- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Aktív témák
-
törölt tag
Megkérnélek titeket, hogy segítsetek.
Nem szeretném átírni az egészet, elég, ha csak egy helyen van meg. Íme a link:
[link] -
törölt tag
Bocs, a hangnemet kikérem magamnak. Volt BIOS frissítés, ez egy fórum, problémákat lehet megvitatni. Nem fikáztam a Linuxot, előző hozzászólásomban leírtam, hogy miért hanyagolom az Ubuntu-t egyelőre.
Szeretnék meghajolni nagyságod előtt, én nem jutottam még erre a fokra, sőt, nem fikázom le egyből a másikat, bocs.
Itt nem az Fs-sel van a baj, hanem a BIOS nem lát többet 8 Gbyte-nál, de ezt is leírtam.
Mindegy, szvsz nem Te (Ő tökéletessége) leszel, aki segít nekem, de szvsz nem baj. Hányok a hozzád hasonló emberektől, akiknek az első szava a hülye vagy vazze, RTFM, GOOGLE, MANUAL.
Nem, nem vagyok tökéletes, csak egy gyarló, aki ''windows-on nőtt fel''. Tanulok Linuxot, egy UHU-val egész jól elvagyok, többek közt mert tananyag a DNS, MAIL, WEB-szerver.
Örülök neki, hogy tényleg szerverekkel foglalkozol (bár emberekkel biztos nem a hangnemedből ítélve), remélem ez nekem is megadatik majd.
Remélem csak rossz napod volt, és nem ilyen vagy a valós életbe!
Szerk: elgépelés.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
zLegolas #4624 üzenetére
Az Ubuntu legalább 64Mbyte memóriát igényel, így a telepítése Low Memory módban legalább 4 óra lett volna kb. Ez egy számított érték, ugyanis a bill. karakterkészletének kiválasztása és az Eszközök keresése képernyő között eltelt idő 30 perc (!) volt.
Így aztán hanyagoltam, majd a gépemre fölrakom. Addig kipróbálom a damnsmall-t.
Igen, a BIOS-t kellene megkerülni, sajna a legfrissebb bios is csak 8Gbyte-ot lát a 40gbyte-ból.. -
törölt tag
Hali!
Sajnos az Ubuntu Linuxos dolog nem jött össze a P1-es gépre. találtam rá ''damnsmall'' linuxot.
Másik problem, hogy a BIOS a 40-es vinyóból csak 8 Bbyte-ot lát... Tud olyat a Linux, hogy helyesen kezeli a vinyót??
THX -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy régi Dell Optiplex gépem (PI 233MMX 32MB RAM). Erre szeretnék egy file szervert egyelőre, Linuxból. Valószínű, menne rajta nyomtató is (USB). Milyen disztribet ajánlanátok ami viszonylag gyorsan ki tudná szolgálni a hálózatot?
Tudom, hogy kell SAMBA? CUPS, stb... Esetleg lenne rajta egy SMTP szerver is.. Idővel.
A hálózatban van egy router, tehát a routolás adott.
Várbék tanácsokat, 5leteket, tapasztalatokat.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
loszerafin #959 üzenetére
Van beállítva IP cím, ezt cseszik használni. Ha átrakom DHCP-re, akkor kap IP-t, utána visszaállítom az eredetire (amit nem akart a bootnál elfogadni) és megy.
A DHCP-re állítást majd statikusra visszaállítást szeretném elkerülni! -
törölt tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy miért felejti el a gépnevet az UHU-Linuxom?
Emellett a beállított IP-címet is cseszik használni, ha benyomom dhcp-re, lelokézom, majd kiszedem a pipát a checkboxból utána megy.
Az ifconfig először csak lo-t mutatja, majd a fent említett procedúra után a hálókártyát is normálisan.
A /etc/sysconfig/network/ethernet/MAC-cím/ könyvtárban azok az értékek vannak bootoláskor is amiket előzőleg megadtam, de cseszik működni. Mit lehetne tenni???
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest