- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
pschio
őstag
válasz
dr_strange #5010 üzenetére
Debian-on probalkozom. (sarge)
Nem eloreforditott kesz csomagot akarok telepiteni. (szep is lenne ha lehetne)
Azert nem, mert apt-get install ''valami'' legtobb esetben nem mukodik. Pedig meg a sources.list-et is aligattam. Nem mellesleg debian.org all csomagkezeles szempontjabol
Erdekel!
Alapesetben az a legnagyobb bajom, hogy minden howto-ban leirjak, hogy kell bekonfolni az egyes programokat, de arrol mar nem esik szo hogy, hogy a turoba is kell valamit felrakni es elinditani.
glftpd-t akartam most felrakni ez alapjan: [link] es nana hogy nem megy. Mindent megcsinaltam lepesrol lepesre kiveve 2-5ig, mert nem akarok scriptelni, mert nem warezszervert akarok. Nekem mindossze az a celom, hogy a kepeimet ne winscpvel kelljen feltoltenem. Szoval ha el tudod magyarazni pl glftpd-n keresztul, hogy hogy zajlik legelejetol vegeig akkor az nagyon jo lenne!
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
dr_strange #4927 üzenetére
Athlon XP 2000, 512MBram. Biztos nem ez a szűk keresztmetszet. Anno XP alatt, R9600 alatt a HL2 is gyönyörűen ment, az pedig egy ''kicsit'' jobban pörgette a rendszert. Itt vagy a FF-Mozilla van szarul megírva vagy az xorg ennyit tud
XP alatt nincs ilyen problémám, mint linux alatt. Látványosan gyorsabb a rendszer reagálása mindenre. Pedig a fedora is be van hangolva, csak a legszükségesebb szervizek futnak, legfrissebb kernel, driver, stb.
-
szilchi
őstag
válasz
dr_strange #4857 üzenetére
Aham..és ott mit kell néznem?Most nem akarom becopyzni,mit írt ki mert 2 oldal a dokumentum.
-
szilchi
őstag
válasz
dr_strange #4707 üzenetére
És innen mit töltsek le?
[link] -
_Petya_
őstag
válasz
dr_strange #4641 üzenetére
Be van állítva a drupal-ban, hogy ne engedje magát cache-elni
de kipróbáltam a cache ürítést, semmi változás.
Petya -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #4598 üzenetére
köszi! máris regeltem, és postoltam
azért nekik sztem nincs akkora táboruk, mint a PH-nak -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #4554 üzenetére
jó, köszi
a parancs mellett micsoda az a 'Sorrend'?
és ha ide beállítom pl. yakuake-t, és leállításkor még megy is ráadásul ez, akkor bootkor 2 példányban indítja?
ngabor2:
de vannak még ilyen hotkeyk, pl ctrl+alt+F11, alt+F7, stb, ilyenekre gondoltam..
nincsenek ezek dokumentálva vhol?
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
dr_strange #4550 üzenetére
(kde esetén annyi, hogy nem kell bezárni a yakuake-t, mikor kijelentkezel, és így el fog indulni legközelebb is...)
igen, ezt leírtad, hülye vagyok. tárgytalan...
amúgy beillesztésre működik a shift+insert. de ahogy nézem a ctrl+insert nem. a ctrl foglalt a vezérlőkarakterek beillesztésére... (asszem.)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #4550 üzenetére
aha értem, köszi
akkor amik futottak leállításkor, azokat mindet indítja következő alkalommal? vagy ezt is be lehet állítani?
gnome-ot használok, akkor az X indulása után indítandó progikat hol találom?
ha egy ablakos progit írok be bootmisc-be, akkor hogy fogja indítani X betöltése előtt? -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #4543 üzenetére
hát lehet h mégse rakom fel...
egyébként állítólag bugos az x.org, és lumpyis azt használja, (nemtom miért)
-
emitter
őstag
válasz
dr_strange #4498 üzenetére
hát akkor egyelőre asszem marad a krusader
emelf túlságosan ''csupasz'' - bocs a kifejezésért, de nekem kicsit több tudás kéne
MC meg szétesik a konzolban...
totalcomm-t megközelítő tudású progi tényleg nincs linuxra? -
PGee
tag
válasz
dr_strange #4308 üzenetére
Sima acer noti, i386-al ment fel a kubuntu is, szal nem lehet gond...
-
Grunya
aktív tag
válasz
dr_strange #3772 üzenetére
Köszönöm. Tehát erről van szó. És úgy látszik, hogy a nagyobb disztribúciók egyre inkább odafigyelnek ezekre a dolgokra
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #3711 üzenetére
''growisofs'' mesélj erről, ez a mount egyik paramétere vagy miféle?
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #3517 üzenetére
hm, megnézem ha van a lapjukon screenshot és tetszik.. minden jó megoldásra nyitott vagyok
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #3397 üzenetére
megoldás: /home/user/.mplayer/config file-ba beleírtam hogy zoom=yes
/home/user/.mplayer/fonts mappába bemásoltam a mplayer fontok arial típus 24-es méretéhez tartozó összes file-t, és nem megy!
truetype fontok-al
próbáltam a config file-t szerkeszteni hogy megadtam neki:
font=/usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/Arial.ttf
ez is kóma.. semmi felírat.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #3409 üzenetére
Úgy, hogy az a ''80GB'' az valójában egy 8 GB-os partíció... számold meg ismét a számjegyeket
5%-ért nem kapálóznék, hidd el. Viszont 7.8-ból 3.7GB... kissé érzékenyen érint. Most kiszámoltam, 47%...
Azelőtt a ~/-ban volt egy 1GB-os logfile, azt kitöröltem, de a helyet újraindításig foglalta (hardverokok miatt lett újraindítva). Most nincs ilyen file sehol, vagy már az elején kitöröltem, de szépen titokban hízik... -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #3407 üzenetére
Igen, az 5%-ot tudom, valószínűleg itt is megvan. De ha megfigyeled itt kb. 40% hiányzik, ami szerintem törölt, de valami által még használt file-okból ered. Csak nem tudom megnézni, hogy melyek ezek a file-ok, mik tartják nyitva. Ha pl. az X tartja nyitva, akkor talán elég lenne azt újraindítani. Ha valami mélyebb dolog, akkor az egész gépet kell. asszem ha nincs más, egy X újraindítással fogok próbálkozni hamarosan. Remélem azért van más lehetőség is, mert van egy pár progi, amit nem szívesen szakítanék meg.
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #3394 üzenetére
értem hogy mit és hová.. de hogy ''szerkeszd ahogy tetszik'' az nekem nem megy mert annyira nem vagyok advanced..
gondolom a vo= akármi sor a titok kulcsa, de hogy mi lesz a jó meg hogyan, innen elakadok..help -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3376 üzenetére
a ''chown -R user mappa'' -formátum úgytűnik sikeresen váltotta a tulajdonost minden allmappa és file esetében
bár a tulajdonos a user a csoport a root maradt.. ennek mi a jelentősége?
mostmár csak a joogsultságot kellene belőni, ötlet?
774?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3368 üzenetére
tanx, nagyon jó kis linkek..
kérdés: mappára és minden alatta lévő almappa és file-ra akarok usernek mindenre jogot adni + ugyebár rootnak.. ami gondolom amúgy is alap..
tehát:
hol kell álljak mikor kiadom a parancsot?
chmod -R 775 könyvtárnév
-de ez nem teljesen jó mer csak a usernek akarok, nem mindenkinek
innentől minden file aki belekerül ebbe a mappába az örökli a jogosultságot? -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3362 üzenetére
csak ext2-höz írja hogy jó amit találtam..
megeszi az ext3-at is?
Bővebben: link
bocsi, itt van egy 1.3-as verzió ami ext3 is
http://www.ghisler.com/plugins.htm#filesys
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #3344 üzenetére
aham, köszi szépen... ezt eddig nem vettem észre..
majd próbálkozok vele, de találtam tegnap második nekifutásra jópár linuxos cad-et...
GD:
áh, messze áll tőlem a win... nem akarom egy köteg bináris sz@rhalom miatt a partícióimat bolygatni..
sajnos van itthon elég warez, enélkül isde nem tudok mit tenni, nem enyém...
---
de most egy kérdést had tegyek fel, a warez-zal kapcsolatban:
ha pl a kisszobába toppanék a BSA, és nekiáll kutakodni
(talál is valamit, pl bratyócskánál van egy kettő cucc...)
akkor az én gépemet is elviszik?
van pár gigányi mp3-am (nagyrészt nem találnának jogutódot...)
mennyire minősül ez wareznak? végignézik a gépemet? értenek hozzá?
itt van a linuxos CAd-ek többsége: van nyílt, ingyenes, és kereskedelmi is a listában:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #3339 üzenetére
olvasgattam azokról is... de arra a cég nem ad ki pénzt
lehet, marad úgy ahogy most, és idehaza nem fogok cad-ezni... -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #3233 üzenetére
Köszi, ezt se ismertem. De mint látod, egy kissé összetettebb volt a probléma. De megoldódott.
viszont van néhány file, amivel az mencoder nem boldogul... egyszercsak elkezdi kiírogatni, hogy 1 darab képkocka duplázása, és ezzel az egész szinkront kinyírja. De ezt elég hosszan írogatja. Holnap teszek egy másik gépre valami win-t, hátha a virtualdub elboldogul velük. Van vgy 10 ilyen file a 150-ből. -
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #3167 üzenetére
Miért, és ha az egész csak az mplayer miatt van fent?
Ha a home-ba teszi a konfigot, akkor csak annak a felhasználónak lesz. Érdemesebb a globálist elkészíteni, ami rendes telepítésnél a /etc-ben, máskor meg talán a /usr/local/etc-ben van.
Ja, GD! Amikor elindítod a karakteres mplayert, akkor az elején kiírja, hogy hol keresi a konfigot. Oda kell másolni/létrehozni!
Sipi -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3167 üzenetére
hm.. forrásból tettem fel, az még megy...
ok megnézem amit írtál..
tudom a linux nem windóz hogy újra rakjuk minden hiba miatt.. de soxor annyira belekavarodok a sok faragásba hogy nemtudom nem e a javításból lett e az újabb hiba.. -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3130 üzenetére
összehasonlítva a másik gépemmel ahol megy rendesen az mplayer
mplayer -vo help
xv X11/Xv --- ebben a sorban tér el!!! a betegbe ez nincs benne! -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3137 üzenetére
pedig ha itt válatoztattam akkor az mplayer indításkor a rendszer keresztbeállt.. vmilyen szinten biztos van köze...szvsz
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #3130 üzenetére
Dear Dr!
ezt löki rá:
x11 X11 ( XImage/Shm )
xover General X11 driver for overlay capable video output drivers
vesa VESA VBE 2.0 video output
xvidix X11 (VIDIX)
cvidix console VIDIX
null Null video output
mpegpes Mpeg-PES to DVB card
yuv4mpeg yuv4mpeg output for mjpegtools
png PNG file
tga Targa output
pnm PPM/PGM/PGMYUV file
md5sum md5sum of each frame
gmplayer pedig
x11 X11 ( XImage/Shm )
xover General X11 driver for overlay capable video output drivers
vesa VESA VBE 2.0 video output
xvidix X11 (VIDIX)
cvidix console VIDIX
null Null video output
mpegpes Mpeg-PES to DVB card
yuv4mpeg yuv4mpeg output for mjpegtools
png PNG file
tga Targa output
pnm PPM/PGM/PGMYUV file
md5sum md5sum of each frame
ha jól látom egyforma...
Sipi, nem konzolból akarok videót indítani, kattingatós rulez! .-)
Ubuntu alól van vmi Rendszer->Beállítások->Multimédia rendszer választó /Video fül.. itt lehet 4-5 félét válogatni.. van amitől szép fagyás is lesz... -
GD
őstag
válasz
dr_strange #3110 üzenetére
köszi, de mérgemben felraktam egy új distrib-et
a panel törlése és új berakása nem segített, közben más hüjeségek is előjöttek..
mostani gondom Ubuntu alól
mplayer gui-val szépen felment
a bajom az hogy mikor fullscreenre rakom, a kép marad kicsi, a nagy sötét feketeség közepén.. panscan gombok e és w nem segítenek.. ratio állítás sem.. ötlet?
xine-val ugyan azok a filmek szépen mennek fullképen
másik: mc-ből ráenterezve egy avi-ra a xine elkezdi karakterekkel lejátszani a filmet konzolba.. pl a képet betűkkel rakja ki.. elsőre vicces, de jobban szeretném ha ez helyet megtudnám mondani mi legyen az alapértelmezett lejátszó és az nyíljon meg..
köszi előre is!
[Szerkesztve] -
Tsunami
senior tag
válasz
dr_strange #3077 üzenetére
Most meg nem találja a file-t. Pedig rendesen megadtam a helyét. Mindjár fogok egy windowst és ott megirom vaze...
-
Tsunami
senior tag
válasz
dr_strange #3075 üzenetére
scsibus: -2 target: -2 lun -2
Warning: Using ATA Packet interface.
Warning: The related Linux kernel interface code seems to be unmaintained.
Warning: There is absolutely NO DMA, operations are slow.
Using libscg version 'schily-0.8'.
scsibus0:
0,0,0 0) 'TSSTcorp' 'CD/DVDW TS-H552U 'US06' Removable CD-ROM -
Rufusz
tag
válasz
dr_strange #3027 üzenetére
közben már félsiker: ha megy a root terminal, akkor át tudom másolni a /home -ba az xorg.conf-ot, sőt ott még szerkeszteni is tudom. A para már csak annyi, hogy a /etc/x11/ -be nem tudom felülírni a régit.
A root terminalból kéne szerkeszteni gonolom, meg is próbáltam:
<root@ubuntu:/etc/X11 # edit xorg.conf
Warning: unknown mime-type for ''xorg.conf'' -- using ''application/*''
Error: no ''edit'' mailcap rules found for type ''application/*''>
...gondolom nem így kell, vagy valami plugin kell talán synapticból a terminálból szerkesztéshez? -
Nimrod
addikt
válasz
dr_strange #2969 üzenetére
Rootként sem megy, már próbáltam.
-
válasz
dr_strange #2917 üzenetére
thx a helpet!
-
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #2921 üzenetére
Nem kell ahhoz KDE-t bootolni, hogy egy KDE-s alkalmazást futtass.
Sipi -
zLegolas
őstag
válasz
dr_strange #2921 üzenetére
Én lusta vagyok, megragadtam...
-
luciferc
őstag
válasz
dr_strange #2794 üzenetére
nem tudom mennyire fér bele ez a polémia a topik kereteibe, szvsz igen, de ha nem, akkor szóljatok.
szóval: én sem gondolom, hogy a linuxnak feladata a korábban windowst használók kiszolgálása. DE! a linux grafikus felületeinek igenis feladata a felhasználók kiszolgálása (ahogy minden felhasználói programnak is ez a feladata, nem öncélúan léteznek, jó esetben). Amennyiben pedig a felhasználók egy része (szvsz az új felhasználók nagyobb része) windowsról tér át (gyakran csak részlegesen, mondjuk otthon), akkor úgy vélem, hogy a linux grafikus felületeinek igenis elemi érdeke megfelelő testreszabhatósággal lehetővé tenni, hogy a fantasztikus linux alapokon akár egy majd 100%-ig win stílusú felület jelenjen meg.
A Kusader esetében mint mondtam, nem azt szeretném, ha utánoznák a TC-t, hanem azt, hogy lehetővé tegyék a TC-s megjelenés szinte 100%-os utánzását. (tulajdonképp ehhez csak minimális dolog hiányzik, bár ezek pl számomra elég zavaróak)
amúgy általában semmi gond a linuxos programok felületével, használhatóak, praktikusak. A file kiválasztó párbeszéd ablakok megjelenését mondjuk kritikán alulinak tartom. Ez windows alatt tényleg milliószor esztétikusabb.
Mondhatnám, hogy a linuxért kritizálok, nem ellene. -
luciferc
őstag
válasz
dr_strange #2789 üzenetére
te is nagyon jól tudod, hogy nem erre gondoltam.
egy olyan népszerű, és tényleg igen kiváló programnál, mint a krusader, ami ráadásul eléggé testre is szabható igazán beleférne, hogy minden képernyő elem helye változtatható legyen (hiszen 90%-uk már most is az). mellesleg lehet, hogy az én ergonómiai igényeim elbaszottak, de az az elrendezés, hogy a bal panel bookmarkja a jobb oldali panel bal szélén (tehát kb a képenyő közepén) jelenik meg, az eléggé érdekes
Fáj vagy nem fáj, de bizony a linux híveknek el kell fogadni, hogy amíg a win és egyes win-es programok az elterjedtebbek, és sokan win-ről váltanak (gyakran csak részlegesen) linuxra, addig bizony majdhogynem muszáj lehetővé tenni, hogy a két rendszer igen hasonlóan nézzen ki és működjön a felhasználó szemszögéből. Persze ez jórészt már teljesül, de egy két apróság igen idegesítő tud lenni. Pl az is, hogy a krusader képtelen a *-ot mint wildcard értelmezni másolásnál. ez 2003. október 11 óta van rajta a TODO listán!!! -
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #2788 üzenetére
meg aztán akkor ezzel az erővel az _összes_ Norton Commander klón működjön és nézzen ki hótt ugyanúgy, mint a szintén NC klón Total Commander, mert az népszerű...
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #2603 üzenetére
proc és mtab mount és másolás után:
grub>root (hd0,0) error 21 selected device does not exist
grub>root (sd0,0) error 21 selected device does not exist
dmesgh | grep sda --> itt scsi-nek titulálja a sata vinyót ..erre jöt az ötlet
grub>root (scsi0,0) -- >error 23
egyébként a vinyó dmesg listáztatáskor mindenhol irja ezt a ''please convert SG_IO..'' amit előzőleg már írtam.. és a selinux''szól be''
selinu alaprendszerbe nincs, de rescue módba nemtom miért lehet magától bekapcsolja.. talán előbb azt kellene leölni hogy előrejussak.. kérdés hogyan..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
dr_strange #2603 üzenetére
köszi!
mostmá azért is összehozom satán a grubot addig gyilkolom!
a fedora core 5 whis list-re beírtam hogy: please fix the sata grub problem -
ragazzo
őstag
válasz
dr_strange #2361 üzenetére
Köszi a segítséget!Ez tényleg egy jó oldal.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #2330 üzenetére
Ajaj, a Valknutot próbálgattam, nagyon nem azt csinálta, amit vártam tőle
-
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #2322 üzenetére
&& helyett inkább || kellene, mert úgyis csak az egyik fut.
-
Takhanto
őstag
válasz
dr_strange #2300 üzenetére
Tenk jú,akkor hagyom az egészet ,közben tőltöm le Windows Vista-t azzal majd eltökölöm az időt
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #1966 üzenetére
és ez gnome alól is megy? mer kde-re van lap szerint..
-
Zoltán
őstag
válasz
dr_strange #1723 üzenetére
Hát de nekem mindenképpen szines kell... És olcsón üzemeltethető, de nem a legkisebb fajtából való, hogy ne kopjon el hamar.
-
Zoltán
őstag
válasz
dr_strange #1716 üzenetére
HP-be nagyon drága a patron...
-
Zoltán
őstag
válasz
dr_strange #1699 üzenetére
Köszi, ezt kerestem.
Ezen nyomik megvételén gondolkodom:
Epson C62
Lexmark z 602
Canon IP -3000/4000
De csak az Epson van a listán. Olyant találtam még, hogy Canon BJC 3000/4000, ez nem lehet, hogy azonos a Canon IP 3000/4000 -el? Valszeg nem... -
_Petya_
őstag
válasz
dr_strange #1639 üzenetére
Azt hogy kell? Hol tudom lecserélni? A Fedora-hoz nincs rpm-ben sawfish.
eterm-et nem tudok feltenni, olyan csomagokra dependel, amiket sehol nem lehet megtalálni. aterm pedig megy, azt sikerül is megcsináli keret nélkülire devilspie-al, ezért nem értem, hogy a gnome-terminalt miért nem lehet... Az aterm jó lenne, de az meg nem támogatja az UTF-8-at. Még egy kérdés: hogy tudom azt megoldani, hogy induláskor a numlock be legyen kapcsolva?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
dr_strange #1637 üzenetére
A gnome-terminalt is lehet sawfish alatt, csak a 2-es gnome-tól metacity van helyette...
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
dr_strange #1184 üzenetére
Ezt olvastam én is, de a gond az, hogy a mixerek el se indulnak. Azért remélem, sikerül...
-
czappa
aktív tag
válasz
dr_strange #907 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy nincs sok esélyem a modem beizzítására. Kár, azért köszi a választ.
-
Batman
őstag
válasz
dr_strange #888 üzenetére
Én rákeresnék ha tudnám az oldal címet
Megadod?
..... leesetta gentoo forumára gondoltál
de bena vagyok ....
[Szerkesztve] -
válasz
dr_strange #846 üzenetére
nemtom de ''master boot rekordnak'' hívják. mester boot rekord. azt csak azért írtam tom ,hogy gyk 1 db van mert akor az linux telepítője azt ajánlja fel ,hogy csak a linux particiójval csinál vmit. ezt akartam tehát igazad van.
-
escie
őstag
válasz
dr_strange #845 üzenetére
köszi!
ígérem, leközelebb gondolkodom, mielőtt kérdezek.
meg rosszul kerestem... -
escie
őstag
válasz
dr_strange #784 üzenetére
ha ezt így megcsinálom, akkor tudom majd használni az fglrx-et?
--
cdíróra nem tudsz valamit? jelenleg nem is látja a cdromot (mondjuk a k3b), meg azt írja, ha mountolnék, hogy:
''mount: /dev/cdrom is not a valid block device''
pedig az előző kernellel volt cdromom a /dev/sr0 alatt... -
operator10
senior tag
válasz
dr_strange #684 üzenetére
Így is megpróbálltam.Semmi változás.Mondjuk kicsit vicces a szitu
Megkérdezi telepítés végén:Hova telepítse a grubot?Jelőli az elsődleges particiót, tehát a jót:Majd felhívja a figyelmet arra hogy ha hülye vagy hozzá hagyd az ajánlott opcion.Ami mellesleg legalább is nálam a JÓ! És ezek után kijelenti hogy ha nemcsinálsz semmit, vagyis nem változtatsz, nem piszkálod, jelölöd ki máshová, ö akkor is telepíteni fogja.Rendbe is lenne ez így csak majd be@ok a végén mikor ujraindítom és nincs Grub sehol.Csak flopyról tudom indítani.Ráadásul ott is hiába használom a bootmanagert, probálok meg mindent minden marad a régiben.Ami ráadásul ok is.Tehát látszólag minden a legnagyobb rendben van
És amint hallom, már kb 1000-en jártunk így UHU-val
Kár mert sok embert elriaszt a Linuxtól
Személy szerint ubuntu párti vagyok.Csak szimpi volt, lett volna Uhuban pl:az autómunt és mplayer stb.De ezekután inkább kinlódok picit azokkal és hali
Kíváncsi leszek a Suse9.3-ra ezek után.Ott valyon mivel rukkolnak elő
Sebaj Linux rulez -
zLegolas
őstag
válasz
dr_strange #257 üzenetére
-
zLegolas
őstag
válasz
dr_strange #249 üzenetére
Minden rendes progi megcsinálja? Hmmm... Mondj egyet légyszi! De olyant ám, ami normalizál is...
(...lehet, hogy lemaradtam valamiről, én ált. konzolból csinálom az ilyesmit...) -
válasz
dr_strange #252 üzenetére
Nem biztos, h. jó volt a bootmanager-szóhasználat...
Miután a FC3-at felraktuk, ''ő'' tett be v.mi bootman.-t... -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #240 üzenetére
Ilyen egy cue fil: Bővebben: link
-
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #237 üzenetére
Köszi,
Ezzel hasonló a gond mint lentebb már Out által belinkelt 'cuetotoc' ami A TOC manipulálását, abban a trackbontást a cue-ban lévő indexek alapján teszi meg.
De Wav fileból. Mp3-ból nem, legalábbis a linkelt cuccod alapján erre következtetek.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #235 üzenetére
Én az elérhetőségen nem azt értettem, hogy magam akarom kitalálni ill feltalálni a spanyolviaszt, hanem, hogy Megtaláljam (a már remélhetőleg) Linuxon is létező megoldást.
Amit belinkeltél az Egy db nagy mp3-at darabol fel a cue alapján sok(függ a track-ek számától) ugyancsak mp3 file-á, amit ezután természetesen kiírhatok audionak de mivel egybefüggő mixalbum manuálisan szedegethetem ki a számok közti íróproginként más és más (ált. 2 sec) szüneteket.
De az alapproblémám még ettől marad. Azaz már létező eljárás szerint ez darabolás és szuttyogás nélkül is megy/menne már a ''burn image'' írással a darabolatlan 1 db mp3 fileból annak cue sheet-je alapján egy menetben lehet az audioCD-t megírni. Bízom benne, hogy rátalálok előbb utóbb ennek alkalmazhatóságára a Linuxos környezetben is, mert tetszik a Pingvin -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #224 üzenetére
ööö na ez lesz az ami nekem nem fog menni
scriptírás...
Kb annyit értek én ahhoz mint hajdú a harangöntéshezHúsvét óta Linuxozok és nem minden nap csak hangulatom szerint...szal meredek lenne az nekem
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #220 üzenetére
Ez megoldható, valóban DE! akkor az audioCD egyetlen track lenne. épp a cue által nyújtott fícsör megy a levesbe
-
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #218 üzenetére
DAO-ban ki lehet irni. A konvertalast eppen az iroban levo pluginnak(kene)vegeznie. Ugyanaz amelyik ha mp3-akat huzigatsz be szamonkent az osszeallitasodba AudioCD-t heggeszt belole.
A winfosos nero siman megcsinalja, de van egy sanda gyanum, hogy ez a modszer(még) nem elérhető fícsör Linux(ok) alatt. Már átnéztem egy valag Linuxos fórumot de sehol nem leltem még megoldást.
Sima iso, bin/cue stb burn image témogatott, de ez az mp3 album AUDIOCD-ként való megírása annak cue sheetje alapján......hmmm hát ez az amilyenre pontos utalást még egyértelműen egyik linuxos(k3b-s, nerolinuxos..anyám álmás) fúrumon sem leltem... -
Out
addikt
válasz
dr_strange #216 üzenetére
nem ertem az edit reszt, a cue2toc az pont egy konvertalo progi
-
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #42 üzenetére
Ubuntuban meg is van ez a progi a csomagok közt, le is szedtem fel is raktam. Honnan és mivel indítom el? Vagy van egyáltalán valami GUI hozzá? A folyamatok közt látom, hogy fut, de így mi értelme van?
Ja közben a dma-t sikerült beizzítanom a dvd-rw-re és az ide vinyómra. a modules-ban kellett kicsit szerkeszteni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest