- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
Aktív témák
-
Finwe
őstag
Hello!
Tudtok nekem mondani egy olyan linuxot ami dvd image-ként letöltölthető, alapból igen gazdagon felszerelt, tehát mikor én neki állok a g++ féle soroknak nem vág vissza, hogy öcsi vazz elöbb telepítsd talán!? Na, szal minden rajta van mi szem, szájnak ingere és még firefox böngészőt is használ alapból. (bár talán ezzel még megküzdök
Épp a fedora core 4-et keresgélem így de sehol nem találom letölteni a dvd változatát.
(a suse-t légyszi ne mondjátok!)
Köszönöm -
Finwe
őstag
Hi! Hohyan másoljak egy file-t másik gépről a sajátomra?
Konkrétabban, ha be ssh-zok valahova akkor onnan a /home mappámból hogyan tudok arra a gépre a /home mappámba másolni file-t?
Köszi! -
Finwe
őstag
válasz
ngabor2 #3098 üzenetére
Azért nem írtam, mit használok mert ez állítólag u.az mindnél. (egyébként ubuntum van)
Észrevettem továbbá, hogy mikor tölt csak úgy bele lehet írni a dolgogkba, gondolom ezt mondod. Ezzel csak az a bibi, hogy elég gyorsan csinálja és nem gépelek elég gyorsan ahoz, hogy beírjam. Vagy megáll valahol várni 1 kicsit? (nem szoktam figyelni)
// Más, remélem itt is jó! A nyelvi fájlok nem a legjobbak hozzá, language-pack-hu és *hu-base van de az ő, ű stb betűket nem jeleníti meg olyan file-okban amit pl levélben kapok, csak akkor ha a gépen írom. Ezzel mit lehet csinálni? Van esetleg valami csomag amire rá lehet keresni? // -
Finwe
őstag
Hi all!
Elfelejtettem a root jelszavamat, így most nem tudok telepíteni ezt-azt. Viszont kaptam egy tippet, ha a kernel betöltése elött parancs sorhoz jutok, akkor az # init ./bin/bash -al betöltés után shell-ben leszek noname felhasználóként és akkor megadhatok új root jelszót. sikerül is egy menübe jutnom ahol van 2 kernel (egy biztonsági) és egy mamória tesztelő lehetőség. Itt ''c''-vel parancssort kérek de nem fogadja el az # init ./bin/bash-t, nem lehet init-et használni. Van vmi initrd parancs amit engedne de az csak a kernel betöltése után lehet (eztet írja nekem).
Nos, ha valaki le tudná írni, hogy pontosan hogyan is csináljam ezt a műveletet annak nagyon megköszönném! -
Finwe
őstag
Ezen az oldalon kívül Bővebben: link le lehet még tölteni valahonnan a suse 9.2 i3.. akármit, szal a 32bitest? Mert amit ott találtam az installkor saját magát nem ismeri föl, vagy az a lemezen lévő oprendszerre éri? Ugyanis jópár alapdolog nincs a 64bitesre és lassan beadandót kell írnom.
-
Finwe
őstag
Ezt, hogyan oldjam meg?
PROBLÉMA1:
kernel-default 2.6.8-24 tk��
Csomagig�yek:
kernel-default-nongpl ig�yli a k�etkez?t: kernel-default = 2.6.8-24
Probl�a felold�a:
( ) A (z)kernel-default-2.6.8-24.14 verzi�� r�ebbi 2.6.8-24 csomag telep��e (downgrade)
( ) Az eml�ett csomag elt�ol��a
kernel-default-nongpl t�l�e
( ) Hagyja figyelmen k�l ezt az tk��t � kock�tassa a rendszer konzisztenci��
PROBLÉMA2:
freetype nem elérhető
Csomagigéyek:
Winamp igényli a k�etkezőt: freetype
Probl�a felold�a:
Winamp t�l�e
libpng.so.2 nem el�het?
Csomagig�yek:
Winamp ig�yli a k�etkez?t: libpng.so.2
Probl�a felold�a:
Winamp t�l�e
(van egy kis baj a betűkkel de a lényeg kivehető)
Szóljatok, hogy ha máshol kérdezgessem ezeket, de mást sem csinálok csak lógok a yast-on és nem értem miért ír ilyeneket amikor ha megnézem telepítve vannak ezek. -
Finwe
őstag
Gyanítom a függőleges és vízszintes értékek ezek, ezt amúgy be tudtam állatani
a Yast pedig nem képes felismerni a monitorom
Tuti átírja, itt: etc/X11/xorg.conf átállítom?
Háh: ez a kernelem: 2.6.8-24.14, érdemes fríssíteni az általad előbb megadott oldalról?
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Kernel baja van, nem tudja telepíteni, nem tudom honnan és mejik kernelt kellene föltenni, hogy működjön!
dr_strange:
A videókértyát felismeri (6600GT és 66** driver fönt ven, ezt magától YOU-val feltette) a linux de a monitort nem! Ezért nem tudja használni a videókártyát. Az x és y értéket kéne neki megadnom, de ebből Bővebben: link (Részletes infók letöltése) nem találok 2 alkalmas számot erre a célra (nyílván vak vagyok) és a beállítások tesztelésénél elsötétül minden, majd sehogysem akar visszajönni, várhatok akármeddig.
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Mégvalami: a monitorom ag neovo f-417 -es és nincs hozzá linux driver. Mit lehet mégis csinálni vele, hogy menjen a 3d gyorsítás?
Légyszi segítsetek ezekben, mert nekem nagyon lassan megy és immár 3. napja van linuxomKöszönöm!
-
Finwe
őstag
Ez történik, ha elindítom az ut2004-t:
open /dev/[sound/]dsp: Device or resource busy
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.
Crash information will be saved to your logfile.
*** glibc detected *** double free or corruption: 0x0000000001548f60 ***
X Error of failed request: BadColor (invalid Colormap parameter)
Major opcode of failed request: 79 (X_FreeColormap)
Resource id in failed request: 0x2a0000b
Serial number of failed request: 99
Current serial number in output stream: 101
Mit lehet tenni? -
Finwe
őstag
És amikor a winampot telepítem kiírja, hogy a fraatype és a libpng-so.2 hiányzik neki. A freetype fönt van yast szerint és a sima libpng is de a so.2-t már nem ismeri. Ilyenkor mi van? Hadjam ki a ezeket? Kernelt lehet egyszerűen frissíteni? Hátha könnyebb lenne egy-két dolog. Ha lehet honnan lehet letölteni? Jajj, és letöltöttem egy a64 proci drivert hozzá de nem merem telepíteni nehogy elszálljon. Ez is komplikált vagy csak bátran?
ááááá elfelejtettem, hogyan lehet kideríteni azokat a képernyő adatokat ami a linuxnak kell és kézileg kell beállítanom, valami vízszintes meg függőleges és nem tudom az értékeit de elvárja, hogy megadjam (mert olvashatatlan betűket okozhat).
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Hi! Olyankor mit kell tenni, ha letöltöttem az ut2004 demo-t, hogy a 3d-t teszteljem, de hosszas telepítés után (én nemtom de ez a linux qva lassú) nem indul el és nem kapok hibaüzenetet. A 66** nvidia driver van fönt amit magának tett fel live update-kor, a 77**-t pedig nem veszi be a manualban leírt gcc és más gondja van de ezek a yast szerint fönt vannak.
Továbbá a felbontást nem tudom 1280x****-ról elállítani, azaz el van csak nincs eredménye. Kezd nagyon irritálni ez a sok kisbetű. -
Finwe
őstag
Hát a az xp indul el amikor nem húzom ki, nyilván a biosban kell sorrendet állítanom.
A skype-nak pedig rossz lessz a telepítője mert a yast rövid elemzés után kilép és egyetlen egy file sem kerül föl. Az nvidia drivernél pedig a .run kiterjesztésre panaszkodik, egyébként az init3-at nem tudtam megfelelően alkalmazni
-
Finwe
őstag
Hát jó, akkor fojtatom
Kettő vinyóm van, xp/suse és mikor indítom a suse-t mindig kihózom az xp tápkábelét, hogy ne vágja szét a linux. a bekapcsolva hagyom a vinyót és úgy indítom el a linuxot akkor nem lesz semmi baja a xpnek és az azon a vinyón tárolt dolgoknak, esetleg tudom őket használni linux alól?
-
Finwe
őstag
Köszönöm, amint lehet megnézem csak vissza kellett lépnem xp-be mert a skype-ot telepítés után nem találtam meg sehol (yast-al telepítettem) és pill szükségem van rá. Erre is van megoldás, hogy hova lett? Megnéztem a file-listáját, hogy hova fog mit rakni és sehol nem találtam amit ő állított?
a 3. lépést kifejted bővebben? az első 3.-at
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
És miért marad 1280*akármiben amikor 1024*768ra állítottam és azt írja ki, hogy abban van? Alig látok valamit a képernyőből
-
Finwe
őstag
Hello! Most, hogy sikerült röpke fél év alatt netet varázsplni a suse 9.2-mre lenne még pár kérdésem!
3d gyorsítást szeretnék de a monitort vesa-nak látja (agneovo f-417es) és a videókártyát is vesa-nak látja. A monitorom nincs a listáján, a videókártyám ugyan rajta van (6600 GT) de nem tudja kezelni hiába állítom be. Az nvidia oldalán megtaláltam mit kell telepíteni de a HOWTO nem elérhető és a script sem jön le. Valakinek esetleg van működő drivere ehez és a monitorhoz? A cd-ken természetesen csak windows install van.
Köszönöm! -
Finwe
őstag
Hello! A netem még mindig nem akar menni linux alatt, elolvastam, hogy hol és mit keressek, meg is találtam de valami nem stimmelhetett mert többet nem töltött be. Újratelepítettem és ott dsl, isdn és modemes kepcsolatok közül tudok választani. Megpróbáltam dsl-ként kezelni de nem tetszett neki. továbbra is chellos netem van és valójában egy linuxhoz kéne csatlakoznom ezzel a géppel.
Tudtok esetleg vmi mást amit még nem próbáltam?
(dhcp-vel nincs gond, alapból azt állít be magának)
Köszi! -
Finwe
őstag
#32 légyszi ha vki tudja!
Köszönöm! -
Finwe
őstag
Hát igen, ez lemaradt. Chello-s netem van de egy linux router ossza szét. Ahoz a géphez nem tudok hozzányúlni és aki tudna az már több mint 1 hónapja nemér rá. Ezt azért írtam le, mert lehet ha itt beállítok mindent a másik miatt még mindig nem fog menni. Egyébként kipróbáltam ezt is és természetesen nem működött (nyílván).
Ezeket a parancsokat használtam egyébként okosodni de nem tudom mi az ami lényeg lenne bennük: ifconfig, dmesg, ls -IR. -
Finwe
őstag
Hello!
Le tudja nekem írni vki, hogy hol lehet és milyen módon beállítani az internetet, hálózatot? Magától nem tudta (suse 9.2) és már nagyon kéne+ én nem találom.
Jobb lenne grafikus felületen de megpróbálom parancssorból is ha kell!
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- OLED monitor topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest