- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
-
damatic
tag
Halihó jóemberek!
Gondom: Telepítettem egy UHU 1.2-t, utána beraktam mégegy vinyót, amit egy parancssori debian kezelt másodlagos meghajtóként (adat), és most ez a bagoly sehogy nem hajlandó látni. Sem master, sem slave, sem IDE1-en, sem IDE2-n.
Az uhu fájlrendszer-kezelőjében bepipáltam az automountot, és akkor sem.
Mit csináljak még?
Ja, a BIOSban látható mindkét vinyó, azon túl vagyok. -
damatic
tag
válasz
zLegolas #3082 üzenetére
Pontosan nem tudom mi futott rajta, csak azt, hogy 4 gépnek osztott ki IP-t, van benne 2 hálókari, egyiken egy sziccsel a gépek, a másikon meg az ADSL modem UTP-n. Egy kisebb fájlszerver volt ez, mert elég gyengécskék a kliensek vinyóterületre, ezért egyfajta raktár volt, meg a net felé tűzfal.
Van SuSe 9.2 minim. Namármost ha azzal bebutul és látom a fájlokat, akkor is mire hogy másolom? Rakjak bele mégegy vinyót valahonnan, ami FAT32, másoljam rá, utána vegyem ki, és vihetem egy WIN gépbe a vinyót? -
damatic
tag
Walakki Help Me!!!
Tegnap előtt fejreállt az invitel ADSL-je, én meg újra indítottam a debian alapú DHCP és fájlszerverünket, amin keresztül ment a net, de a megörökölt user/passw-t nem fogadta el.
Most csak routeren keresztül támasztottam fel a netet (12 óra alatt) a szerver nélkül, de ott van a debian-os gépben egy 80-as Maxtoron egy csomó minden, és fingom nincs, hogy milyen fájlrendszeren.
Hogy tudom azt lecsalni onnan?
Ha bekapcsolom a debian-t a hálón, akkor mi fogja kiosztani az IP-ket? A debian vagy a D-Link 604?
Van rá esély, hogy elérem a LANon azokat a fájloat? -
damatic
tag
Amitől tartottam bekövetkezett:
Tegnap előtt fejreállt az invitel ADSL-je, én meg újra indítottam a debian alapú DHCP és fájlszerverünket, de a megörökölt user/passw-t nem fogadta el.
Most csak routeren keresztül támasztottam fel a netet (12 óra alatt), de ott van egy 80-as Maxtoron egy csomó minden, és fingom nincs, hogy milyen fájlrendszeren.
Hogy tudom azt lecsalni onnan?
Ha bekapcsolom a hálón, akkor melyik lesz az erősebb DHCP? A debian vagy a D-Link 604?
Van rá esély, hogy elérem a LANon?
[Szerkesztve] -
damatic
tag
válasz
warn!ng #2932 üzenetére
Kösssz. Egyébként nem én tettem azzá, csak megörököltem. Ez asszem mindent elmond a ''tudásomról'' amely egyenlő a 100-as skála 1-ével.
Szal fogom és a futó szerverprogi utolsó parancssorába írom a fentebb írtakat, utána leállítom, kiveszem, átmásolom az image-t, és visszarakom, és bekapcs, és annak fel kell állnia?
Egyáltalán azt az image fájlt látja majd másik (nem linux) gép (gondolok itt a fájlrendszer miatti esetleges inkompatibilitásra)? -
damatic
tag
válasz
zLegolas #2920 üzenetére
Akkor bevallom: olyan sík hülye vagyok hozzá (linuxhoz), hogy attól fosok, ha eccer mégis fejreáll (mert elbaltázok rajta vmit) akkor nem tudom újrarakni. Ezért akarok egy tükröt, hogy legyen vmi támpont, ha legalább nem is tudom, hogy miért és hogyan, akkor is vissza tudjam hozni és MŰKÖDJÖN!
Neked biztos kicsinyes dolog, de az én szempontomból a négyzetet próbálom kerekíteni.
Egy volt kollégám mondta: ne kérdezd azt a kutyát, hogy hogy néz ki, neki is biztos elég randák vagyunk.
[Szerkesztve] -
-
damatic
tag
ext3 - ez az egyik tipusú fájlrendszere a linuxnak?
a dd-t simán a linux parancssorába kell beírni, és lenyomja ugyanarra a partícióra vagy mi?
télleg ugatom a linuxot - meg kéne tanulni, de vagy hozzám hasonló csonthülyéket találok, vagy gurukat.
rendszerindító? az a boot szektorban van a linuxnak?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
damatic
tag
Sziasztok, nagy linuxosok!
Én még mikroszkóppal is alig látható linuxot használó emberke vagyok. Szal van itt a sarokban egy debian névre hallgató pingvin, és bár tudom, hogy a stabil, de a meghajtó azért fejre állhat, vagy valami más.
Kérdésem: hogyan lehet erről a fájlszerverként meg tűzfalként beállított rendszerről (pontosabban a HDD-ről) tükröt/image-t csinálni, hogy adott esetben nagyobb hókuszpókusz nélkül visszaállítható legyen - akár másik HDD-re?
Ja, jobbra fent már néztem, de nem találtam a témát.
[Szerkesztve] -
damatic
tag
Sziasztok!
Ismétlés:
Én lenni nagyon linux ugat, mert keveset tud.
Szal, van itt a sarokban egy debian szerver, és nem tudja kezelni az ékezetes - őű - betűket a fájlnevekben. Oda lehet másolni, látom a fájlt, látszik rendesen az ékezet, a méret minden ok, csak épp ha meg akarom nyitni vagy másolni, akkor a fájl nincs meg - írja nekem. Hogy lehet megcsinálni, hogy normálisan kezelje?
operator10 írta: Msttcorefonts-t telepítettem, Fonty-ban mind a két ''hu'' lehetőséget kiválasztottam, majd egy ''locala-gen'' patancs, restart és minden ok
Ez egy mezítlábas (nincs graf felület) debian-ra is jó? -
damatic
tag
Sziasztok!
Én lenni nagyon linux ugat, mert keveset tud.
Szal, van itt a sarokban egy debian szerver, és nem tudja kezelni az ékezetes - őű - betűket a fájlnevekben. Oda lehet másolni, látom a fájlt, látszik rendesen az ékezet, a méret minden ok, csak épp ha meg akarom nyitni vagy másolni, akkor a fájl nincs meg - írja nekem. Hogy lehet megcsinálni, hogy normálisan kezelje?
Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Autóhifi
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest