- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
válasz
karmester #1024 üzenetére
Nekem ugyanez a bajom. 2 SATA + 1 IDE vinyó.
SATA1-en van WinXP
SATA2-n UBUNTU Linux
IDE: Tárvinyó.
Ubuntu telepítés: annak végén kérem tőle, hogy ne nyúljon más disk-hez, csak a sajátjára pakolja a rendszerindítót. Ezek után ha a boot prioritásnál a SATA2 van elől GRUB error (vmi error 17)
Ha SATA1 akkor ugye WinXP bootol. és!!! Ha ide vinyó van elöl akkor elindul az UBUNTU Linux. Pedig azon a vinyón semmi indítóállomány nincs, a saját SATA2 vinyójáról tölt be mindent (a SATA2 vinyóm hangjából itélve is nyilván onnan tölt) csak azt nem értem, hogy ezért BIOS-ban miért pont az IDE vinyónak kell elöl lenni...érdekes...
Ja és már több linux-szal is mindig így indult el, azaz IDE volt a bootsorrendben az első...fura.. -
gege71.hu
addikt
Ubuntu-nak topikja is van... ha vmi komkret problemad van szvsz oda ird.
Igen eros tulzas azt mondanom, hogy otthon vagyok nagyon Ubuntuban, de par honapja el-elszorakozgatok vele, szal 1-2 esetben lehet, hogy akar erdemben is tudok vmit reagalni az esetleges Ubuntu-s gondjaidhoz
udv
gege -
gege71.hu
addikt
Létezik Linux vagy bármiféle egyéb oprendszer amihez van cigány nyelvű interfáccse?
Nyilván brahiból kérdezem de itt pár kollegámmal eljátszottunk a gondolattal.
(pl a ''kill all'' (vagy mi) parancsot biztos nem lehetne használni terminálban mert túl offenzív...vagy winben hogy fordították a ''MUNKACSOPORT''-ot...) na jó ebbe nem megyek bele mert elmondanak majd mindennek
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
zLegolas #245 üzenetére
Köszi meg fogom próbálni ezeket is.
Egyébként a win-es Nero valszeg valami hasonló lépésekben végzi a dolgot mint amit leírtál, mert onnantól, hog burn image és megmutatom neki az albumnyi mp3 file cue-sheet-jét vagy 4-5 percig szöttyög mire ahhoz a részhez ér, hogy kiválaszthatom az írássebességet stb, -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #240 üzenetére
Ilyen egy cue fil: Bővebben: link
-
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #237 üzenetére
Köszi,
Ezzel hasonló a gond mint lentebb már Out által belinkelt 'cuetotoc' ami A TOC manipulálását, abban a trackbontást a cue-ban lévő indexek alapján teszi meg.
De Wav fileból. Mp3-ból nem, legalábbis a linkelt cuccod alapján erre következtetek.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #235 üzenetére
Én az elérhetőségen nem azt értettem, hogy magam akarom kitalálni ill feltalálni a spanyolviaszt, hanem, hogy Megtaláljam (a már remélhetőleg) Linuxon is létező megoldást.
Amit belinkeltél az Egy db nagy mp3-at darabol fel a cue alapján sok(függ a track-ek számától) ugyancsak mp3 file-á, amit ezután természetesen kiírhatok audionak de mivel egybefüggő mixalbum manuálisan szedegethetem ki a számok közti íróproginként más és más (ált. 2 sec) szüneteket.
De az alapproblémám még ettől marad. Azaz már létező eljárás szerint ez darabolás és szuttyogás nélkül is megy/menne már a ''burn image'' írással a darabolatlan 1 db mp3 fileból annak cue sheet-je alapján egy menetben lehet az audioCD-t megírni. Bízom benne, hogy rátalálok előbb utóbb ennek alkalmazhatóságára a Linuxos környezetben is, mert tetszik a Pingvin -
gege71.hu
addikt
Na tegnap csak nem értekeztem ezügyben veled
Simán elaludtam
Na annyit azért még kipróbáltam, hogy tudok e sima mp3 file-okból audioCDt pörkölni és igen...az mükszik(ahogy az kell). De ez az 1 db albumnyi mp3 file cue file-lal burn image-ként..ehh ez még mindig nem jön össze...De nem adom fel..keresek tovább -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #224 üzenetére
ööö na ez lesz az ami nekem nem fog menni
scriptírás...
Kb annyit értek én ahhoz mint hajdú a harangöntéshezHúsvét óta Linuxozok és nem minden nap csak hangulatom szerint...szal meredek lenne az nekem
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #220 üzenetére
Ez megoldható, valóban DE! akkor az audioCD egyetlen track lenne. épp a cue által nyújtott fícsör megy a levesbe
-
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #218 üzenetére
DAO-ban ki lehet irni. A konvertalast eppen az iroban levo pluginnak(kene)vegeznie. Ugyanaz amelyik ha mp3-akat huzigatsz be szamonkent az osszeallitasodba AudioCD-t heggeszt belole.
A winfosos nero siman megcsinalja, de van egy sanda gyanum, hogy ez a modszer(még) nem elérhető fícsör Linux(ok) alatt. Már átnéztem egy valag Linuxos fórumot de sehol nem leltem még megoldást.
Sima iso, bin/cue stb burn image témogatott, de ez az mp3 album AUDIOCD-ként való megírása annak cue sheetje alapján......hmmm hát ez az amilyenre pontos utalást még egyértelműen egyik linuxos(k3b-s, nerolinuxos..anyám álmás) fúrumon sem leltem... -
gege71.hu
addikt
Az a baj(legalabbis az en olvasatomban), hogy ez a cuetotoc csak WAV-al tud szuttyogni.:
''Cue2Toc is a perl script that will convert a CDRWin CUE file into a cdrdao TOC file. The script can handle audio CUE files only. Data and MixedMode file support may be added in future releases. The script currently supports single and multiple WAV CUE files, CD text, and track pregaps.'' -
gege71.hu
addikt
INFO cuesheet keszitesrol
Bővebben: link
Bővebben: link
Itt egy pelda mp3-ashoz(reszlet):
PERFORMER ''VA''
TITLE ''E-§cension 2''
FILE ''01_va-e-scension_2_(mixed_by_jody_wisternoff_of_way_out_west)-tronik.mp3'' MP3
TRACK 01 AUDIO
TITLE ''Everytime - Lustral''
PERFORMER ''Everytime - Lustral''
INDEX 01 00:00:00
TRACK 02 AUDIO
TITLE ''Perception - Cass & Slide''
PERFORMER ''Perception - Cass & Slide''
INDEX 00 05:57:15
INDEX 01 05:57:17
TRACK 03 AUDIO
TITLE ''Vandenberg - Red Baron''
PERFORMER ''Vandenberg - Red Baron''
INDEX 00 13:46:07
INDEX 01 13:46:08
TRACK 04 AUDIO
TITLE ''Supertransonic - Poseidon''
PERFORMER ''Supertransonic - Poseidon''
INDEX 00 18:40:23
INDEX 01 18:40:24
....stb
.
.
.
udv
gege
Amugy altalaban ha egy album 1 mp3 file-ba van rakva akkor konvencionalisan csinalnak hozza cuesheet-et, tehat ez tobbnyire adott...
AudioCDnek azert kenyelmesebb megirni ''burn image'' modszerrel, mert a kesz korongon a szamok kozt atmenetmentesen jatssza a cd jatekos. (Tobbnyire valogatas-mix albumoknal alkalmazott modszer.).
Ha szamonkent lenne, azaz minden track egy mp3 file lenne, akkor ha mixalbumrol van szo akkor a szamok kozti szuneteket manualisan kene kiszedegetni ill 0-ra allitani az oszzeallitas(compilation) listaban.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Ide is beirom hatha tobben lesik ezt a topikot mint a ''sima'' Ubuntu-st
K3B-ben hogy lehet a progit ravenni, hogy ''burn image'' iraskor ha 1 db(albumnyi), --legyen a neve mondjuk mixalbum.mp3- zenet Audiocd-nek megporkolje???. Elvben ''burn image'' parancs utan ha kivalasztom a mixalbum.cue filet amely cue fileban megfelelo adatok vannak (mixalbum.mp3 nev megegyezik, tracklista, timecode-ok, azonos konyvtarban is vannak stb), akkor azt meg kene az ironak irnia audioCDkent. (A nero legalabbis megcsinalja windowsban ugyanezen metodust kovetve igaz cue beadas utan percekig vizsgalja a temat).
A k3b beolvassa a cue-filet, de mikor irast kezdemenyezek kiall 255-os ismeretlen hibara hivatkozva.
Tud erre vki vmilyen megoldast?
A fura az, hogy a NeroLinux(v2.0.0.6) meg Initialization error-ral all le ugyanezen lepeseket kovetve. Ugyanis tegnap feltettem a nerolinuxot is a problemam megoldando..de hiaba
Gyanitom, hogy vagy vmi libfile vagy mittomenmi hianyzik neki. Esetleg az sem mind1 neki milyen a file neve? (bar unix konverzio szerint space-helyett ''_''-ok vannak az filenevben. tehat pl: ''VA_Mixalbum_Lofaszjoska_Zenelget.mp3''
Ubuntum van es KDE 3.4-gyel hasznalom. Az mp3-csomagok kozul fenn vann elvben minden ami kellhet mpg123, lame, kutyaf***a..minden. K3b-hez a pluginben megvan a ''mad'' vagy mi a frasz...
HELP plz
udv
gege -
gege71.hu
addikt
Tud vki ajánlani egy olyan cd/dvd író progit KDE környezetbe (Kubuntum van) amivel tudok 1 db(albumnyi) mp3 file-ból annak cue-sheet-je alapján audio cd-t pörkölni?
A K3B-vel be tudom olvastatni a cue file-t de úgy tűnik direkt mp3-búl audio cd írás nem megy...ill nem támogatja. bár lehet, hogy vmi plugin kéne, de fingom nincs hogy is tudnám ezt a fícsört életre hívni ha van olyanja egyáltalán(mármint a k3b-nek).
Thnx
gege -
gege71.hu
addikt
Találtam egy nagyon kis 1x-ű-t. Stabil /gyors / eddig megbízharó FTP klienst és amire kell megfelel (ssl, auth tls biztonsági funkciók mennek, egyszerű kezelőfelület), még talán a FlashFXP-nél is jobban bejön(nekem), bár nincs annyi funkciója, de a lényege megvan (az a lényeg számomra amire használom).
A neve Kasablanca. Bővebben: link
.deb csomagost csak a régebbi verziót találtam meg.
A Kasablanca-0.4.0.2 (Debian Linux): kasablanca_0.4.0.2-1_i386.deb linkje sajnos törött/halott..
Hálás lennék ha vki megtalálná vagy egy linkkel megdobna ezügyben(bár a 0.3.** verzió is működőképes de kíváncsi vagyok miben más a 0.4.**
üdv
gege -
gege71.hu
addikt
Ajánljatok már nekem plz egy olyan Grafikus FTP kliens-t Linuxhoz (Ubuntuhoz) ami olyasmi mint a FlashFXP. A lényeg, hogy tudja az Auth TLS-t A Secure File Listing-et és a Secure File Transfer-t (SSL).
thnx
gege -
gege71.hu
addikt
Ubuntu alatt melyik spamszűrő a legjobb? (pl ami együtt tud menni mondjuk a KMail-lel vagy athunderbird-del?)
Olyasmi kéne mint a mailwasher. Az márlevélletöltés előtt ránéz a levelezőszerverekre és már előre kijelöli(adatbázisból informálódva) a szemetet. Amit nem ismer fel kézzel lehet jelölni(törlés és/vagy bounce--visszapattintás). Az lenne a jó ha így már a gépre a mailklienshez már be sem jön a szutty.
az outlook féle megoldást nem cípem...azaz bejön de külön folderba kerül a gané... -
gege71.hu
addikt
válasz
dr_strange #42 üzenetére
Ubuntuban meg is van ez a progi a csomagok közt, le is szedtem fel is raktam. Honnan és mivel indítom el? Vagy van egyáltalán valami GUI hozzá? A folyamatok közt látom, hogy fut, de így mi értelme van?
Ja közben a dma-t sikerült beizzítanom a dvd-rw-re és az ide vinyómra. a modules-ban kellett kicsit szerkeszteni.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Na jobbra fel..
..és hogy a témában is szóljak: Tud vki olyon util-t Ubuntuhoz mint az Everest vagy a Sisoft Sandra?... Rendszerdiagnosztikai+benchmark cucc Linux alá.
Azért kéne, mert szerintem se a vinyómat/vinyóimat sem pedig a dvd-írót nem kezeli megfelelően az ubuntu.
Pl auto-mount-olt NTFS ide vinyómról másoltam egy kb 1 gigás ISO(vagy img) file-t a Linuxos SATA vinyómra...és hát elég szottyadt tempóban csinálta.
A dvd író esetében meg már a kaffein is zizegett, hogy nincs dma. A felajánlott parancssori fixálás nem segített, mert vmi ''nem alklmazható'' vagy vmi hasonló ERROR-ral reagált.
Tehát jó lenne vmi step-by -step kaluz és/vagy util ami(k) segedelmével pl az UDMA és SATA-s dolgokat ellenőrizhetném és ha nem OK vmi, akkor fixálhatnám.
előre is thnx
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest