- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Nem csoda, hogy nincs fenn se KDE, se Gnome, ha netről telepítettél. Mondjuk nekem twm-nél több még akkor sem került fel alapból, amikor rendesen telepítettem linuxot. Mandrake-nek is van saját csomagkezelője (ne kérdezd mi, még soha nem láttam
), azzal tedd föl a KDE-t vagy Gnome-t. Boot menűre, meg szükség lesz akkor is, ha nem lesz Windows-od, mert valójában nem arra találták ki, hogy a win-t is be tudjad tölteni, hanem arra, hogy Linux-ot be tudj tölteni.
-
GD
őstag
legjobb tudomásom szerint hacsak nem te magad gyomláltad át az alapértelmezésben települő csomagokat, egy gnome vagy kde-nek lennie kellene..
nem lehet hogy telepítéskor ügyeskedtél a csomaglistában?
a vga-d nem egy extra bizarr, legalább 800X600@60-ban elkellene indulnia valami grafikus környezetnek a fentiekből..
legbarátságosabb számomra a fedora csomag beállíthatósága telepítéskor, legértelmetlenebb meg a suse.. de ez szubjektív, mandirvát egyszer raktam fel, a kettő között volt valahol..
de asszem már telepítéskor volt ''grafikus'' megjelenítés is..
(tévedések részemről :nemkizárt) -
Vilmoskorte
tag
Na, kerestem neked megoldást. Mákos a dolog, mert a yum működik mandrake-en is. Itt van ez: [link]
Ezt szépen elolvasod, a yum csomagot felrakod. /etc/yum.conf kitöltve értelmesen, figyelmesen. Ezek után: yum groupinstall gnome (vagy kde, xfce, amit akarsz). A groupinstall leszed neked mindent, ami ehhez kell. Beállítja és lőn világosság. Esetleg tehetsz fel még egy gdm-et, grafikus bejelentkezéshet (yum install gdm). Ha a groupinstall nem menne (bár miért ne menne?), akkor: yum install gnome gnome-desktop-environment -
Vilmoskorte
tag
Térjünk vissza az alapproblémádhoz! Ugye az a problémád, hogy nincs indítómenüd és nem tudsz választani windows és linux között? Kicsit elvesztettem a fonalat, bocs.
Ha ez a gond, akkor szerkeszd a /boot/grub/grub.conf fájlt. Egy példa:
default=0
timeout=10
splashimage=(hd1,0)/grub/splash.xpm.gz
title Linux
root (hd1,0)
kernel /vmlinuz-2.4.7-10 ro root=/dev/hda6
initrd /initrd-2.4.7-10.img
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
Értelemszerűen magadnák átírod. Ha ez megvan, akkor telepíted: grub-install /dev/hd0
Ez a parancs az első lemez mbr szektorábba teszi a grubot. Ennek így mennie kell. -
ngabor2
nagyúr
melyik szerver érdekel? én asszem a wu-ftpd-t használom.
ha rá-google-zol az ftp server linux szavakra, akkor valszeg sok találatot fogsz kapni.
ha konkrét progikra vagy kiváncsi és deb alapú a rendszered, akkor
apt-cache search ftp | grep server
és válogatsz. ha akármelyik neked tetszőt felteszed, akkor a /usr/share/doc kt-ban találsz leírást róla.
mod: angol nélkül nehéz lesz...
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
magyarul eddig ennyit találtam
buntu_le%C3%ADr%C3%A1sok%2C_megold%C3%A1sok" target="_blank">[link] . elég sovány
ubuntuforums.org-on szinte összes általánosan felmerülő problémára van nagyon jó és érthető howto. természetesen angolul.
mod: linkelés valamiért nem akar működni
http://ubuntu.hu/index.php?title=Kateg%C3%B3riabuntu_le%C3%ADr%C3%A1sok%2C_megold%C3%A1sok
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát, ha annak örülnél, akkor próbáld meg azt feltenni.
a ramot kevesellem, de azt hiszem, elég lesz. hogy mit mondanak róla az egy dolog, lényeg, hogy neked beváljon, nem?
ennél pontosabbat nemigen lehet mondani, elmész a kiszemelt disztró honlapjára, és letöltöd.
ha nem vagy biztos, melyik iso kell, kérdezz rá itt.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest