- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Aktív témák
-
Rufusz
tag
Ja, ubuntuval nekem is sima ügy, de nem hagy nyugodni hogy a debiannal nem megy
Bővebben: link<--itt találtam sok cuccok az ipw220 belövéséhez, de nem tűnik túl egyszerűnek.
Csak 2.6os kernellel megy pl, meg 3-4 csomagot fel kell még tenni hozzá, firmware, plusz a kernelbe is bele kell piszkálni vagy mi...
Na majd meglátom mire megyek, de szerintem ubuntuból ''átvariálni'' az egészet lehet hogy egyszerűbb lenne... -
Rufusz
tag
Na ide is beírom, hátha...
Szal Debiannal kísérletezek, de a wifimet nem ismeri fel. 7végére meglesz a 2 dvd-s változat, de nem vagyok benne biztos hogy lesz driver rajta
A drivert (ipw2200-source_1.0.3-1_all.deb) le tudom szedni a netről Ubuntuból, de csomó függősége van, azokat meg nincs türelmem egyesével leszedegetni.
Szal le lehet szedni a drivert terminalból pl, úgy hogy az összes függőségét leszedje, de egy könyvtárba pl, szal ne telepítse?
És azt hogy lehet összehozni hogy ezt a könyvtárt a Debianom source-ként kezelje (vagyis onnan telepítse az összes csomagot magától)? -
Rufusz
tag
Bocs a 2 hszért
Feldobtam a debian nyetvörk installját, gyönyörűen felment 5 perc alatt, merthogy netet nem találÍrták a faq-ban is, hogy wirelesst nem ismer fel a telepítő, de azért azt nem gondoltam volna hogy a grafikus felületet is csomagból akarja felrakni (bár logikus).
2 megoldás jutott eszembe:
a) Az ubuntumról átmásolok valami configfile szerűséget, amitől a debián felismeri a wirelesst, aztán apt-gettel leszedem a cuccokat. Ha ez lehetséges, mit köll átmásolni/átírogatni?
b) Lehúzok 1-2 cd-t a 14ből, mert gondolom telepítésnél az első cdk között rakja fel a gnome-ot vagy a kde-t. Tudja valaki hányas cd a graf felület? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3236 üzenetére
Na már szedem is a Debian network installját, merthogy a 14cd-s változatot túlzásnak tartom
A telepítés sokkal bonyolultabb, mint egy ''felhasználóbarát'' rendszeré? Felismeri a hardveremet (laptop), vagy mindent nekem kell beállítani? Wifi-vel is pöcsölni kell? A meglévő ubuntu mellé (külön partíció persze) fel lehet tenni probléma nélkül? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3236 üzenetére
Na már szedem is a Debian network installját, merthogy a 14cd-s változatot túlzásnak tartom
A telepítés sokkal bonyolultabb, mint egy ''felhasználóbarát'' rendszeré? Felismeri a hardveremet (laptop), vagy mindent nekem kell beállítani? Wifi-vel is pöcsölni kell? A meglévő ubuntu mellé (külön partíció persze) fel lehet tenni probléma nélkül? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3224 üzenetére
Köszi, összejött végre
Most meg a SUSEmmal vannak paráim, de asszem inkább hagyom a 3.1415csába, az ubuntu sokkal stabilabb nekem, max szarakodni kell vele folyamatosan.
Viszont ha legyomlálom a SUSE-t, felraknék valamit a helyére, csak nemtom mit. Mandriva talán, vagy Fedora, Debian gondolom magas lenne nekem még... A lényeg hogy a hardveremet nagyjából felismerje, de lehetne kicsit ''nehezebb'' az ubuntunál.
Ja és bootoljon be gyorsan, mert az ubuntu nekem elég lassú, a suseról nem is beszélve (lehet hogy kevés a 750mb swap?)
Szal mit ajánlotok? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3222 üzenetére
lefuttattam, semmi eredmény
a filesystems-ben ez van:
nodev sysfs
nodev rootfs
nodev bdev
nodev proc
nodev sockfs
nodev pipefs
nodev futexfs
nodev tmpfs
nodev eventpollfs
nodev devpts
ext2
cramfs
nodev ramfs
nodev devfs
nodev mqueue
ext3
nodev usbfs
vfat
Ha krusaderből mountolni próbálom ez a baja:
Could not mount device.
The reported error was:
mount: unknown filesystem type 'fat32'
mount: maybe you meant 'vfat'? -
-
Rufusz
tag
Na ide is beírom, mert az Ubuntu topic kicsit pang...
-Ubuntu volt fennt a gépen, 1 partíció a vinyón.
-SUSE telepítés, +2 partíció
-Ubuntun nem látom az új partíciókat, csak gparteddel, használni meg csak úgy tudom, ha mountolom őket terminálból.
Ezt minden újraindítás után beállítgatni elég macerás, szal van erre valami megoldás? (automount vagy micsoda)
-
Rufusz
tag
CD emuláló programot tud valaki mondani Linuxra? Alcohol vagy daemon tools szerű cuccra gondolok
-
Rufusz
tag
Ha 2 linux lesz a gépemen, akkor a cash partíciójuk lehet közös?
-
Rufusz
tag
Ubuntu, partícionálás: A GPartedet használva (rootként), semmit nem tudok kezdeni az egyszem partíciómmal, pedig jó lenne pár új partíció. A program legtöbb funkciója ''szürke'', vagyis nem enged semilyen műveletet. Szal a kérdésem, hogy linuxban nem lehet módosítgatni a partíciót ha a rendszer is azon van, vagy mi?
Talán más progi után kéne néznem? -
Rufusz
tag
válasz
tierbatyo #3030 üzenetére
Az volt a baj, hogy nem tudtam rootként bejelentkezni, de közben összehoztam egy root logint...
az xorg.conf most a következőként fest:
<Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''EmulateWheel ''true''
Option ''EmulateWheelButton ''2''
EndSection>
Ennek ellenére nem megy a görgetésEsetleg egy trackpoint használó kisegíthetne, ha megmutatná hogy néz ki az xorg.conf-ja...
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
válasz
dr_strange #3027 üzenetére
közben már félsiker: ha megy a root terminal, akkor át tudom másolni a /home -ba az xorg.conf-ot, sőt ott még szerkeszteni is tudom. A para már csak annyi, hogy a /etc/x11/ -be nem tudom felülírni a régit.
A root terminalból kéne szerkeszteni gonolom, meg is próbáltam:
<root@ubuntu:/etc/X11 # edit xorg.conf
Warning: unknown mime-type for ''xorg.conf'' -- using ''application/*''
Error: no ''edit'' mailcap rules found for type ''application/*''>
...gondolom nem így kell, vagy valami plugin kell talán synapticból a terminálból szerkesztéshez? -
Rufusz
tag
Erre ezt mondja:
''su: Authentication failure
Sorry.''
Gondolom nem a saját jelszavamat kell beírni vagy mi.
Hogy is van ez? -
Rufusz
tag
Na inkább leírom részletesen:
Szal szeretnék görgetni a trackpointos egeremmel, annyit sejtek, hogy a /etc/X11/xorg.conf -ot, ami nekem így néz ki:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
...kellene kiegészíteni azzal, hogy:
Option ''EmulateWheel'' ''true''
Option ''EmulateWheelButton'' ''2''
A gondok ott kezdődnek, hogy nincs írási jogom, csak a /home könyvtárbanLehet hogy nem Krusaderből kéne próbálkoznom, hanem terminalból
Ja, és ubuntu továbbra is, ha ez számít
[Szerkesztve] -
-
Rufusz
tag
Az volt hogy az XMMSben kellett output plugint változtatni (eSound plugin a nyerő 1ébként), szal megoldódott az mp3as problémám.
Viszont Neked IBM laptopod van, ha jól tévedek, szal lehet hogy tudnál segíteni... Van valami driver, amivel a mouse középső gombjával tudám görgetni az oldalt (mint a vindózban alapból)? A Synapticban találtam pár r50e-s cuccot, de egyik se oldotta meg a problémát. -
Rufusz
tag
nem palmom van, hanem windózos pdam.
Most a legújabb problémám, hogy nemtok mp3at lejátszani.
Fennt van az Xmms, de lefagy ha mp3-at nyitok meg, pedig újra is installáltam. Leszedtem valami mp3 codecszerűséget is, de semmi. Synapticban van esetleg valami csomag, ami kihúzhat a szarból?
Vagy ha leszedek valami codecet valahonnan (melyiket is?), akkor az xmms egyből tudja kezelni is?
1általán érdemes feltenni az xmms-t, vagy a zenelejátszó jobb lenne? (azzal se megy persze) -
-
Rufusz
tag
Sziasztok!
Feltettem az Ubuntut, minden hardvert alapból felismert, tetszik egyelőre ez a linux dolog, de lenne pár vérprofi kérdésem:
Létezik linuxra messenger szerű program? Olyasmire gondoltam, amivel a messengeres contactjaimmal tudnék kommunikálni.
Van az activesync-nek linuxos megvelelője? Vagyis tudnék a pdamra linuxról szoftvert feltenni, ilyesmi? -
Rufusz
tag
Ezt töltöttem le: Bővebben: link Linux kernel 2.6.X
Ez a ''kernelmodul forráskód fordítás'' naggyon félelmetesen hangzik, főleg mert tök láma vagyok linuxhozMondjuk előbb-utóbb úgy is meg kell tanulni gondolom...
-
Rufusz
tag
Leszedtem egy kernel drivert a wlan kártyámhoz, ami egy csomó szövegfileból és egy .ko kiterjesztésűből áll, gondolom az lehet a ''setup''
A readme azt írja, csak simán futtassam, de nemtom semmivel megnyitni.
Yastból nem tudom sehol hozzáadni a drivert, de lehet h csak béna vagyok...
Valaki megszánhatna, mert net nélkül nem az igazi ez a linux-feeling -
Rufusz
tag
A SuSe 9.3 livedvd-vel szerencsétlenkedek, nem tudom a netet beállítani (ADSL). Router mögött vagyok, egy realtek wireless kártyával, amire azt mondja a yast2, hogy: ''The device does not have a driver module. The driver may be built in the kernel.''
Ezekután megpróbáltam manuálisan állítgatni, de nem nagyon akar összejönni. DSLként kéne beállítani ugye, nem wirelessként?
Lehet valahonnan drivert letölteni realtekhez, illetve hogy tudom feltelepíteni, live dvd-vel lehetséges 1általán?
Van arra mód, ha véletlenül sikerül bekonfigolnom végre, hogy a livedvd-s rendszer elmentse a beállításaimat, vagy minden idnításkor sz@rakodni kell?
A fájlkezelés se megy vmiért teljesen, a fat32es partícióimra nem tudok menteni semmitHa vindózzal (partition magic) csináltam ezeket, akkor elvileg működnie kéne linuxal is, nem? (Olvasni tudok a partíciókról)
Sry a sok kérdésért
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest