- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4870 üzenetére
Megtennéd, hogy kipróbálod?
bjcups -P PIXMAIP1500 valami.bmp
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4864 üzenetére
Nyomtatáskot te milyen beállítófelületet látsz? Olyat, mintha a bjcups-al nyomtatnál parancssorból?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4864 üzenetére
HP Külső nyomtatószerverek..
Biztos ezt akartad linkelni?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4836 üzenetére
Mi az a JetDirect?
Egyébként arra már rájöttem, hogy ha így nyomtatok:
bjcups -P PIXMAIP1500 valami.bmp
Akkor az általam elvárt módon működik. Azt szeretném, hogy minden programból való nyomtatás során ez a parancs hívódjon meg. Gondolom a CUPS-ba kell belenyúlni, de hova?
Petya -
Necc
addikt
válasz
T. Almeida #4792 üzenetére
Kiír valami gdm blablablát, hogy fut, de nem indul el mert ő most a kdm-et fogja betölteni, stb... de nem zavar, mert másik gépre a gdm-et raktam be mint bejelentkező felület, és root jelszavával lehet csak kikapcsolni a gépet
De 2 monitorra van valami megoldás? Amúgy az ogle/okle progit nem tudtam felrakni, a ./configure parancsra error-t ad, hogy nincs fent a libXext csomag, utánanéztem, fent van a libXext6 csomag, ezek szerint az neki valamiért nem jó -
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4829 üzenetére
Ha feltetted, tapasztalatokat please...
-
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4827 üzenetére
-
Necc
addikt
válasz
T. Almeida #4789 üzenetére
kdm grafikus bejelentkezőt használon, de előtte betölt a gdm is (de hogy minek?
)
Debian 3.1 r1 (sarge) 2 dvd -s linuxot használok. -
Necc
addikt
válasz
T. Almeida #4787 üzenetére
Még egy fogós kérdés:
2 monitoros megjelenítést hogy tudnám megoldani? (klón)
A legújabb nvidia driver van fent, azelőtt (vesa) ment a 2 monitoros megjelenítés.
2 analóg monitor van, a második DVI-VGA átalakítóval. -
Necc
addikt
válasz
T. Almeida #4785 üzenetére
Tehát akkor nekem a parancs valahogy így fog kinézni:
mount /dev/sda3 /mnt/data -t ntfs -o uid=necro
mount /dev/sda1 /mnt/win -t ntfs -o uid=necro
Ezeket a parancsokat valahogy be lehetne automatizálni? mint pl. régi win9x -nél az autoexex.bat?
valamint hogy lehetne megoldani, hogy a grafikus felület a ''root'' -nak ne a gnome legyen, hanem a kde? grafikus felületről nem lehet úgy bejelentkezni, konzolról meg a gnome-ot adja be. Valami fájlba kellene beleturkálni hozzá (idáig jutottam szerény tudásommal)
-
Necc
addikt
válasz
T. Almeida #4781 üzenetére
Nem, de megtaláltam, kösz.
Remélem ez már normálisan fog működni
Amúgy hogy lehetne azt megoldani, hogy a bemountolt ntfs partíciót ne csak a root tudja elérni? Jogokat nem tudok osztani, mert ''írásvédett meghajtó'' -
törölt tag
válasz
T. Almeida #4765 üzenetére
köszi szépen!
-
törölt tag
válasz
T. Almeida #4762 üzenetére
köszi! ez az uhu magyar ha jól emlékszem? jó lenne angol nyelvű, gyakorolnom kell a nyelvet...
-
zLegolas
őstag
válasz
T. Almeida #4606 üzenetére
Szerintem alapból kábé ez történik. A home-odban pl. amit csinálsz, az a Te jogaidat örökli. A közös használatban lévő könyvtáraknál ez persze nem működhet, nem is lenne jó.
Ha viszont utólag akarod megváltoztatni/egységesíteni valamely mappát, azt a chmod/chown/chgrp utasítások rekurzív használatával megteheted. -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #4606 üzenetére
legjobb tudomásom szerint ezt így nem lehet beállítani. remélem tévedek, és más tud megoldást rá, de levlistákon is többször előjött ez a kérdés.
emitter: ha estig senki se válaszol, megpróbálok valami okosat mondani. csak ahoz nekem is le kell szedni a csomagokat, hogy a readme-t lássam. de az eddigi leírás is világos, legalábbis nekem. oké, én már fordítottam pár csomagot, tehát ennyi az előnyöm.
[Szerkesztve] -
Palkó
tag
válasz
T. Almeida #4476 üzenetére
Köszönömszépen, már töltöm is !
-
Palkó
tag
válasz
T. Almeida #4474 üzenetére
Köszi a gyors reagálást, ha tudnál egy linket adni , ahol UHU-t letölthetek azt nagyon megköszönném.
Nem győzöm hangsúlyozni, én olyan hülye vagyok, hogy a szöggel verem a kalapácsot.... -
_Petya_
őstag
válasz
T. Almeida #4396 üzenetére
Köszönöm az UP-ot
Eddig én is eljutottam, csak az a kérdés, hogyan állapítsam meg, hogy milyen csomagokat kell letöltenem?
Petya -
Balint133
aktív tag
válasz
T. Almeida #4393 üzenetére
Ja megsérült de mostmár mindegy!!! Sajnos a képeket nem sikerült visszaszednem...
Na mindegy! Majd máskor!
Majd holnap, v. hétvégén nekifutok még1szer az ubuntunak!! -
ReJim
őstag
válasz
T. Almeida #3760 üzenetére
működik, de próbálj meg úgy élni, hogy ha hajat kell szárítanod, akkor a szomszédhoz szaladsz át bedugni a konektorba...
nálam lassan tölti be a G-s K-s cuccokat... bekell elöbb pakolnia magának a libeket... így nem lenne elöbre grunya sem, ha gnome gyorsna indul, de a progira (letöltőre) meg többet kellene várnia... -
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #3456 üzenetére
ÓÓÓóóó a hálózat beállítás!
Emlkészem hogy 2 hete egy éjszakám ment rá, hogy belőjem a Wifi-t és a WPA-PSK-tHiába a kényelemnek, és a biztonságnak ára van...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #3454 üzenetére
Aki komolyabban akar foglalkozni vele, annak meg kell tanulni, sőt meg kell szeretni terminálban dolgozni, mert a komolyabb dolgok csak ott jönnek elő....mindenre nem lehet írni grafikus programot, bár scriptet szinte mindenre...
-
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #3451 üzenetére
He-he! Én sokat szoktam nyomulni grafikusban és csak sima terminál alapon is!
Ha az emeber csak programozni, vagy scriptet akar írni, akkor csak megzavarja a sok csilli villi, kell néha egy kicsit a MS-esek nagy ellensége a parancssoros felület!
Edzi az agyat, a tudást...nem tunyulsz el kattngatóssá....
-
Axy88
csendes tag
válasz
T. Almeida #3398 üzenetére
Esetemben CD-ről bootol, de fel lehet tenni a vincsire is
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
T. Almeida #2974 üzenetére
Üdv.,
Lehet e olyat, hogy Krename-mel a filenevekből a szóközt kicserélni egy másik karakterre (speciel az alulvonásra)?
Köszi!
Én a következőt ajánlom, idézek:
...Karakteres módban a Rename-Them-All névre hallgató, mindössze 47 kByte-os programocska használható, amely többek között a következő címekről tölthető le:
http://linux.tucows.com/preview/8622.html , http://linuxberg.matrix.com.br/system/preview/8622.html...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #2977 üzenetére
jött is 2 igen hasonló válasz, és egy megjegyzés. Idézem őket.
for i in `find . -type f`
do
UJNEV=`echo $i | tr ''áíűőüöúóéÁÍŰŐÜÖÚÓÉ '' ''aiuououoeAIUOUOUOE_''`
if [ -f ''$UJNEV'' ]; then
echo ''$UJNEV már létezik!''
else
mv ''$i'' ''$UJNEV''
fi
done
Jótanács: először mv helyett echo-t írj a szkriptbe, hogy lásd, jól csinálja-e.
Ez csak az adott kt-ban levő file-okat nevezi át. Ha eg teljes könyvtárstruktúrát akarsz, akkor a-type f
-et cseréld ki
-depth
-re.
Megj.: nem én voltam okos, köszönet az [lk]-nak, különös tekintettel NAR-nak és raas-nak. -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #2977 üzenetére
Oké, arra a tr parancs az ideálisabb, de utánanézek részletesebben.
ha nekem sem menne, akkor bekérdezek a Linux-kezdő listára, ott okosakat szoktak mondani -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #2974 üzenetére
Én inkább a régi jó bevált módszerrel ciklusban, sed-del cserélgetném. Most hirtelen fejből nem tudok kreálni egy teljes szkriptet, de egyrészt ls-sle kiíratnám a file-okat, aztán soronként beolvasnám az eredményt, sed-del kicserélném a szóközt _-ra (idézőjelekre figyelni, esetleg a \ -t használni), és a mv-nek átadni az eredményt. Ha estig nem jön semmi, akkor összeütök valamit.
-
steveetm
őstag
válasz
T. Almeida #1058 üzenetére
ő csak ajánlatot kért. ajánlottam. Az hogy kiknek való...én azzal kezdtem, és nem érzem magam vmi hipergéniusznak, hogy nekem sikerült. Az való igaz, nem a nextekre kell klikkelned installnál, hanem elolvasni a szöveget, és kb entert nyomni a nextekre(egy ideje van automata particionálás meg minden szar, azzal se kell görcsölni).
Általában az emberek azt akarják, hogy leülnek a géphez, és az azt csinálja amit ők akarnak. De az ien ember egy win-t se fog feltelepíteni, nem hogy egy linuxot, szal fölösleges bonyolultságról beszélnünk(win telepítő bonyolult lenne? meg driver install?)
aki meg a win-t felteszi, az minden további nélkül fel tudna tenni egy linuxot is, hisz a sima felhasználónál lényegesebbet többet ért hozzá, egy valamiben viszont továbbra is ugyanazok: lusták, és azt akarják hogy cd kivétele után a gép mindent úgy csináljon ahogy kell.
Szal nem bonyolult az a debian telepítés, csak lusták az emberek.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve]
nem javítgatok több hibát, fáradt vok, most kéretik elnézni...
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
T. Almeida #810 üzenetére
Épp ez, csak az van benne amit en akarok, mind a kernelben mind a kde-ben vagy amelyik ablakkezelot szeretnem.
Nincs semmi felelsleges dolog, tudom mi miért van( vagy ha nem tudom elobb utobb rajovok).
De izesek is pofonok, hosszab rovidebb ideig volt uhu-m suse-m mandrak-em, nekem az uhu is teszett az 1.2, de itt a gentooban szeretem a kihivast is hogy ha valami nem megy akkor meg kell oldani.
Nagyon jo a tamogatottsaga , szinte minden van hozza.
Probalj ki tobb disztrot es majd valmelyik neked is megfog tetszeni es akkor annal maradsz.
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
T. Almeida #804 üzenetére
nincs.
gentoo 4ever
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest