- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#57764352 #4627 üzenetére
a linux alapból a bios megkerülésével kezeli a vinyót, csak boot során használja, hisz valahogy meg kell találnia. ezért ajánlott ilyen gépeknél az első 8gb-ot külön partícionálni, hogy ezen legyen a boot (vagy legalább az elejét leválasztani boot partíciónak).
a damnsmall-t nem ismerem, de egy ubuntu lite-ot talán érdemes lenne kipróbálni. [link] elvileg épp kis gépekhez lett kialakítva. az, hogy béta, első körben ne zavarjon. -
CsY
aktív tag
válasz
#57764352 #4620 üzenetére
mint már előbb is mondtam... a linux egy ostoba, gagyi, fejletlen még operációs rendszernek sem nevezhető valami...
winyót kezelni? te beteg vagy... mi itt mindanninyan forrásból forditunk programokat, megirjuk őket. Én pl az X servert irtam át, mert nem ment az ati X800GTO-n.
Ember... azert mert te béna vagy, nem jelenti azt, hogy a linux az... picit keress már rá valami google féle keresőben a problémádra...esetleg bios frissites, különböző kapcsolókkal inditott telepitö, esettleg windows ba be a winya, particiot csinal (2-t!!!!!) és fat ra formáz, majd be linuxba és megnéz mi történt...
érdekes... nekem szervereken van a linux, és a scsi-raid5 kombót is simán, erőlködés nélkül kezeli...pedig nem egy mezei, paraszt szerverek...
RTFM, MANUAL, MAN, HELP, GOOGLE -
zLegolas
őstag
válasz
#57764352 #4620 üzenetére
''Tud olyat a Linux, hogy helyesen kezeli a vinyót??''
Tud.
Más kérdés, hogy ezt a BIOS-t megkerülve is képes-e megtenni - nos ez nem biztos. Illetve én még nem próbáltam, ilyen esetekben mindíg BIOS-t frissítettem (1-2-3 alkalommal ha talán volt rá szükségem valami P2-es gépeken.) Szal nem a Linux a hülye, ha netán nem sikerül.
Az Ubuntu miért is nem jött össze? Ugye még véletlenül sem Gnome, (netán KDE 3.x(KUbuntu) ablakkezelővel próbáltad, hanem FliuxBox, BlackBox, FVWM? Pontosabban miért és hogyan nem jött össze? -
loszerafin
senior tag
válasz
#57764352 #948 üzenetére
Emellett a beállított IP-címet is cseszik használni, ha benyomom dhcp-re, lelokézom, majd kiszedem a pipát a checkboxból utána megy.
Most akkor mi van: beállított IP cím vagy dhcp-vel kapod az IP-t?
Ha dhcp-vel kapod, akkor mindig is kéri a géped az ip-t.
Ha Te állítod be, akkor meg nem kell dhcp, mert minek.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topik
- Goddess of Victory: Nikke
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest