- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
szilchi
őstag
válasz
dr_strange #4857 üzenetére
Aham..és ott mit kell néznem?Most nem akarom becopyzni,mit írt ki mert 2 oldal a dokumentum.
-
szilchi
őstag
válasz
ngabor2 #4853 üzenetére
Nekem lcpci-re ezt írta ki Kubuntuban.
0000:00:00.0 Memory controller: nVidia Corporation: Unknown device 005e (rev a3)
0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0050 (rev a3)
0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation: Unknown device 0052 (rev a2)
0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 005a (rev a2)
0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation: Unknown device 005b (rev a3)
0000:00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation: Unknown device 0059 (rev a2)
0000:00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0053 (rev f2)
0000:00:07.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0054 (rev f3)
0000:00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation: Unknown device 0055 (rev f3)
0000:00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005c (rev a2)
0000:00:0a.0 Bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0057 (rev a3)
0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 005d (rev a3)
0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
0000:01:0a.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB82AA2 IEEE-1394b Link Layer Controller (rev 01)
0000:05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0141
Az a modprobe forcedeth mire való?Nekem semmit nem csinált.Ha Wine kell,akkor innen melyiket szedjem majd le?Az Ubuntu verziót?[link] -
szilchi
őstag
válasz
ngabor2 #4850 üzenetére
-Alaplapi integrált hálókártyát használok.....hmmmm...ebből kiindulva lehet hülye is vagyok
,mert nincs installálva Linuxos Nforce driver.Lehet ezért nem megy?Vagy itt nélküle is kéne(túl sokáig éltem windows-al)...''egy lspci kumenetet...''
...emmeg mi.Gondolom kimenetet akart lenni,de az lspci mi?Ha az ember eddig úgy élt,hogy Plug and Play(kékhalálokkal tarkítva),akkor ezek újak számára.Ezt hol tudom megnézni?
-ntfs-t tényleg csak olvasni akarok,semmi más.A többire ismét csak..he? ,Hol tudom megnézni,hogy be van e töltve a modul?Gondolom ha az megvan,akkor ott már látom is mivel kell mountolni a meghajtót.Vagy azt máshol másmódon kell?Mi az az fstab?Gondolom itt arra céloztál,hogy most a Slax-ét nézzem meg és hasonlítsam össze a Kubuntuéval.
-ugye nem kell mondanom...Végülis adminisztrátor mód ahhoz kellett volna,hogy változtassak a hálózati beállításon.Mert írta,hogy csak adminisztrátor módban lehetséges.Terminál az a Konsole?Mert oda lehet ugye csak parancsokat beírni.Rootként hogy tudok belépni?Telepítésnél írta,hogy adjak meg egy felhasználó nevet és jelszót.Asszem ha jól emlékszem pont ahhoz,hogy rootként be tudjak lépni.De ez nem biztos.Mindenesetre minden belépésnél kéri ezt a belépési kódot és jelszót.Mindig ezzel lépek be.De akkor ezek szerint így nem rootként lépek be,hanem sima felhasználóként.
Ja és régebben szedtem le Nforce drivert meg Forceware drivert Linux alá.Azokat most átmásoltam Slax alatt a Kubuntu meghajtójára.Mivel ugye az alól nem láttam az NTFS partíciót.Ezeket a drivereket hogy kell feltenni?Duplakattintás nem jó,arra már rájöttem.Gondolom konsole-ból kell,mivel nem pogramok,mint a windows-os driverek voltak többrészt.
Köszönöm a segítséget...remélem nem vagyok túl fárasztó. -
szilchi
őstag
NGabor2 jóvoltából
fent van a Kubuntu Linux.Viszont adódott pár gond vele.Az egyik az,hogy nincs telepítve hálózati kártya.Már installnál is valami DHCP hibát jelzett.Szal nincs netem.A másik,hogy a 2. partíciót,ami NTFS,nem látom Kubuntu-ban.De most Slax alatt igen.A harmadik,hogy nem tudok váltani adminisztrátor módba.És elég sokszor előjön valami ''su..'',vagy valami ilyesmi elnevezésü hiba.Pl. mikor adminisztrátor módba akarok menni.Ha esetleg valaki tudna tippeket adni erre.Köszönöm.
-
szilchi
őstag
válasz
zLegolas #4773 üzenetére
SuSE 9.2 LiveCD 64bit-es verzió.Ezt a XF86Config parancsot hol lehet beírni?Mert ugye írtam,hogy se normál se Safe mode-ban nem hajlandó akármit is csinálni a gép.Vagy adjam meg indítási paraméterként?Mert ugye telepítés elött normál és Safe módnál is lehet paramétereket beírni.Amik már be vannak írva,azok általában acpi=off,ide=nodma..meg ilyenek.Vagy az úgy nem lesz nyerő,ha odaírom?Közben arra is tippeltem,hogy a CD rossz.Kiírtam mégegyszer,de nem segített.Esetleg majd jövő hónapban leszedem a teljes Suse 9.3-at,az asszem 4CD-s.Bár mintha láttam volna 10.1-es verziót is ami szintén 4 CD-s volt.Ebben a hónapban már nem fér bele a csomagforgalmamba.
-
szilchi
őstag
Hmm...UHU továbbra sem megy.A Suse csinált egy érdekeset.A kezdőképernyőn az F3-al átállítottam a Silent-et Nativ-ra(ezt esetleg valaki elmondhatná,mi is ez).Majd indítottam a telepítést.És nem állt le a PCMCIA detektálásnál,hanem ''failed'' és továbbment.De hiába örültem.Lefutott a chek majd jött egy fekete képernyő.Az egérkurzor megjelent és mozgott is.De aztán semmi.Végül a DVD is leállt.De ezt csak 1x csinálta,aztán soha többet.szal lehet nem azon múlt,amit átállítottam.Az UHU továbbra is ugyan azt a hibát adja..''Unable to read page..''.Esetleg nem segítene,ha leformáznám a hdd-t csont üresre?Mondjuk most is van 45GB szabad hely.
[Szerkesztve] -
szilchi
őstag
Még esetleg jöhet ötlet a 2CD-s UHU-Linux 1.1 telepítésére is...A Slax jó és megy is,de mindennapos használatra nem jó.Mármint hogy CD-ről kell mindig bootolni.De ismerkedni megfelel.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4763 üzenetére
Ok,megvan
.Viszont nemigazán akar menni semmi.Bár ezt mondjuk írták is.Viszont nem lehet,hogy azért nem,mert se nforce driver se Forceware driver nincs fennt?Mondjuk érdekes módon a Grand Theft Auto 3 elindult,csakhát nem volt bennt a játék CD és nem akartam kivenni a Linux CD-t,hátha esetleg problémát okozna az OPrendszert tartalmazó lemez hiánya.A Kplayer néhány filenál csak a hangot játsza le.Ezzel lehet valamit kezdeni?Mert win alatt mplayert használtam,az mindent lejátszott.És a Juk nem játsza le az mp3 számokat,mondván azok nem lokál fileok.És nem tom mér,de nincs winamp pillanatnyilag fennt
.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4759 üzenetére
Őőőőő...jaaaa....eeeee.Szal gondolom ezt a Shell-Konsole-ba kell beírni.Gondolom én.Vagy hova?Mert a Konsole-ba ''No such file or directory'' a válasz arra,amit leírtál.A wine winamp-ra pedig ''cannot find winamp''.Mert ugye nem léptem be a könyvtárjába.Mint mondtam,nem igazán vágom még a Linuxot.Amit utoljára láttam Linuxot,annak nem is volt grafikus felülete csak parancssor.Szal már nagyon régen volt.
-
szilchi
őstag
Na most már van ékezetes betü.Ezt már a Konqueror-ból írom
.
-
szilchi
őstag
válasz
zLegolas #4756 üzenetére
Semmi gond,belefért az időbe..
Viszont akkor hogyhogy van a Slax-nak nálam direkt hdd-re installálo része,két telepítési variációval,ha az nem is megy?De nem érdekes,még DVD meghajtórol indulva is elég flottul megy.A magyar billentyűzetet meg valahogy meg kéne oldanom,mert ékezetes betük nélkül nem világ a világ.Ez meg valahogy nem világos''...beléje a megfelelő könyvtárakba kell bemásolni a célprogramot, és onnan próbálkozni...''Mármint a Wine könyvtárba kell belemásolni a programot?Vagy a Wine-t a program mappájába.Bár gondolom az első nem lehet,mert a Wine CD-n van és oda nem másol az ember semmit csak úgy hiphop.''...Szal messze nem arról van szó, hogy ott az NTFS-alatt a Diablo-5, rákatty és már fut is...''
Pedig titokban ebbe reménykedtem...na azért sejtettem,hogy lesz valami speciális.
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4750 üzenetére
Köszönöm...ez tökéletes
.Legalábbis elindult meg minden.De!Több kérdés egyből
.Hogy telepítem winchesterre?Mert az installáció nekem nem ment.Forrás a DVD meghajtó volt,cél valami hd1(ezt jobb ltt volna felírni
).És a teljes,550MB-os telepítést választottam.De a csík villám gyorsan lefutott és írta hogy kész is.De nem az.A másik.Magyar billentyűzet beállítható?Gondolom természetesen,csak én nem találtam a módját
.Szal a billentyűzetnél hozzáadtam a magyat és ''apply''.De nem lettek ékezetesek a bötük.A harmadik.Amikor futtatni akartam windows programokat,nem indított egyet sem,mondván hogy csak ''local'' filokat enged indítani.De ez gondolom én azért van mert CD-ről ment a dolog.Vagy nem?A winchestert látja,mindkét partíciót.Persze az ékezetes karaktereket tartalmazó könyvtárakat rosszol írta ki.És mégegy..Leszedtem előre az nforce és Forceware Linux drivereket.Felírtam,mit kell beírni a futtatásukhoz.Persze hdd-n nem találtam őket,ezért letöltöttem mégegyszer az egyiket.De hiába írtam be a ''run command''(nem vagyok biztos az elnevezésbe) részbe,nem történt semmi.És az a default 1400*1080(valami ilyesmi) felbontás meg egyenesen durva volt
.Pedig a monitorom csak 1280-at bír hivatalosan.Egyenlőre ennyi..
-
szilchi
őstag
válasz
tierbatyo #4745 üzenetére
Köszi.Akkor nekem abnormális LiveCD-m van
.Ha nincs benne alapból Wine,akkor melyiket szedjem le hozzá?Vagy mindegyik felmegy mellé?Ja és mi az a KDE?
Az mplayer-t ismerem,az jó is hogy van.A kopete-t nem használnám.Alap hang és net nagyon jó.Sztem ki kéne ezt is próbálnom.De ha ez sem hajlandó felmenni....Akkor vacsira kirántott pingvint fogok enni egy kis babbal és száraz Chianti-val...
-
szilchi
őstag
Nekem az elején 3 opció van.
Suse Linux 9.2 LiveCD
LiveCD-Save Settings
Boot from harddrive
A LiveCD-Save settings-nél van beírva 3 boot opció:ide=nodma,apm=off,acpi=off.Itt esetleg nem lehet beírni valamit,hogy ne nézze a PCMCIA-t??A pcmcia=off nem jött be..Már valahogy furcsa,hogy 3 féle Linux,de még a telepítés sem indul el.
.Amit ajánlottál lehet megnézem(de azért jó lenne ha a 3-ból legalább 1 elindulna).Csak forgalomkorlátos a netem,meg kell még néznem mennyi van ebben a hónapban.Ja és amit linkeltél,abból melyik?Hogyhogy csak olyan kisméretüek?Ezeken megy a Wine?Köszi a segítséget.
-
szilchi
őstag
Ez nem lehet igaz
.Természetesen a Suse Linux 9.2 LiveCD 64bit sem indul el.Se normál se safe módban.Az utolsó amit kiír,az hogy amikor a rendszert nézi ''Starting PCMCIA''...aztán alul a fehér státusz-csík leáll és rövidessen a DVD olvasó is leáll.Valami ötlet??
-
szilchi
őstag
válasz
dr_strange #4707 üzenetére
És innen mit töltsek le?
[link] -
szilchi
őstag
Első nekifutásra..
...egyik se akart felmenni
.Az UHU ezzel a hibával áll le:SQUASHFS error zlib_fs returned unexpected result..Unable to read page.A Suse meg leáll automatikus telepítésnél a ''Starting detectging hardvare..'' vagy ilyesminél,csak manualra indul be.Manualnál ott továbbmegy,de amikor betöltöm az USB drivert és detectálná az usb eszközöket(1 db egér),akkor ott szépen leáll.Valakinek tippje,hogy mi a gond?Köszönöm.
-
szilchi
őstag
Köszönöm a segítséget.
.Monjuk mostanság már csak minimálisan játszom,azért is próbálgatom a Linuxot.Mert minden másra szvsz a Linux is megfelel,nem kell a sok erőforrást zabáló Win.A Wine azért érdekel,de melyik verzót szedjem le az UHU-hoz?Vagy az mindegy?Max. 1-2 játékot terveztem feltenni,meg lehet beruházok a WOW-ra,ami egy korábban belinkelt cikk szerint megy a Wine-n.Meg a hivatalos WOW fórumban is sokan írták,hogy a WOW jobban megy Linuxon mint XP-n.Majd kiderül..De mostanság inkább csak filmeket nézek,meg szövegszerkesztés meg esetleg dig. képek és videok feldolgozása.Játék nem annyira.XP alatt is az mplayer-el néztem filmet,mivel nagyon egyszerü és nagyon jó.Semmi felesleges dolog,csak egy nagyszerü lejátszó.Esetleg néznem kéne majd még valami szövegszerkesztőt meg képszerkesztő programot.Valahol a topikban már olvastam pár tippet,majd azoknak is utánnanézek.És akkor egyenlőre marad a windows..
-
szilchi
őstag
Hi.Lehet nagyon hülye kérdés lesz,de Linuxhoz gyk. semmi lövésem nincs
.De gondoltam itt az ideje változtatni ezen.Szal az UHU-Linuxot szándékozom feltennie egy partícióra.Most win XP van rajta de az törlésre kerül.Olvasgatva a topikot láttam,hogy kezdőknek az UHU a legegyszerübb,azért választottam ezt.Ami érdekelne,hogy leszedtem Nforce drivert meg Forceware drivert.Le volt írva,hogy hogy kell feltenni,de nekem valahogy zavaros volt.Felírtam azért magamnak,hogyha majd látom magam elött,akkor világosabb lesz talán.Szal az ilyen programokat mindig parancssorból indítják?Ja és Wine is kellene,hogy fusson pár win alkalmazás és játék.De melyik verzió kell nekem.Megtaláltam az oldalt,ahol letölthető.De ott nincs UHU a Linux verziók között.De ez ugye nem azt jelenti,hogy UHU-ra nincs Wine?Mondjuk van még egy Suse Linuxom tartalékba,8.2-es.Valami régebbi újságmellékletből maradt.Ahhoz láttam Wine-t.Majd hamarosan nekiállok telepíteni,aztán majd meglátom mi lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest