- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Jester01
veterán
Első körben valami ilyesmivel lehet próbálkozni:
#! /bin/bash
file=$1
h=`mplayer -nosound -vo null -frames 0 -identify ''$file'' 2>/dev/null |
awk -F= '
/WIDTH/ { w=$2 };
/HEIGHT/ { h=$2 };
/ASPECT/ { a=$2; if (a==0) { a = w / h }; if (a>4/3) { print w*3/4 } else { print 0 } }'`
if [ $h -gt 0 ]
then
mplayer -vf expand=:$h:0:0 ''$@'' ''$file''
else
mplayer ''$@'' ''$file''
fi
Az első paraméter a file név, a többit simán továbbadja az mplayernek.
Esetleg lehetne bővíteni, hogy ha elég hely van a kép alatt, akkor ne tolja fel, hanem
hagyja meg szimmetrikusnak.
Szerk: Figyelem, a dupla aposztrófok helyett idézőjelek kellenek!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Feliratok pozicionálása
A szélesvásznú, vagyis nem 4:3 képarányú filmek esetében zavaró, ha a felirat a képmezőben látható, célszerű ezt kitolni a fekete sávokra. Az egyik megoldás az sdl használata.
mplayer -vo sdl jajdekivancsivagyok.avi
A -vo -xv kapcsolóval elvileg a fekete csík fölé fog kerülni a felirat.
A másik megoldást az expand kapcsoló kínálja. Az MPlayer a feliratokat csak a filmbe hajlandó beletenni. Az alul-felül megjelenő sávok nem a film részei, egyszerűen nem használt képernyőterületek. Az expand kapcsolóval egy fekete sávot szúrhatunk be a filmbe, amin már megjeleníthető a felirat.
mplayer -vop expand=0:-60:0:0 jajdekivancsivagyok.avi
A fenti példában egy 60 pixelnyi sáv kerül a film aljára. Az MPlayer a filmeket mindig a képernyő közepére igazítja. Átgondolva azt, hogy mit is csináltunk ebből persze logikusan következik, hogy így az alsó és felső sávokat nem azonos méretűnek fogjuk látni, olyan lesz, mintha a film felfelé tolódott volna.
Megjegyzés: az expand kapcsoló az MPlayer újabb változataiban állítólag nem működik, de bevallom őszintén ezt nem ellenőriztem...
A megoldás megtalálható az MPlayer dokumentációjában.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Ez is teljesen hasonló ahhoz amit te csináltál.
Az az alapvetõ probléma, hogy ha a configba írod, akkor minden fájlra érvényes lesz. Nyilván ha a mozi és a monitor képaránya azonos, akkor nem tudsz helyet csinálni a feliratnak, csak ha vízszintesen is összehúzod.
Igazából képarány beállítás kellene neked. Bár az online doksi szerint ezt is tudja az expand filter, az 1.0pre7try2 verzióban még (vagy már) nem mûködik. Jelenleg max annyit lehet tenni, hogy minden filmhez külön-külön elkészíted a megfelelõ beállításokat tartalmazó .conf fájlt, amit az mplayer automatikusan be fog tölteni. -
zLegolas
őstag
Ne így próbálj tanulni hogy szétbarmolsz egy komplett topic-ot, inkább vegyél elő egy akármilyen kezdő Linux könyvet, vagy netezz egy órát... komolyan mondom kezdem ledobni az ékszíjat...
Olyan alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, hogy ríhatnékom támad...
Légy erős: majdnem akármit majdnem akárhová csatolhatol. Pl. a Windows-t is. Mellesleg amire te gondolol, az nem windows-t jelent, hanem jobbára egy FAT prtíciót. Ha mond ez neked valamit.
[Szerkesztve] -
-
Tényleg nem kell erőltetni ezt a témát tovább.
A linux alatt a kernelt értjük. Onnantól kezdve hogy te disztribúcióról azaz linux kernel és az adott disztribúció fejlesztői által köréje gyűjtött alkalmazásokról beszélsz, nem igaz hogy csak pár disztribúció van, és az sem igaz hogy ezeknek a disztribúcióknak egymáson kell alapulniuk.
Nézz körül itt: [link]
Pontosan hány disztribúció van az oldalon? -
escie
őstag
nem azt mondom, hogy nem igaz, hanem inkább azt, hogy ebben a formában nem igaz.
suseban is keresheted a redhat nyomokat, talán annyi, hogy rpm a csomikezelője. valaha abból indult, de ma már nem sok közük egymáshoz. ráadásul sokan hajlamosak az rpm-et azonosítani a redhat/fedora-val, az apt-ot, dpkg-t meg debiannal. az uhu is ezutóbbiakra alapul, mégsem debian leszármazott(már). -
escie
őstag
-
escie
őstag
mindegy, hagyjuk, elbeszélünk egymás mellet.
nem vagy haragos, de ki tudod hozni az emberből indulatokat, az már egyszer biztos.
te mondtál hülyeséget, és én jöttem ki hülyeként a helyzetből, sz*r ügy.
egyet mondhatok, attól, hogy tanít valaki, még nem biztos, hogy jól tudja. a másik, meg az, hogy akár te is leírhatsz valamit rosszul a tábláról, félreérthetsz. a tanár is ember, ha valamit felkarcol a táblára, az még nem lesz úgy. próbálj néha kételkedni, meg utánaolvasni dolgoknak...
miért van nekem mindig rossz szájízem a linux-kezdő tanfolyamoktól? az oktatás ilyen rossz, vagy az oktatandó társaság?szerintem az első.
redhatra, és debianra épül minden diszt? atyavilág... hol tanítanak ilyet? komolyan kérdem. -
escie
őstag
nem.
a linux az a kernel, a linux+alap-, és egyéb programok, az a linux-disztribúció.
leírom sokadjára. te azt mondtad, hogy a kernelbe mennek mindenféle progik. végül is a kernel is egy program, de ne keverjük. a kernel önálló egész, lehet bele kódot küldeni, persze bizonyos szabályok mellet, de ezeket nem hívjuk úgy, hogy ''progik''.
tehát,
a linux önmagában nem funkcionál operndszerként. a linux-disztró már igen.
--
biztos tudnál miből oktatni, kétségtelen...
bocs, ha beszóltam. felhúztam magam.tudod, nem bírom a értetlenséget.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Sipi azt írta: ''köré''
te azt írtad: ''bele''
gondolkozz már...
amúgy te magyar vagy? mert néha úgy nézem, mintha nem teljesen értenéd azt sem, amit magad írsz. szólj, ha még döcögős a nyelvértésed, és igyekszem egyszerűbben fogalmazni.
--
hmm, emvy, ez rám vonatkozik? akkor befogtam. csak nem szertem, ha hülyeségek vannak ideírva, okosságként aposztrofálva.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
sírok b+.
de sötét vagy, istenem.
a macskám hozzád képest kernelhacker. ő gondozza a 0.11-et, amit Linus viccből adott ki, és mikulás és a húsvéti nyuszi cégétől licenszelte. komolyan mondom, olvass utána. így van, csak ezt nem tanítják, mert nem akarják lejáratni Linust, mert ő valójában nem tud programozni, csak Bill Gates fizeti őt, hogy támasszon mesterséges konkurrenciát a windows-nak. ezért is van az, hogy a linux kernel visual basicban van megírva.
itt olvashatsz ezekről bővebben: [link]
figyelj te okostojás. attól hogy neked mondanak valami számodra legitim emberek, és ezt te leírod hússzor, harmincféle módon ferdítve, attól még az nem tény.
neked én tényeket nem mondok, mert nem felesleges, félreérted, aztán behülytesz vele valami szerencsétlent. amúgy, ha tudni akarsz valamit kérdezz, talán tudunk válaszolni.
ja, de ne is idegesítsd magad. nyugodtan is elég baromságot hordasz össze.
amúgy, meggyőződésem, hogy szegény Pere László, és az oktatóid sírva szaladnának haza, látván hogyan tekered ki a gondolataikat, és próbálod még meg is magyarázni szogalommal társult butaságod, műveletlenséged.
(ReJim, Sipi, csodálom ideggyógyászi nyugalmatok, engem biztos jó idegbetegnek néztek, de nem bírom, ha hülyére vesznek. ReJim, kool a kernelfordító kézikészüléked.)
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
figy: ha felraksz a gépedre egy debian-t (vagy bármit) akkor nem egy linuxot raksz fel, hanem egy disztribúciót...
ami végülis szépen magyarul annyit tesz: terjesztés.
annak idején, linux kezdetekor csak egy kernel volt, amin gondolom futkorásztak a GNU vagy miféle progik. szóval beszerezték a kernelt, meg ami kellet, és összerakták... gondolom ezt páran megunták, és elkezdtek összerakni teljes rendszereket (oprendszereket) és azokat terjesztették...ők voltak a disztribútorok. így alakulhattak ki a disztribúciók...
szóval a linux az egy mag.. abban még semmilyen program nincs. talán még bash sincs.csak pár nagyon alap parancs... (bár valószínű tévedek)
én rendszeressen ráüvöltök arra, aki azt mondja, hogy kapott linuxot a csipp újsághoz..
kérdezem milyet, erre azt mondja 9.2na de kérem... legyünk tisztába azzal, hogy amit terjesztenek az disztribúció, már összehordott hasznosság, amivel komolyabb dolgunk nincs... most gondolj bele, lenne-e linuxod, ha neked kellene minden lib-et lefordítanod... darabonként... szóval mi is a mag?
(a zópenoffísz, mondaná billifijú...)
Nah, Sipi egy guruneki elhiheted... (nekem ne hidd el, nem értek még hozzá...)
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
A Linux szó maga a kernelt takarja. A GNU/Linux jelentené a kernel köré csomagolt, mindenhol meglévő alapprogramok gyűjteményét (login, bash, stb.). Eköré épülnek a disztribúciók, melyek csomagkezelésben, a rendszer indításában térnek el leginkább egymástól. No meg abban, mit csomagolnak még az alapdolgok mellé.
Sipi -
ReJim
őstag
ha elmondja elötted, hogy a mag az maga a kernel, és a kernel meg a linux, akkor ezen mit nem lehet felfogni?
nincsen olyan, hogy linuxnak a magja... mitakarsz? elvetni?(aztán lesz belőle minix)
linux az maga a kernel, a kernelt nevezik linuxnak, abban semmilyen program nincs...
nézz bele, csomagold ki... [link] de ott van a /usr/src/-ben is...
kernelben egy árva program sincs... a kernel az maga a mag... egyébként nem hiszem, hogy kiadta volna a 0.1-et... az elött meg mit adott ki?szerintem, (józan paraszti ész.) első verziót ''haverokkal'', vagy ismerős programozókkal teszteltette... nem adott akkor még ki publikussat... (bár feltételezhető, hiszen ez volt a célja...) franc tudja.... akit érdekel megkérdezi...
de nem mag. -
escie
őstag
jahahhhajj....
megint mondtál néhány pohát vizet...
ne oktass már, halvány lila fingod sincs, csak összeolvastál valamit, és most kevered össze-vissza. ismétlem, részigazságokat hajtogatsz, de meg vagy győződve, hogy kioktathatsz mindenkit, mert olvastál egy könyvet.
tudod, mi, itt ebben a topikban, használjuk is, nem csak olvasunk róla.
az ''egytucat'' az puszta tájékozatlanság, van ilyen. legalább belátod a tévedést.
nem ezen akadok én fent.
ki a lófülét érdekli, milyen verziók voltak? képzeld, volt 2.4.26, és 2.6.8-es verzió is, ha akarod jegyezd meg mindet, és örülj.
javítást tartalmazott a 0.11??? nem mondod, tééényleg, komoooolyaaan? nem hiszem. én úgy tudtam, hogy csak viccből adta ki Linus, váloztatás nélkül, mert ő egy ilyen vicces finn gyerek.
ez a felosztás a verziószámmal, meg a pecslevel-lel megint kavarás, de már meg sem lepődök. ez a páratlan dolog is a múlté. jobb ha tudod, hogy nincs már külön fejlesztői(páratlan) ág.
sublevel? extra version? az mi a hányás, kezicsókolom?tényleg nem rémlik, mondja el valaki, légyszi. (nem, nem te Dzsekó)
megfelelő számú progi? egyrészt, ''progi'' nem megy a kernelbe. milyen progi? openoffice a kernelben? vagy mi a jó ég? beépített krumpli úr? vagy mi?
megfelelő számú? ''srácok, lehet kiadni a kernelt, beleraktunk 6 progit, és 12 beépülőmodult, bármi is legyen az.''
''akkor lép egyet a patch level, majd ha stabilnak bizonyul, akkor lép mégegyet felfele.''
aztán egyet jobbra, egyet balra, egy fejenpörgés, aztán make menuconfig.
''De a kezdet a 0.1, mert innen kezdték fejleszteni a kernelt.''
igen ez talán igaz. általában nem 3.18.23-rc1(beta3)-release2 -nál kezdik a számozást. de kapaszkodj, végy mély levegőt, ez a verzió több mint tíz éve volt, ne keresd a redszereden a 0.1-es linux forrásokat. tudod min futott ez? Linus gépén. sehol máshol. nézd meg a forrást, több a szmályli benne, mint a vicctopikban.
--
igen, csinálom magamból a hülyét. majd az utókor tanul a hibáimból.
mag?
igen, cimbora, a linux az csak egy mag, kernel.
tégy fel egy üres vinyóra egy felkonfigolt, lefordított kernelt, legyenek a meghajtók belefordítva, vagy modulba, mindegy. nyomd meg a powergombot, és láss csodát.
nesze neked oprendszer.
tényleg, fordítottál-é valaha kernelt? vagy csak olvastál róla valahol?
te az a fajta ember vagy, aki azt hiszi, azért fúj a szél, mert mozognak a fák levelei, ugye?
hihetetlen, mik vannak...
és most leülhetsz, egyes.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
volt régen egy arc, azzal flémeltem ilyen marhaságokról a linux kezdő topikban. nem te vagy az? az is ilyen tanfolyamokkal dobálózott, és olyanokat mondott, hogy azt hittem, lefejelem magam.
''Nekem tanfolyamon mondták, hogy két alap disztribúció van: Fedora és Debian, és ennek alapjait használva épül fel a többi.
De mindnek az alapja Linus Torvards Linuxa 0.1-es maggal. Mivel ez volt az első.''
ismét, ha nem lett volna tisztán érthető.
HÜ-LYE-SÉG! felejtsd már el ezt a marhaságot! ki az a sötét éjszaka, aki ilyen ökörséget hord össze tanfolyam néven? mennyit fizettél te ezért? mi az, hogy linux, 0.1-es maggal. a linux az maga a mag, a kernel, vazz, megőrítesz...
''A GNU project progi darabkái összeolvadtak Linus Torvalds első Linux fejlesztésével, és 1991-ben létrejött a 0.1-es alapmaggal egy használható op rendszer.
Ezt meg a tankönyvben olvastam ma.''
melyik ez a könyv? link légyszíves. és most menj, és jó messzire hajítsd el, hajtogass belőle repülőt. vagy olvasd el úgy, hogy nem értelmezed félre.
nem olvadt semmi semmivel össze. de bírom, ha valaki a félreértelmezett félmondatokat próbál pongyolán előadni, és még köti is az ebet a karóhoz.
szerintem te sokmindent félreértettél, de bizonyos vagy benne, hogy márpedig a kék az zöld, és kétszer kettő, az pí.
nézz utána a dolgoknak.
--------------------------------------
update:
na, barátom, most olvasd el ezt, és utána azt, és amit előtte írtál. ez egy nagyon jó könyv, ismerem, de úgylátszik vagy olvasni nem tudsz, vagy élénk a fantáziád. inkább ne dobd ki, hanem olvasd el, és próbáld felfogni, ne átkölteni rtlklub kompatibilisre.
--
Pontos idézet:
''Linus Torvalds, aki 1991-ben egyetemistaként nekilátott egy rendszermagot írni számítógépére. A rendszermag rövid idő alatt eljutott arra a szintre, hogy belőle - és a GNU csapat által évek alatt összehordott programokból - használható operációs rendszert lehetett összeállítani, amelynek gyors sikerét a UNIX jó előre megalapozta''
Pere László: Linux felhasználói ismeretek (2002)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
''Kb 1 tucat disztró lehet a világon, de két alap disztróra épül mind.''
nem igaz. ilyet csak művletlenek állítanak, olvass utánna. tény, hogy RH, és a Deb a két legelterjedtebb diszt, és sok más diszt alapul rájuk, de a fentebbi állítás ebben a formában marhaság.
nem személyeskedem, csupán nem állhatom eme blőd kijelentéseket ellenvetés nélkül.
''A GNU project progi darabkái összeolvadtak Linus Torvalds első Linux fejlesztésével, és 1991-ben létrejött a 0.1-es alapmaggal egy használható op rendszer. Ez az alapmag minden kiadású linuxban benne van.''
ez radír. el se olvassa senki. butaság. valótlanság. tévedés.
----------------
emitter
néhány OS, ezt kihagytam.
QNX, BeOS, AmigaOS, ReactOS, Minix, HP-UX. AIX, VMS, (Open)Solaris, és még ezernyi apró kis hobbyOS, megannyi speciális és realtime os, felsorolni lehetetlen, és felesleges...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Néhány hibát hadd javítsak ki... (és a látszat ellenére továbbra se téged piszkállak
)
Zárt a linux kernelje, ezért a vírusok nem tudnak betörni, ilyesmit hallottam.
A kernel teljesen nyitott, sokan tesztelik, ha felbukkan egy hiba, azt a fejlesztőknek jelentik, ők meg kijavítják. sokszor órák kérdése.
A másik meg hogy nem nagyon írogatnak linuxra vírust, mert kevesen használják az op-ot, és nehezebb megírni a vírust.
Vagy azért nem írnak Linux alá vírust, mert sokkal nehezebb, mint win alá. nézzük az elejétől a különbséget. A win-t a DOS-ból/ra fejlesztették. Egy eleve 1-felhasználós, 1-feladatos rendszerre rágányoltak egy nagyjából multiuser-multitask héjat. Csakhogy 1 felhasználó esetén (alapból háló nélkül) nem igazán számít a biztonság, nem is ügyeltek rá. Utána kompatibilitás miatt nem is tudták a lukakat befoltozni.
A Linux esetén az ős a UNIX, ami az első pillanattól kezdve multiuser multitask hálózatos oprendszer, tehát eleve kellettek felhasználói szintek, jogosultságok, és egyéb hasonló biztonsági dolgok.
Másrészt a futtatható file-ok szerkezetében is nagy különbség van, a DOS-os/wines cuccban lehetnek nagy-nagy üres helyek (pontosabb nevét nem tudom...), a Linux alatt jelenleg használt ELF típusnál ilyenek nincsenek.
Kb 1 tucat disztró lehet a világon, de két alap disztróra épül mind.
Az egyik a Fedora a másik a Redhat asszem.
Az előbb linkelve lett a distrowatch, én már nem linkelem. Csak megjegyzésként a Fedora ''leánykori'' neve a Redhat. Pontosabban a Redhat maradt az üzleti szférának, a szabad rész pedig továbbél Fedora (jelenleg Core 4) néven.
A SuSE eredeti alapja az első disztrib, a Slackware volt, mára teljesen átalakult.
A ''legelterjedtebb'' disztrót kihagytad: Debian.
A kezdeti kernelekből pedig valószínűleg már rég nincs benne szite semmi a kernelekben. Azóta volt pár nagy váltás, teljes átírás.
A többi dolgot asszem már elmondták.
ReJim: A SuSE-t eredetileg egy kis német cég kezdte el. (Ez volt az első disztribem, a régiek még tetszettek is. A mostaniak már nagyon elszálltak...) Aztán szépen elkezdett fejlődni, mikor szép nagy lett, jött a Novell, és megvette, támogatja, fejleszti. Tehát most valóban a Novell csinálja, de nem ő kezdte.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
Az egyik a Fedora a másik a Redhat asszem.
A fedora cora-t a redhat csinálja, régen redhat linuxnak hí'tták.
Pl. Suse a Redhat-ból alakult ki úgy tudom.
én ebben nem vagyok biztos, de tuti a novell csinálja...g
A GNU project progi darabkái összeolvadtak Linus Torvalds első Linux fejlesztésével, és 1991-ben létrejött a 0.1-es alapmaggal egy használható op rendszer. Ez az alapmag minden kiadású linuxban benne van.
MINIX torsvalds ezt kezdte el fejlesztgetni, míg addig a szintig jutott el, hogy mindenhol megváltozott a forrás, és akkor már allig hasonlított a minixre. (nemtudom, szerintem ninsc benne, minden rendszerbe... majd megmondja valaki)
ajánlott olvasmány: [link] katedrális és bazár -
ngabor2
nagyúr
Valószínűleg sda1 lesz a wines partíció, a win azt szereti (persze máshova is lehet rábeszélni...).
A valószínűsíthető sor tehát:/dev/sda1 /windows/c ntfs ro 0 0
A /windows/c könyvtárnak léteznie kell, bár gondolom ez evidens. Azért szólok.
Ugyan ez ideiglenesen kiváltható amount /dev/sda1 /windows/c -t ntfs -o ro
paranccsal.
Ja igen, az ntfs-támogatás nem árt, ha benn van modulként, vagy eleve be van forgatva a kernelbe (ritkább).modprobe ntfs
(és természetesen ez Thom!-nak szól, csak épp a te válaszodat egészítettem ki...)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Én is az összesített csomagot tettem fel. ha jól emlékszem, akkor igen, elég azt leszedni.
távirányítót pedig egyszer próbáltam belőni, igen kevés sikerrel. De mivel nem is igazán volt rá szükségem, ezért nem is törtem magam nagyon rajta. A www.lirc.org-on néztem a lehetőségeket, a vevőt is az alapján építettem. -
ngabor2
nagyúr
Asszem én forrásból tettem fel.
Én is csak 9.0-s rpm-et találtam a honlapján, de a forrás letölthető. Szerintem fordíts egyet magadnak.
Csak azt nem értem, hogy miért nem megy fel a 9.0-shoz készült rpm a 10-esre. Mit ír ki hibának?rpm -i dclib-0.3.7-1.i586.SuSe-9.0.rpm
rpm -i valknut-0.3.7-1.i586.SuSE-9.0.rpm
Elérhető: [link] -
GD
őstag
-
ReJim
őstag
túl biztonságos neked a linux, hogy szexplorert akarsz futtatni?
egyébként megsúgom: nem fog elindulni..van akinek ment, láttam már kde-n ie-t. de az vagy cedega-volt, vagy valami otthoni úgyködés...
nekem pl még a telepítő sem futott lepedig kellet volan az acad-hoz... használ firefox-t
egyébként jól használtad:wine winprg.exe
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- EAFC 25
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest