- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
felmerült egy postfix bajom... a mailszerver leveleket gyönyörűen tud fogadni, de küldeni valamiért nem tud. mi lehet a gond? ha megírjátok, mit nézzek meg, megnézem, de magamtól nem tudom, h mit kéne. Lionuxban nem vagyok járatos
-
anulu
félisten
némi help kéne. a kernel fordítás és élesítés után megfeküdt a Linuxom. reinstall. install közben netről szedi le a legfrisebb csomagokat.
amikor elindul CD-ről a telepítés (Debian), felmennek a base cuccok, utána restartol. az a boot még jó. utána szedi a csomagokat, frissül, stb. ha kész, és bejelentkezek, akkor minden ok. csinálhatom a dolgaim, egészen az első restartig. mikor bejönne a LILO, csak annyit ír ki, hogy ''LI'', és meghal. ez mitől van? teljes filerendszer gyaluval indítom a telepítést.
mégegy kérdés: az újabb Debian disztribekben alapból Grub van, ezt pakolja fel telepítés közben. hogy lehet megmondani neki, hogy ezt felejtse el, és LILO-t használjon? Grubba ugyanis szó nélkül belefagy, LILO megy (egészen a fenti reinstallig, azóta az sem...)
pls help!
nagyon láma vagyok a Linuxhoz, de a szerveremnek ezt szereném berakni.
sikerült megszegnem az egyik számtech-es parancsolatot.''ami működik, azt ne akard megjavítani!'' tök jól ment minden, forgattam egy kernelt, és most meg vagyok lőve...
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
zLegolas #1932 üzenetére
azaz...
amúgy ahhoz képest, hogy itthon kb 7-8 éve nem volt egyáltalán semmilyen Linuxom, 2 nap alatt sikerült belőnöm ~jól. csak az van rajta, ami nekem kell (és az is csak karakteres módban) + apache + vsftpd. a qmaillel szívok, mint a ló, de azt is meg fogom oldani
amúgy két kábel megy be a gépbeegy billentyűzet, meg egy UTP
addig dugtam rá monitort, ameddig felinstalláltam miniCD-ről, és pakoltam rá egy sshd-t
-
anulu
félisten
sry, h ide teszem fel a kérdéseim, de a ''Linux kezdőknek'' topic nagyon nem pörög...
szóval: hogyan tudom lekérdezni az aktuálisan futó kernel verziószámát? azét, ami most fent van, azt tudom (2.2.20), de ha lefordítom a 2.6.12-est, és összerakom, akkor reboot után szeretném látni, h tényleg az fut-e. nos? -
anulu
félisten
előre leszögezném, h nagyon kezdő vagyok Linuxban. anno kaptam egy Cyrix MII 266-ost, és most, hogy megvettem a routerem, és találtam egy 10GB-os régi vinyót, gondoltam, átrakom a ''nagy'' (aláírásomban szereplő) gépről az FTP-t, a Cyrix ugyanis kevesebbet zabál és jóval halkabb.
a 64MB RAM miatt (ennyit találtam itthon) nem volt kérdés, hogy Debian megy rá. fel is ment, megy minden, ahogy illik.
vsftpd-vel kapcsolatban van bajom. hogyan tudom neki megmondani, hogy ha anonymous-ként jönnek be, akkor mi legyen a kezdődir, és ha valaki, akinek van acca, és azzal jön be, akkor annak mi legyen a kezdődik? olvasgattam leírásokat, de erre a kérdésemre nem találtam meg a választ. a helpet előre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bittorrent topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Reklámblokkolók topikja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest