Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
tierbatyo #4994 üzenetére
És ha nincs hálókártya a gépben? És mivel kell összedugni? És melyik sebességével megy? Ha gigabites kártyám van, akkor 120MB/s lesz? A loopback is hálózati adapter. Stb.
Az, hogy neked olyan lassan másolt ami szerinted egybeesik a hálókártyád sebességével az véletlen. SZVSZ. -
Jester01
veterán
válasz
tierbatyo #4956 üzenetére
Simán el tudnám képzelni, hogy egy adott kernelt is a CPU-ra ráoptimalizál a fordító, hiszen - gondolom én - ez gyorsabb futást eredményezne.
Igen. Csak annyi a különbség, hogy a kernel esetén a felhasználónak kell beállítani a kívánt processzor típusát. Szóval egyszerûen a célgép paramétereit adod meg és kész. -
Sianis
addikt
válasz
tierbatyo #4954 üzenetére
Már miért ne futna? Képzeld el, hogy egy bináris csomag amit leszedsz netről nem indulna a gépeden. Egyedül architektúra függő lehet egy dolog, x86-osok között semmiképpen nem léphet fel ilyen dolog, ez bizony erősen sértené az ANSI C elveit, ahol a hordozhatóság megtartása nagyon nagyon fontos.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4763 üzenetére
Ok,megvan
.Viszont nemigazán akar menni semmi.Bár ezt mondjuk írták is.Viszont nem lehet,hogy azért nem,mert se nforce driver se Forceware driver nincs fennt?Mondjuk érdekes módon a Grand Theft Auto 3 elindult,csakhát nem volt bennt a játék CD és nem akartam kivenni a Linux CD-t,hátha esetleg problémát okozna az OPrendszert tartalmazó lemez hiánya.A Kplayer néhány filenál csak a hangot játsza le.Ezzel lehet valamit kezdeni?Mert win alatt mplayert használtam,az mindent lejátszott.És a Juk nem játsza le az mp3 számokat,mondván azok nem lokál fileok.És nem tom mér,de nincs winamp pillanatnyilag fennt
.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4759 üzenetére
Őőőőő...jaaaa....eeeee.Szal gondolom ezt a Shell-Konsole-ba kell beírni.Gondolom én.Vagy hova?Mert a Konsole-ba ''No such file or directory'' a válasz arra,amit leírtál.A wine winamp-ra pedig ''cannot find winamp''.Mert ugye nem léptem be a könyvtárjába.Mint mondtam,nem igazán vágom még a Linuxot.Amit utoljára láttam Linuxot,annak nem is volt grafikus felülete csak parancssor.Szal már nagyon régen volt.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4750 üzenetére
Köszönöm...ez tökéletes
.Legalábbis elindult meg minden.De!Több kérdés egyből
.Hogy telepítem winchesterre?Mert az installáció nekem nem ment.Forrás a DVD meghajtó volt,cél valami hd1(ezt jobb ltt volna felírni
).És a teljes,550MB-os telepítést választottam.De a csík villám gyorsan lefutott és írta hogy kész is.De nem az.A másik.Magyar billentyűzet beállítható?Gondolom természetesen,csak én nem találtam a módját
.Szal a billentyűzetnél hozzáadtam a magyat és ''apply''.De nem lettek ékezetesek a bötük.A harmadik.Amikor futtatni akartam windows programokat,nem indított egyet sem,mondván hogy csak ''local'' filokat enged indítani.De ez gondolom én azért van mert CD-ről ment a dolog.Vagy nem?A winchestert látja,mindkét partíciót.Persze az ékezetes karaktereket tartalmazó könyvtárakat rosszol írta ki.És mégegy..Leszedtem előre az nforce és Forceware Linux drivereket.Felírtam,mit kell beírni a futtatásukhoz.Persze hdd-n nem találtam őket,ezért letöltöttem mégegyszer az egyiket.De hiába írtam be a ''run command''(nem vagyok biztos az elnevezésbe) részbe,nem történt semmi.És az a default 1400*1080(valami ilyesmi) felbontás meg egyenesen durva volt
.Pedig a monitorom csak 1280-at bír hivatalosan.Egyenlőre ennyi..
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4745 üzenetére
Köszi.Akkor nekem abnormális LiveCD-m van
.Ha nincs benne alapból Wine,akkor melyiket szedjem le hozzá?Vagy mindegyik felmegy mellé?Ja és mi az a KDE?
Az mplayer-t ismerem,az jó is hogy van.A kopete-t nem használnám.Alap hang és net nagyon jó.Sztem ki kéne ezt is próbálnom.De ha ez sem hajlandó felmenni....Akkor vacsira kirántott pingvint fogok enni egy kis babbal és száraz Chianti-val...
-
Sipi
addikt
válasz
tierbatyo #4153 üzenetére
A metalog-ot elég jól lehet állítgatni a /etc/metalog.conf-ban. A felsorolt eseményekhez command = ''...'' sort is meg lehet adni, itt pl. megadhatsz egy levélküldést. De a szintaktikáját ne kérdezd...
Sok program azonban a saját konfigjában is lehetővé teszi a levélküldést. Érdemes lenne ezeket átnézni, mit tudnak. (Mint pl. a cron saját maga küld levelet a megadott címre.)
Sipi -
nixor
csendes tag
válasz
tierbatyo #4153 üzenetére
Hej!
Én így csinálnám
cd /root
vim .bashrc
a végére ezt írnám
echo -n 'ALERT - Root Shell Access (SzerveredNeve) on:' `date` `who` | mail -s ''Figyelmeztetés Root Belépés `who | cut -d''('' -f2 | cut -d'')'' -f1`'' level@domain.hu
És máris kapnék egy levelet, ha valaki a root shell-be próbálna meg belépni.
Esetleg LogWatch? -
GD
őstag
válasz
tierbatyo #3755 üzenetére
megoldódott, kicsit win-es megoldás.. restart
kipróbáltam, működik
érdekes hogy a cd auto mount bezavar neki, pl addig nem hajlandó elkezdeni az iso legyártását amig az asztalon láccik hogy mountolva van a lemez..
nyomtam egy jobb klikket rá, hogy írás, erre eltünt a mountolt lemez ikon és elkezdett dolgozni a graveman..
na ezt még okozati nyomozás alá veszem hogy mikor mi teccik neki.. -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3236 üzenetére
Na már szedem is a Debian network installját, merthogy a 14cd-s változatot túlzásnak tartom
A telepítés sokkal bonyolultabb, mint egy ''felhasználóbarát'' rendszeré? Felismeri a hardveremet (laptop), vagy mindent nekem kell beállítani? Wifi-vel is pöcsölni kell? A meglévő ubuntu mellé (külön partíció persze) fel lehet tenni probléma nélkül? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3236 üzenetére
Na már szedem is a Debian network installját, merthogy a 14cd-s változatot túlzásnak tartom
A telepítés sokkal bonyolultabb, mint egy ''felhasználóbarát'' rendszeré? Felismeri a hardveremet (laptop), vagy mindent nekem kell beállítani? Wifi-vel is pöcsölni kell? A meglévő ubuntu mellé (külön partíció persze) fel lehet tenni probléma nélkül? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3224 üzenetére
Köszi, összejött végre
Most meg a SUSEmmal vannak paráim, de asszem inkább hagyom a 3.1415csába, az ubuntu sokkal stabilabb nekem, max szarakodni kell vele folyamatosan.
Viszont ha legyomlálom a SUSE-t, felraknék valamit a helyére, csak nemtom mit. Mandriva talán, vagy Fedora, Debian gondolom magas lenne nekem még... A lényeg hogy a hardveremet nagyjából felismerje, de lehetne kicsit ''nehezebb'' az ubuntunál.
Ja és bootoljon be gyorsan, mert az ubuntu nekem elég lassú, a suseról nem is beszélve (lehet hogy kevés a 750mb swap?)
Szal mit ajánlotok? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3222 üzenetére
lefuttattam, semmi eredmény
a filesystems-ben ez van:
nodev sysfs
nodev rootfs
nodev bdev
nodev proc
nodev sockfs
nodev pipefs
nodev futexfs
nodev tmpfs
nodev eventpollfs
nodev devpts
ext2
cramfs
nodev ramfs
nodev devfs
nodev mqueue
ext3
nodev usbfs
vfat
Ha krusaderből mountolni próbálom ez a baja:
Could not mount device.
The reported error was:
mount: unknown filesystem type 'fat32'
mount: maybe you meant 'vfat'? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3030 üzenetére
Az volt a baj, hogy nem tudtam rootként bejelentkezni, de közben összehoztam egy root logint...
az xorg.conf most a következőként fest:
<Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''EmulateWheel ''true''
Option ''EmulateWheelButton ''2''
EndSection>
Ennek ellenére nem megy a görgetésEsetleg egy trackpoint használó kisegíthetne, ha megmutatná hogy néz ki az xorg.conf-ja...
[Szerkesztve] -
-
_Petya_
őstag
válasz
tierbatyo #2172 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom, de most épp az a gép a halálán van, 55 fok körül van a procihőmérséklet, és lefagyogat...
Más: Új merevlemezt szeretnék venni, hogyan tudok a linux rendszert újratelepítés nélkül átmásolni az új merevlemezte? (át is kell méretezni a partíciókat)
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
tierbatyo #2167 üzenetére
Így van, pontosan ezt. Ezeket töltöttem le:
texmf/tex/generic/magyar/magyar.ldf
texmf/tex/generic/magyar/huhyph3.tex
texmf/tex/generic/magyar/huhyphc.tex
texmf/tex/generic/magyar/huhyphf.tex
texmf/hbin/lafmtgen.pl
texmf/hbin/ccs_extract.pl
texmf/hbin/husort.pl
texmf/xindy/lang/magyar/magyarp.xdy
texmf/bibtex/bst/hubib/huplain.bst
Így windows (miktex/texniccenter) alatt tökéletesen fordul, de linux alatt atex filenév
paranccsal hibaüzenetek jönnek csak, nem tudja értelemzni az első sorokat.
Petya -
eddie303
őstag
válasz
tierbatyo #2156 üzenetére
Utánanéztem. Van öndetonáció
A bootloader csak beolvassa a kernelt, és sínre teszi, majd az elindul
Bővebben: link -
duo
addikt
válasz
tierbatyo #2149 üzenetére
értem.köszi. De akkor új kernelt kell forgatnom? vagy lehet máshogy is. másfelől pl nekem a bzImage ill mostmár vmlinuz fileom 1,3 Mb os. az nagy? és ha több mindent forgatok be kernel szinten azzal nem lesz még nagyobb--> lassabb a bootolásom? (ez volt az első kernel amit (sikeresen(?)) forgattam és teljesen önállóan.azért kérdezek ilyeneket...
-
escie
őstag
válasz
tierbatyo #1863 üzenetére
nincs.
gyönyörűen elindul 1280x1024-ben a blackbox, csak azt tudnám, honnan a jó büdösből veszi, hogy így kell induljon.
a kde az továbbra sem indul.
az xorg.conf-ot hiába szerkesztem, tkp írhatok bele bármit. semmi foganatja.
az xorg saját konfigolója sem ér semmit, mert nincs benne olyan választási lehetőség , ami nekem jó lenne. mellesleg itt is konfigolhatok bármit, nem változik semmi.
ennyit a híres nvidia támogatottságról. lehet, hogy jó a driver, de használni még nem tudom, két nap szenvedés után.
most újratelepítem az egész kócerájt. nincs jobb ötletem. lehet meg kéne küldeni ezt a kártyát a kert vége felé, hogy pattanjon vagy kettőt, és visszatenni az atit. de amilyen barom vagyok, nem fogok ma aludni addig, míg meg nem csinálom.
igen, ideges vagyok, bocs, nem neked szánom, csak ki kellet adjam. -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #1860 üzenetére
hatástalan.
hiába állítok bármit, marad a régi felállás.
és a kde nem is hajlandó indulni. megpróbál indulni, de csak feltűnik az nvidia logó fehér háttéren, majd újraindul a kdm, és indul előlröl.
eddig startx-szel indítottam, és a blackbox ablakkezelő indul el, az említett felbontásban, ami nem az erőssége a monitoromnak. amúgy a glx megy, és ez az ócska kártya kenterbe veri a radeonomat glxgearsben. de aggasztó, hogy nem indul a kdm, és hatástalan bármi konfigolás az xorg.conf-ban.
amúgy szűz slackwarre nyomtam fel a drivert, egyedül a kernelt váltottam le a vanillára, mert az kell a hang, és egyéb dolgok miatt.
(küldene valaki egy .config-ot, amellyel működik az nvida modul, lehet, hogy tényleg a kernelemmel van a gáz) -
-
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #1359 üzenetére
make közben ezek a Warning-ok
arch/i386/kernel/apm.c:1191: warning: `pm_send_all' is deprecated (declared at include/linux/pm.h:121)
arch/i386/kernel/apm.c:1245: warning: `pm_send_all' is deprecated (declared at include/linux/pm.h:121)
arch/i386/kernel/apm.c: In function `check_events':
arch/i386/kernel/apm.c:1366: warning: `pm_send_all' is deprecated (declared at include/linux/pm.h:121) -
maxthor
tag
válasz
tierbatyo #1323 üzenetére
Most én válaszoljak a kérdésemre??
Természetesen Egy Bootolható Winme lemez megteszi! A Többit meg parancssorban csinálnám,(Loadlin)! Vagy az első lemezt kiírom egy Rw-re, és ott adom meg a telepítési forrást! De sajna a Loadlin nem müxik! ha az 5lemezt begórom egy könyvtárba,akkor is csak az alap rendszer megy fel,utánna meg nem találja a következő lemezt! a Telepítő cuccokat Fat32-re raktam! -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #1068 üzenetére
Hát igen ez a baj hogy ennyi
Így csinálltam, és most először sejtettem linuxos pályafutásom alatt, hogy nem én vagyok a hunyó.ugyhogy megakadtam hangkártya /Audigy 2/ és Ubuntu ügyileg
De gondoltam sebaj majd felrántok egy Uhu-t.meg is tettem alapbol benne a modul, szól a hngkártyámDe az első ujraindítás után kapok egy bazi nagy ERROR15 hibaüzenetet.grub sehol.És ráadásul tökmindeggy hogy a telepítés végén az ajánlotton hagyom e az mbr telepítési helyét/Hú ezt jól megmondtam/ Vagy belenyúlok.Tök ugyanaz minden.nagy marha error15 felirat.Mi lehet a baj?Mi tévő legyek, A vicces az hogy Suse, Mandrake10.1, ubuntu gond nélkűl felmegy.Grubostol, lilo-stól stb.De Uhu az nem hajlandó
-
escie
őstag
válasz
tierbatyo #987 üzenetére
próbáltam, nem segített.
nézd, ilyet ír a cedega mindig:
Your system requires the use of pthreads but the maximum system allowed stack size of 2052
kB may be too small for some games.
If you experience problems, try rerunning with ''-use-pthreads no'' which may help.
amúgy sikerült végre beindítanom a Morrowindet, de iszonyat lassú, átlag 10FPS. win-en szépen ment, ugyanezen a konfigon. talán emiatt a pthreads probélma miatt lehet?
(cedega+fglrx tanulságok. leírom, hogy más ne szívjon vele. nem szabad belefordítani a framebuffer támogatást a kernelb. hang: kell az oss támogatás.)
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest