- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
luciferc
őstag
válasz
dabadab #2763 üzenetére
akkor összességében azt mondhatjuk, hogy debian alapú (pl ubuntu) disztrónál kernel fordítás nélkül nincs hibernálás? hát ez nagyon csúnya dolog
amennyire tudom, a kernel fordítás nem a legegyszerűbb dolog, ott az a halom opció...
más: ubuntuban van itt valaki járatos? az ubuntu topik elég halott, pedig van ott pár kérdésem. de lehet, hogy általános tudással is adható rájuk válasz
pl: Ubuntu, majd KDE felrakása repositoryból. Képtelen vagyok a login képernyő (ez ugye a kdm felségterülete) kinézetét változtatni. a kdmrc fileban szépen látszik, hogy megadtam dolgokat, de simán szarik rá. mi lehet a hiba? Ugyanez van Kubuntuval is, pedig az alapból KDE-s. ötlet? -
luciferc
őstag
válasz
dabadab #2728 üzenetére
van valami tipped mi lehet a hiba? ez a Bővebben: link config file gyakorlatilag egyezik az enyémmel, hátha ez segít.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
dabadab #2725 üzenetére
Igen. Viszont alapvetoen az a feladata dm-eknek, hogy elinditsak es ha kilepnek, akkor ujrainditsak X-t. Semmi ertelme nem lenne egy olyan opcionak, ami nem inditja ujra az X-t. Persze attol meg lehet, hogy van ilyen beallitas. Masreszt mar en is jartam igy, akkor nekem az X volt a hibas.
-
luciferc
őstag
válasz
dabadab #2711 üzenetére
hm. igazad van. én viszont cd-vel próbáltam és az auto kiegészítéssel. na ott nem működik, és sajnos a wine-nal sem működik együtt, nem bírja a dll-eket betölteni. valami ötlet? a program működik read-only partícióról, lévén cd-ről tud futni, tehát nem ez a baj, hanem egyértelműen a filenév.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dabadab #2653 üzenetére
Oké, leesett a 20-filléres. tehát ''valódi'' x-et nem is kell indítani. Ez jó hír, mert akkor nem fog sírni azért, ha nincs egér.
No, ha hétvégén lesz időm (és az elkezdett letöltések nagyrészt lejönnek), akkor kipróbálom.
A hibaüzenet pedig annyi, hogy a /home/ngabor/.Xauthority file-t nem tudja lockolni (hisz más használja). De ezesetben nem is kell.
Még egy hülye kérdés ezzel kapcsolatban: ha indul a vncserver virt. X-szel, utána ahoz ugyan arról a gépről is lehet csatlakozni, ugye? Gondolom ahoz indítani kell egy valódi X-et az :1 display-en, és onnan vncviewerrel behozni a :0-t, ha a futó dolgokra vagyok kiváncsi. ha igen, akkor meg lettem világosítva. -
ngabor2
nagyúr
válasz
dabadab #2650 üzenetére
Ez se jó nekem
Az egyik gép folyton menne, monitor/bill/egér nélkül. a másik gép időnként menne, teljes harci díszben, monitor, egér, billentyűzet.
Az nem jó, hogy a 7/24-ről indítok egy ssh-t, abban ''valamit'', mert miután kikapcsolom a nagygépet, amin néztem, az vagy elveszne, vagy nem tudnám másnap előcsalni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
dabadab #2645 üzenetére
Tehát az X előtt kellett volna indítani a vncservert?
.xsession van, csak lockolva, ezt írta is. a root emiatt tudott indítani.
No mindegy, miután átköltöztetem házba a gépet, úgyis újra fog kelleni indítani.
És egyéb mód a vnc-n kívül nincs arra, hogy a gép irányítását távolról átvegyem? Hálókihasználtság nem számít, a 2 gép 100Mbites lannal van összekötve, a 10-11MB/s sebesség meg szokott lenni.
[Szerkesztve] -
válasz
dabadab #2515 üzenetére
Hat en azert erzek nemit
notebookon 1300as Celeron Mnel
, a forditas tenyleg aggasztoan sokaig tart de, ha minden jolmegy alatalaban 2nap alatt fent van a rendszer
A gentoonak meg szerintem az egyik legjobb a dokumentacioja, legalabbis en nagyon sokat tanultam a doksikbol
-
WN31RD
addikt
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dabadab #2505 üzenetére
Azért jó, mert kisebb kernel elvileg gyorsabban indul. a mostani gépeknél IMHO már nem számít az az 1-2 mp, de a régieknél még számított.
Meg nem fordít bele egy csomó, arra a gépre felesleges cuccot, viszont ami kell, azt igen. Esetleg valami spéci dologgal patch-eli, és még sorolhatnám. -
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2491 üzenetére
hupsz...
sokmindent használok, csak van amihez nem érteksajnos nincs elég időm, arra a sok hiányosság pótlására... de majd kialakul, egyenlőre annyi megy, hogy feltudok tenni normálisan linuxot, x nélkül configolni nagyjából, meg elvagyok kde-ben, stb...
csak még kernelt nem forgattam.. de megvárom míg ascii mester visszatér... -
ngabor2
nagyúr
válasz
dabadab #2491 üzenetére
Sőt, mehetne mpeg123 *mp3. De ha így is működik... A Linuxban az a szép, hogy egy feladathoz több, működő megoldás is létezik. Ha így szokta meg, és működik, használja egészséggel.
Én teljesen más dolgoknál voltam így. Pl. van egy 1-soros ''szkriptem'', ami megszámolja, hogy hány levél van a queue-ban. Szép hosszú grep-es, wc-s dolog. Aztán mikor olvasgattam jobban a grep manualját, észrevettem, hogy hopp, ezt a grep magában is tudja. De nem változtattam meg, érezhető terhelést nem jelent, és működik. Hogy nem elegáns? DE JÓL MŰKÖDIK! És IMHO ez a lényeg. (bocs, nem kiabáltam, csak kicsit kiemeltem...)
Tehát mindenki használja a progikat úgy, ahogy megszokta/szereti. -
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2425 üzenetére
dmesg-et kuksizgatni fogom...
canon anyukája csuklik
nem, nem fat-on van...csak volt 40 gigányi adatom egy fatos winyón, amit átakartam pakolni aztán nem sikerült
(rendszervinyóm is 40gigás.. a backup meg csak 10)
Most csak rendezgettem a partíciókat valami normális kinézetre..
meg lenyomtam uhut, felraktam normális kernelt (má van acpi-m), meg mindent normálisan akarok csinálni... nem mint az ezelötti slakin... (azon minden fentvolt fullba... aztán elfogyott a hely...nemakartam szenvedni a csomagokat leszedegetni..
)
a fat-tól próbálok megszabadulni, hogy ne emlékeztessen semmise a M$-re... -
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2363 üzenetére
dmesg? nemtudom.. asziszem nem néztem...
usb-storage-t sem tudom...
meg most megint új a rendszer, lenyestem a winyót, aztán slaki újra... most nincs annyi felesleges cucc.. (asziszem)
a fényképező canon a510, ezzel sajnos nem lehet eljáccani a mass storage-t... pedig örülnék neki én is..addig is gphoto2 PTP-vel...
-m-á-s-
megoldható valahogyan, hogy konvertáljam a fat partíciót reiserfsbe, vagy ext-be, adatvesztés nélkül?
mert próbáltam.. vagy 5 órát szarakodtam, míg 40 giga át a nyers reiser vinyóra, aztán a fatot át reiserbe, majd a 40 gigát vissza...de lehet nem indítottam újra a mkreiserfs után, mert most még mindig fat...
pedig már nemtudom eljáccani megint... fent a renccer.
egy dolog tud csak vigasztalni: úgyis kellene még egy nagyobb vinyó... legalább még egy ok.. -
GD
őstag
válasz
dabadab #2364 üzenetére
gyakorlatilag a repo sor ami a update beállítása így néz ki:
baseurl=http://xyhost/megosztott
bár nemfeltétlen jelenti hogy szorosan http protokol.. viszont csak akkor megy az update ha fut a httpd démon.. mind1, első körben megpróbálom az nfs-t, irány a google a barátom
más kérdés:
- hol és hogy mondom meg a gépemnek hogy mi a legyen az ő host-ja, hogy ne a ''localhost'' legyen mindkét gép..
/etc/host.conf? mi a szintaktikája?
- a gép ami oszt ip-ként 192.168.2.6 azt szeretném hogy lehessen rá hivatkozni vmi ''server'' vagy ilyesmi néven, ergo mikor a másik gép update elérését szerkesztem vmi ilyesmi legyen: baseurl=http://server/osztottmappanév
köszönöm a válaszokat előre is -
zLegolas
őstag
válasz
dabadab #1878 üzenetére
Hali!
Én ilyen esetekben (valami tesztelés) mindíg be szoktam izzítani a Geexbox-ot vagy a Movix-ot. Ha ezekkel megy, akkor megnyugszom, hogy elvileg műxik, lehet keresgélni a megfelelő konfig-kombinációkat...
Tudom, ezzel nem vagy kint a vízből, de hirtelen ez jutott az eszembe...bocs -
ReJim
őstag
köszi.
valszeg ramot most csak 128at kap, majd ha a az asztaliban lesz 256, akkor ez is fog többet kapni..
Akkor a procit hagyom, sőt lehet akkor visszább szedem, talán akkor bírni fogja a nagy bordát passzívban
És ha van kb 5-6 külön partíció, az nem fog meglátszani sebességben?
És mi legyen a partició? (ezzel sose voltam tisztába, hogy reisefs, ext2, ext3, vagy akár fat? )
Mivel oldható meg, hogy pl egy wines gépről is láthassam hálózatban a ''megosztott'' könyvtárat (partíciót)?
tv-outos kártya hiányában infókijelzés elvetvepedig jól nézett volna ki, amikor a szomszédok is befogták volna a TV jükön a server hdd hőmérsékletét.
-
loszerafin
senior tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Honda topik
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest