Aktív témák
-
Tsunami
senior tag
Nem kér jelszót, postgres-el be tudok lépni az adatbázisba is. Csak a szkript futtatásához kéne a user0, de annak nem fogadja el a jelszavát. Pg_user nem tudom hol van, createuser meg csak ilyen krixkrax. Eddig mysql-t használtam csak. Most kellett áttérnem linuxra meg ezekre. Mindenesetre tanulmányozom a doksit.
-
Tsunami
senior tag
createuser -P
Ennyit irtam be. kérdezte a usert meg passt, és kiirta utána, hogy CREATE USER. Hogy lehetne ellenörizni hogy kik vannak adatbázisban, meg mi a jelszavuk? dbadmin az mi? jelszó nélkül beengedne?
Szerk.: mysql-t nem használhatok, ez van kikötve, hogy ez kell.
[Szerkesztve] -
Tsunami
senior tag
Van ugye alap root. Aztán egy sima felhasználó. Root-al beléptem postgres felhasználóba (su - postgres) az elvileg az owner. Azzal létrehoztam egy user0-t jelszóval az adatbázisba. Ezután beirtam amit írtál, a user0-val de a jelszavát nem fogadta el (phppgadminnal se enged be), valamint a .sql fájl helyét se találta.
-
Tsunami
senior tag
Valaki meg tudná mondani részletesen, hogyan tudnék sql szkriptet futtatni psql-el? Legutóbb próbálkoztam, de valami gebasz volt.
-
Tsunami
senior tag
válasz
dr_strange #3077 üzenetére
Most meg nem találja a file-t. Pedig rendesen megadtam a helyét. Mindjár fogok egy windowst és ott megirom vaze...
-
Tsunami
senior tag
válasz
dr_strange #3075 üzenetére
scsibus: -2 target: -2 lun -2
Warning: Using ATA Packet interface.
Warning: The related Linux kernel interface code seems to be unmaintained.
Warning: There is absolutely NO DMA, operations are slow.
Using libscg version 'schily-0.8'.
scsibus0:
0,0,0 0) 'TSSTcorp' 'CD/DVDW TS-H552U 'US06' Removable CD-ROM -
Tsunami
senior tag
Következö: hogyan tudnék bootolható .iso fájlt kiirni cd-re, vagy milyen progival? (debian alatt)
-
Tsunami
senior tag
Hali, lenne egy problémám:
Van egy szerver, amire van kötve kb 20 gép. Windows XP van rajta (egyelõre). Az egyik rákötött gépen van egy debian, és be kellene rajta állítani azt, hogy 192.168.1.24 legyen mindig! az IP-je, tehát fix legyen. Eddig próbálkoztam már pár dologgal, de ígyis mindig megváltozott az IP-je, gondolom a router mindig mást oszt neki, és hiába állítom be fixre (vagy még be se állitottam, mert lehet hogy nem jol csináltam) akkor se jo. Valaki tudna segíteni ebben? -
Tsunami
senior tag
Kérdés: Suse 9.0, hálózatba van kötve, többi windowsos. Hogyan lehetne rávarázsolni netet?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest