- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Old fox #85347 üzenetére
És ezt a Laptopszalon követte el? Ha igen, akkor a cég tulajdonában lévő ingatlanokat is zárolták. Kérdés, hogy a szegedi üzlet saját tulajdonú, vagy bérlemény. De az ingóságok (az árukészlet mellett a berendezések is) bérlemény esetén is a Laptopszalon tulajdona és zárolt.
-
azbest
félisten
válasz
Old fox #77906 üzenetére
ráadásul az oszlop neve hőellenállás a listájukban, de az adatlapokon hővezetés az (conductivity), ami gondolom nem mindegy
Mások az igények... lehet azokat ahová azokat szánják, ott a cuccokat az életben nem szokás/kell újrapasztázni, de cserében nem olyan jó hővezetők. Vagy egészen más hőfokokat is bírnak égés/folyás nélkül. A pécénél meg egyébként is illik időnként karbantartani és akkor már általában újrapasztázni is, ha más nem a szétszedés miatt, cserébe jobb vezetők
-
azbest
félisten
válasz
Old fox #77904 üzenetére
Ez nem számítógépbe való, hanem kevésbé melegedő elektronikus dolgokba.
0.6 - 0.7 W/mK thermal conductivity értéket sorolnak a ret-nél azokra.Az mx-4 paszta esetén ez 8.5 W/mK, a nagyobb jobb. Ehhez képest kevesebb, mint tized annyi hőt képes elvezetni a kommersz ipari paszta, az mx-4 -hez képest inkább hőszigetelő
A 45W-os proci és 70W-os gpu esetén ez rengeteget számít. A kommersz pasztától folyton túlmlegedne, throttlingolna.
-
-
veze
őstag
válasz
Old fox #73108 üzenetére
Köszönöm a linket, állítólag nem ilyen software hiányzik, amit USB_n lehet feltölteni, hanem az amit valami kábelen, szervizcsatlakozón ( soros port? azt nem tudom van e rajta RS-232-es port) keresztül. Ilyesmit magyarázott a szerelő. Én nem tudom eldönteni hogy ez mennyire helytálló, de ezt mondta.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Old fox #67844 üzenetére
Szia!
Éppen árulok egy SATA HDD-t: Hitachi 1TB 3,5" 7200rpm
Lehet érdemes lenne megadnod, hogy 2.5", vagy 3.5" -os méretben keresel. Persze, ha ez mindegy, nem szóltam.Üdv: Lajos
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Old fox #67002 üzenetére
Pont ezért nem fogom feltenni... kipróbáltam, szép szép, de nem jelentkezgetek be meglévő, és használt fiókba, hogy még a telefonnal (gps van ugye benne) is össze legyen kötve. Ez már kicsit durva
Nem vagyok üldözési mániás, de nekem ez sok.
Következő majd az lesz hogy ha privátba valakinek írok egy e-mailt hogy ezt azt szeretnék venni, akkor majd kapok egy levelet a környező boltoktól hogy ők hoznak nekem mert úgy tudják kell? :S -
azbest
félisten
válasz
Old fox #67002 üzenetére
érik már nagyon a linuxra váltás nálam... na nem elsősorban a kémkedés miatt... hanem azért mert frissítés után hullik szét az egész. A munkára használt alkalmazások közül is van amit minden frissítés után újra kell telepíteni, mert szétbarmolja.
Pl a virtualbox elromlik frissítéstől, mert a virtuális hálózati adaptereket szétcseszi (letilt szolgáltatásokat az adapterekről). Altatás után elkezdenek szaporodni a virtuális adapterek, bár ez a program hibája is lehet.
A hangerőszabályzó és más ikonok eltűnnek, nem működnek sokszor a tálcán. Ki kell lőni és újra elindítani az explorert, hogy visszatérjenek.A tudathasadásos felület meg bosszantó. Ráadásul, ha tikkje van, akkor a dizájnos felületről nyíló klasszikus felületű rész néha nem található hibát dob. Újra kell indítani a gépet hozzá, hogy menjen.
Valsz az lesz, hogy visszateszem a 7-est, csak hogy legyen minimál rendszer, ha valamire kell. Mellé meg belövök egy ubuntut plusz a munkához szükséges szoftvereket. Szerencsére elvileg mind multiplatform, mai nekem kell.
-
martonx
veterán
válasz
Old fox #67002 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy senkinek fingja sincs, hogy mi történik a háttérben, és hogy ez kémkedést jelent-e vagy csak a hülye windows napi 5000-szer keres frissítéseket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kémkedne, csak azt, hogy ebből a napi 5000 titkosított csatornán adat mozgásból semmi értelme messzemenő következtetéseket levonni (még az se egyértelmű, hogy ezek effektíve adat feltöltések, és nem letöltések).Pl. ahogy a cikkben szerepel is, ha éjszaka úgy hagyod a gépet, és az egér se moccan meg, akkor vajon mit kémkedik 5000-szer?
-
bolcsodal
addikt
válasz
Old fox #66002 üzenetére
Nem. A feltekert papírlap trükkel kivizsgálva egyértelműen a tápegységből jön. Eddig rendben volt a régi Core Quad-os konfiggal, gondolom most az IDLE fogyasztás töredéke a réginek és erre zendített rá...
(#66003) Rawulf: Az adataim szerintem elég pontosan leírják a konfigomat. A lényeg, hogy fossátuningolt Q8300-ról váltottam i3-4160-ra. Nincs mögötte szünetmentes.
-
szumoo
senior tag
válasz
Old fox #65328 üzenetére
Az asztali gépem tápja szinte az elejétől kezdve ciripel majd kis idő után elhallgat, nem is foglalkozom ezzel, de a tv-nél nem feltétlen érzem helyénvalónak. Főleg hogy kb 2 év után került elő a jelenség.
Ha rádugok bármilyen külső hangszórót csak felerősíti azt, ami meg rohadt mód idegesítő...Azért köszönöm az olvasnivalót!
Sz.
-
quailstorm
félisten
válasz
Old fox #64546 üzenetére
Pákára mondtam, hogy drága, betétet tudok bele venni max.
Lehet fentebb elírtam, 24V-os trafó, hőfokszabályzás nélkül, csak lekapcsolni tud bimetállal, tartja az értéket. De eredeti Weller legalább. 30 éves elektronikához volt használva, ahol azért a mainál nagyobb méretek, az ólmos ónforrasz uralkodott.Aztán meg jó lenne, ha nem kéne mindig szaladozni az ilyen problémákkal.
Cseh pisztolypáka van, de nincs jó állapotban.
-
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Old fox #61612 üzenetére
Ezt a mókust gyakran látni a TV-ben.
-
-
-
válasz
Old fox #52559 üzenetére
Én soha nem zajongok az SZMSZben kikötött tiltott időtartam alatt. Mi több, amikor szabadna is bizonyos keretek között, sincs más zaj csak kb heti 2x 10 perc porszívó és a mosógép kb szintén ennyi. Ezek mind napközben. Amióta megvan az 5.1 bekapcsolva sem volt egyszerre minden hangfal
De tudom én vagyok a hülye.
-
-
-
-
válasz
Old fox #35466 üzenetére
Az eredeti kérdés és a belinkelt hsz-om közt volt néhány hsz. és nem az eredeti kérdéshez szóltam hozzá közvetlen.A belinkelt fotó az imént készült azzal a fényképezőmmel ami 1999 óta dolgozik csak "lusta voltam a dátumot beállítani"(mint mindig)
Meg ha jó következtetek 1999-ben se 939 se 775 platform nem létezett. -
válasz
Old fox #35463 üzenetére
Mert semmi védelmük nincs (míg a CPU-nak több védelmi rendszere is van)
Igen Ő a kivétel aki 1999 óta bírja és teszi a dolgát bár már technikailag kicsit "elavultnak" számít de működik és ez a lényeg.
Természetfotós versenyekre már nem kívánok benevezni mert biztosan alul maradnék -
ST05
őstag
válasz
Old fox #35455 üzenetére
a kupak is ugymond vékony rézlap
na jó annál vastagabb,
de ha bedurran a hőátadás szerintem mindegy hogy 1mm vagy 2mm az a réz- lap ,
viszont véd is legalább.. én igy gondolom, na meg a profibbak is ugy csinálják, ihs mod, és vissza kupak
a lefogató odaszoritja és kész ( igényesek még pluszba lecsiszolják réz-ig a kupakot)
a másik probléma, ha nincs ott a kupak ,akkor minden leszoritó erő a magon öszpontosul !
ezért is könyü megsérteni, de ha a kupak ott van, akkor a kupak talpain lesz a leszoritóerő a proci nyákraezúton is köszönöm a monitor rendkívűl gyors megjavítását
-
ST05
őstag
válasz
Old fox #35448 üzenetére
minimálisan le kell csiszolni a talpból, igy közlebb fekszik majd a maghoz az IHS ,
de valóban igen az is számít, nem csak a paszta
( egyébként én nem vagyok híve, vagy mert csak mákom volt, és keveset disszipáltak
az én példányaim, lehet csak jól kifogtam , de értelmes fesz melett 4,5 ig feleslegesnek tartom,
100-300mhz et ha lehet nyerni a dologgal, kinek megéri , kinek nem ,,,,
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest