- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4952 üzenetére
ez is járható út, ha 100megás nagyságrendben akar másolgatni
Plusz ha megvannak a fejlesztõeszközök a célgépen.
ha valami extra verziót is ad neki, akkor a fordító gépen is el lehet követni egy make modules_install-t
Nem kell extra verzió, meg lehet adni tetszõleges modul directoryt az INSTALL_MOD_PATH változóval.
2 deb rendszerű gép között talán a make-kpkg is jó megoldás lehet
Sõt, kifejezetten az a jó megoldás. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4914 üzenetére
nos a cvs valamikor leszedhető volt tar.gz-ben, szerencsére, mert a legutolsó kiadás nem fordul 4-es gcc-vel, a disable-gcc-version kapcsoló pedig többnyire sikertelen..
config-file persze van, egy root-nak és egy user-nak is, de nincs benne vo=xv, sőt ha belerakom, mivel nincs ilyen kimenetem, be is hal a mplayer..
azt nekérdezd miért nincs xv kimenetem.. már fél éve szenvedtem ezzel de nem tudom felidézni miket is kavartam..
szal valahol elrejtve egy alap kimenet biztos van?
rákeresek erre a gui.conf-ra, igaz nekem nem volt a gui engedélyezve fordításkor.. -
ragazzo
őstag
válasz
ngabor2 #4877 üzenetére
Nem a bonyolult kezelésével van gondom, hanem az egyszer már leírt dolgokkal.
Tehát:nem játszott le zenét se videót alapból;nem látta a wines winyót;a cd-dvd tartót nem adta ki gombnyomásra,csak jobb egérklikk kiadásra.Tudom hogy a legtöbb dologra van megoldás,de engem ezek módfelett zavartak.Olvastam, hogy sokan szívtak az mp3 lejátszással, még kodekek telepítése után is.Azt hiszem még művelődöm elméletben,aztán visszatérek rá.Ezektől függetlenül jó disztribnek tartom. -
szilchi
őstag
válasz
ngabor2 #4853 üzenetére
Nekem lcpci-re ezt írta ki Kubuntuban.
0000:00:00.0 Memory controller: nVidia Corporation: Unknown device 005e (rev a3)
0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0050 (rev a3)
0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation: Unknown device 0052 (rev a2)
0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 005a (rev a2)
0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 005b (rev a3)
0000:00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation: Unknown device 0059 (rev a2)
0000:00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0053 (rev f2)
0000:00:07.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0054 (rev f3)
0000:00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0055 (rev f3)
0000:00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005c (rev a2)
0000:00:0a.0 Bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0057 (rev a3)
0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:01:0a.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB82AA2 IEEE-1394b Link Layer Controller (rev 01)
0000:05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0141
Az a modprobe forcedeth mire való?Nekem semmit nem csinált.Ha Wine kell,akkor innen melyiket szedjem majd le?Az Ubuntu verziót?[link] -
szilchi
őstag
válasz
ngabor2 #4850 üzenetére
-Alaplapi integrált hálókártyát használok.....hmmmm...ebből kiindulva lehet hülye is vagyok
,mert nincs installálva Linuxos Nforce driver.Lehet ezért nem megy?Vagy itt nélküle is kéne(túl sokáig éltem windows-al)...''egy lspci kumenetet...''
...emmeg mi.Gondolom kimenetet akart lenni,de az lspci mi?Ha az ember eddig úgy élt,hogy Plug and Play(kékhalálokkal tarkítva),akkor ezek újak számára.Ezt hol tudom megnézni?
-ntfs-t tényleg csak olvasni akarok,semmi más.A többire ismét csak..he? ,Hol tudom megnézni,hogy be van e töltve a modul?Gondolom ha az megvan,akkor ott már látom is mivel kell mountolni a meghajtót.Vagy azt máshol másmódon kell?Mi az az fstab?Gondolom itt arra céloztál,hogy most a Slax-ét nézzem meg és hasonlítsam össze a Kubuntuéval.
-ugye nem kell mondanom...Végülis adminisztrátor mód ahhoz kellett volna,hogy változtassak a hálózati beállításon.Mert írta,hogy csak adminisztrátor módban lehetséges.Terminál az a Konsole?Mert oda lehet ugye csak parancsokat beírni.Rootként hogy tudok belépni?Telepítésnél írta,hogy adjak meg egy felhasználó nevet és jelszót.Asszem ha jól emlékszem pont ahhoz,hogy rootként be tudjak lépni.De ez nem biztos.Mindenesetre minden belépésnél kéri ezt a belépési kódot és jelszót.Mindig ezzel lépek be.De akkor ezek szerint így nem rootként lépek be,hanem sima felhasználóként.
Ja és régebben szedtem le Nforce drivert meg Forceware drivert Linux alá.Azokat most átmásoltam Slax alatt a Kubuntu meghajtójára.Mivel ugye az alól nem láttam az NTFS partíciót.Ezeket a drivereket hogy kell feltenni?Duplakattintás nem jó,arra már rájöttem.Gondolom konsole-ból kell,mivel nem pogramok,mint a windows-os driverek voltak többrészt.
Köszönöm a segítséget...remélem nem vagyok túl fárasztó. -
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4822 üzenetére
Akkor jön a második sor, fõleg, ha binárisból tetted fel. Valószínû, hogy valamelyik lib nincs meg, vagy másik xmms verzióhoz lett fordítva.
Nekem pl. ilyet ír ha direkt rossz plugineket próbálok:
/home/hcs/.xmms/Plugins/libZon.so: undefined symbol: __glutRoot
libstdc++.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory
Az ldd-t -r kapcsolóval próbáld, úgy több mindent ír.
Nekem pl.
ldd -r ./libZon.so
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libgtk-1.2.so.0 => /usr/lib/libgtk-1.2.so.0 (0xb7e98000)
libgdk-1.2.so.0 => /usr/lib/libgdk-1.2.so.0 (0xb7e64000)
...
undefined symbol: __glutRoot (./libZon.so)
undefined symbol: __glutDisplay (./libZon.so)
undefined symbol: __glutCurrentWindow (./libZon.so)
undefined symbol: __glutMotifHints (./libZon.so)
undefined symbol: __glutWarning (./libZon.so)
ldd -r ./libgforce.so
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0xb7f8f000)
libSM.so.6 => /usr/X11R6/lib/libSM.so.6 (0xb7f86000)
libICE.so.6 => /usr/X11R6/lib/libICE.so.6 (0xb7f6f000)
libstdc++.so.4 => not found
...
MOD: Ok, látom közben megoldódott.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #4822 üzenetére
oké, most már majdnem jó. a realplayer8 kellett neki, nálam meg a 10-es volt fenn. viszont ha a 8-ast megmutattam neki, akkor már látszólag jó volt. azért csak látszólag, mert beletekerni nem lehetett, befagyasztotta az xmms-t, csak kill -9-cel lehetett kilőni, 15-tel nem. asszem maradok a realplayernél, mielőtt teljesen szétdúrom a rendszert...
-
zsommi
senior tag
válasz
ngabor2 #4815 üzenetére
gftp-re gondoltam..
Csak az a baj, hogy magyar leírás kéne, angolta azt találtam én is egy csomot...
mod: ja nehéz lesz, de biztos van valami dok. a neten magyarul...
Csak a beállitásrol kéne pár sor, ilyen ip-korlát, meg ilyenek...
Tehát ami egy sima mezei LAN ftp szerverhez kell...
[Szerkesztve] -
zsommi
senior tag
-
snowflake
tag
válasz
ngabor2 #4672 üzenetére
A második egy breezy bug. A multimédias billentyűk beállítására szolgáló hotkey-setup script miatt szórja meg a logot.
Állítsd le a hotkey-setup-ot (ezt a workaround-ot posztoltam is ide: [link]):
sudo /etc/init.d/hotkey-setup stop
És hogy ez permanens maradjon, szedd ki a runlevelek közül, hogy ne is induljon el rendszerinduláskor sem... -
_Petya_
őstag
válasz
ngabor2 #4668 üzenetére
Köszönöm, a végén még megvalósítható lesz, amit kitaláltam... már csak egy dolog kell. Tud olyat a wget, hogy ellenőrzi egy, a weben található képfile méretét és timestampjét, anélkül hogy letöltené? Azt kellene csinálnom, hogy ha a weben lévő kép újabb, mint a gépemen lévő, akkor letölti. (timestamp és méret ellenőrzés, ha valamelyik különböző, akkor letölti, ha egyformák, akkor nem) Ez így működőképes?
Petya -
ragazzo
őstag
válasz
ngabor2 #4601 üzenetére
Látod én is tőled kértem segítséget, és egyszer sem mondtad, hogy olvasd ezt vagy azt.Akik ide írnak, azok gyors választ várnak azoktól, akik már végigjárták a rögös utat.Én már egyszer írtam erről.Attól hogy valaki kezdő, még nem mindig kell rögtön lehurrogni, vagy azt írni hogy rágd át magad a szabilinux.hu-n, és azután kérdezgess itt.A te válaszaid korrektek, és nagyképűségtől mentesek.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
ngabor2 #4581 üzenetére
Igen, de user nem adhat tetszőleges nice értéket. Doksi:
Minden processz rendelkezik egy nice szinttel is. Ez azt mondja meg, hogy mennyire fontos a processz gyors futása, mennyit kér ő a processzor idejéből. A -20-as jelenti a legnagyobb prioritású processzt, a 19-es pedig a leggyengébbet. Az alap bejelentkezési shell 0-ás szinttel fut. Ha egy processz nice-értéke pozitív, akkor szokás őt nice, szépen futó processznek nevezni, a ps ilyenkor egy N betűt tesz valamelyik oszlopba. Negatív nice-értékű, vagyis nagy prioritású processz sorába < jelet tesz a ps.
Minden induló processz örökli szülőjének nice értékét, és átlagos felhasználó (nem root) csak növelni tud ezen az értéken, vagyis csak hátrébb tudja tenni saját processzeit a prioritási sorban, előrébb nem. Ennek következtében a húsz erősebbik, negatív számmal jellemzett prioritást nem is tudja elérni. A nice program arumentumok alap értelmezésben 10-et ad hozzá a nice szinthez, így indítja el a programot, de kapcsolóval más értéket is adhatunk, például a nice -5 program argumentumok hatására, ha 10-es nice szintű shellben írtuk ezt be, 15-ös nice szinttel indul el a program. Vigyázat, a - jel a kapcsolók szokásos jelölése, és nem pedig negatív előjel. Saját processzünket annak futása közben is hátrébb helyezhetjük a sorban, a renice új_nice_szint processz_szám paranccsal. Ez nem vár - jelet, mivel itt az új_nice_szint megadása kötelező, és így őt nem kapcsolónak tekinti a program. Másrészt a renice programnak nem a jelenlegi nice szinthet képesti változást, hanem explicite az új nice szintet kell megadnunk.
Anno így szabályoztam a setihome kliens tevékenységét. Gyakorlatilag észre sem vettem, hogy fut, mégis 100%-ra volt kihasználva provi. A nice értékét egy bizonyos szint felett csak root változtathatja. Jól is néznénk ki, ha egy user real-time futtatna egy progit
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
ngabor2 #4570 üzenetére
Ez az fstab:
LABEL=/ / ext3 defaults 1 1
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
LABEL=/home /home ext3 defaults 1 2
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
LABEL=SWAP-hdb2 swap swap defaults 0 0
/dev/hdd /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
/dev/hdc /media/cdrecorder1 auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
Ez pedig a mount kimenete:
/dev/hdb1 on / type ext3 (rw)
none on /proc type proc (rw)
none on /sys type sysfs (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw)
/dev/hdb3 on /home type ext3 (rw)
none on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw)
sunrpc on /var/lib/nfs/rpc_pipefs type rpc_pipefs (rw)
automount(pid2054) on /misc type autofs (rw,fd=4,pgrp=2054,minproto=2,maxproto=4)
automount(pid2076) on /net type autofs (rw,fd=4,pgrp=2076,minproto=2,maxproto=4)
Az asszony kérésére visszaraktom mindkét vinyót a gépbe, elsőn xp, másodikon fedora. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4540 üzenetére
root@LAPTOP:/etc/init.d# apt-get install xserver-xfree86
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
Megjegyzés: xserver-xorg-core kiválasztása xserver-xfree86 helyett
xserver-xorg-core már a legújabb verzió.
0 csomag frissítve lesz, 0 új csomag lesz telepítve, 0 el lesz távolítva és 0 nem lesz frissítve. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4535 üzenetére
akkor ha át akarok állni xfree86-ra, pontosan mit kell beírnom konzolba?
ez egyben le is szedi az x.org-ot?
másik kérdés:
miért van az, h rendszerfigyelő szerint néhány task több példányban is fut? pl. bash 3x, yakuake 3x, run-mozilla.sh 2x (igaz 2 FF-ablak van nyitva), de yakuake-t csak 1x nyitottam meg -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4533 üzenetére
akkor most ezt futtassam le, és válasszam az i830-at?
apt-get xfree86-common gnome gdm gconf2 gdm-themes
mit jelent az hogy nekem x.org-om van? ez az ablakozó rendszer? (az nem a gnome?)
szerinted is álljak akkor át xfree86-ra?
innen érdemes ezeket az új drivereket leszdeni, vagy nehéz a felinstallálásuk?
[link]
ezeket fordítani kell, vagy csomagok? -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4522 üzenetére
ibm r50e laptop:
Intel 82855/64 MB shared (laptop.hu szerint)
Intel Extreme Graphics 2 (IBM honlap szerint)
annyi biztos, hogy osztott memes, max 64megás intel cucc
azt hol tudom megnézni, h milyen drivere van éppen fönn?
egyébként nem valószínű, h hardver hiba, mert xp alatt fél éven át semmi rendellenességet nem fedeztem föl... -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #4481 üzenetére
nézzétek csak mit talált nektek a google az openoffice uhu varázsaszavak beírása után? [link]
no ezt telepítsétek, további részletek a köv. oldalon: [link]
(aki megkérdezi, hogy hogyan kell telepíteni, annak azt fogom válaszolni, hogy rtfm. aki még azt is megkérdezi, hogy mi ez, annak meg bővebben: [link])
kis gépre disztibajánlat (próbálás nélkül, kizárólag bizalom alapján): ubuntu lite. Sianis kipróbálta, neki tetszett. megtalálható (valószínűleg) a www.ubuntulinux.org-ról kiindulva, vagy a google segítségével.
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
-
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4433 üzenetére
azt mondták, hogy az xp alapból unicode-ot használ, én nem állítottam át, akkor ezek szerint 'codepage=utf8'-at kell írni. És iocharset-nek mit adjak meg? (ez egyébként azt adná meg, hogy a linux milyen kódolással jelenítse meg a mountolt dolgokat?)
Senkinek nem volt még ilyen problémája?
Ha azt írja mountolás után a fájlnévben, hogy '(invalid coding)', az mit jelent? Hogy nem létezik olyan kódolás? Vagy hogy nem tudja egyiket a másikba konvertálni?
hogyan adjam meg neki konkrétan a kódolásokat?
utf8,iso8859-2,cp850,cp1250,windows-1250,windows1250,1250 - ezek csak példák, melyik jó közülük?
egyáltalán melyik az a kódolás amiben kivétel nélkül benne van minden magyar betű? nem kalaposan, hanem rendesen...
unicode az most utf8 vagy utf16 (<-van ilyen?)
[Szerkesztve] -
PGee
tag
válasz
ngabor2 #4421 üzenetére
A titok ami miatt nem ment, szimlpán az acer notinak köszönhető... A wlan rádiót több szintben kezeli, mint utólag kiderült, így kellett egy acerhk nevű progi, aminek segítségével be lehetett üzemelni a wlan gombot a notin, innentől kezdve már szinte minden ment elsőre...
Bár még nem sikerült megoldani, h az ndiswrapper, meg az acerhk bootolásnál betöltődjön, meg rögtön legyen is net meg minden... De hát már ez is valami, h netezni már tudok... -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4427 üzenetére
winben nemtom, milyen karkódolás van, mingyá megnézem
ha utf8-cal csnálom (iocharset és codepage is az) akkor az ékezeteseket hexa-számokkal helyettesíti
ha uezt iso8859-2-vel nyomom, akkor ?-et tesz a helyükre, és a fájlnév végére beilleszt egy (invalid encoding)-ot
nálam az usr/share/icons -ban nincs kdevelop-ikon
vagy ezen belül vmelyik másik mappában van? melyikben? -
escie
őstag
válasz
ngabor2 #4411 üzenetére
nem lehet, hogy valami triviális oka van?
valaki, vagy valami zavarja a kapcsolatot...
nekem is ilyen netem van, bár puccos kapcsolat, semmi ppp, de egy időben valaki elkezdett sugározni valamivel, és lehalt a kapcsolat.
a rálátás hiánya is megszakítja a kapcsolatot, értsd, bemászott elé valaki, valami. milyen messze van a ''torony''? -
PGee
tag
válasz
ngabor2 #4403 üzenetére
Na, egyelőre maradtam a gyárilag a disztribbe épített ndiswrappernél...
Ezeket találtam:
kern.log-ban
Jan 6 23:55:03 localhost kernel: [4295503.739000] ndiswrapper version 1.1 loaded (preempt=no,smp=no)
Jan 6 23:55:04 localhost kernel: [4295503.927000] ndiswrapper: driver bcmwl5 (Broadcom,12/22/2004, 3.100.46.0) loaded
Jan 6 23:55:04 localhost kernel: [4295503.927000] ACPI: PCI Interrupt 0000:06:05.0[A] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
Jan 6 23:55:04 localhost kernel: [4295503.945000] ndiswrapper: using irq 21
Jan 6 23:55:04 localhost kernel: [4295504.457000] wlan0: ndiswrapper ethernet device 00:0e:9b:b9:73:dd using driver bcmwl5, configuration file 14E4:4318:1468:0311.5.conf
Jan 6 23:55:04 localhost kernel: [4295504.457000] wlan0: encryption modes supported: WEP, WPA with TKIP, WPA with AES/CCMP
lsmod (csak a lényeg...) :
Module Size Used by
ndiswrapper 114376 0
és az ifconfig -a is jelzi, hogy van wlan0, ott vannak az adatok is...
De az iwlist wlan0 scan eredménye továbbra is semmi...
Ez a ledes dolog nem hagy nyudodni... Nem kéne világítania? Lehet hogy valamiért még mindig tiltva van a wlan rádió???
[Szerkesztve] -
PGee
tag
válasz
ngabor2 #4401 üzenetére
Csomagból ment fel, csak nem tudom frissíteni mert még nem működik a net, szóval most forrásból kéne. Egyébként Kubuntu 5.10.
Ja mégegy kérdés, ha betöltöm a wlan kártya driverét az ndiswrapper-el, akkor a notin villognia kéne a wlan lednek/gombnak? Csak azért, mert nem teszi... Lehet hogy külön kéne még trüközzni, hogy be legyen kapcsolva a rádió? Dehát, már nem is tudom melyik config fájlban, de be van állítva, hogy enabled a rádió... -
Balint133
aktív tag
válasz
ngabor2 #4384 üzenetére
nem adtam én neki... volt egy 6 gigás rész, amit nem ismert be... na szépen megbolygatta filerendszert... le kellett formáznom, mert nem bootolt!!! Most egy progival próbálom visszaszedni a képeket(nyaralás, oszikirándulás, elsőáldozás tesómnak...stb... legalább 1000kép!!) Na aztán majd nekifutok újra
-
Balint133
aktív tag
-
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #4338 üzenetére
live-ról megvolt az fsck-de nem volt hiba. majd megkuksizom a badblocks-t is. csak ahhoz megint kellene egy kis idő.
backup meg volt, winyóhűttést visszaraktam.
/dev/hda: Maxtor 6E040L0: 24°C
/dev/hdb: Maxtor 2F040J0: 36°C
amúgy gumilapokkal vannak rögzítve 5,25-ös helyre. nemtudom ez számíthat e. esetleg anyniban ha meglököm a gépet jobban mozog. lehet ettől lett kis badsector.
egyébként meg lehet olyan, hogy a routert meghülyíti a linuxom?mert állandóan olyankor akad ki a router, amikor a gépem ''akciózik''. pl. live-on működött a net (dhcp), aztán rendesen bebootolva meg már nem kaptam dhcp-t, lehalt a router. utána meg kaptam dhcp-vel ip-t, de meghalt utánna a router. (nem is tudtam pingelni.)
a ''routergazda'' a linuxomra fogja, hogy mindig az enyém hülyíti meg. -
ReJim
őstag
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #4256 üzenetére
nem is jutott eszembe, hogy ezt leírjamvalahogy nekem (vagy: Nekünk) ez már szinte természetes megoldás.
és csodálkozok is, amikor a másik rendszerbe egy program hibáját nem lehet orvosolni egy másik programmal, nem lehet megkeülni, mert nincs rá lehetőség...[Szerkesztve]
-
Out
addikt
válasz
ngabor2 #4119 üzenetére
Most jutott eszembe egy megoldas :o) Sajnos nem vagyok otthon igy nem tudom konkretan megmondani mit hogyan hova, de kiindulasnak talan jo lesz.. Tehat a /etc/apt/apt.conf vagy preferences fileban kell lennie olyan sornak ahova azt tudod megadni hogy melyik csomagot ne frissitse. Ide beirod amit nem akarsz frissiteni es kesz...
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4101 üzenetére
Bocs, lehet, hogy már írtad, de mi is a problémád az átlátszó gifekkel?
Nekem elég régi, 1.1.17-es gimpem van, és az avatarod simán betölti, pedig az is átlátszó.
MOD: Uhh, nem tud gifet menteniAkkor marad az, hogy png-t csinálsz és az ImageMagick-kal jól átkonvertálod.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
ngabor2 #4073 üzenetére
Szvsz csak akkor van értelme, ha a szoftverek is támogatják. Windóz alatt szerintem a világon semmi, a progik 99%-a 32 bitre van optimalizálva, ezért nem is nagyon értem ezt az újdonsült 64bit-es mániát. Tényleg, létezik már 64 bites Windóz, vagy még mindíg csak ködös ígéret szintjén mozog?
Linux alatt lehet értelme, már ha komoly számításigényű feladatot kap a szentem. -
escie
őstag
válasz
ngabor2 #4073 üzenetére
nemtom.
az amd64-es gépem nem sok 32bites binárist lát. van néhány cucc, amiből nincs 32bites, pl zártforrású játékok, meg ilyesmi, amúgy teljesen 64bites a gentoo-m.
a kodekekről nem tudok, asszem 32bites, de nem okoz semmi gondot.
ha nem eleve 64-bites disztrót tettél fel, szerintem nem éri meg lecserélni. (én persze lecserélném.)
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2 #4073 üzenetére
Gyorsabb lesz?
Az esetek többségében igen. Hogy érezhető-e a gyorsulás az más kérdés.
Másfelől, használhatsz/írhatsz eleve 64bitre optimalizált progikat, például nyugodtan használhatod az mmap rendszerhívást, nem kell aggódni, hogy elfogy a címtartomány.
Igy aztán az OS és a hardver elintézi neked a cache-elt olvasásokat. A progi egyszerűbb és gyorsabb lesz.
64-bites oprendszerek alatt meg van már oldva pl. az mplayer 32-bites kodekjeinek a használata
Ha 32 bites mplayered van, akkor biztos működik. 64 bites mplayer + 32 bites codec azt nem tudom. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4027 üzenetére
egy ilyen leírással már én is találkoztam, igaz Fedora részről, de hogy használni tudjam kellett a rescue mód vagy a live lemez és fel kellett csatolni a rendszert
persze onnan hogy Sata vinyó, teljesen hüje lett szegény, Pata esetén működött
nem teljesen vagyok tisztába ezzel a melyik disztrib rescue alatt hová csatolom fel a rendszert, a Fedora rescue magának preparálta elő, nekem csak egy chroot /mnt/sysimage parancs kellett.. majd egy : grub-install /dev/hda semmi más..
ha ez nem ment akkor ment a grub parancs, majd a grub ''konzoljában'' a továbbiak amit írtál
egyszer már Ubuntu alól is felcsatoltam a rendszert de elhagytam a doksit ahol levolt írva az a 3-4 lépés..
szóval, mi ennek az elegáns menete?
tegyük fel, hda2 a rendszer és felhúztam magam egy live cdvel
?
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest