- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
nézz szét a logban, miután bedugod a pendrájvot. ott ki kellene írnia, hogy mit talált.
ha nem találja /dev/sda-ként, akkor érdemes a /dev/scsi/.... kt-kat végigmászkálni, nálam is hülyéskedik, ha nem mászok bele azokba a kt-kba, akkor nincs /dev/hdc1. mihelyt benéztem, van...
ezeknél a kis cuccosoknál nem szokott lenni part. tábla alapból, úgy kell rátenni (fdisk, de előtte látnia kell a rencernek.) -
loszerafin
senior tag
router kiakasztása:
Ha nem valami router-rohasztó célprogramot használsz, akkor hardver-hibára gyanakodnék.
Pl. hálózati csatlakozó, kábel, hálókártya hibára.
Ilyen hol kapsz IP-t hol nem, előfordulhat attól is, hogy rosszul van bekötve a fali csatlakozó.
Ekkor általában nem is megy 100mbit, full duplexen a háló.
Azért egy router nem akadhat ki attól, hogy egy gép IP-t kér tőle. Főleg nem, ha céleszköz. -
ngabor2
nagyúr
ha a gumilapok nem fedik el a melegedő részt, akkor nincs probléma. a gumitartó valszeg jó is, mert a hirtelen mozdulatokat csillapítja.
a smart értékeket ne vedd készpénznek, óvatosan kézzel nézd meg, forró-e a vinyó burkolata.
ha nincs valami rendesen beállítva a linux és/vagy a router, előfordulhat az összeakadás. bár nem illene... -
ngabor2
nagyúr
fsck-val a filerendszer hibáit tudo megnézni. az is segíthet. amire figyelni kell, hogy ne destruktív módban menjen, és lehetőleg ne legyen mountolva a vinyó. mivel ez épp rendszervinyó, ha jól látom, ezért vagy remountolod ro módba (mount / -o remount,ro), ha hagyja magát, vagy valami live-cd-ről ellenőrzöd. ez utóbbi biztonságosabb.
de a badblocks valóban többet ér. ennél viszont valóban erősen ajánlott, hogy ne használja semmi a vinyót, tehát live-cd-s játék.
ez desktop gép lenne? mert vannak passzív vinyóhűtők, illetve nálam is 2 viszonylag melegedő vinyó előtt egy silentblade forog 5v-ról, és alszok mellette. -
ngabor2
nagyúr
látom 2 maxtorod van... hűtésüket mivel oldottad meg?
merthogy itt a hiba nem feltétlen a kernel körül van, hanem a szaporodó bad sectorok harapdálhatták meg a rendszeredet...
gyors backupot, és mihamarabbi vinyócserét javaslok. esetleg alapos lemezellenőrzést, és igen alapos vinyóhűtést...
különösen a hda a beteg... -
ngabor2
nagyúr
Kicsit kiegészíteném...
nincs csicsás msn
vagy inkább az msn-kliensek a használatra vannak kihegyezve, nem a csicsára.
Ja, és készülj fel, hogy egy adott problémára nem egy működő megoldás van, hanem általában több. És elég sokszor a ''melyiket használjam'' ízlés kérdése.
ez a hsz természetesen blogos-nak szól... -
escie
őstag
-
escie
őstag
végül is, nem tudom miért offolunk, szerintem nem térünk el a témától...
hát, engem is csodálattal vegyes félelemmel néztek eleinte, mikor linuxot bootoltam a suliban. nálunk hálisten van fent linux is. eleinte persze vicceskedtek azon, hogy én nem wint használok, azóta páran már tőlem kérnek tanácsot linux ügyben...
hagyjuk ezt a python dolgot, balga kijelentés volt, bárki is mondta...
gambas:
ja, igen, valami basic alapú dolog. mostanában nagyon felkapott a ruby is, de halovány sejtelmeim vannak róla. ez is valami RAD linux-ra...
opengl?
az egy nyílt dolog, elvileg könnyedén megoldható linux alatt, hogy ezzel foglalkozz.
hát igen, sajna a suliban rá van kényszerülve az ember, ha órán azt tanítják. éljenek a multik.amint kiéptem a tanteremből, szépen magam mögött is hagyom az MS cuccokat, szórakozzon vele az, aki akar. egyszer csak összeborulnak, aztán majd nézhetnek...
-
zLegolas
őstag
ha meg találok egy normális hűtőbordát, ami vissza passzívban a 533as cerkát, akkor megint nekiállok php-zni, meg sql-ezni...
Nekem (majdnem) passzívan ment a múlt hétig egy 566-os Celeron, most cseréltem ki egy 733-ra - az is passzív. Azért majdnem, mert a házban alacsony fordulaton forog egy venti, az azért kavarja a levegőt felette. A multimediás (Geexbox) gépemben van, ami fixen TV-re van kötve. A borda egy kb 80x130 mm-es alaménuim izé, P1-esé lehetett valaha.
Érdekesség: a 566-os Celeron sokkal jobban melegedett, mint a 733-as PIII - valszeg attól, hogy erőlködve vitte azt, amit a nagytesó félkézzel (jellemzően hétszázvalahányszor ötszázvalahányas felbontásban a TV-ből felvett XVid Tom és Jerry-ket...)
Ha érdekel, küldök képet...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
''egyébként mi a jó büdös halért tanítanak ilyen m$ ofisz orientált programok használatát? miért nem általánossan? ''
azért, hogy ne ismerj mást, tartsd szarnak a python-t, és hasznos tagja légy a társadalomnak, azzal, hogy megvásárolod, amit eléd raknak.
'' 'ki mond ilyeneket a python-ra?!'' nem nevezném meg...''
miért nem?amúgy sejtem.
''elég sok progi nyelvbe belekostolt...''
amikor először belekóstoltam a kaviárba, majd kihánytam a belem. mostmár persze szeretem.
''nem tudja hol használni...''
jaja, értem. én sem tudok repülőt vezetni, tehát a repülő nem való semmire. tilcsákbe.
amúgy, nem bántom én a pascalt, nagyon jó tanulni vele, rendre szoktat, meg ad egy szemléletet. annak idején én is ezen kezdtem, hát jó móka volt, imádtam.manapság inkább php-vel, sql-lel játszok, de csak hobby szinten. inkább ezeket tanítanák a suliban, 'szák meg.
ha érdekel a téma, nemrég olvastam a LV-ban, hogy létezik a delphi-hez hasonló cucc linuxra, gambas a neve. ugyanilyen ''összedobálós'' környezet, csak épp linuxra tudsz vele alkalmazást csinálni...
ez akarom majd mostanában szemügyre venni. -
escie
őstag
ki mond ilyeneket a python-ra?!
rengeteg sok tanár van, akik leragadtak a pascalnál, aztán fukkolnak mindenre, amihez nem értenek.annyira bírom az ilyen egysíkuan gondolkodó embereket. egy bme-s ismerősöm szerint például a perl egy jelentéktelen nyelv, ki fog halni mindjárt, mert sehol nem használják. uhhbazz, úgy kellett felmosnom magam a padlóról...
''én vagyok tudatlan''
inkább műveletlen, de ezen lehet segíteni. csak ne higgy el mindent...
amúgy ez a delphi is egy nagy kalap. valami hihetetlenmód dögunalmas óráim vannak belőle nekem is, az első zéhát úgy írtam 100%-osra, hogy egy percet nem tanultam rá. ott helyszínen jöttem bele, a második zéhára tehát már nem kell improvizálnom.
amúgy erről a pascal dologról annyit, -ha már belekezdtem-, hogy a készítője egy oktató nyelvnek szánta, de az idők során annyira felkapta a Borland(meg is vette), hogy a fickó kiszállt a buliból, mert ő nem ezért csinálta ezt a nyelvet... -
ngabor2
nagyúr
Esetleg az /etc/modules.conf-ban az
alias eth0 8139too
sort át kellene írni
alias eth0 rtl8139
sorra.
Majd valahogy meg kellene neki mondani, hogy észre is vegye, nem tudom, hogy van-e arrafele update-modules parancs. De nem hinném.
Én mindenesetre a köv. lépéseket tenném:
/etc/init.d/networking stop
rmmod 8139too
/etc/init.d/networking start
Az init.d kt, és benne a hálózatos szkript neve nem tudom, hogy mi a neve nálad. -
escie
őstag
ja, hogy shit. okés. új monitor kéne. vagy szemüveg, a franc se tudja...
középsőőő gomb?? melyik a középső százakárhány gomb közüüül?
''gondolom nem flame akart lenni...''
azt flémelsz amit akarsz, szabad ország. akár magadba is beleköthetsz. mellesleg halovány lila sejtelmem sincs, milyen wm-et használsz.
(slaki topikban válaszoltam nemrég.) -
GD
őstag
ejnye de finnyás teccik lenni..
én is inkább gnome-ra hajlok de tudása alapján érdemes a progival kivételt tenni (k3b) .. esetleg a gnomebaker-t tudom ajánlani, ő full gnome
avagy ha nem vagy túl warez érzékeny: nerolinux.. letölthető, serial meg véletlen felakad a gépeden..bár én nem fogom kérdezni, te meg ne mond el hogy megveszed vagy sem
xcdroast kicsit fapados nekem, persze, lehet cd-t írni parancssorból is
meg sarlóval aratni -
GD
őstag
-
Sipi
addikt
Ezért szokták úgy mondani, hogy Linux - a kernel, ha pedig az (alap)rendszerre gondolnak, GNU/Linux. Szerencsétlen GNU társaságot mindig kihagyják, pedig pl login prompt vagy init nélkül semmit sem érnél a kerneleddel.
Az alap rendszert a Linux, mint kernel, és a GNU által készített alapprogramok összessége adja. Az első köthető Linus-hoz, a második egy nagy csapat önkéntes munkájának eredménye.
Sipi -
Dzsekó
addikt
Már javítottam a két alap disztribet.
A Susét 9.1-es verziónál felvásárolta a Novell, kb. 2003/2004-ben.
Amit belinkeltél, ott is Linus Torvalds neve van.
A Minix az egy Unix op rendszer, és persze, hogy Linus a Unixot használta fel, mivel az már létezett, elvégre gépi kódban elég bonyolult lett volna megírnia Linuxát.
A Linux nevet ő adta viccesen a saját nevéből és a Unix nevéből.
A Unix-ot meg Kernighan-Ritchie C nyelvéből hozták létre. -
ngabor2
nagyúr
mint a neve is mutatja...
például a k3b-t nem tudod feltenni, csak ha a kdelibs fenn van. De a kdelibs-et nem tudod feltenni, csak ha az X fenn van. Ennyi, nem kell túlmisztifikálni (de csúnya szó...)
Akkor van szopacs, ha egy amúgy nem kellő cucc valami nagyon alapra dependel, pl. az init, vagy valamelyik alap csomag függ az e2fsprogs-tól. Ha azt le akarod szedni, húzná magával az egész rendszert, mert több áttételen keresztül minden csomag függ az inittől, az az egész alapja.
Dzsekó: oké, itthon már látom, hogy a beidézett fstabban is ott a 2 db 0, csak ahol azelőtt néztem, ott nem látszott.
3D beállítása disztribfüggetlenül (xfree86 esetén):
az XF86Config-ba a Module szekcióba beírni:# This loads the GLX module
Load ''glx'' # libglx.a
Load ''dri'' # libdri.a
De ott van a gyári drivercsomagban az fglrxconfig, asszem én is azzal csináltam.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Pontosan erről van szó, nem szívesen telepítem fel a KDE-s libeket egyetlen program miatt, ha egyszer gnome-ot használok.
Más (flame nélkül): Mandriva vs. Fedora???
Mostanában sok jót olvastam a Mandrake új verziójáról. Ez az urpmi ugyanolyan flottul működik, mint Fedorában a yum?
Mandrakehoz is kiadnak kernel-fglrx csomagokat? -
Dzsekó
addikt
Igazából az explorer vagy valami 5. próbálkozásom volt. Explorert nem akarom linux alatt futtatni, csak láttam képeket, amin rajta volt, ezért gondoltam hátha megy.
Jó a Suse-s firefox. Ami kellene az msn messenger, word-excel esetleg, DC++, Torrent,
stb. Nem tudja valaki, hogy Netrádiót hogy lehet az XMMS-be betenni?
webcím/listen.pls nem működik, szal nem teljesen olyan mint a winamp. -
zLegolas
őstag
A megfelelő fájlokban beállíthatod, hogy melyik futási szinten induljon az indítandó, akár x nélkül, a 3. szinten is. Nézegesd a felsoroltakat a Te gépeden!
Mellesleg ha bármi ablakkezelőd fut (WM, Fluxbox), akkor már az 5. szinten vagy, ami meg ugye azt jelenti, hogy fut az x.
(Szándékosan nem írtam KDE-specifikus megoldást.) -
zLegolas
őstag
-
zLegolas
őstag
3:
KRename, több fájl átnevezéséhez
A számítógépünkön tárolt képeinket, esetleg hang vagy más gyűjteményünk fájljait célszerű azonos sablon alapján, (például téma_sorszám.jpg) egységes névvel ellátni. Sok fájl kézi módszerrel történő átnevezése viszont nagyon fáradtságos feladat, célszerű lenne a megoldást automatizálni. A SuSE válogatásai tartalmazzák a KRename nevű programot, amelynek segítségével a KDE grafikus felületen könnyen elvégezhető a fájlok átnevezése.
Karakteres módban a Rename-Them-All névre hallgató, mindössze 47 kByte-os programocska használható, amely többek között a következő címekről tölthető le:
http://linux.tucows.com/preview/8622.html , http://linuxberg.matrix.com.br/system/preview/8622.html
Mindkét program rengeteg beállítási lehetőséggel bír, amelyek között bárki megtalálhatja a számára megfelelő kombinációt. ()
Az utóbbit javaslom, igazi svájci bicska! -
dr_strange
senior tag
1. kernelbeállításokban nézelődj midi-ügyben (alsa, oss-emuláció, mpu401), vagy esetleg a timidity nevű szoftveres midi-szintetitzátor segíthet
2. imagemagick csomag convert nevű parancssoros utilityje kell neked
4. ~/ alatt hozz létre egy .xinitrc fájlt, ebbe kell felvenni az indítandó alkalmazásokat, valahogy így:
exec akarmi &
exec akarmi2 &
exec fluxbox -
ngabor2
nagyúr
Ha nincs rendesen partícionálva, akkor sdX-ként lehet mountolni. Az, hogy lát rajta part. táblát, legalábbis annak látszó cuccot, semmit nem jelent, volt nekem is olyan pd-m.
A chown meg egyszerűen azért nem megy, mert vfat esetén ez nem értelmezett, és azzal már azt akartad változtatni. Ha az fstabban benne van ennél a users opció, az pont elég. Esetleg umask=000.
ja, nálam a pendrive sor:/dev/sdc1 /mnt/pendrive vfat defaults,users,iocharset=iso8859-2,umask=000,showexec,quiet,sync,noauto 0 0
Amúgy hepi börszdéj fiatalúr! -
az a lényeg ,hogy megvan eredetibe a bf2 (igen eredeti) és ugy akarom jáccani ha lehet linux alatt is ,hogy van egy ugynevezett bf2 miniimage ami megkíméli a cd koptatását. tehát felrakom gamma és igen bemountolom a bf2miniimage -t. (de ugy ,hogy mint a daemon-tools csinálja emulál másolásvédelmet). tehát linux daemon-tools kéne nekem
nem krekk.
-
snowflake
tag
Nem értek hozzá sajnos, pedig régebben eljátszadoztam a gondolattal, hogy jó lenne megtanulni egy kicsit gitározni..
qt/gtk guitune-t próbálgattam, de sehogy sem sikerül rávennem, hogy a mikrofonról kapja a jelet... én hallottam amit a mikrófonba beszéltem, de a progi nem fogta...
szerintem az alsa mixerben nem volt bekapcsolva a mikrofon capture (kis piros ledecske szokta mutatni az input panelon (legalábbis a kmix-nél)). De az alsamixer progival is beállítható
ráadásul nem kezeli ezeket a fájlokat...
szvsz az oldalukon azt írják mintha a kguitar tudná kezelni a gp4 fileokat:
Pretty full-featured Guitar Pro 4 import support.
Igaz, én nem próbáltam... -
counter55
csendes tag
Ja és amikor 24 bit re (1280x1024) akartam állítani akkor tesztelni akartam és elggé sokat váratott magára a rendszer mitha fagyott volna.
Teszem hozzá hogy amikor leges legelösször akartam felnyomni(elso install) akkor 24 bit en hagytam és nem töltött be.Persze konnyen lehet hogy más volt a baja.Mármint install után nem töltött be -
GD
őstag
tud az szépen fagyni, elég ha a hálózatban kezdesz matatni vele.. bár ez inkább win+tc hiba mint csak tc..
a wine-t majd egyszer tüzetesebben szemreveszem, főleg ha induláshoz lesz vmi jó doksi hozzá.. mindenre nekem sincs időm..talán a kedvenc ide3 szekresztő progim-hoz szükség lesz rá, mert a linuxos ide3 cuccok nem értek el nagy tetszést..
amúgy win-hez a tc gyakorlatilag nélkülözhetetlen, sose értettem azokat akik intézőbe bóklásznak.. de egy win+tc ára már egy fél új pc..
ja, nem azért ez a sok hsz mert addikt! nak gyúrok, csak ha már úgyis a gép előtt vagyok.. -
GD
őstag
''hogy ha meg annyira windows-t akarsz csinálni a linuxodból, nem egyszerübb ha wint használsz?''
távol álljon tőlem, én azt szereném ha linux alól hasonló kényelemmel mindent kitudnék váltani amit win-el tudok
kösz a felhomályosítást az emulációról tc ügyben, bár én nem biztos hogy rábíznám egy emulált filekezelőre egy emulált filerendszerrel ami nemaz de mégis és naplózó filerendszer is meg nemis a fontos adataimat.. (bár nincs belőle sok, ami fontos az dvd-re kiírva)
''tc meg csak pluginnal és csak olvasásra tud ext3-at ha jól tudom'' ezt win alól értettem, bár nem írtam oda
a wine konfigolása tc-re már kicsit nyakatekert számomra, annyira nem pótolhatatlan a tc.. ha nem is minden funkcióját egyben, de 1-2-3 programból megoldható
szólj ha megvetted a tc-t 8E ft-ért, megnézem a számlát, ugye be scanneled?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
GD
őstag
ott a pirospont nállad
mondjuk ha már warez, akkor egy hónap után ha nem unistallod akkora tc is az, hiába nem crack-eled meg hanem csak nyomod neki az 1-2-3at..
tc meg csak pluginnal és csak olvasásra tud ext3-at ha jól tudom
max fat32-re lenne értelme linux alóli emulált használathoz -
ReJim
őstag
megoldódott
hogy mire jó a google cache meg egy-két cseh fórum[elgányolta, kivettem a linket]
már csak azt a fránya win típusu alt-al lenyílód ablakmenüt tudnám eltüntetni..
megálapíthatom: cedega valamivel többet eszik, mint a wine... régen nem lassult ennyire...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
ez megoldódott, most már jó a config, csak most valami más problémálya lesz
rejim@g33k:~$ sh games/sof2/sof2.sh
err:fontontconfig_Init Fontconfig support was not compiled in at compile time.
err:fontTAlias_FindBestBuiltins Could not create alias for serif fonts
Unable to find a sufficient number of fonts available to FreeType.
FreeType will not be loaded as a result.
FreeType could not be loaded.
This is not necessarily a fatal error, however some
applications require FreeType to be installed and
may not function or display text correctly otherwise.
Please consult the Cedega Font FAQ for more details
about this problem
wine: Unhandled exception, starting debugger...
err:seh:start_debugger Couldn't start debugger (''/usr/lib/transgaming_winex3/winex/bin/winedbg 1 60'') (2)
Read the Wine Developers Guide on how to set up winedbg or another debugger
err:ntdll:MODULE_THREAD_WaitThreadModuleSafe this should never happen. (unless wine crashed) erre sincs ötletetek? mintha a script nem fordított volna bele valamit? -
zLegolas
őstag
A válasz minden kérdésedre: igen.
Visznek mindent, ami a gépbe van dugva, szkennert, nyomtatót egeret (legalábbis volt erre példa!)
Ha Kovács17 őrmestert kiküldik, az még a padlást is lesöpri, pláne, ha bárm,i számítógéphez köthető dolgot talál...
Olvasnivalók: www.euroastra.com, Johannes és érdekvédelem rovat. Tanulságos. -
ngabor2
nagyúr
A BSA nem fog betoppanni hozzád. Esetleg jön a rendőrséggel, de magánházhoz IMHO nem fog menni. a BSA a plakátokkal ellentétben nem hatóság, nincs se nyomozási, se házkutatási joga. Igazából tanácsadói se nagyon lenne... csak megvezettek néhány magasabb helyen levő emberkét. Csakúgy, mint az artisjus
-
GD
őstag
nem felbújtás, de ha nem csinálsz figyelemfelkeltő dolgokat, otthon nyugodtan megpróbálhatsz egy windowst.. még ha a cd-re az is van írva hogy Verbatim.. / itt megjegyzem én kiadtam egy oem home xp-re 22E kemény magyar ft-ot/ magánszemélyeket még!! nem b@sztatnak, hacsak nem elkövet mindent hogy felhívja magára a figyelmet.. max nem lesz valódi előny szolgáltatásod.. naéss??
-
GD
őstag
ie6 linux alá?
egyrészt mi értelme van?
másrészt az ie nemcsak egy böngésző, csomó közös cuccot használ a win-el az ablakkezelések+ filekezelések miatt is.. ergo, szanaszét vannak a fileok a rendszerben meg a registryben, nem hiszem hogy csak úgy össze lehet gyűjteni és benyomni vmi emlátorba.. -
-
CsY
aktív tag
akkor meséld csak el, h a winyó melyik particióján mi van... meg h milyen filerendszert használsz...
amugy adok egy 5letet... ubuntuban benne van a kernelkonfig...én ha lusta vagyok ezt atmasolom .config néven a forditandó kernelhez, csak megmódositgatom, kimazsolázom....
have a nice day...
van egy 55mm es hama uj uv szűrőm fényképezőhöz..elcserélném új 52mm re...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest