- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
LordVader80 #87452 üzenetére
Mi sem tudjuk
-
finest
addikt
válasz
LordVader80 #82070 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne egy moncsi esetleg. -
Old fox
tag
válasz
LordVader80 #74702 üzenetére
Köszönöm.
-
azbest
félisten
válasz
LordVader80 #74683 üzenetére
A tápegységekben a kondenzátorok véges élettartalmúak. 2-3000 óra a gyártó által szabatolt élettartam egy átlagos minőségű kondenzátornál, utána már a tűréshatáron kívül eshetnek a paraméterei. Ha folyamatosan be van kapcsolva egy gép, akkor ez pár hónap alatt megvan, ha napi 8 órát megy, akkor 1 év (persze, ha kevésbé mostáhák a körülmények, akkor lehet több). Szóval, ha évekig megy gond nélkül, az szép teljestmény. Utána egy kondicsere kell 1-2 ezer forint összértékű jó minőségű, paramétereiben megfelelő fajtára. A kifejezetten minőségi fajták 5000-10000 órára vannak hitelesítve, de nem olyanokat szoktak használni gyárilag a tápokban, felújításkor esetleg érdemes lehet azt választani néhány száz forintot dob meg a költségeken összesen.
Lehet Old Fox tud is ebben segíteni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Az FSP előnye a Codegennel szemben nem az, hogy nem megy tönkre, hanem hogy nem követ el tömeggyilkosságot haláltusája során.
Nem porosak a ventik?
-
Rick4
félisten
válasz
a márkanév nem garancia, csak lehetőség a hosszabb távú működélésre... Próbáld ki egy kölcsön táppal.
-
válasz
Az FSP is tönkremehet és láttam már 10 éve működő Codegent is.Mivel sok alkatrészből áll egy tápegység így a működési élet tartam is sok mindenen múlhat...
-
csoszogi
tag
válasz
LordVader80 #69351 üzenetére
Oket nezted mar: [link] itt a Csillag ternel. Meg ha jol emlekszem az Arkadban is van Lego bolt, ott is lehet azt hiszem elmet venni. De gondolom ezeket ismered.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #69351 üzenetére
Esetleg beregelsz a minimax fórumba, és összeállsz pár szegedi ovissal, és többen rendeltek egyszerre.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #69298 üzenetére
Nekik van fillérb@szó áron: [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #68859 üzenetére
Eke Pincészet néven fut.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #59594 üzenetére
Így: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #58874 üzenetére
Várjál, fiatalabb én se leszek.
Szerintem mindenki sokat tapasztal élete során jóból- rosszból egyaránt, van amik hidegen hagyják, van amit mellre szív. Ki mint fogja fel a körülötte történő dolgokat, úgy alakítja később a véleményét, engem nem nagyon kell irányítani, de nem is szeretek mások fölött bábáskodni, leginkább azért, mert nem szeretek másoktól függeni, és főleg nincs másokhoz sok türelmem. Az életem inkább fél- hedonista, szeretem kiélvezni akár egy hideg nap a takaró alatt töltött időt, mások meg nincs időm aludni, van, hogy gondolkodom valamin, és 6 órát se alszom. De az biztos, hogy most jobban érzem magam mint huszonévesen, nevezhetjük második aranykornak, akkor a fiatalság tett boldoggá, most a sok tapasztalat. Kár, hogy nem volt ennyi eszem 20 éve.
Azbest: Pedig igaza van, mondok erre egy egyszerű példát, ami amúgy nem egyszerű, de nagyon jó példa, ott van Szarvason a Gallicoop nevű pulykafeldolgozó, ismerem a céget, é a történetét az épületek építésétől kezdve. Amit ők igazán jól csinálnak az az, hogy elejétől a végéig mindent megteremtettek maguknak. Ugye a termelők felnevelik a kispulykákat levágásig, majd elszállítva az üzemben levágják, és feldolgozzák. Eddig nem különös a történet, viszont a tulajdonosok nem felélték- elköltötték- quaestor- papírokba rakták a hasznot, hanem először eljutottak oda, hogy saját tojóállományt vettek, keltetővel, előnevelővel, onnantól nem mástól kell venniük a kispulykákat, ez a rész is nekik hoz hasznot, nyilvánvaló, hogy a melósokat, áramot ki kell fizetni, de ezen vfelül valaki más keresett eddig a dolgon, most oda csöpög a pénz. Eljutottak oda, hogy az állatokat takarmányozni kell, másoktól vették, ma már maguk készítik a saját takarmánykeverőben, a saját földről betakarított terményt, és eljutottak oda, hogy nem nyershúsként értékesítik a pulykákat, hanem egy részüket félkész termékként előre csomagolva dobják piacra.
Szerintem az egyik legkomolyabb cég kelet magyarországon és amit tettek, az azon túl, hogy nekik is pénzt jelent, rajtuk kívül sok sok ezer embernek biztos megélhetés.Tudok még egyet, Szigetszentmiklóson a Charlotte cosmetic, jól ismerem a tulajt, sokat mesélt, hogy neki mennyire nem egyszerű, de ott tart, hogy bérgyártásban, német és angol piacra dolgozik, itthon meg saját márkaként jelen van rengeteg helyen. Ők is minden nap többszörösét teszik meg annak, akár odafigyelés, akár munkaóra tekintetében, mint bármelyik alkalmazottjuk, és hozzáteszem, teljesen más szemlélettel állnak a dolgokhoz, mint egy melós.
Az, ha itthon valaki gyárt, és itthon marad a pénz, befektet, hozzáépít, új embereket alkalmat, teljesen más szitu, mint hogy egy részegységét valaminek megcsinálja apróért, és a nagy haszon máshol csapódik le. A merci gyár erre tökéletes példa.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #56996 üzenetére
Ööö, ez nem az a kategória.
A habszifont meghagyom másoknak, akár kúp helyett is.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #56988 üzenetére
Nem, persze, ennek ellenére az aki téglaként funkcionál, nem túl nagy beleérzőképességgel rendelkezik.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #56982 üzenetére
Remélem a "Spitz Lee" megint jelent, és kapsz két óra pihenőt. Engem is megajándékoztak ilyesmiért, ilyesmivel.
-
proper
őstag
válasz
LordVader80 #56702 üzenetére
amit akartam
-
proper
őstag
válasz
LordVader80 #56702 üzenetére
köszi de már meglett ami
-
proper
őstag
válasz
LordVader80 #56683 üzenetére
kicsit komolyabb cuccról lenne szó
carbon fighter pro 2wd rtr 1:6 -
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #56493 üzenetére
Nálunk a kutyák eszik, vízben főzve az én orromnak nem túl kellemes az illata ilyenkor.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #56440 üzenetére
Ha nem jössz rá Magadtól, google barátod majd segít.
-
válasz
LordVader80 #56440 üzenetére
Ez csak edzés, mert még sokszor fogod látni.
-
válasz
LordVader80 #56432 üzenetére
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
Google a barátod!
-
nap
addikt
válasz
LordVader80 #56430 üzenetére
Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?
Nincs mit. Google a te barátod.
-
nap
addikt
válasz
LordVader80 #56428 üzenetére
-
válasz
LordVader80 #56424 üzenetére
Nem értem, hogy hogy érted hogy bekategorizálja őket egymáshoz. Tehát mindegyik márkába tartozó óra egy-egy külön kategória.
-
válasz
LordVader80 #56414 üzenetére
watchuseek.com egy jó oldal.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #56414 üzenetére
aliexpress.com.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
LordVader80 #56312 üzenetére
Nekem a Vesztor az egyik felhasználónevem vagy jelszóm vt az egyik céges rendszerben. A 87-es a születési idő
-
viperabácsi
addikt
válasz
Nekem a L'art pour L'art társulat egyik szösszenetében tűnik fel a nick nevem . Annyit röhögtem rajtuk "anno" , hogy ezzel tisztelegtem elöttük.Őszintén megvallva amikor választottam a nevet nem gondoltam volna , hogy ennyi ideig használni fogom.
-
sp3rhead
tag
válasz
LordVader80 #56321 üzenetére
Jomagam egy pc szervizes gyerektol vettem valamikor anno egy pc-t, aminek -kocka leven- a sp3rhead felhasznalo nevet adta. Ez akkor ott nagyon megtetszett, es azota ezt hasznalom, tobb-kevesebb sikerrel, de inkabb elobbi. Kesobb kiderult szamomra, hogy az egyik medal of honour (kiegeszito lemeze?) volt spearhead(?) cimmel megjelentetve, gondolom innen jott. Van meg egy masik.. kkkgeri0, ami 7. Osztalyban jott ossze. Tanar eltalalta, hogy online kuldjuk el az informatika feladatokat az ora utolso 10 perceben, nekem meg nem volt email cimem. (2007et irunk, p3as 500mhzes, 128MB ram, es xp es valami silany internet). 9 percet eltokoltem h valamit kitalaljak, de minden foglalt volt, erre a nevem ele beutottem 3db k-t es a vegere egy nullat, hogy tuti legyen, igy mar szabad volt a nevem. Kesobb lehetett hozzaadni alias nevet (email cimet), igy mar az utobbival nem neztek olyan hulyen ram, mint a bankban... (Micsodaaa? Megismetelned? Es egy kinos rohoges....)
-
pmheros
őstag
válasz
Talán az enyém egy fokkal összetettebb mint az eddigiek.
Lanparty -s időszakból a változatosság kedvéért. hero névvel kezdtek el a többiek illetni mert nemhogy a fedezéket nem kedveltem, de kifejezetten a nyílt nagy területek golyózáporát szerettem.
Ezt addig használtam míg össze nem akadtam egy másik hülyével, akinek közel ugyanez volt a neve. Ekkor került be a vezeték és keresztnevem kezdőbetűje a megkülönböztethetőség miatt, így lett pmhero.Aztán beköszöntött az itthoni net és nekiálltam pmhero névvel reggelni mindenhová. Volt pár alkalom amikor eljátszottam a pmhero nevet (jelszó vesztés, miegymás), és akkor kezdtem el gondolkozni mi lenne a jó megoldás. ( Azt tudtam számot semmiképp nem teszek bele, azt megtartom az ötletteleneknek, meg a többi egyszerű figurának.
) Alakilag meg akartam tartani az eredeti megjelenést, és hosszabbítani sem nagyon akartam, így kapta meg az "s" többes tagot. Azóta is így használom, ahogy jelenleg is áll.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Még az ősidők hajnalán kellett a Zso becenevet "internetesítenem". Jobb híjján eléírtam egy másik Zs -t (nem a vezetéknevemből jön). Ebből ezidáig nem volt túl sok, szóval nagyon büszke vagyok magamra, ilyen baromságot csak nekem sikerült kitalálni. Kár, hogy nem EU kompatibilis ("Zíeszzíeszo").
-
válasz
Nekem Lugosi Béla, az első hollywoodi Drakula iránti tiszteletből.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #56338 üzenetére
Macilaci, kedves rajzfilmfigura, aki a csínyek ellenére is szerethető, na meg hasonlítok is rá.
Az internetezésem hajnalán jó volt nem valid adatokkal felruházni egy reget: Medve László, született Yellowstone Park, stb, stb...
78, mert szám nélkül már foglalt volt a vipmail, és a 83 is foglalt volt. Na meg akkoriban a korombeli csajok idősebb pasikat kerestek.A komoly helyeket a nevemet használom, ahol lehet, ott macilaci vagyok.
-
válasz
LordVader80 #56325 üzenetére
igen Roland
-
válasz
Én nem választottam. Rám ragasztotta egy kedves rokon. Kézzel-lábbal tiltakoztam, de hiába. Okosabb enged alapon mindenhová ezt írom be évtizede.
Más:
Milyen progival lehetne a telefonnal felvett videóról eltüntetni a kézremegés okozta szédítő élményt. A fejem fölé kellett tartani és nem bírta a hidraulika végig. -
válasz
Ebben a topikban elég sok van még.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Az én nicknevem onnan jött, hogy kellett valami egyedi Lan-Partyn, de már az összes akkor menőnek számító név már foglalt volt, és valamit tanultunk a suliban a groteskről, így ez jónak tűnt. Az utolsó 3 karaktert nagy betűkkel írtam, és ESC lett, mint az escape billentyűn is. Később kiderült, hogy románul csúnya a jelentése. Kaptam is időnként online játékokban érthetetlen üzeneteket.
-
Xahsio
csendes tag
válasz
LordVader80 #56316 üzenetére
igen, valószínűleg csak az egyéb fórum/gémes neveket dobná ki rá.
(vagy a Casio-t
)
-
Agyasima
őstag
válasz
LordVader80 #56331 üzenetére
Nincs a dolognak vallásos felhangja, de eddig eszembe se jutott, hogy lehetne.
Szóval az utóbbi. Meg kéne változtatni Agymasinára.
-
Syl
nagyúr
válasz
Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban (ahol persze még nem járt ember) egy ismerősöm erősködött, hogy a keresztnevem nem a Szultánból, hanem a latin Sylvanus-ból ered. Nekem meg megtetszett és azóta ezt használom. És hogy miért Syl itt a PH-n? Egyszerű: mert lusta voltam végigírni
-
válasz
LordVader80 #56331 üzenetére
Ez egy japán névre enged asszociálni szerintem, magyarul pedig adja magát
-
Agyasima
őstag
válasz
LordVader80 #56316 üzenetére
Semmi extra. Egy cimborámnak volt ez a szavajárása akkoriban, és megtetszett. Persze ez most már ilyen vén fejjel annyira nem menő.
A kép meg azért olyan, amilyen mert
csak.pókbarát vagyok - bár nem annyira, mint egyesek itt. -
DarkByte
addikt
válasz
LordVader80 #56325 üzenetére
A megoldás az volt hogy venni kellett még egy RAM modult hogy dual channel-ben legyenek. Többet nem volt vele gond. Persze ez hónapokra rá teljesen véletlen derült ki, nem is gondoltam rá hogy ilyesmi okozhat bajt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
az enyém drága Uram, kitalálható
-
stopperos
senior tag
válasz
Általános iskolában így hívtak, mert karóra helyett egy stopper óra lógott a nyakamban. Majd az internetezésem hajnalán ez lett a freemail címem is. Majd sokáig maradt, mert elég egyedi volt. Gimi vége felé váltottam a neten gajdipajti-ra.
Mostanság gajdost szokott lenni a linuxos felhasználóm és a regisztrált felhasználónevem, ahol még kellhet. A hl és a szabad szoftver miatt a felhasználó nevem a számítógépen korábban amúgy freeman volt (de ezzel nem mentem ki az internet utcájára), illetve lan party-kon először a vezeték nevem miatt Gordonnak szólítottak, végül csak a Freeman maradt. (Btw ha meglesz a fizika phd-m akkor tényleg belenövök már lassan a szerepbe.) -
partymaci
aktív tag
válasz
LordVader80 #56318 üzenetére
azért amikor egy shotgunnal szembejött a maci , volt sportérték
-
partymaci
aktív tag
válasz
Én kedvenc Half life karakteremtől/skinről vettem a nevet.
-
Xahsio
csendes tag
válasz
4-5 évvel ezelőtt kerestem magamnak egy nicket, amelyhez öcsém segítségét kértem...
Úgy indultunk, hogy kezdődjön X-szel, mert az kúl, de ne legyen #swagyolo XXXvalamiXXX stílusú..
Aztán kértem tőle először egy random kiválasztott magánhangzót.. egy random mássalhanzgót...
Kb. így született meg.
-
Agyasima
őstag
válasz
Fiatal voltam kellett a pénz. Ja ez nem az a kérdés. -
válasz
Enyém innen.
Az avatár pedig simán a rókamániámból. -
válasz
LordVader80 #56232 üzenetére
seo analízis rendszerünk cirka 24%-ot adott az oldalukra
... mondjuk ettől még lehet jó munkájuk a mi oldalunk is fos
... suszternak lyukas a cipője
-
Agyasima
őstag
válasz
LordVader80 #56125 üzenetére
Most épp Attix-szal.
-
Agyasima
őstag
válasz
LordVader80 #56123 üzenetére
Rick500 már megint mindenkinèl okosabb volt a szokásos stìlusában.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #55791 üzenetére
Lebuktam.
-
válasz
LordVader80 #55051 üzenetére
-
Polemius
senior tag
válasz
LordVader80 #55023 üzenetére
köszi!
-
válasz
LordVader80 #54386 üzenetére
igazából rögtön kettőt is ... bár biztosat csak pénteken tudok... de ha megyünk Szegedre, akkor kell a cégemnek egy iroda
... ilyet hol érdemes bérelni? Vagy egy kisebb lakást béreljünk?
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54354 üzenetére
Úgy úgy..
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54343 üzenetére
A francba, pedig kíváncsi lettem volna az érveidre.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54339 üzenetére
A végleges konzekvencia ezesetben az, hogy a cikk ebben a formában egy orbitális melléírás, nem pedig egy bárkivel előforduló szimpla elírás, a szerző pedig egy önmagára, és a művére igénytelen, műveletlen ember. Persze lehet, hogy valamiben művelt, mert ismer 20 verset kívülről, meg tudja a mohácsi csata áldozatainak névsorát akár visszafelé is sorolni, plusz megy fejből 100 számjegyig a Ludolpf- féle szám, de azért hadd koncentráljunk már arra, hogy aki a saját szakmájában sem tud a hibátlanhoz közeli minőséget produkálni, az önmagában kérdéses hozzáértéssel rendelkezik, de egy újságírónál, ahol a "színvonalat" pont a műveltség adja, nem nevezhető műveltnek.
Persze ez csak az én véleményem, örülnék, ha megcáfolnál.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54335 üzenetére
Van egy cikkíró. Nem figyel, kiad a kezéből egy xar munkáét, téged nem zavar. Van egy buszsofőr, nem figyel, elüti a családtagod, de téged nem zavar. Van egy orvos, aki nem figyel, félrekezel egy beteget, aki történetesen egy ismerősöd, de téged ez sem zavar.
A három eset között az égvilágon semmi különbség sincs, hiszen mindhárom esetben valaki hibázik a napi munkája során, és téged egyik esetben sem zavar, hogy ez történik. Vagy azt gondolom, Te csinálod rosszul, mert ha érintett lennél, egész másképp vélekednél ugyanazon megtörtént dolgokról?
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54332 üzenetére
A tények mégsem a Te véleményeddel vannak összhangban, figyel ezt: [link]
Ez kell ide, téridő-kontinuum...
Aki pl egy ilyet nem tud leírni, nem képes utánaolvasni, az szimplán műveletlen.
Ha nem akarsz meggyőzni, annak csak egy oka lehet, te magad sem vagy annyira biztos benne.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54330 üzenetére
Nem, dehogy legyen neked, csak valahogy győzz meg róla.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54322 üzenetére
Mit nevezünk műveltségnek?
Hogy van igényünk olvasni, tudást felhalmozni, és azt használni is? Ez igaz, de azért e pár dolog egy csomó más tulajdonságot hordoz magával. Írni tudni 2014-ben talán valóban nem műveltség kérdése lenne, 300 éve még úgy volt, de azért lásd be, így elsietni valamit, ilyen szar munkát kiadni a kezünkből, rosszul fogalmazni, ma sem a művelt emberek erénye.
Tehát kijelenthető, hogy műveletlen, aki írta. Más jelzőt is kaphatott volna, de ez is tökéletesen helytálló. -
válasz
LordVader80 #54322 üzenetére
"az első pedig nem gondolnám, hogy műveltség hiánya"
Ne bosszants már, légy szíves.
Ha valaki szerint ekkorát tévedni így megmagyarázható, akkor én egy párhuzamos univerzumban élek valószínűleg.
Az évszámok meg: azt jelentik nekem, hogy fingja nincs arról, hogy mit ír, 1986? Éppen leállt az agya, amikor gépelt, vagy mi? A siklórepülő képénél se tűnt fel neki, hogy azt a XX. századba teszi? Nem igazán tudnám eldönteni, hogy a tárgyi tudás hiánya az ok, vagy az igénytelenség, de azt se tudnám hirtelen megmondani, hogy melyik a szomorúbb.Humarc: az index címlapon hozta a cikket, mint írtam. Nem mondtam, hogy index cikk.
-
fero02
nagyúr
válasz
LordVader80 #54230 üzenetére
Mondd a részleteket privában.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #54196 üzenetére
Na ja, ott is leszakadhatott volna nyakizom, ez az, ha nem lett volna edzett, az se mindegy, hogy van az ülésben, személyautónál a 3 pontos öv semmit se ér ugyanolyan szituban, plusz az se mindegy, hogy a hasfal mögött mennyi zsír van, mi tartja a belső szerveket....
bb0t: Persze, de azért a sors beleszól, ha ránt a kormányon, nem mindegy, hogy milyen idő van, és hogy fog a gumi. De ugye ez mostmár tökmindegy. Pont ilyen okból nem szokásom a sebességhatárokat túllépni, a jobb képességeim közé tartozik, hogy el tudok indulni bárhová 10 perccel előbb.
-
viperabácsi
addikt
válasz
LordVader80 #54081 üzenetére
Gondoltam rá , de azt reméltem meg tudom oldani tré-ék nélkül.Ha kijönnek és nem náluk a hiba , akkor felszámolnak kiszállást meg stb-t.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #53960 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, mindenki mást lát szépnek.
Pénzben mérem a sikert? Miért, mi másban mérhető? Láttál már Te olyan embert, aki sikeres, de nincsen pénze?
Nagyon sok éve dolgoztam én is multinak, öltönyös rabszolgának éreztem magam, láttam a rendszer korlátait, és tudtam, hogy minden ilyen korlát nélkül én magam sokkal jobban, sokkal korrektebben tudom művelni ugyanazt. Aztán ha nekem úgy tartja kedvem, itthon netezek kisgatyában reggel 10-kor is, meg délután 2-kor is, meg ha úgy jön ki, délután 3/5 4-kor is.És ez a féle szabadság nekem megfizethetetlen.
-
válasz
LordVader80 #53977 üzenetére
Azt értetted félre, hogy nem 3-4 órával keresek ennyit hanem napi 3-4 órával -> ez inkáb havi 80 órával keresek mondjuk ennyit ...
és máris nem olyan szép az állás ... csak félre érthető voltam
-
válasz
LordVader80 #53971 üzenetére
leírom privátba
valamit nem jól számolsz
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #53971 üzenetére
Tfh mivel ez másodállás - ne tedd fel, írta, hogy vállalkozóként bedolgozik. Ezt az összeget napi átlag 3-4 munkaórával éri el.
Sajnos sokan összekeverik a munkakörülmények munkaidőre gyakorolt hatását. Munkaidőben van ebédszünet, egészségügyi séta, esetleg cigi, kollégával akár szakmai megbeszélés, gyere ide, csináld ezt asap, stb. És ez mondjuk 8,5-9 órában naponta, ha blokkol az ember. És lehet, hogy a tényleges munkával csak 4-5 órát töltesz.
Ezzel szemben egy külön iroda/kanapé, ahol a munkáról nem vonják el a figyelmedet, stb. Mondjuk az így eltöltött 4-5 óra lehet hatékonyabb. -
válasz
LordVader80 #53951 üzenetére
Jelenleg jobb... nem igazán kapargatnám más gesztenyéjét
... Persze akár még dolgoztam is volna nekik... de amikor bruttóban annyit akarnak adni mint amit másodállásban náluk (vállalkozóként) cirka átlag 3-4 órában megkeresek akkor nem igazán jó az
Amúgy én is olyan vagyok, hogy az időm pénz és arra és olyan arányban fordítom amire én akarom ... Áraimat is így szabom... eddig bejött ... persze lehet lesz szívás akkor vagy elmegyek valahova dolgozni vagy go külföld
-
ShadowX
őstag
válasz
LordVader80 #53960 üzenetére
Mindenképp pozitív. Mostanában az összes ismerősöm mintha megőrült volna. Csak a pénz számít. Még az olyanoknak is, akiknek van (nem is kevés). Pedig én is úgy látom a dolgot, mint te. Néha a kevesebb több és jó fajta kapcsolati tőkével pl. sokkal többet lehet megtakarítani, mint amennyit anélkül, de több fizetéssel. Persze ez csak az én véleményem.
Ezért is húzom a szám, amikor felvetik, hogy ilyen hozzáállással, ahogy a munkámat végzem, miért is nem megyek el Pestre, kb. 2x annyi fizetésért. Hát azért, mert kb. úgy érezném magam, mintha magam fölé köpnék és aláállnék. (egyszerűen képtelen vagyok elviselni azt a helyet, de ez már az én beállítottságom) Ennek ellenére be kell látni, hogy bár Szegeden is vannak lehetőségek, de nem annyi mint Pesten.
-
Rick4
félisten
válasz
Vannak Rambo típusú emberek, én is ilyen vagyok.
Én pl kifejezetten szeretem egyedül megvívni a harcaimat. Egyrészt nem vagy időhöz kötve, másrészt nem kell mások hülyeségéért sem szívnod, sem felelősséget vállalnod. Céges utazásnak mi értelme, ha nem én döntöm el, hogy hova megyek, mikor megyek, mit csinálok, és meddig maradok? Másrészt így én vagyok a főnök.
-
ShadowX
őstag
válasz
Hosszú ideje te vagy az elsô személy, akinél ilyen felfogást látok.
-
Agyasima
őstag
válasz
LordVader80 #53908 üzenetére
(Sajnos) semmilyet. Még régebben kaptam mandzsettás inget ajándékba a családtól és hozzá mandzsettát. De a gombokat sehol sem találom, pedig alaposan feltúrtam a lakást. Úgyhogy tenni kéne ez ellen valamit.
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53739 üzenetére
Őszintén nem tudom hogy neked miért csak 3 jelenik meg.
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53733 üzenetére
Gondolom teljes szélességgel fut a Firefox, próbáld meg úgy hogy a browser.newtabpage.columns és browser.newtabpage.rows értékeket állítgatod (amúgy az új fajta newtab page néha elég érdekesen működik).
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #53733 üzenetére
1280X720? Szép felbontás.
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53712 üzenetére
Milyen felbontást használsz?
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53709 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53698 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53666 üzenetére
A profil könyvtáradba (about:support alatt megtalálod) készíts egy chrome nevű mappát, ezen belül kell létrehozni az userContent.css fájlt (ügyelj a kiterjesztésre), aminek a tartalma nálam ez:
@-moz-document url(about:newtab)
{
/*Kereső mező eltüntetése*/
#newtab-search-container, #newtab-search-logo { display:none !important; }
/*Rögzítés és törlés gombok eltüntetése*/
.newtab-control-pin, .newtab-control-block { display:none !important; }
/*Beállítások gomb eltüntetése*/
#newtab-customize-button, #newtab-intro-what { display:none !important; }
/*Felső és alsó margó minimum és maximum értékének beállítása*/
#newtab-margin-top, #newtab-margin-bottom { min-height:20px !important; max-height:20px !important; }
/*Háttérkép beállítása*/
#newtab-scrollbox{ background: url("file:/home/cc/.mozilla/firefox/up5kp4fy.cc/chrome/wall.jpg") center no-repeat !important; }
/*Megjeleníti az elrejtett sorokat*/
#newtab-grid { overflow: visible !important; }
}Ami neked nem fontos azokat kitörölheted vagy kikommentezheted. A margók fontosak ha használod az utolsó (#newtab-grid) tag beállítását.
Ezeket kívül még browser.newtabpage.columns (4) és browser.newtabpage.rows (3) értékeit állítottam (zárójelben lévő számok) about:config alatt (ezzel most már kb csak azt tudod megadni hogy összesen mennyi bélyegkép jelenjen meg, ablakmérettől függően dinamikusan változik majd a sorok és oszlopok száma). -
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53663 üzenetére
Ez már bonyolultabb ha új (32?/)33>= verzió van fent. Nekem így néz ki, ahogy a linkelt oldalon is írom userContent.css segítségével érem el, viszont a (Firefox) topicban volt szó alternatív megoldásról is. Ha érdekel az én megoldásomat leírom este.
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53659 üzenetére
Azokat is elmenti, browser.newtabpage.blocked alatt tárolja (about:config).
-
Rimuru
veterán
válasz
LordVader80 #53655 üzenetére
Megnyitod az előzményeket és/vagy a könyvjelzőket és onnan behúzod a kívánt helyre.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #53655 üzenetére
úgy, hogy pl a kedvenc pornóoldaladat nem 2x, hanem 25x töltöd be naponta. Mindjárt előrébb fog kerülni.
-
válasz
LordVader80 #53561 üzenetére
Tudom
Egy ideig én is bb-vel szivattam magam -
válasz
LordVader80 #53557 üzenetére
Akkor a második : az apn. Bb apn használata esetén nincs lte. Ha átállítod az apn-t internet.telekom-ra akkor lesz 4g (igaz akkor nem lesz bbm mobilhálózaton). Kérdés hogy a bbm-nek mekkora a jelentősége. Korábbi bb-s tapasztalataim szerint semmi, ph-s ismerősökön kívül (bb topik) senki sem használja.
-
Frenky89
addikt
válasz
LordVader80 #53554 üzenetére
Nem úgy van, hogy csak a nagy csomagokban van LTE, a kicsikben pedig nincs?
-
válasz
LordVader80 #53554 üzenetére
Olyan hogy vagy nincs lte képes díjcsomagod, vagy rosszul van beállítva az apn.
-
Rick4
félisten
válasz
LordVader80 #53517 üzenetére
Egyébként nálunk úgy van, hogy mindkettőnknek van egy sima feltöltős száma, és van egy közös red, amelyikünknek szüksége van arra, hogy hívjon, az fogja a redes készüléket, és beszél róla. ezzel így megvagyunk havi 10K-ból, és van 3 telefonszámunk, azt hívunk, akit akarunk, nyilván itt nem egymást kell hívni, de mindenki mást lehet.
Amúgy van egy Vásárhelyi flotta, saját névre kapod a számlát, 2200Ft a havidíj, ebből 1700Ft lebeszélhető, másodperc alapon, 8Ft+áfa a hívás, és ennyi az sms is, egymás között persze ingyen. Elvileg az 1700Ft-ot a bruttó 10.16Ft-os percdíjjal 167 perc alatt beszéled le, vagyis 2.5 órát beszélsz, flottán belül ingyen hívsz havi 2200Ft-ért, két simnél meg 4400Ft-ért meg van oldva.
Egy baj van csak, új ember esetén ehhez a flottához valakinek a személyes ajánlása és a felelősségvállalása kell.
De szerintem minden flotta olyan, hogy egymás között ingyenes, a két havidíj meg bele fog férni havi 5K-ba. Jobb nincs, voip-pal vacakolni emiatt totál értelmetlen, legalábbis ha mindkét fél az országon belül van.
-
válasz
LordVader80 #53493 üzenetére
Még jó hogy nem vagyok egy szósöl média fajta és csak egy fake regem van az is csak azért hogy ha nekem kell utolérnem valakit
-
SirRasor
addikt
válasz
LordVader80 #53337 üzenetére
Dísz.
Amúgy meg miért ítélnének el, ha nem maradok a helyszínen? -
válasz
LordVader80 #53337 üzenetére
Sőt, nem tudom mennyire áptudét az infóm, de szerintem ezt közterületen birtokolni is tockossal jár.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #53327 üzenetére
Nekem a haza Battonyát jelenti. Szegedet csak a pályáról látom Makó felé menet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
LordVader80 #53324 üzenetére
Ha jó a cipő, megéri Budapestről Szegedre utazni érte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest