- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
Aktív témák
-
Grunya
aktív tag
A PPP szolgáltatás kell az ADSL kapcsolathoz, vagy csak a régebbi 56K modemes betárcsázáshoz kell?
-
Grunya
aktív tag
Tegyük fel, hogy apt-get -tel installálok egy programot, ami feltesz magának kilenc db másik csomagot a függőségek miatt.
Ha mégsem tetszik a progi és eltávolítom, akkor hogyan tudom leszedni a kilenc másik csomagot, ha már nem emlékszem a nevükre??? -
Grunya
aktív tag
-
Grunya
aktív tag
Kellene nekem gnome-hoz egy gkrellm szerű cucc, csak szebb...
Van ilyen? Jó lenne, ha nem kellene sokat konfigolni sem... -
Grunya
aktív tag
A következő fontos témában lenne valaki olyan kedves, hogy írna egy kis szösszenetet a tisztánlátás végett? KARAKTERKÓDOLÁS
- Miért esik szét a Midnight commander bizonyos karaktertábla mellett?
- Miért van az, ha megírok egy CD-t amiben a filenevek magyar karaktereket tartalmaznak, nem tudom rendesen megjeleníteni windows alatt?
- Az mplayer-rel szintén vannak problémáim a felirattal...
- utf-8
- iso-8859-2
-cp-1250
Mit, hol használjunk? Mik azok az alapbeállítások, amin rögtön érdemes végigmenni egy linux telepítése után? Az fstab-ban kell lennie valamilyen speciális opciónak, ha magyar ékezetes fileneveket tartalmazó partíciót mountolok? (iocharset) -
Grunya
aktív tag
Hogyan lehet beállítani, hogy a /dev/hda2 partíciót minden user korlátlanul tudja írni / olvasni? (ReiserFS)
-
Grunya
aktív tag
Nagyon állat ez az új Mandriva Linux!! (2006)
Install után azonnal megy a 3D gyorsítás az ATI kártyámon, ill. egy csomó minden működik, nem kell buherálni, mint más disztibeknél. Ígéretes.
Nem tudjátok, hogy az urpmi kezeli a csomagfüggőségeket?? -
Grunya
aktív tag
Nos, sikerült tönkretennem az első lemezemet growisofs-szal...
Pedig mindent jól csináltam szerintem. még a manualt is elolvastam. A mandrake 2 Gb-os isoját akartam kiírni és a vége ez lett:
failed to close the session - valami ilyesmi...
Le lehet ezt zárni utólag valahogy? Jó lenne, ha nem kellene kidobni dvd lemezt...
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
válasz
dr_strange #3772 üzenetére
Köszönöm. Tehát erről van szó. És úgy látszik, hogy a nagyobb disztribúciók egyre inkább odafigyelnek ezekre a dolgokra
-
Grunya
aktív tag
Rosszul fogalmaztam azt hiszem. Nem is az a baj az mplayer-rel illetve az mp3-mal, hogy fizetős lenne, hanem valamilyen jogi okok miatt nem fér bele a GNU licenszbe...
Azt hiszem... Javítsatok ki...
A Mandriva 2006 már októberben megjelent, de csak most adtak ki belőle ingyenesen letölthető iso-kat. és azt hiszem, hogy ezekből kiszedték ezeket a csomagokat. de estére befejeződik a letöltés, akkor majd tudok biztosat is mondani. -
Grunya
aktív tag
Pontosan erről van szó, nem szívesen telepítem fel a KDE-s libeket egyetlen program miatt, ha egyszer gnome-ot használok.
Más (flame nélkül): Mandriva vs. Fedora???
Mostanában sok jót olvastam a Mandrake új verziójáról. Ez az urpmi ugyanolyan flottul működik, mint Fedorában a yum?
Mandrakehoz is kiadnak kernel-fglrx csomagokat? -
Grunya
aktív tag
Milyen grafikus felületű download manager van linuxhoz?
(Gnome-hoz kellene, ezért a KGet nem jó.) -
Grunya
aktív tag
Sziasztok! Kéne egy kis segítség:
1. Hogyan lehet a user számára olvashatóvá tenni a mountolt ntfs partíciót?
2. Hogyan lehet egy könyvtár tartalmából iso file-t készíteni?
3. Hogyan lehet az iso file-t dvd-re kiírni? (Úgy hogy lehetőleg az ékezetes betűk ne váljanak krikszkrakszokká.)
Köszi!! -
Grunya
aktív tag
A bittorrent-gui-val miért csak három torrentet tudok egyszerre letölteni??
-
Grunya
aktív tag
Win alatt tökéletesen megy. Amugy egy gigabyte radeon 9200-as 128 bites (nem mintha a márka sokat számítana...
) A glxgears valami 2000 feletti értéket ad. Kernel a legfrissebb illetve a kernel modul glxgears is a hozzá tartozó. Szerintem valami beállítási probléma lehet. Pl. az fglrxconfig -ot ha lefuttatom, a kérdések 70%-át nem tudom, hogy micsoda....
Ilyenkor az alapértelmezett opciót választom. -
Grunya
aktív tag
Az miért lehet, hogy ''remeg'' a kép openGL képernyővédő mutatásakor? Kb. olyan, mint amikor a mobil bezavarja a monitort, csak ez LCD-n.
Radeon 9200-asom van, Fedora linux és fglrx driver telepítve. -
Grunya
aktív tag
A Ddvdshrink-nek van valamilyen linuxos megfelelője?
Ill. a dvd decrypternek? -
Grunya
aktív tag
Ext3 Vagy ReiserFS?
Melyiket ajánljátok adattárolásra, ha nem a sebesség a fontosabb?
Röviden mik az előnyei ill. hátrányai egyiknek, másiknak? -
Grunya
aktív tag
Miért van az, hogy a pppd parancs után ilyen üzenetet kapok?
{{{{ ! & { } {{ &˘!
Szóval ilyen összevisszaságot. Mi lehet a baj? -
Grunya
aktív tag
A kernel config fileok kompatibilisek egymással?
Pl.: 2.6.11.7 kernelt forgatok, lementem egy alternatív fileba, majd 2.6.11.10 csak betöltöm az előző config file-t és már forgatom is... Működik ez a dolog?
Remélem értitek mit akarok mondani... -
Grunya
aktív tag
válasz
steveetm #940 üzenetére
Van olyan is...
Szerintem valahol ott van a probléma, hogy nem indul el a ppp, mikor csatlakoznék a netre. Vagy annak már alapból mennie kellene?
Vagy úgy kellene, hogy először tárcsázni, és amikor várakozik, gyorsan beírni, hogy pppd és akkor már ugye menne a kapcsolat ahol megtörténhet az azonosítás??
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
válasz
steveetm #938 üzenetére
Ja, a modem kattog, sípol, mint windows alatt szokta. aztán várakozik és nem történik semmi.... X idő után ujra elkezd tárcsázni. Tehát szerintem az eszköz megfelelően működik.
A pppd parancs eredménye:
root@1[~]# pppd
pppd: The remote system is required to authenticate itself
pppd: but I couldn't find any suitable secret (password) for it to use to do so.
pppd: (None of the available passwords would let it use an IP address.)
Ui.: Mepis linux, de az tul.képpen 1:1-ben debian
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Szerintem működni kellene a modemednek, mert azt hiszem, hogy az agere az lucent chipsetet jelöl. Ami pedig jól támogatott linux alatt.
driver forrás itt: Bővebben: link
Vagy használj mepis linuxot, az alapból támogatja a lucent chipes modemeket.
(Nekem is egy lucent chipsetes modemem van - genius)
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
XP-ben add ki ezt a parancsot: fdisk /mbr
Ez kiírtja a Master Boot Record-ból a lilo-t vagy grub-ot. Utána rendesen indul majd a windowsod. Viszont a linuxos partícióid ettől még megmaradnak. Erre akár újra telepíthetsz majd később valamilyen linux disztribet, vagy leformázhatod őket ntfs-re is, ha végképp nem akarsz már linuxozni.
Bár most jut eszembe, hogy lehet, hogy az XP-ben már nincs fdisk...
Akkor pedig windows boot lemez vag CD és utána fdisk /mbr
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Igen, végigmentem ezeken a beállításokon, de valami még mindig nem jó, mert a ppp-go parancs kiadása után a következő hibaüzenetet kapom:
unrecognized option: '/user/sbin/chat'
Lehet, hogy már régi ez a leírás? Vagy valamit elírtam?
Amúgy is mindig gondban vagyok a konfig fájlok szerkesztésekor, hogy mikor kell space-t vagy tab-ot ütni, mi a szerepe az enternek... Nem értem, hogy működik ezeknek a file-oknak a beolvasása. Van erről valahol leírás? -
Grunya
aktív tag
Nincs ilyen logfile...
Viszon találtam egy ilyet:
ay 25 17:47:58 mepis pppd[3812]: pppd 2.4.3 started by root, uid 0
May 25 17:47:59 mepis chat[3824]: abort on (BUSY)
May 25 17:47:59 mepis chat[3824]: abort on (NO CARRIER)
May 25 17:47:59 mepis chat[3824]: abort on (VOICE)
May 25 17:47:59 mepis chat[3824]: abort on (NO DIALTONE)
May 25 17:47:59 mepis chat[3824]: send (ATDT06,51622622^M)
May 25 17:48:00 mepis chat[3824]: expect (ogin)
May 25 17:48:45 mepis chat[3824]: alarm
May 25 17:48:45 mepis chat[3824]: Failed
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: abort on (BUSY)
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: abort on (NO CARRIER)
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: abort on (VOICE)
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: abort on (NO DIALTONE)
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: send (ATDT06,51622622^M)
May 25 17:49:17 mepis chat[3825]: expect (ogin)
May 25 17:49:21 mepis pppd[3812]: Exit.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
válasz
steveetm #878 üzenetére
Azt hiszem már közelebb vagyok a problémához!
De mi az OK???
A parancs eredménye 0.
Viszont pppd parancs beírásakor ezt az üzenetet kapom:
root@1[~]# pppd
pppd: The remote system is required to authenticate itself
pppd: but I couldn't find any suitable secret (password) for it to use to do so.
pppd: (None of the available passwords would let it use an IP address.) -
Grunya
aktív tag
Lucent chipes winmodem, DE tárcsáz nálam ez azt jelenti, hogy működik...
Egyébként már 3 évvel ezelőtt használtam ezt a modemet Redhat 7.2 alatt gond nélkül.
Igaz, hogy külön kell feltenni hozzá a drivert (mondjuk mepis alatt nem), de ha már eljutok a tárcsázásig, akkor tudom, hogy rendben van.
Ez a ppp configos cikk tetszik! Kipróbálom majd ezt is.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Hát igen, nekem is ideje lenne már váltani...
Sok kellemetlenségtől megkímálném magam. Ráadásul egy korlátlan net eléréssel már lehetne olyan disztibekkel is játszani, mint a gentoo, Arch...
Tök jó lenne.
Csak még mindig rohadt drága a korlátlan net elérés. Pedig nekem nem is kellene a nagy sávszélesség. -
Grunya
aktív tag
Még mindig nem tudok csatlakozni a MATÁV nyílt internetre!
A modem tárcsáz, de utána nem történik semmi...
Mi lehet a gond? Miért nem kezdődik el az authentication???
Nem fut a PPP vagy mi?
Segítsetek lécci! (Debian alapú linuxot használok KDE-vel és KPPP-vel.)
Próbáltam a pppconfig-gal is beállítani a kapcsolatot, de a pon parancs után után ugyanaz történik, mint ha KPPP-vel próbálkoznék.
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
UP! Nem lehetnek olyan nehéz kérdések ezek...
-
Grunya
aktív tag
Meg még azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet beállítani, hogy melyik modulok töltődjenek be rendszerindításkor? (Az a gond, hogy jelenleg egy csomó szükségtelen dolog is betöltődik.)
-
Grunya
aktív tag
Van egy nagy gondom: Sehogyan sem tudok betárcsázni a MATÁV nyílt internetre.
A modem tárcsáz, a DNS-t beállítottam, mégse jön létre a kapcsolat. Mit felejthettem el???
Mepis 3.3.1, KDE, KPPP <-ezeket használom
Netmask, átjáró - ezeket kell buherálni? -
Grunya
aktív tag
Adott egy lightweight linux .iso file-ja (CRUX) Megoldható az, hogy ezt TAO módban írom rá a CD-re,nem zárom le, hanem utána még extra csomagokat írok rá? Rendesen bootolható lesz majd?
-
Grunya
aktív tag
Milyen paranccsal lehet a vim-ben menteni? (gyorsmentés, a szerkesztett file-on?)
-
Grunya
aktív tag
Na, egy láma kérdés:
Milyen paranccsal tudom megnézni, hogy melyik kernel modulok vannak betöltődve, ill. hogyan tudok modult betölteni, ill. ''kilőni''?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- weiss: Pant* rant
- PlayStation 5
- Androidos tablet topic
- Tőzsde és gazdaság
- Filmvilág
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest