Aktív témák
-
CsY
aktív tag
jaja használom... de nekem huhhh...nemtom melyik wireless driver van és ubuntut használok... ezen és ezzel gond nélkül megy...
megneztem.. ath_hal ath_pci a modul amit betölt... ez alapbol benne van ubuntuban...
mjuk nekem t40 csy edition ibm em van(picit hekkeltem az alap konfigon
az r50 et nemnagyon vágom, nekem az tul nagy...
mondd melyik disztribet hasznalod es megprobalok segiteni...esetleg ha vhol ssh n elérem, még be is lövöm
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Bocs a 2 hszért
Feldobtam a debian nyetvörk installját, gyönyörűen felment 5 perc alatt, merthogy netet nem találÍrták a faq-ban is, hogy wirelesst nem ismer fel a telepítő, de azért azt nem gondoltam volna hogy a grafikus felületet is csomagból akarja felrakni (bár logikus).
2 megoldás jutott eszembe:
a) Az ubuntumról átmásolok valami configfile szerűséget, amitől a debián felismeri a wirelesst, aztán apt-gettel leszedem a cuccokat. Ha ez lehetséges, mit köll átmásolni/átírogatni?
b) Lehúzok 1-2 cd-t a 14ből, mert gondolom telepítésnél az első cdk között rakja fel a gnome-ot vagy a kde-t. Tudja valaki hányas cd a graf felület? -
PWR
aktív tag
az fstab-ban vannak felsorolva a particiók, melyeket csatol a rendszer indulásakor. Ebbe kell felvenned meg 1 sort, ami valahogy igy kell kinezzen:
<a meghajto, pl. hda3> <hova csatolja, pl. /mnt/hda3> <a particio tipusa, pl. ext3> <opciok, pl. noatime,defaults> <dump/restore opciók, pl. 0 0>
Például ha az elsö merevlemez (IDE1) harmadik particiojat szeretned csatolni, ami ext3-al lett formazva, (legyen ez az Ubuntu-n a /home particio), akkor:
/dev/hda3 /mnt/DebianHome ext3 noatime,defaults 0 0
Az /mnt alatt hozd létre a könyvtárat, ahova csatolod, pl a /mnt/DebianHome-t.
A kövi ujrainditáskor már fel fogja csatolni. -
escie
őstag
ha jól értem, egy működő rendszer alatt akarsz partícióméret változtatni.
nos, ez -tudomásom szerint- nem megoldható a gparted-del, úgy, ahogy a partition magic-kel lehet, hogy mondjuk csökkentem egy part méretét, úgy hogy azon ne vesszen el adat.
(ha másképp van, javítsatok ki.)
lényeg, hogy le kell választani(umount) a partíciót, ha szerkeszteni akarod... -
Rufusz
tag
Na inkább leírom részletesen:
Szal szeretnék görgetni a trackpointos egeremmel, annyit sejtek, hogy a /etc/X11/xorg.conf -ot, ami nekem így néz ki:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
...kellene kiegészíteni azzal, hogy:
Option ''EmulateWheel'' ''true''
Option ''EmulateWheelButton'' ''2''
A gondok ott kezdődnek, hogy nincs írási jogom, csak a /home könyvtárbanLehet hogy nem Krusaderből kéne próbálkoznom, hanem terminalból
Ja, és ubuntu továbbra is, ha ez számít
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
A trackpoint-os görgetés az EmulateWheel és az EmulateWheelButton opciókkal oldható meg, pl. így:
Section ''InputDevice''
Driver ''mouse''
[...]
Option ''EmulateWheel'' ''true''
Option ''EmulateWheelButton'' ''2''
EndSection(dupla aposztróf helyett nyilván idézőjelek kellenek)
Ha azt akarod, hogy emellett még a középső gombot is használni lehessen, akkor patchelni kell az X-et. Én a következő patchet használom, és jól működik: Bővebben:� link
(Amennyiben Debian-t használsz, tudok küldeni patchelt, testing-ből származó Xorg-ot.) -
WN31RD
addikt
Messenger: Többféle is van, én leginkább a GAIM-et (Bővebben: link) ajánlom, az nem csak az MSN-hez tud kapcsolódni, hanem sok más üzenetküldő hálózathoz is. (De nézz körül, próbálj ki néhányat, lehet, hogy neked egy másik jobban tetszene.)
-
escie
őstag
nincs ilyen hardverem, úgyhogy nem sokra jutok vele itthon sajnos.
de úgy sejtem ez csak fedora-hoz jó, 2.6.5-ös kernellel. amennyiben ilyen rendszered van, akkor semmi vész, egyébként nem tudom. sejtem, hogy hogy kell megcsinálni, de látatlanban nem akarok hülyeséget mondani.
milyen disztród van?
illetve a
uname -a
segítségével megtudhatod a kerneled verzióját.
bár lehet, hogy mindegy, milyen kernel alverziód van, hisz a cucc neve, hogy 2.6.x.
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Leszedtem egy kernel drivert a wlan kártyámhoz, ami egy csomó szövegfileból és egy .ko kiterjesztésűből áll, gondolom az lehet a ''setup''
A readme azt írja, csak simán futtassam, de nemtom semmivel megnyitni.
Yastból nem tudom sehol hozzáadni a drivert, de lehet h csak béna vagyok...
Valaki megszánhatna, mert net nélkül nem az igazi ez a linux-feeling
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest