a következő kérdése egy hét múlva az lesz hogy dejó lenne managelni is távolról a webserver-t futtató gépét teljesen..
értettem az eredeti kérdését, csak többet tudó megoldást javasoltam rá..
(bár ha a tűzfala se-ki se-be akkor nemsokra megy vele..)
ha meg nemcsak magának, hanem a világnak akarja mutogatni a webét, és semmi mást nem akar,majd szaladozik a két gép között mint a töketlen kutya, akkor télleg nem kell a vpn vagy bármi más távoli asztal, akármi ssh, vagy mittom én
kezdem azt hinni hogy új nevet kell regisztrálnom hogy ne legyen minden hsz-em leordibálva általad
nálam sokkal nagyobb blődségeket írogatnak mások, nekik mérnem tartasz kiselőadást?
pontosan hol tévedtem? és mivel belinkeltem én is a vpn-ről egy szösszenetet, gondolhatod hogy elolvastam.. és előtte is tudtam mire jó -
GD
őstag
[link]
''A VPN létrehozásakor alapvetően kétféle megoldás közül választhatunk. Elsőként a viszonylag könnyen telepíthető és konfigurálható PPTP-t (Point-to-Point-Protocol) vesszük szemügyre.
A PPTP a PPP protokoll Microsoft által készített továbbfejlesztése. Előnye a könnyű kliens-oldali telepíthetőség, rugalmasság, valamint a kapcsolat NAT-olhatósága, vagyis egy címfordítást végző tűzfalon is átvihető a tunnel''
tekintsünk el attól hogy ms fejlesztés, és akkor még mindíg él a kérdés hogy mérnemjó? -
ReJim
őstag
''hasznos tagja légy a társadalomnak''
így sem illek be a társadalomba... már elkezdtek megútálni... (túl sokszor emlegetem a linuxot a iskola ''hárkór gémerek'' körében
de különössebben nem érdekel)
''jaja, értem. én sem tudok repülőt vezetni, tehát a repülő nem való semmire. tilcsákbe.''
háátez a megfogalmazás nem valami jó: mivel nincs repülőd, így hiba tanulsz meg epülőt vezetni, nemtudod hasznosítani... ha valaki az ablakokat használja, akkor eleve neki nehezzebb python-t futtatni, mert oda külön fel kell rakni egy környezetet, míg a linux disztribek többségéban alapból benne van.
kaviárt még én sem kóstoltam!
gambas:
belenéztem, de ez basicre alapul, azt meg most inkább nem tanulnám meg...maradok a c elgondolásnál... majd meglátjuk... nagyon nem kell az ablakos fejlesztgetés, max opengl
(meg ablakokat lehet x libjeivel is kreálni.)
sql-t tanítanak suliba, de azt is sajnos az akkiszban...
és ilyenből kell éretségizni/emeltéretségizni! bár választhatnák, de nem akarok kicseszni senkivel, mert ha mondjuk oppenoffice.org-on akarnék adatbáziskezelővel éretségit tenni, és c nyelvből, akkor a tanárokkal csesznék ki (felrakni egy linuxot, ópenófíszt), meg ha 2 évig ezt tanulom, akkor inkább nem próbálkozok... (inkább biztosra megyek...)
zLegolas:
a képeket megkuksiznám... az én procim viszont iszonyat meleg.egy nagy borda volt rajta, de nem bírta el...
[link]
[link]
[link] -
ReJim
őstag
''ki mond ilyeneket a python-ra?!'' nem nevezném meg...
a lényeg, hogy elég sok progi nyelvbe belekostolt... az ilyen apróbbakat ő említette nekem... szítta a pascal vonalat is... (sztem tanulta ezeket) aszem a c++-t dícsérte, egyébként véleményem szerint nem tudatlan, elég sok mindent összehozott a ph-nak, (php, és mysql vírtuóz)
linux user nem szídja a pytont, szóval ő is $suxdózerezért ''nem ér sokat''.. nem tudja hol használni...
nem hiszek el mindentcsak majdnem mindent
nekem mondod milyne nyelv? (najó, én még csak kóstolgatom) de otthon csak kétszer nyitottam ki a prog füzetet (könyv nincs) akkor is nekem kellett valami, és változó tipusokat néztem ki belőle... semmit nem tanultam eddig rá (sőt idén még semmit nem tanultam, a szakmai megy alapból...)
az elméleti (papírlapon hibát javítani) lett 4, meg két 5-s a progikra...
egyetlen olyan vagyok aki 5öst írt... a többiek 1-2 na meg volt pár aki 3-4...
lehet valami párhuzam, hogy én linuxot használok és mélyebre ásom magam a dolgokban, nem mint a többi, aki csak klikkel?
pascal bácsi helyében én is kiszáltam volnade nem adtam volna el...
(egyébként meg van olyan terület ahova jó, pl én most azzal többmindent tudok csinálni, mint c-vel... remélem nem lesz ez mindig így...)
---
egyébként mi a jó büdös halért tanítanak ilyen m$ ofisz orientált programok használatát? miért nem általánossan? (úgyis törvény fogja tiltani a májkrémf0st)
-
ReJim
őstag
jójó, van pár dolog ami pythonba van írva... nem én mondtam, hogy nem ér sokat...
(meg ott a mailman is, meg van még pár... én songwriteot használok néha-néha, cask a midit nem tudom összehozni)
én egyenlőre olyan szinten értek hozzá, hogy ilyen vélemyént fogalmazzak meg.. .nagyjából összetudok rakni egy sh-t, a delphi megy (mert tanítják) meg belekezdtem a c-be, de zavaró így kettő együtt... meg nincs időm...
ha meg találok egy normális hűtőbordát, ami vissza passzívban a 533as cerkát, akkor megint nekiállok php-zni, meg sql-ezni...
tier: a fortran az mi?én vagyok tudatlan, vagy nem valami elterjedt egy nyelv...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
görgőgomb
kitudhatja, hogy neked egy bill van a jobb és ball gomb között
milyet használnék[link]
slaki topikba benéztem
ngabor2:
hát még én miket szoktam káromkodni, mikor asztalt akarok váltani alt+F1-5 kombinációval vagy görgővel...
nemsokáig lesz így. lesz pendrájv és tud róla butulni a gép...fluxbox + kylix. aztán majd megint vállba térdel a prog tanár...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
akkor nem csak az írásra nem figyelsz, hanem az olvasásra sem...
olvasd csak el milyen bill kombinációról van szó(szó szerintre érttettem a sz*rt
)
egyébként a középső gomb is használható erre... legalábbis nálam...
WMes, meg gondolom nem flame akart lenni...
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
-
Bero
aktív tag
Olyan általánosra gondoltam, pl. az alap Suse.
Namindegy, nagyon nem jött be a blackPanther. Egy kis segítséget szertnék kérni.
Kéne egy olyan diszt., ami 1cd-s, telepíthető(nem csak live), kezdőnek megfelel. Esetleg magyar, de ez nem anyira fontos
honnan tudom letölteni. Esetleg be lehetne linkelni egy ilyet?
Előre is kösz!
Üdv: Bero -
Dzsekó
addikt
Ez a jó szó, hogy alapul. A Novell is kiadott egy Novell linuxot, elég gagyi amúgy, 3 cd,
piros színű, és semmi köze Suse-hez, csak a szerkezete, formája hasonlít, nomeg az, hogy elején kiírják, hogy suse alapokon.
Szóval vették a suse linuxot, és azt kedték el átalakítani/fejleszteni.
Uhu-nál meg a debiant vették alapul. Láttam uhu-t, és nagyon sokmindenben különbözik Suse-tól, nem is származhat egy ''őstől''. Pl windows csatolási pontjuk is tök más.
És ha nincs a debian, akkor csomó disztrib nem létezne ma, vagy máshogy nézne ki, mert nem Debianon alapulna. Remélem, ez így megállja helyét számodra. -
Dzsekó
addikt
Nem vagyok haragos típus, de ezt láthattad.
Nem találom, hogy hol írtam, hogy belemennek a kernelbe progik.
Én olyat írtam, hogy:
Ha már megfelelőszámú új progit/beépülő modult gyűjtöttek össze, akkor lép egyet a patch level, majd ha stabilnak bizonyul, akkor lép mégegyet felfele.
És utána írtam, hogy a progi az lehet fejlesztői javítás.
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
Oksa, rendben van. Azért a disztríbúciókkal tisztában vagyok.
Én úgy tudtam, hogy a linux az az alkalmazások nélküli alap cucc.
Tehát ahogy Sipi mondta akkor a linux kernel + alapprogramok.
De ti is programokat írtok, akkor nem értem ebbe mért kellett escie-nek belekötni.
Amikor mondom, hogy kaptam linuxot, én oda szoktam mondani elé a disztribútort.
escie:
Másból meg lehet, hogy én okíthatnálak ki. Még csak most tanulom.
Egyébként sok dologra mondtad, hogy hülyeség, amit szó szerint a tábláról másoltam le és a füzetből meg ide. Úgyhogy akkor az oktató a ludas, nem én.
De majd lehet, hogy rákérdezek ott is. -
Dzsekó
addikt
Vicces gyerek vagy te.
És te tudsz tényeket mondani? Csak hajtogatod, hogy kavarás.
Nem hiszem el, mert akkor nem okítanák.
Azt honnan veszed, hogy a 0.11-et viccből adta ki Linus?
Ez tényleg érdekelne. Link vagy valami.
Progi az sokmindent jelent. Igaz, jelenti az openoffice-t is, de jelenti azokat a javításokat,
amelyeket a programozók készítenek. Az openoffice már nem is inkább program, hanem programok összessége, másnéven alkalmazás.
A többit viccnek vettem. Nem idegesítem magam. -
Dzsekó
addikt
A kb 1 tucat tipp volt, de ezek szerint jóval több van. Viszont a 2 alap disztró (Fedora, Debian) az nem tipp.
Még annyit, hogy 0.1 kernel után jött a 0.11, ami javítást tartalmazott.
94-ben kijött az 1.0.0.
Valamikor pedig 4 számjegyű lett a kernel verzió, amiben az 1. a verziószám, a 2. a patch level, tesztelő verzió vagy sem, ha páratlan, akkor tesztelő verzió (pl. 2.5.x.x)
a 3. a sublevel, a 4. az extra version.
Ha már megfelelőszámú új progit/beépülő modult gyűjtöttek össze, akkor lép egyet a patch level, majd ha stabilnak bizonyul, akkor lép mégegyet felfele.
De a kezdet a 0.1, mert innen kezdték fejleszteni a kernelt. -
Dzsekó
addikt
Pontos idézet:
''Linus Torvalds, aki 1991-ben egyetemistaként nekilátott egy rendszermagot írni számítógépére. A rendszermag rövid idő alatt eljutott arra a szintre, hogy belőle - és a GNU csapat által évek alatt összehordott programokból - használható operációs rendszert lehetett összeállítani, amelynek gyors sikerét a UNIX jó előre megalapozta''
Pere László: Linux felhasználói ismeretek (2002) -
Dzsekó
addikt
Nekem tanfolyamon mondták, hogy két alap disztribúció van: Fedora és Debian, és ennek alapjait használva épül fel a többi.
De mindnek az alapja Linus Torvards Linuxa 0.1-es maggal. Mivel ez volt az első.
''A GNU project progi darabkái összeolvadtak Linus Torvalds első Linux fejlesztésével, és 1991-ben létrejött a 0.1-es alapmaggal egy használható op rendszer.
Ezt meg a tankönyvben olvastam ma. -
GD
őstag
ez a halmozott függőségek miatt sztem olykor kellemetlen lehet.. pl 1 program igényel 5 más csomagot, amiből 2 megint igényel másik 3-at..
mire ezt kibogozod, azt se tudod hol kezdjed.. ki kire épül és kit kell feltenni elsőnek hogy ne legyen panasz és menjen.. legalább is az én felfogásomban és csöpke tudásommal..
szal.. leginkább vérprofiknak való akik belelátnak a bitekbe és tudják ki kivel van rokonságban.. avagy elvetemült neten turkáló egész nap gép előtt ülő szörnyeteg.. -
GD
őstag
hát ez botrány! azonnal írok nekik hogy lemaradt a nevem!
legtöbb okos hw gyártó sztem alapból keresi a linux fejlesztőket hogy tegyék be az eszközt a rendszer által látható okosságok közé..
zár forrású.. hm.. kapcsolási rajz, chipset hasonlóságok, vmi működés során biztos hagy nyomot amin eltudnak indulni -
GD
őstag
nem cikizni a kicsit
amúgy a webmin az én ötletem, majdnem mintha én írtam volna..lentebb már
tehát: a bináris a forrásból valamely fordító segítségével lefordított futtatható állomány
jó a definicióm?
2.9-es kernel meg úgyis lesz, megelőlegeztem a bizalmat.. vagy a jövőbe látok?
ha már itt tartunk, létezik a fordításnak inverz folyamata? azaz, mikor télleg a binárist fordítod vissza? ennek volna értelme bármire is? csak úgy fikciózok.. -
ReJim
őstag
néztem tegnap, majdnem leszedtem... de majd wget-tel ssh-n, ha összerakom végre azt a xart
cd-t írni tud? torrent? bővíteni fogom valószínű...
(pedig eddig szerettem a hardwaret... kezdem gyűlölni... talán túl eltunyul az ember, és optimalizálódik a monitor fókuszra, szintaxisokra, kapcsolókra...)mindjárt készen van, lefordítom a 2.9-es bináris kernelt....
-
-
-
ReJim
őstag
mintha azt olvastam volna, hogy a battlefield2 még nem megy vele....
de aztán lehet elindul... szerintem amjd a kollega megkérdi google bácsit, meg benéz a linuxforum.ra, ott mintha valaki ~20 játékot tesztelt, hogy melyik mivel, hogyan indul el... meg kell keresni a listáját..
nincs hozzá lelki erőm...
-
Sianis
addikt
A probléma, hogy a gyártó tesz rá. Több Linuxos levelére sem válaszoltak ezigáig, hogy drivert szeretnének, szóval nem hiszem, hogy lesz előle valami. Végülis a gép üzemel, ha ez menne, akkor teljesen boldog lennék, de ez sajna nem a Linux hibája...ez van...szemetek a gyártók is.
Egyszer úgyis eljön az idő, mikor minden menni fog, most azért szurkolok, hogy az A64-emen menjen minden rendesen.
Amúgy Gnome alatt hogyan nézhető meg a tényleges monitorfrissítési sebesség?
ui: Köszi az eddigi help-et...
[Szerkesztve] -
-
Thom!
veterán
rootként csináltam mident
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... a.out
checking whether the C compiler works... yes
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of executables...
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ANSI C... none needed
checking for style of include used by make... GNU
checking dependency style of gcc... gcc3
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
checking for g++... g++
checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes
checking whether g++ accepts -g... yes
checking dependency style of g++... gcc3
checking for library containing strerror... none required
checking for egrep... grep -E
checking for ANSI C header files... yes
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking for a sed that does not truncate output... /usr/bin/sed
checking for ld used by gcc... /usr/i586-suse-linux/bin/ld
checking if the linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) is GNU ld... yes
checking for /usr/i586-suse-linux/bin/ld option to reload object files... -r
checking for BSD-compatible nm... /usr/bin/nm -B
checking whether ln -s works... yes
checking how to recognise dependent libraries... pass_all
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking dlfcn.h usability... yes
checking dlfcn.h presence... yes
checking for dlfcn.h... yes
checking how to run the C++ preprocessor... g++ -E
checking for g77... no
checking for f77... no
checking for xlf... no
checking for frt... no
checking for pgf77... no
checking for fort77... no
checking for fl32... no
checking for af77... no
checking for f90... no
checking for xlf90... no
checking for pgf90... no
checking for epcf90... no
checking for f95... no
checking for fort... no
checking for xlf95... no
checking for ifc... no
checking for efc... no
checking for pgf95... no
checking for lf95... no
checking for gfortran... no
checking whether we are using the GNU Fortran 77 compiler... no
checking whether accepts -g... no
checking the maximum length of command line arguments... 32768
checking command to parse /usr/bin/nm -B output from gcc object... ok
checking for objdir... .libs
checking for ar... ar
checking for ranlib... ranlib
checking for strip... strip
checking if gcc static flag works... yes
checking if gcc supports -fno-rtti -fno-exceptions... no
checking for gcc option to produce PIC... -fPIC
checking if gcc PIC flag -fPIC works... yes
checking if gcc supports -c -o file.o... yes
checking whether the gcc linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared li
braries... yes
checking whether -lc should be explicitly linked in... no
checking dynamic linker characteristics... GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking whether stripping libraries is possible... yes
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... no
configure: creating libtool
appending configuration tag ''CXX'' to libtool
checking for ld used by g++... /usr/i586-suse-linux/bin/ld
checking whether the g++ linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared li
braries... yes
checking for g++ option to produce PIC... -fPIC
checking if g++ PIC flag -fPIC works... yes
checking if g++ supports -c -o file.o... yes
checking whether the g++ linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared li
braries... yes
appending configuration tag ''F77'' to libtool
checking return type of signal handlers... void
checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking for glib-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GLIB_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/
include
checking GLIB_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lglib-2.0
checking for gobject-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GOBJECT_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2
.0/include
checking GOBJECT_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lgobject-2.0 -lglib-2.0
checking for gmodule-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GMODULE_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2
.0/include
checking GMODULE_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgmodule-2.0 -ld
l -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/l
ib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -L/opt/gnome/lib -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GTK_CFLAGS... -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R
6/include -I/usr/include/libpng12 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/
gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/o
pt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GTK_LIBS... -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2
.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0
-lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -l
png12 -lz -lglitz -lm
checking for gdk-pixbuf-2.0 >= 2.0.0... yes
checking GDK_PIXBUF_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/include/
glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GDK_PIXBUF_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lgdk_pixbuf-2.0 -lm -lgobject-2.0
-lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0
checking for ORBit-2.0 >= 2.6.0... yes
checking ORBIT_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/o
pt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking ORBIT_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lORBit-2
-lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for libglade-2.0 >= 2.3.0... yes
checking GLADE_CFLAGS... -I/usr/include/libxml2 -I/usr/include/cairo -I/usr/incl
ude/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libpng12 -I/opt/gnome/include/
libglade-2.0 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/op
t/gnome/include/atk-1.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome/include/glib
-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GLADE_LIBS... -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lglade-2.0 -lgtk-x11-2
.0 -lxml2 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0
-lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXr
ender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm
checking for libgnome-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/libgnome-2.0 -
I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/incl
ude/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I
/opt/gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/g
nome/include/bonobo-activation-2.0
checking GNOME_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lgnome-2
-lpopt -lgnomevfs-2 -lbonobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmo
dule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for libgnomeui-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_UI_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr
/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libp
ng12 -I/usr/include/libxml2 -I/opt/gnome/include/libgnomeui-2.0 -I/opt/gnome/inc
lude/libgnome-2.0 -I/opt/gnome/include/libgnomecanvas-2.0 -I/opt/gnome/include/g
tk-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gnome/include/libbonoboui-2.0 -I/opt/
gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/
include/gnome-keyring-1 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/
include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt
/gnome/include/bonobo-activation-2.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome
/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0
checking GNOME_UI_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/usr/X11R6/lib -L/opt/
gnome/lib -lgnomeui-2 -lSM -lICE -lbonoboui-2 -lgnome-keyring -lxml2 -lgnomecanv
as-2 -lgnome-2 -lpopt -lart_lgpl_2 -lpangoft2-1.0 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -l
atk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lfr
eetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lgnomevfs-2 -lbo
nobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-
2.0 -lglib-2.0
checking for libgnomeprint-2.2 >= 2.4.0... yes
checking GNOME_PRINT_CFLAGS... -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr/include/libxml2
-I/opt/gnome/include/libgnomeprint-2.2 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnom
e/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/pango-1.0
checking GNOME_PRINT_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnomeprint-
2-2 -lart_lgpl_2 -lxml2 -lz -lm -lpango-1.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lg
lib-2.0
checking for libgnomeprintui-2.2 >= 2.4.0... yes
checking GNOME_PRINT_UI_CFLAGS... -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr/include/libxm
l2 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/inc
lude/libpng12 -I/opt/gnome/include/libgnomeprintui-2.2 -I/opt/gnome/include/libg
nomeprint-2.2 -I/opt/gnome/include/libgnomecanvas-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-
2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnom
e/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0
checking GNOME_PRINT_UI_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gno
me/lib -lgnomeprintui-2-2 -lgnomeprint-2-2 -lgnomecanvas-2 -lxml2 -lart_lgpl_2 -
lpangoft2-1.0 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocair
o-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype
-lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm
checking for gnome-vfs-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_VFS_CFLAGS... -pthread -DORBIT2=1 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-
2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/include/bonobo-activatio
n-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gno
me/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit
-2.0
checking GNOME_VFS_LIBS... -pthread -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnom
evfs-2 -lbonobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl
-lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gnome-vfs-module-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_VFS_MODULE_CFLAGS... -pthread -DORBIT2=1 -I/opt/gnome/include/gno me-vfs-2.0 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-module-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs- 2.0/include -I/opt/gnome/include/bonobo-activation-2.0 -I/opt/gnome/include/glib -2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0
checking GNOME_VFS_MODULE_LIBS... -pthread -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnomevfs-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gconf-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GCONF_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt /gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0 /include
checking GCONF_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lgconf-2 -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for vte >= 0.7.0... Package vte was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `vte.pc' to the PKG_CONFIG _PATH environment variable No package 'vte' found
configure: error: Library requirements (vte >= 0.7.0) not met; consider adjustin g the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandar d prefix so pkg-config can find them.
linux:/home/tom85/anjuta-2.0.1 # make install
make: *** No rule to make target `install'. Stop.
linux:/home/tom85/anjuta-2.0.1 # make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
linux:/home/tom85/anjuta-2.0.1 # ./configure
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... a.out
checking whether the C compiler works... yes
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of executables...
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ANSI C... none needed
checking for style of include used by make... GNU
checking dependency style of gcc... gcc3
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
checking for g++... g++
checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes
checking whether g++ accepts -g... yes
checking dependency style of g++... gcc3
checking for library containing strerror... none required
checking for egrep... grep -E
checking for ANSI C header files... yes
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking for a sed that does not truncate output... /usr/bin/sed
checking for ld used by gcc... /usr/i586-suse-linux/bin/ld
checking for /usr/i586-suse-linux/bin/ld option to reload object files... -r
checking for BSD-compatible nm... /usr/bin/nm -B
checking whether ln -s works... yes
checking how to recognise dependent libraries... pass_all
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking dlfcn.h usability... yes
checking dlfcn.h presence... yes
checking for dlfcn.h... yes
checking how to run the C++ preprocessor... g++ -E
checking for g77... no
checking for f77... no
checking for xlf... no
checking for frt... no
checking for pgf77... no
checking for fort77... no
checking for fl32... no
checking for af77... no
checking for f90... no
checking for xlf90... no
checking for pgf90... no
checking for epcf90... no
checking for f95... no
checking for fort... no
checking for xlf95... no
checking for ifc... no
checking for efc... no
checking for pgf95... no
checking for lf95... no
checking for gfortran... no
checking whether we are using the GNU Fortran 77 compiler... no
checking whether accepts -g... no
checking the maximum length of command line arguments... 32768
checking command to parse /usr/bin/nm -B output from gcc object... ok
checking for objdir... .libs
checking for ar... ar
checking for ranlib... ranlib
checking for strip... strip
checking if gcc static flag works... yes
checking if gcc supports -fno-rtti -fno-exceptions... no
checking for gcc option to produce PIC... -fPIC
checking if gcc PIC flag -fPIC works... yes
checking if gcc supports -c -o file.o... yes
checking whether the gcc linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared libraries... yes
checking whether -lc should be explicitly linked in... no
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... no
configure: creating libtool
appending configuration tag ''CXX'' to libtool
checking for ld used by g++... /usr/i586-suse-linux/bin/ld
checking whether the g++ linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared libraries... yes
checking for g++ option to produce PIC... -fPIC
checking if g++ PIC flag -fPIC works... yes
checking if g++ supports -c -o file.o... yes
checking whether the g++ linker (/usr/i586-suse-linux/bin/ld) supports shared libraries... yes
appending configuration tag ''F77'' to libtool
checking return type of signal handlers... void
checking for glib-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GLIB_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GLIB_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lglib-2.0
checking for gobject-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GOBJECT_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GOBJECT_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lgobject-2.0 -lglib-2.0
checking for gmodule-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GMODULE_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GMODULE_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -L/opt/gnome/lib -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.4.0... yes
checking GTK_CFLAGS... -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libpng12 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GTK_LIBS... -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm
checking for gdk-pixbuf-2.0 >= 2.0.0... yes
checking GDK_PIXBUF_CFLAGS... -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GDK_PIXBUF_LIBS... -L/opt/gnome/lib -lgdk_pixbuf-2.0 -lm -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0
checking for ORBit-2.0 >= 2.6.0... yes
checking ORBIT_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking ORBIT_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for libglade-2.0 >= 2.3.0... yes
checking GLADE_CFLAGS... -I/usr/include/libxml2 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libpng12 -I/opt/gnome/include/libglade-2.0 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GLADE_LIBS... -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lglade-2.0 -lgtk-x11-2.0 -lxml2 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm
checking for libgnome-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/libgnome-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/include/bonobo-activation-2.0
checking GNOME_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lgnome-2 -lpopt -lgnomevfs-2 -lbonobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for libgnomeui-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_UI_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libpng12 -I/usr/include/libxml2 -I/opt/gnome/include/libgnomeui-2.0 -I/opt/gnome/include/libgnome-2.0 -I/opt/gnome/include/libgnomecanvas-2.0 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gnome/include/libbonoboui-2.0 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/include/gnome-keyring-1 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt/gnome/include/bonobo-activation-2.0 -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0
checking GNOME_UI_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lgnomeui-2 -lSM -lICE -lbonoboui-2 -lgnome-keyring -lxml2 -lgnomecanvas-2 -lgnome-2 -lpopt -lart_lgpl_2 -lpangoft2-1.0 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lgnomevfs-2 -lbonobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for libgnomeprint-2.2 >= 2.4.0... yes
checking GNOME_PRINT_CFLAGS... -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr/include/libxml2 -I/opt/gnome/include/libgnomeprint-2.2 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/pango-1.0
checking GNOME_PRINT_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnomeprint-2-2 -lart_lgpl_2 -lxml2 -lz -lm -lpango-1.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0
checking for libgnomeprintui-2.2 >= 2.4.0... yes
checking GNOME_PRINT_UI_CFLAGS... -I/usr/include/libart-2.0 -I/usr/include/libxml2 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11R6/include -I/usr/include/libpng12 -I/opt/gnome/include/libgnomeprintui-2.2 -I/opt/gnome/include/libgnomeprint-2.2 -I/opt/gnome/include/libgnomecanvas-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/pango-1.0 -I/opt/gnome/include/gtk-2.0 -I/opt/gnome/lib/gtk-2.0/include -I/opt/gnome/include/atk-1.0
checking GNOME_PRINT_UI_LIBS... -Wl,--export-dynamic -L/usr/X11R6/lib -L/opt/gnome/lib -lgnomeprintui-2-2 -lgnomeprint-2-2 -lgnomecanvas-2 -lxml2 -lart_lgpl_2 -lpangoft2-1.0 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm
checking for gnome-vfs-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_VFS_CFLAGS... -pthread -DORBIT2=1 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/include/bonobo-activation-2.0 -I/opt/gnome/include/libbonobo-2.0 -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0
checking GNOME_VFS_LIBS... -pthread -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnomevfs-2 -lbonobo-2 -lgconf-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gnome-vfs-module-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GNOME_VFS_MODULE_CFLAGS... -pthread -DORBIT2=1 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-2.0 -I/opt/gnome/include/gnome-vfs-module-2.0 -I/opt/gnome/lib/gnome-vfs-2.0/include -I/opt/gnome/include/bonobo-activation-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include -I/opt/gnome/include/orbit-2.0
checking GNOME_VFS_MODULE_LIBS... -pthread -Wl,--export-dynamic -L/opt/gnome/lib -lgnomevfs-2 -lbonobo-activation -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for gconf-2.0 >= 2.6.0... yes
checking GCONF_CFLAGS... -DORBIT2=1 -pthread -I/opt/gnome/include/gconf/2 -I/opt/gnome/include/orbit-2.0 -I/opt/gnome/include/glib-2.0 -I/opt/gnome/lib/glib-2.0/include
checking GCONF_LIBS... -Wl,--export-dynamic -pthread -L/opt/gnome/lib -lgconf-2 -lORBit-2 -lm -lgmodule-2.0 -ldl -lgthread-2.0 -lglib-2.0
checking for vte >= 0.7.0... Package vte was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `vte.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'vte' found
configure: error: Library requirements (vte >= 0.7.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them. -
GD
őstag
sajnos a gnome commander csak egy ablak history-t vezet, hogy az adott ablakban milyen könyvtárváltásokat csináltam, mindezt egy legördülő menüben lehet kiválasztani.. de nem tudja párhuzamosan a másik ablakra is szinkronizálni, ott is csak akkor van ilyen gyors elérés ha már abban az ablakban is végigjártam az útvonalat..
tuxcommander.. yeah! switch the light/left panel to the same directory..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
nem erre gondolok, de nemtudom máshogy körbeírni azért megpróbálom:
tegyük fel x mélységbe állsz egyik ablakba és ott szeretnél egy kvtárat létrehozni, beledobni a vele azonos szinten álló file-t
namost az áthelyezéshez a másik ablakban, ahol mondjuk épp / szinten állsz, bele kell merülni nyócvan mélységig a kvtárakba /hogy bele tudd dobni a frissen létrehozott kvtárba a file-t/
ha nem használod, de sztem biztos valaha igen, a total cmd ezt úgy oldja meg hogy az inaktív ablak u.az meghajtójára kattintva, egyből u.ott találod magad mint az aktív ablakbanagyon zavaros? levezessem példával?
hozzárendelés: mplayer esetén utánna már csak ugye egy F bill, szal inkább az mint hogy nyissak egy nautilust mert épp bele akarok kukkantani hogy mi is az a file..
gnome commander..hm, a krushadert már próbáltam 1-2X, de belefutottam némi problembe meg elijesztett a sok beállítás.. mc meg azé szimpibb mert ugye egy ctrl+o és parancssor kéznél.. akár rögtön abba a kvtárba ahol épp mc-be álltam
[Szerkesztve] -
GD
őstag
van benne jogos rész, mert télleg nem vagyok biztos benne mi az a qemu, de nevéből az emulátor ugrott be, a vmware-nak nem kell utánna néznem mert használom, szal a fél házi feladat készsorry csak kevésbé volt érthető a problémád és nekem triviálisnak tünt a megoldás.. elb@sztam
valószínűnek tartom hogy linux tudásban felettem állsz
vérnyomásra meg vigyázzál, ez ''csak'' egy fórum
házifeladat másik része, egy gyors pillantás a qemu oldalára,vmi különböző szgép architektúra emulátornak tűnik, procikat meg hasonlókat lehet vele kamuzni, nyert?
mondjuk megnéztem előtte is már csak mire kiderült hogy tévedésbe vagyok már nem lehetett módoítani a hsz-tgondoltam átsiklasz felette hogy ''naezisegyláma''
okítani meg végkép nem akarok senkit, max megpróbálok választ adni ha úgy gondolom tudok..aminek ellenpéldája a legutóbbi
szal, re5pect -
Sianis
addikt
Aláírom!
Escie mester látott már valami a ''linuxból''. Én csaktudok tudása előtt, sehol sem vagyok hozzá képest. Nem akarom én őt védeni, mert megtudja magát ( főleg élőben
), de ez tényleg igaz, hogy sokat tud, főleg egy kezdőhöz képest.
Ne vedd ezt ellenséges szándéknak, csak tudod pl: VMWare nem érhető el ingyenesen, és valakinek nem jön be a szó nélkül a warez. -
GD
őstag
live cd futtatása emulátorral? miért nem virtuális gépen? vmware fut linuxon is vígan.. két számmal ezelőtti linuxvilágba cikk van a linux alól virtuális gépekről
nomeg.. live cd az cd-ről boot és fut, nemde? minden ahoz hdd-ről oprendszer? pont ez a lényege..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
elvileg az ie-is felment volna... de aztán a telepítővel lehet gubancocska...
amit írtál azt értem, de egy lajikusnak a szavaidból az jön le, hogy a BSA alapítótagjai köcsögök...
a nem lajikus meg tisztában van ezekkel...
R14 fut linuxon, de ezekszerint most nem találok 2005-öt, 2002-öt..
Bővebben: link
marad valami brl-cad, vagy qcad... aztán autocad-ezek máshol... -
ngabor2
nagyúr
Igen, az a helyes név, emlékezetből, és ezexerint rosszul írtam.
Nekem nF3-as konfigom van, de IMHO ugyan az, mint az nF4-es. Otthonról elküldöm. Remélem nem felejtem el. De ha msn-en rámszólsz, akkor tuti.
GD: dma-t a hdparm segítségével tudod bekapcsolni:hdparm -d /dev/hda
a lekérdezés,
hdparm -d1 /dev/hda
a bekapcsolás, ha nem használja. Utána már szokta használni, legalábbis úgy vettem észre.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magisk
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest