- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
GD
őstag
szal a következő a story-ja a adatok vesztésének, mások okulására:
1. töredezett volt a fat32 (mer az már csak olyan x@r)
2. átnyomtam az adatot egy ntfs-re, mert mire megcsinálta volna a töredezettségmentesítés, sok idő.. meg nem is haladt vele.
3. leformáztam a fat32, nosza vissza az adatokat hogy majd szépen egybe lesznek, mivel az írás folyamatosan megy és egy menetben
4. látom szépen fogy a hely.. remek
5. viszont egy darab file nem jelenik meg..
6 pech, de áthelyez és nem másol-t kértem a tc-be..
7 recovery vackok ezerrel... de pl avikat amit visszahozott mind sérült..
8 innentől eldurrant az agyam és leformáztam..
9 talán az ntfs-ről amiről áthelyeztem még elő tudom csalni, ha azóta nem írtam mást arra a részre..
total commander-hez van olyan plugin ami olvassa az ext3-at, jóltudom?
read only elég lenne, ha filekezelés kell akkor linux powa.. -
tierbatyo
senior tag
Hát lenne néhány javaslatom:
1. Szerintem cseréld le az Xorg-od a 6.8.2-es verzióra, elvileg csak az támogatott
2. Kernelből is inkább a 2.6.12-est használd inkább. Egyébként belefordítottad az alaplapodnak megfelelő chipset modult?
3. Esetleg próbáld a 8.14.13-as drivert használd, 8.16.20 helyett -
-
ngabor2
nagyúr
Igen, ez történt meg, legalábbis azt hiszem. Tehát az eredeti, fix 192.168.0.20 cím csak a konfigurálás miatt volt, hogy a 0.50-et el lehessen érni. Ezután, mivel a szolgáltató 192.168.100.x címről szórná a jelet, ezért a routernek 192.168.100.225 lett a címe, a gépre pedig DHCP-s címkérés lett beállítva (lehet, hogy homályosan fogalmaztam az előzőekben). No, délután otthonról még pontosítok, meg próbálkozok tovább.
-
ngabor2
nagyúr
A router default konfigcíme a 192.168.0.50, a konfigurálás után beállított cím a 192.168.100.225. Azért kellett átállítani, hogy a 255.255.255.0 maszkba beleférjen, legalábbis én így értelmeztem.
Hmmm. a DHCP-t nem a szolgáltató álítja be? Vagy valahol nálam is be kell állítani?Sajnos csak a fix ip-kkel játszottam eddig, ezért a dinamikus dolgokhoz nagyon zöld vagyok.
-
nukewar
tag
-
zLegolas
őstag
Akkor még1 az oldaladon találhatókhoz (ami mellesleg nagyon tetszik, folytasd!!):
A MD5 sum használata
Az MD5 egy kódoló algoritmus, amelynek a lényege, hogy bármely tetszőleges fájl ellátható egy úgynevezett digitális ujjlenyomattal. Ez az ujjlenyomat egyedi, minden fájl esetében eltérő. Ha a fájlon változtatás történt, vagy esetleg az megsérült, az MD5 ellenőrző összege is megváltozik. Az eljárásról annyit érdemes tudni, hogy az említett ellenőrző összeg viszonylag könnyen előállítható, de abból a fájlra visszamenőleg következtetéseket levonni nem lehet.
Az algoritmus tehát közvetlenül alkalmas annak a megállapítására, hogy egy fájl azonos-e az eredetivel. Ehhez mindössze az eredeti és a kérdéses fájlról elkészített, néhány byte méretű MD5 karaktersorozat összehasonlítására van szükség. Az internetről letölthető állományok mellett gyakran megtaláljuk a hozzájuk tartozó, MD5 összegeket tartalmazó rövidke fájlt is. Ha a két összeg nem egyezik, akkor a fájl valami manipuláción esett át, esetleg sérült, például a letöltés során.
Ezen az elven a rendszergazda könnyen ellenőrizheti például a rendszere integritását, mindössze a kritikus rendszerfájlokról készült ellenőrző összeget kell a pillanatnyi állapotra érvényessel összehasonlítani. A Linux rendszerünkön az adott fájlhoz tartozó MD5 ellenőrző összeget a következők szerint kaphatjuk meg:
md5sum fájl.neve
A számsor ellenőrzését nyugodtan a számítógépre is bízhatjuk. Ehhez egy könyvtárba kell helyezni az ellenőrző összeget és az ellenőrizni kívánt állományt -például a valami.iso -fájlt, majd:
md5sum -c md5sumfájlneve.md5
A válasz lehet OK, ha minden rendben van, és FAILED, ha valami hiba történt.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
aha, igy mar ertem miert irtad azt amit, de azert egy apt-get elintezi a telepitesi nehezsegeket, az mp3-hoz meg csak egy xmms-mp3-t kell felrakni
Jo, persze en konnyen beszelek hiszen csak redhat/fedora vonalon probalgattam a linuxokat, illetve mikor kezdtem volt suse/uhu, de nem tetszettek....
-
karmester
senior tag
Nekem ezenkívül a Fedora Core 64bites oprendszer van meg, nem tudom, hogy létezik-e más 64 bites a a Fedorán és a Suse-n kívül, és a Suse-s tapasztalataim után nem sok kedvem van a Linuxozni. Lehet, hogy a Fedora Core 3 jobb? Azért elég gáz, hogy egy már legalább két éve megjelent ATI kártyát ennyire nem tud kezelni a SUSE. Nem beszélve arról, hogy nem lehet egy tisztességesen működő boot beállítást összhozni (lásd korábbi hozzászólásaimat).
-
ReJim
őstag
uhu felismeri, azzal nincs gond..
tudtommal működik is... (még régebben volt használva játékra, 2 gép között)
aztán aszem a net is ment rajt. de valamiért most nem meg a rílteken.
a 3comon sem sikrült belőni (de azt most ki is vettem, a rtl8139esen kellene a net...
adsl-start terminálja a kapcsolatot timed-outtal... m it mikor nem dugnád meg, és nem kap választ a dsl modemtől...
(a net megy, másik gépről, uarról a kábelről, cask ''binárisablakos''ról.. )
rágen is szenvedtem, bár ez a piszok axelero a ''bin.abl.''osra egy csomó beállítást nyögött, de pingvinre meg azt sem mondta, hogy ''búbá''!
Nos azt kellene, hogy az ip automatikus kiosztásra, (ip-cím fejléc tömörítés nélkül, wins tiltva, meg egyéb baromságok) felcsatlakozni, majd egy kapott ipt beállítani fixnek (mert axeleronál csak így stabilés nem ugrál a sebesség )
Mit állítsak be iphez (UHU vez. pultban)? DHCP, vagy valami ip-t?
na most az a helyzet, hogy annyiszor próbálgattam már, hogy csukott szemmel hajnalba kelve is fújom kívülről az adsl-setup-ot.
ifconfigba már benn van a lankártya (nem mint a hibás slakinál.)vagy hagyjam a gépet egy-két hétig, míg nem lesz router? (és viszlát PH?
)
-
escie
őstag
igen, olvastam, ők már eleve megpeccselték.
akárcsak a Fedoras-ok...
az volt a gond, hogy ezer éve nem peccseltem, nem tudtam, hogy hogy kell. aztán rájöttem, lefordult. utána már csak egyszer kellet újrafordítani a kernelt, mert a hülye DRM-et is belefordítottam, pedig nem kéne... -
PGee
tag
A telepítéshez indítani kell egy root shell-t majd van egy telepítő (knoppix-installer),
ez automatikusan keres egy ext3-as partíciót, majd a beállítások után fel is tolja a cuccot. Az elején meg is kérdezi, hogy akarom-e a lilo-t az mbr-be, és hiába mondom neki, h igen, b@**ik odarakni, és mint mondtam a boot floppy-t sem hozza létre...
Eccer még januárban sikerült felnyomnom, és működött is... (Akkor az Xp halt be)
De az egy régebbi verzió volt...
Nagyon nem vágom, mi lehet a para
Lassan kezdek ideges lenni, reggel 8 óta csak ezzel szórakozom -
PGee
tag
Valamikor, régebben, nekem is sikerült már feltenni a Lilo-t, de az régen volt...
Eccerűen nem megy a chroot...
chroot /mnt/hda3
és erre ilyenekkel fossa tele a terminált:
bash: /dev/null: Permission denied
ráadásul telepítésnél a boot floppy-t sem csinálja meg rendesen...
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Én dettó ezt csináltam meg:
- 7.40-kor PC magától bekapcs.
- Sláger Rádió / Rocker Zsolti felvesz
- A felvétel (online) mp3/ogg formátumban tömörít
- 9.40-kor PC kikapcs
- amikor időm van: felvételek átnéz/szelektál/megvág
Részletes leírás és scriptek az oldalamon...
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
az a leg1ccerübb ha kiteszek egy parancsikont az asztalra
Ennél sokkal jobb az, ha írsz egy scriptet, aminek 3 paramétere van:
csatorna, percekszáma, fájlneve
Ezt elindítva az adott csatornáról készít adott percnyi felvételt, amit a fájlnévnek megfelelően elment.
Ezután tanítsd meg az at parancs kezelésére az illetőt és így időzítheti a felvételeit. -
loszerafin
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest