- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
A trackpoint-os görgetés az EmulateWheel és az EmulateWheelButton opciókkal oldható meg, pl. így:
Section ''InputDevice''
Driver ''mouse''
[...]
Option ''EmulateWheel'' ''true''
Option ''EmulateWheelButton'' ''2''
EndSection(dupla aposztróf helyett nyilván idézőjelek kellenek)
Ha azt akarod, hogy emellett még a középső gombot is használni lehessen, akkor patchelni kell az X-et. Én a következő patchet használom, és jól működik: Bővebben:� link
(Amennyiben Debian-t használsz, tudok küldeni patchelt, testing-ből származó Xorg-ot.) -
WN31RD
addikt
Messenger: Többféle is van, én leginkább a GAIM-et (Bővebben: link) ajánlom, az nem csak az MSN-hez tud kapcsolódni, hanem sok más üzenetküldő hálózathoz is. (De nézz körül, próbálj ki néhányat, lehet, hogy neked egy másik jobban tetszene.)
-
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
válasz
ngabor2 #2570 üzenetére
Amikor én használtam, akkor még nem tudott közvetlenül mboxot vagy maildirt használni, tehát legfeljebb egy kis IMAP szerver közbeiktatásával lehetne megoldani azt, amit szeretnél.
(Az IMAP szerver egyébként hasznos dolog, mert így sokféle klienssel el tudod érni a leveleidet, és mindig azt használhatod, ami a legpraktikusabb.) -
WN31RD
addikt
''mkfs-el nem tudok hozzáférni az usb-hez''
Dehogynem. Ha pl. a /dev/sda az USB pendrive, akkor mkfs.valami /dev/sda1 (ha partícionálva van) paranccsal hozhatod létre a filerendszert.
''(usbfs kéne)''
Az usbfs egy virtuális filerendszer, nem adatok tárolására szolgál, hanem az USB eszközök (de nem a tartalmuk!) kezelésére használják. Nézz körül a /proc/bus/usb alatt!
''(Egyébként írtam neked emailt a rackkel kapcs.)''
Kösz, megkaptam. -
WN31RD
addikt
válasz
<>jana<> #2551 üzenetére
Olyat lehet csinálni, hogy egy NTFS-en létrehozott file-ban, mint image-ben hozol létre linuxos filerendszert, van is egy olyan disztró, ami ezt csinálja (nem jut eszembe, melyik).
A Captive NTFS LUFS-t használ, tehát legfeljebb initrd-s trükközéssel lehetne közvetlenül NTFS-re Linuxot telepíteni, de még így is gondok lennének a jogosultságokkal, azt ugyanis a Captive nem kezeli. A rövid válasz tehát az, hogy nem lehet. -
WN31RD
addikt
Tipp: Captive NTFS Bővebben: link
(az újabb UHU Live CD-ken is rajta van) -
WN31RD
addikt
válasz
ngabor2 #2535 üzenetére
Milyen neted van?
Ha tényleg a MAC cím a ludas, akkor a következő paranccsal állítsd be, hogy a linuxos gép is ugyanazt a MAC címet használja, mint a windowsos:ifconfig eth0 hw ether 11:22:33:44:55:66
Természetesen ebben az esetben, ha a windowsos gép is ugyanabban az ethernet szegmensben van (egy switchen lógnak pl.), és a linuxossal egyszerre akarod használni, akkor a windowsosnak egy másik MAC címet kell adni, különben összeakadnak. -
WN31RD
addikt
Hibernálás: A Software Suspend 2-t ajánlom. (Bővebben: link)
-
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
válasz
Forest_roby #2456 üzenetére
Itt álljatok le.
Forest_roby, nem tudhatod, hogy CsY mihez mennyire ért, és, mivel te magad nem értesz hozzá, egyáltalán nem biztos, hogy a szövegkörnyezetnek megfelelően tudod értelmezni, és aztán továbbadni, az ismerősödnek azt a kijelentését, miszerint pl. a Debianban nem ott vannak a dolgok, ahol szoktak.
Szóval hanyagoljuk az ''én apukám erősebb'' érvelési módszert, és CsY, lehetőleg te se szítsd tovább a tüzet. Köszönöm. -
WN31RD
addikt
Ennyi.
Ha Debianod lenne, elindulna magától, egyébként pedig oldd meg a te disztródban szokásos módszerrel az indítást. A beállításokat nem ''őrzi meg'', de beírhatod egy file-ba, amit aztán -C után megadva beolvastatsz vele. Teljesen mindegy, hogy file-ból vagy parancssorból kapja a paramétereket, úgy csináld, ahogy számodra kényelmesebb, praktikusabb. -
WN31RD
addikt
Nem sokat lehet ezen magyarázni.
Kisebb, gyorsabb, biztonságosabb, ebben minden benne van. A mértékek és arányok persze bonyolultabb kérdés.
A thttpd honlapján (Bővebben: link) utánanézhetsz alaposabban, vannak összehasonlító táblázatok is.
(Dióhéjban és leegyszerűsítve: A thttpd az Apache-hoz képest egy lényegesen egyszerűbb, kisebb funkcionalitással rendelkező webszerver. A kisebb funkcionalitás lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabb legyen, és nyilván a (forrás)kódja is (sokkal) kisebb, egyszerűbb, emiatt (sokkal) könnyebben tehető biztonságossá.) -
WN31RD
addikt
válasz
ngabor2 #2255 üzenetére
Igen, amennyiben biztos benne, hogy a filerendszer nem sérült, és tökéletesen kezeli a Linux, akkor ez a legjobb módszer. De ha felmerül a gyanú, hogy esetleg valami probléma lehet ilyen téren, akkor az adatvesztés elkerülése érdekében jobb nem belenyúlni, hanem egy az egyben lementeni az egészet.
-
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2248 üzenetére
DHCP protokoll segítségével kapnak IP címet a hálózati eszközök... feltéve, hogy úgy vannak beállítva, és feltéve, hogy van DHCP szerver a hálózaton. Ha felismeri minden a routeredet, akkor az egy működő DHCP szerver, ami feltehetően azonnal válaszol a DHCP kérésekre, tehát valószínűleg nem ezzel van a gond.
(Akkor szokott ez problémát, azaz induláskor hosszas várakozást okozni, ha DHCP-vel próbálja meg beállítani a gép egy hálókártya IP címét, de a hálózaton nem található DHCP szerver. Ekkor eltart egy ideig, amíg feladja a próbálkozást.) -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2246 üzenetére
''a ReiserFS-t (3.6) választottam, mert valahol azt írták, hogy gyorsabb, mint az ext3''
Átlagos otthoni felhasználásra általában tényleg gyorsabb, méghozzá észrevehető mértékben.
''Az is fura, hogy minden boot-nál sokat tököl a hálókártyával''
Nem lehet, hogy DHCP-vel próbálkozik?
''nekem számít a csicsás GUI''
GUI és GUI között is van különbség. Olvasd el ebben a topicban a #2210-et! -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2234 üzenetére
A SuSE-t nem igazán ismerem, de sejtésem szerint leginkább a fölösleges szolgáltatások kikapcsolásával lehetne gyorsítani a bootfolyamatot, és csökkenteni a memóriafelhasználást.
Nem tudom, teljesítmény szempontjából mennyire számít, ha néhány funkció kimarad a kernelből, de a memóriafelhasználást gyakorlatilag nem befolyásolja, mert itt néhány 10, esetleg néhány 100 KB-ról van csak szó. (Én mindig saját kernelt használok, de azért, mert extra funkcionalitásra van szükségem.)
Egyébként azt ajánlom, rakj még 256 vagy 512 MB RAM-ot a gépedbe, ez egyszerűbb és gyorsabb megoldás, és többre mész vele, mint bármilyen időigényes szoftveres bűvészkedéssel. (Vagy ilyen kis gépre ne rakd egy full-csicsa disztró legújabb változatainak egyikét!) -
WN31RD
addikt
Kifejezetten nem javaslom, hogy azon a partíción hagyd az adatokat, amelyre az új rendszert is telepíted. Ha esetleg elba...ltázol valamit a telepítéskor (ami nem nehéz, mert a telepítők jellemzően ''formázni'' akarnak), akkor egy pillanat alatt lőttek az adataidnak. De ha mindenképpen a fő partíción szeretnéd hagyni, akkor csinálj a gyökérben egy nem szabványos nevű könyvtárat (pl. my_data), és abba tedd.
''Valami miatt nem tudom elviselni a Suse-t''
Elfojtott röhögés... -
WN31RD
addikt
Minden további nélkül lehetséges. Ha külön partíción van (ami home könyvtár esetében ugye nem árt), akkor egyszerű a dolog, csak a telepítőben figyelned kell arra, hogy ne ''formázd meg'' azt a partíciót. Ha nem külön partíción van, akkor meg betömöríted egy archívba, aztán az új rendszeren kicsomagolod, és kész. Nincs semmi trükk*, egy egyszerű .tar.gz készítés megteszi (hacsak nem használsz ACL-eket, ez esetben pl. az star használatát javaslom).
Persze elképzelhető, hogy az új rendszerben más verzió lesz valamely programból, és a régi beállításokat nem eszi meg, ez esetben törölni kell a megfelelő file-okat, de komoly gond ekkor sem lesz.
* Egy dologra oda kell figyelni: A filejogosultságok megfelelően legyenek beállítva. De hacsak nem használsz a home könyvtáradon belül bonyolult jogosultságrendszert, akkor egy root-ként kiadott egyszerű chown -R parancs helyrerak mindent, ha esetleg a tar valamiért elrontaná. -
WN31RD
addikt
Hehehe...
Ha találsz egyet, ami van olyan jó, mint a Bat, légy szíves, azonnal szólj!
Egyébként én a következőket nézném meg: Evolution, Thunderbird, KMail, Sylpheed-Claws, Sylpheed. Szerintem mind ''rendesnek'' nevezhető program. Egyik sem olyan, mint a Bat, de talán valamelyik megtetszik.
Szerk.: Én jó ideje átálltam arra, hogy helyi kis IMAP szerveren tárolom az emailjeimet, a hülye emailkliensek meg bekaphatják... azt használom, amelyiket per pillanat épp legkevésbé utálom. -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2188 üzenetére
''elég gyakran fagy le (hardveres hiba, túlmelegedés) és ilyenkor sérülhet a filerendszer, és akár a lemez is, igaz?''
Önmagában attól, hogy a szoftver lefagy, nem sérülhet a lemez fizikailag, de persze ha hardverhiba okozza a lefagyást, akkor bármi lehetséges. A filerendszer nyilván sérülhet. Javaslom, hogy naplózó filerendszert használj (leginkább az ext3-at ajánlom ilyen instabil gépre), és az olyan területeket, amelyekre általában úgysem írsz (pl. /usr) tartsd csak olvasható módban felcsatolt partíción.
''Amúgy a smartd nem tud betöltődni induláskor valamiért... Mit tehetek, hogy menjen?''
Keresd meg a hibát!
Pl. nézz utána a logokban, hátha közli, miért nem indul el, vagy mitől hal meg. -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2186 üzenetére
Először is nézd meg a SMART értékeket (smartctl parancs). Ha azok alapján haldoklik a vinyód, akkor nem kell több teszt*, veszel egy újat, a régi meg kuka.
Fizikai ellenőrzést a badblocks paranccsal végezhetsz, logikait pedig a különböző fsck.... parancsokkal.
* Sőt, ebben az esetben kifejezetten ellenjavallott a további tesztelés, mert az igencsak igénybe veszi a vinyót, tehát kisebb lesz az esély arra, hogy a még meglevő adatokat le tudod menteni. -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2183 üzenetére
Nem érdemes. Túl új cucc még, teszteljék (és szívjanak vele) inkább mások, ne egy kezdő, aki egyéb okokból is küzd még a rendszerével... Egy fordító rengeteg fejfájást tud ám okozni rossz esetben.
Debianra meg főleg ne próbálj ''felerőszakolni'' semmit, legalábbis komoly tapasztalatok nélkül. -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #2182 üzenetére
''Más: Új merevlemezt szeretnék venni, hogyan tudok a linux rendszert újratelepítés nélkül átmásolni az új merevlemezte? (át is kell méretezni a partíciókat)''
Kedvenc live CD-s Linuxodat (pl. Knoppix) bebootolod*, létrehozod a partíciókat (fdisk, mkfs **), majd ügyelve, hogy pontosan átkerüljön minden (pl. rsync -vaH --numeric-ids paranccsal), egyszerűen átmásolod a file-okat az új partíciókra. Ezután bechrootolsz az új rendszeredbe, átírod az fstab-ot, lilo.conf-ot, illetve a GRUB konfigját, amennyiben szükséges, és újrafuttatod a kedvenc bootmanagered (GRUB vagy LILO) telepítőjét.
Végül átrendezed a vinyókat, beállítod a BIOS-ban, hogy az újról bootoljon, stb., és kész. Ha valamit elrontottál, a live CD-s Linuxról könnyen korrigálhatod (pl. fstab átírás).
* Live CD nélkül, éppen futó rendszerről is lehetséges működő másolatot készíteni, de az macerásabb.
** A Knoppixban alapból nincs LVM (), de - főleg az új, unionfs-t használó Knoppix esetében - apt-get-tel egyszerűen letöltheted és telepítheted, ha szükséged van rá. (Ha esetleg nem tudod, mi az az LVM, javaslom, olvass kicsit utána. Ha most nincs is rá szükséged, később még lehet.)
-
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2180 üzenetére
Egyelőre nem kell aggódni a Security Chip miatt. Nem fog felülbírálni semmit, főleg, ha nem használod. Ha jól tudom, pl. titkosításhoz használt kulcsok biztonságos (szoftverből elérhetetlen) kezelésére lehet használni, opcionálisan. Nem tudom, mire még jó még, nem tudom, később milyen funkciókat építenek majd be hasonló néven a gyártók a gépekbe (a témával szembeni gyanakvás megvan bennem is), de jelenleg semmilyen hátrányod nem származik abból, ha van a gépedben egy kihasználatlan Security Chip.
''Tekintve, hogy kezdő vagyok, aki nem ért a konfigfájlokhoz meg a szkriptekhez, sztetek érdemes megpróbálnom?''
Ha tanulni akarsz, akkor igen, érdemes. (Mások is elkezdték valahogy...)
''Ha igen, válasszam a ''testing'' változatot, vagy jobb, ha az alapnál maradok?''
Felfelé upgrade-elni könnyű. Tehát ha a stable (3.1 Sarge) változattal indítasz, később meglesz a lehetőséged akár testing-re, akár unstable-re (Sid) upgrade-elni. Én a Sarge megjelenése előtt testing-et (a későbbi Sarge) használtam laptopon, mert az akkori stable (3.0 Woody) túl régi volt, de amikor a Sarge lett a stable, maradtam annál (persze felraktam egy-két újabb csomagot is).
Szóval azt javaslom, kezdésnek maradj a Sarge-nál, aztán majd (később, ha már több tapasztalatod lesz) meglátod. -
WN31RD
addikt
válasz
#34929152 #2178 üzenetére
''külön NTP szervernek Linux-ot vagy Windows szervert tartasz ideálisnak?''
Egy Windows szervert semmi olyan feladatra nem tartok ideálisnak, amely pl. Linuxszal is normálisan megoldható.
A Debian 3.1 (Sarge) ntp-simple csomagjában levő NTP szerver pl. tökéletesen működik Windows kliensekkel, az XP beépített NTP kliensével is, de feltételezem, hogy minden normális NTP szerver jól működne. Nincs tehát semmi ok arra, hogy windowsos szervert használjon az ember. (Persze kizárólag azért, hogy NTP szerverként funkcionáljon, nyilván nincs értelme beüzemelni egy külön linuxos gépet, ha a windowsos úgyis ott van.) -
WN31RD
addikt
válasz
raszputyin #2176 üzenetére
A ThinkPad-ek jellemzően igen jól mennek Linuxszal, emiatt is tudom őket ajánlani.
Mindenképpen nézz szét a www.linux-laptop.net-en (Bővebben: link), sokféle laptophoz találsz sok linuxos leírást, telepítési tapasztalatokat.
Ha a ThinkPad mellett döntesz, akkor a thinkwiki.org (Bővebben: link) is kötelező olvasmány.
A disztribúció-választás nagyrészt ízlés dolga... én pl. laptopon is jól megvagyok a Debian-nal (ld. adatlapom), nem hiányzik más. -
-
WN31RD
addikt
''Melyiket ajánljátok adattárolásra, ha nem a sebesség a fontosabb?''
ext3
Ha netán összeomlik (vagy csak megsérül) a filerendszer, nagyobb eséllyel lehet megmenteni az adatok egy részét.
De ha ez nem szempont (mert pl. mindig van megbízható backup, van intelligens szünetmentes, stb.), akkor jó lehet a Reiser is, az sok (de nem minden!) felhasználásra gyorsabb. -
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #1459 üzenetére
''Pl: Új elem létrehozása--> eszköz-->merevlemez particio-> az eszköz fülnél mi lenne a helyes parancs?''
Hehe, hát ez olyan windowsosan hangzik...
Soha nem csináltam még ilyet, használom a mount parancsot és a /etc/fstab-ot, és kész.
(Tehát sajnos nem tudok segíteni.) -
WN31RD
addikt
válasz
maxthor #1454 üzenetére
Konkrétan nincs tapasztalatom SuSE DVD-k készítésével kapcsolatban, úgyhogy csak általános dolgokat mondhatok.
(Egyébként ilyen SuSE specifikus dolgokat célszerűbb lenne a saját topicjába írni: Bővebben: link)
Ahhoz, hogy bootolható legyen az ISO9660 lemez, az elkészítésekor meg kell adni a bootoláshoz szükséges információkat. Kulturáltan elkészített eredeti lemez esetében nyilvánvalónak kellene lennie, hogy mi szükséges a bootlható másolat elkészítéséhez, mert pl. a boot/ könyvtárban ott vannak a szükséges image-ek, és a használatukhoz szükséges infó.
Amennyiben nincs így (gyanítom, a SuSE esetében nincs), akkor az ISO image-ből is kinyerhető ez az információ, mégpedig pl. az isoinfo nevű paranccsal. Az ''Eltorito'' rész érdekes:wn31rd@ibmx31:~$ isoinfo -d -i ubcd+.iso
...
Eltorito validation header:
Hid 1
Arch 0 (x86)
ID ''
Key 55 AA
Eltorito defaultboot header:
Bootid 88 (bootable)
Boot media 0 (No Emulation Boot)
Load segment 0
Sys type 0
Nsect 4
Bootoff 5F1 1521
Ebből kiderül, hogy a 0x5F1 (decimálisan: 1521) számú szektorban kezdődik a boot image, 4 szektor hosszan tart, és ''No Emulation'' típusú. A boot image így már egyszerűen kinyerhető az ISO-ból:wn31rd@ibmx31:~$ dd if=ubcd+.iso bs=2048 skip=1521 count=4 of=bootimage
(Mint az közismert, az ISO9660 szektorméret 2048 byte.)
A fentiek alapján a mkisofs-t megfelelően felparaméterezve (RTFM) egyszerűen el lehet készíteni a bootolható image-et.
-
WN31RD
addikt
válasz
operator10 #1456 üzenetére
''mount: you must specify the filesystem type''
Ilyen hibát tipikusan akkor ad a Linux, ha nem ismeri fel a partíción levő filerendszert. Tehát az vagy sérült, vagy hiányzik a kernelből az adott filerendszer támogatása. -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1414 üzenetére
De, desktopon (ld. ''ibmx31'' gépnév).
Nem vészes igazából, csak 1-2 programnál (X, Grub, OpenOffice) explicite le kell tiltani. Használok még grsecurity-t, különböző programoknak (böngésző, levelező, stb.) külön accountokat, stb.
Egyesek szerint ez paranoia, én csak egészséges óvatosságnak nevezem. -
WN31RD
addikt
válasz
eddie303 #1410 üzenetére
PaX -> Bővebben: link Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
wn31rd@ibmx31:~$ glxgears
disabling TCL support
Killed
wn31rd@ibmx31:~$
Biztos a PaX a ludas a dologban...
Szerk.: És igen:ibmx31:~# dmesg | tail -n 5
PAX: execution attempt in: /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2, 262eb000-262f3000 00063000
PAX: terminating task: /usr/X11R6/bin/glxgears(glxgears):26187, uid/euid: 1182/1182, PC: 262f08c0, SP: 5c21560c -
WN31RD
addikt
Először is ki kell deríteni, hogy mi a probléma.
Az egér YaST-os elindítása előtt nézd meg, fut-e a gpm:
ps ax | grep gpm
Nézd meg azt, is vannak-e betöltve egérhez tartozó kernelmodulok:
lsmod | grep mouse
Ezután indítsd el az egeret, és ismételd meg a fenti műveleteket. Ahol valami megváltozott, ott van a gond. Ha semmi nem változott, akkor nem jöttek be az ötleteim.
Ha a kernelmodulokkal van gond, akkor próbáld meg a YaST-tal ki- majd bekapcsolni az egérnek a hardvertámogatását, hátha ez rendbehozza a dolgot. (Debian alatt azt mondanám, hogy a /etc/modules file-t írd át, és kész, de nem biztos, hogy ez SuSE alatt működik.)
Ha a gpm-mel van gond, akkor a YaST-ban próbáld meg ki- majd bekapcsolni az alapértelmezett futási szintnél a gpm szolgáltatást, hátha ez rendbehozza a dolgot. (Debian alatt annyi lenne, hogy csinálsz egy symlinket a /etc/rc2.d könyvtárba, de SuSE alatt biztosan másképp van.)
(Szerk.: Nem akarom egyébként szidni a SuSE-t, nekem nagyon nem tetszik, de sokan használják. Ha viszont csak az a szempont, hogy minden lehetőleg azonnal működjön, akkor azért más disztribek is szóba jöhetnek. Pl. nekem viszonylag jó tapasztalataim vannak ilyen téren az UHU-val, illetve sokan dícsérik az Ubuntu-t, és a Fedora-t is.) -
WN31RD
addikt
Azt, hogy ''Suse 9.3'' nem kellett volna zárójelbe tenni. Ez az egyik legfontosabb adat a hozzászólásodban. (Sajnos a SuSE/Novell elég egyedi linuxfajta.)
SuSE specifikus dolgokhoz nem értek, elsőre a következő két tippem van:
1. Nem töltődik be automatikusan az egér kezeléséhez szükséges kernelmodul.
2. Nem indul el automatikusan a gpm szolgáltatás. Ez teszi elérhetővé az egeret szöveges módban, és a grafikus felület is valószínűleg ezen keresztül éri el az egeret.
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest