- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
warn!ng
tag
válasz
raszputyin #2991 üzenetére
vhol láttam, szerintem a hup.hu -n egy összehasonlító tesztet nyomtak gentoo vs. debian azaz forrásból telepítős péppé optimalizációs témábat avagy leszarom jó az i486/i586-tal fordított. Szóval ott ugyanazon a rendszeren nem túl sok +szólt a gentoo mellett.
de ha téved is a cikk biztos, hogy sokan nem a az opt.miatt használ gentoot.
>>> philosophy -
warn!ng
tag
cfdisk /dev/sda1
?
ha formázható, akkor del partition utana meg create part.
a tipus meg legyen 0b, asszem az a vfat
utana meg format, de azt win alol csinald, mert linux alatt meg nem formaztam fat32-t
de betolhatnal egydmesg
-et is, hogy lassuk mikent ismeri fel a kernel az usb-storage -t
-
warn!ng
tag
console:
p.: (feltéve ha a win az 1. part a prim. master hdd-n)mount /dev/hda1 /mnt/win -t auto
majdmount
, ami majd jól kiírja, hogy minek látja a win-t
ha ntfs, akkor felejtős, mert még csak úgy lehet írni azt, hogy egy adott fájt tartalmát módosítja. szal ha van egy 500MB-os fájlod, akkor abba lehet írni, de sem név, sem attribok nem változhatnak. ha vfat akkor simán lehet írni. -
-
warn!ng
tag
válasz
damatic #2941 üzenetére
na ez biza jó kérdés... linux alatt még nem pörköltem CD-t.
de valamikor kipróbálom
szerintem úgy csináld, hogy amire a dd fut, tehát ahová a save.img kerül annak a vinyónak a particiója legyen FAT32, mert az tudja írni a linux. De ügyelni kéne arra, hogy ne legyen nagyobb 2GBnál a kimeneti fájl, mert azzal nem boldogul a FAT32. és win alól mér kitudod írni DVD-re is akár.
ps.: lehet, hogy lehet valahogy splittelni a file-okat a dd-vel, pl.:hogy 1GB-os img.k jöjjenek létre. >>> man dd <<< éa a man talán tippet is ad arra, hogy hogyan lehet ezeket összefűzni.
[Szerkesztve] -
warn!ng
tag
válasz
damatic #2934 üzenetére
Várjunk egy kicsit!
csak ne olyan hirtelen.
hogyis lesz ez?
Van a rendszered ami megy
Kiveszed az ezt tartalamazó HDD-t és átrakod egy szerverbe?
Ebben az esetben be kell mountolni a HDD-t a server filerendszerébe és csak utána DDzni. ja és szerintem RO (gyik: readonly) ként csatold be. az a tuti -
warn!ng
tag
válasz
damatic #2930 üzenetére
ps.: szerintem nagyon kevés ember van aki elmondhatja magáról, hogy nem hülye a linuxhoz. ez a rendszer rengeteg hatékonyt eszköz nyújt és mindenki más-más területtel ismerkedik meg, mélyűl el benne (foglalkozás, érdeklődés, hobbi stb. miatt)
ha neked, most van egy jó rendszered, azt Te valamiért azzá tetted, tehát egy részéhez értesz és teljesen normális, hogy ha nem értesz pl.: az adatmentéshez, akkor megkérdezed.
de, hogy lements windows alatt egy full particiót (legyen az bármilyen FS is) és ahhoz keress eszközt, nos az után szerintem nem itt kéne pontos választ várnod.
Bővebben: link -
warn!ng
tag
válasz
damatic #2930 üzenetére
hát ebben az esetben a (lentebb részletesen leírt) dd a legjobb módszer.
megcsinálod az image-et a SOURCE és a DESTINATION hdd-t kiveszed.
szerzel (pl.: kölcsönkérsz) egy TEMP hdd-t és arra felrakod a korábban lementett image-et.
ps.: a dd parancs semmit sem módosít a forráslemezen
[Szerkesztve] -
warn!ng
tag
Urak, esetleg hölgyek!
Talán tudtok valami tippet adni a következőben.
Adott a gépem ($ADATAIM).
A komponensek nagy része lényegtelen...
Van benne egy ISA busos 10mbps RTL8019AS Novell NE2000 kompatibilis eth0. PnP üzemmódban fut.
hda1 Win2k
hda3 Slackware 10.2
Win2k alatt teljesen jól megy mind az audio, mind az eth0.
Viszont linux alatt a következő a gond.
hangkari nélkül az átszerkesztett (/etc/rc.d/rc.modules >> valahanyadik sor /sbin/modprobe ne # nem adok meg semmilyen io paramétert) modprobe megtalálja az eth0-t io=0x220 irq=5 -án
viszont ha beteszem a hangkarit akkor az INIT szintén megtalálja, csak a dhcpcd kiakad. próbál IP kérni, de semmi. ifconfig csak lo -t mutat login után.
de ha adok egy dhcpcd eth0-t akkor a probálkozás idejére az ifconfig mutat eth0-t csak IP-t nem kap.
IRQ-kal próbálkoztam össze-vissza.
Onnan indult, hogy az eth0 és a PS2 ugyanazt az IRQ-t akarta használni és csak az eth0 ment. most már OK az egér csak az eth0 nem megy....
agpgart nem fut (PCI TNT1)
usb (letiltva)
szóval lennie kéne még IRQ-nak.
a vicc az egészben, hogy ha átmegyek win-be akkor minden van.
eth0/audio/ps2/usb
próbáltam azt megnézni, hogy beadom modprobe paraméternek a win által mutatott io címeket (0x2c0 ... 0x2df) de ugy kiakad az INIT. pl.: volt olyan hogy kétszer lőtte be az eth -t. így lett egy eth0 (ISAPnp által delegált io / irq címekkel), pl.: 0x220 / 5) és egy eth1 (manuálisan beállított címekkel 0x300 irq11)
de egyik sem látszott az ifconfigban mert egyik sem tudott IP-t kérni.
Minden ötletet örömmel veszek, de emelett természetesen RTFM
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 3
- Büszke apukák és anyukák topikja
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest