- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Haverom kérdezi, hogy az UHU Linux 1.2-ben, hogy lehet életre kelteni a netet (átjárót használunk).
-
ALI_G
veterán
Vki megtudja mondani, hogy a Konqeror-ban hogy lehet kilőni a pop-up blocker-t? Fontos lenne. (egyébként Sulix fut, épp vinyó-boot problémával szenvedek) pls help
-
ALI_G
veterán
válasz
_Petya_ #2944 üzenetére
oké, ezt nemtudtam. Igazság szerint nem az én gépemen írja ki ezt a hibát, hanem az albitársam IBM gépén. Nekem simán felment a LINUX (no nem most). Csak neki meg van progalap és ahhoz kéne hogy tudjon gyakorolni (tudod, már csak C-t meg unix-ot tanítanak, a pascal-t már nem - mi meg még tanultuk).
Majd holnap beirom mit találtunk. -
ALI_G
veterán
Hello!!
Van egy kis problémám a linux installal... Berakom a install disket, boot-ol linuxba, de amikor lecsekkolja a lemezt azt írja ki a linux hogy rakjam be az install lemezt vagy nem találja. Kb 5 féle linuxal próbáltam már de mindegyiknél ugyan ez a probléma. Pedig a lemezek jók, másik gépre simán fel tudom rakni. Sokan mondták hogy az IBM gépeknél ki kell kapcsolni a security intézkedéseket a biosban -hát megtettem, de semmi változás.
Előre is kösz a segitséget! -
ALI_G
veterán
Elakadtam. 1 órája nem jövök rá (na azért közben mást is csináltam), hogy hogy kellene az alábbi scriptben a kszo -t behelyettesíteni. (erre már rájöttem, hogy nem helyettesíti be)
grep -o $kszo $1 | wc -l
bash-ben ha beírom jól műxik, csak itt nem helyettesíti be a kszo-t, pls help!
Bocsi, láttam, hogy kéne nyitni egy ilyen scriptes topicot, de nyisson inkább vki nagy agy -
ALI_G
veterán
Lenne egy kérdésem:
echo $(($wc -w $1))
Ezt hogy kellene máshogy zárójeleznem, mert így nem működik. Azt csinálná, hogy kiírja hogy a $1 állományban hány szó van összesen.
Erre találtam még egy másik megoldást is ami szintén nem műxik (itt eltárolomo előbb hogy hány db szó van):
DB=$(cat $i) wc -w
Jobb lenne, ha az első működne. köszi előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest