- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Old fox
tag
Az első képen lévő van, s adok magot, ha kell, amennyiben eljössz érte.
-
quailstorm
félisten
Ott valami nagyon rosszul van beállítva, el van kopva és nincs zsírozva akkor. Igaz még csak a második összteleszkóposomat használom, de ilyen nyikorgás sose volt.
A teleszkópot lehet előfeszíteni egy beállító anyával, testsúlyodnak megfelelően. Meg nem árt ha nem szárazon megy.Belenéztem a bringás topicba, hát jó, egyeseknél csak a teleszkóp annyiba kerül mint 10 kerékpár. Ridegtartásra, esőben hagyásra, arra hogy letörölni nincs időm eső után, meg arra hogy kint hagyjam az utcán és legjobb esetben összeverjék, elborítsák, én biztos nem veszek drágábbat.
Az a baj, hogy hiába veszel jobb lakatot, elviszik a bicikli többi részét, az utcán meg senkit nem izgat.
-
Gergello
addikt
-
Rick4
félisten
Nem is nagyon kell jól csinálni, mert a nagy részét az ilyesminek a gépműhely csinálja, Sándorfalván és Vhelyen dolgoznak jól, összerakni meg össze kell és kész. a lényegi különbség ott lesz, hogy a szerelő hogy fogja a szerszámot, és a gyári értékekkel mennyire foglalkozik. Az én szerelőm tizenéve minden autómat javítja, még az amerikaihoz is hozzá mert nyúlni, és nem kell utána javítgatni, de nem igazán vállal már, mert a meglévő ügyfélkör is torlódást okoz.
Szerintem majdnem minden szerelőhöz el lehet menni, de azért csak óvatosan, mert van olyan is, aki egy vezértengely cserét nem tud megmondani, nagyjából hány óra kicserélni, meg hozd ide pár napra, aztán majd kész lesz, na az ilyet még véletlenül se ajánlanám erre a feladatra...
-
Rick4
félisten
Nem is kell kép, ez az egész nem erről szól, csak arról, hogy ha kevés a kosztpénz, egy főre havi 30 rugóból lehet egészséges, változatosat, finomat, adalékmenteset (vagy legalább nem szándékosan adalékkal teli) kaját enni, és nem nélkülözted a húst sem, sőt....
Mi pl a nyáron egyik napról a másikra azt mondtuk, hogy letesszük a cukros üdítőket, addig szinte minden nap elfogyott 3-4 dobozos valami (nem egyszerre, hanem egész nap alatt, de egy alkalomra ketten ittunk meg egy 3.3 decis dobozt tehát nem vedeltünk, de azért fogyott) csak dobozost iszunk, műanyag palackost soha) cola, sprite, fanta, stb, én még rátoltam napi egy doboz zöld monstert is. Nem az ára a lényeg, hanem az, hogy 2-3 hónap után valahogy szomjasak voltunk, és na egye fene, igyunk egy colát, Hát az első korty is borzalmas volt, a többi is, a felénél már ki akartuk dobni, de aztán csak megittuk, azóta még 2x próbálkoztunk, ihatatlan lett..
Szóval ha az ember próbál egy picit változtatni, nem kell azonnal felforgatni a megszokott dolgokat, egy pici változtatás már elég. És így elmaradt szépen a napi fél tábla csoki, ebből lett heti fél tábla, a napi 1-1 süti (most max kétheti 2 habroló, és 1 puncs szelet, az is szigorúan csak a dorozsmai stop cukiból) chips max havi 1 zacsi, stb stb stb.
Ez biztosan pénzben is mérhető, de én pl -10 kilóban mérem, miközben jobban értem magam, és éhes se vagyok.
Vettünk nemrég panini sütőt, totál jó tortilla- roston hús dolgokat lehet sütni, szintén filléres reggeli vacsi lehet abból is, és max 15 perc rákészülést igényel. És ezek bárhol, ugyanennyiért megvehető cuccok, nem lesz lényege, hogy 20km-re innen lakik-e az ember, kis piac mindenhol lesz.És erről jut eszembe, pont volt valaki, aki épp gyúrni készült, ő is kihozza napi 1 ezresből a 60 deka színhúst, amennyire azt gyúrás igényli, változatosan elkészítve... Tehát napi 2 ezreket kajára költeni gyakorlatilag luxus, főleg ha nem tudsz/ akarsz erre pénzt pazarolni.
Az más, mikor dolgom van, és kimegyek hét közben a kastélyba, a kettőnk kajája csak ebéd szinten 2500Ft, de akkor nem fér bele a főzőcske. Ha utazok, és eszek valahol valamit, ritkán úszom meg 4-5 ezer alatt, de akkor se az számít.
-
kispéé
senior tag
Sajnos rosszul mér az autód, amit kiír fogyasztást, az sose annyi.
Benzines sose fogyaszt, 5-6 litert főleg egy 13 éves 1.8-as. Az én 2.4-es dízelem eszik 5-6 litert csak az autópályán, városban inkább 6-7.(és közben kiírja a 4.5 literes fogyasztást)
Ne haragudj, de tele van a totalcar is olyanokkal, akinek szinte termeli a benzint az autójuk... -
Vesztor87
senior tag
-
Rick4
félisten
Aki itt nyilatkozott a gázról, az leírta neki sincs, az ismerősöknek sincs, de még a környékén sincs. Ebből és a tartalmi részből magad is levonhatod a végkövetkeztetést.
És akkor hozzáírom, hogy kb 20 év alatt összegyűjtött tapasztalatból a szerény véleményem:
Ami a benzint illeti, a hengerbe fecskendezve a párolgása némi hőelvonással jár, kenése azóta nincs, mióta teljesen ólommentesek a benzinek, viszont ahol nem kell ólompótló adalékot a tankba öntened, ott nincs is szükség a kenésre. Megnézheted, milyen jól lehet olajos alkatrészeket lemosni benzinnel, rég nincs szó kenésről.A régi autók szelepülései puhább anyagból voltak, kellett az ólom, ami odaragadva nem engedte összeragadni a szelepet és az ülést rácsapódáskor. Amióta az ilyen autók kikoptak, nincs sok lényege a kenésnek, ráadásul a gázrendszer a tartálytól a szívórészig tart, tehát nem is érintkezik semmiféle tömítéssel a gáz. A légneműségéből adódóan keveredik azonnal a beszívott levegővel, és a venturi cső elvű szívócsőben tökéletes keveréket alkot, nem kell spéci módon, akár többszáz, vagy 1000 bar nyomáson porlasztani. Ezért is ég jól, és mint írtam, a lángterjedési sebessége lassabb, mint a benziné, tehát nem veri a berobbanáskor a dugó tetejét. Ettől persze a termosztát ugyanúgy 90°C-on nyit, tehát a motorban a víz hőmérséklete pont ugyanannyi lesz. Az égéshője viszont némileg magasabb, a mai modern motoroknál egy kb olyan, mint ha kicsit jobban kergetnéd, mondjuk 10%kal, ami a gyakorlatban semmivel se jár. Mivel már szobahőmérséklet alatt párolog, nem folyik le a hengerfalon, nem mossa le a hónolt járatokból az olajat, tehát végső előnyeként még mindig pozitív hozadéka van a benzinnel szemben, kb fele pénzért.
Kb ennyire kell félni a gáztól, pont úgy, a hogy benzineskanna mellett, úgy itt sem gyújtunk meg nyílt lángot, de ez azért még mindig egy 5mm vastag tartályban van, nem 1mm-e, lemezből készült, vagy műanyag tankban. [link] Nézhető 4K-ban is.
-
DarkByte
addikt
Ha nem Ethernet-ként jön le, hanem ez egy PCI WiFi kártya amihez az antenna koax kábellel csatlakozik, akkor nehezen köti össze a router-el a koax kábelt. Tudom hogy létezik ilyen, első albérletben nekem is így volt internetem, tulajdonos az ország másik végében lakott és nem lehetett a jelenléte nélkül semmi kábeles megoldást bekötni. A WiFi-set engedték egy sima személyivel. De ehhez is PCI kártya volt, és a többi gépnek úgy kellett megosztani egy switch-en át a netet. A wifi kártyát tartalmazó gép kb. ment 24/7-ben.
-
-
Ted_Beneky
senior tag
Én is azt hittem, hogy kimegy a meleg, de ha légmozgást csinálsz a lakásban (huzat) akkor elég egy kevés szellőztetés is, a meleg levegő helyére hűvösebb jön, de a magas páratartalom megszűnik. A benti hőmérséklet azonban nem csak a levegő hőmérsékletéből áll, a berendezési tárgyaknak/bútoroknak is van egy hőmérséklete és azok nem hűlnek ki 5 perc alatt.
Ráment arra pár napunk amíg kikísérleteztük a műszert figyelve, hogy melyik ablakot kinyitva a leghatékonyabb a szellőztetés, de szerintem megérte.
Nyilván valamennyivel többet fogsz fűteni, de nem sokkal. -
-
-
Doggy dog
senior tag
Én most hirdetem ott is az eladó bringát,de kész sz@r az egész.Simán rákeresve be sem adja a hirdetésemet!Ha a hirdetésemből 1 szintet "visszább lépek",akkor ott találok olyanokat is többet,amit nem jeleníti meg ugyanúgy sima keresésnél.Nincs UP sem..... HA sokkal jobb!!!
-
Egyszer megkérdezte a jofogas.hu a véleményemet hát nem voltam rest és jó hosszan válaszoltam Nekik.
Részletekbe nem mennék bele de több javaslatot is tettem az elkerülhetetlen mint pl. a képek "nagyíthatósága" és egy "kép minőségi limit".De ez több hirdető oldalra is vonatkozik,hogy használhatatlan képeket is engednek feltölteni.Más.Tegnap kaptam egy értesítőt mi szerint megszüntetik a "szakértő"-i rangot.
Voltam Szakértő isvalami katyvaszt találtak ki helyette aminek semmi értelme...
Ez az oldal is süllyed már a lejtőn nem csak a jó(mellé)fogás.hu -
-
Rawulf
őstag
A jelenlegi vasutat fel kellene hinteni sóval.
Egy új határon belüli országos körpályával és a nemzetközi utakkal és nagyobb városaink elhelyezkedéseivel megtervezett keresztpályákkal. -> Négy sávos gyorsvasút hálózat, rendes rola/teher és gyorsvasúttal.
Szegeden pedig illene csinálni egy teljes körutat és még pár hidat készíteni. -
macilaci78
nagyúr
Már kiveséztük, hogy kölcsönzéssel ő sem szórakozna, hanem kölcsön kéréssel aktívkodik.
Makita kis kézi fúrókalapács nem vitte a függönytartónak a lyukat a beton áthidalóba. A Bosch 8 kg-os nagy döggel meg majdnem leestem a létráról, nem kellett volna annyira tolnom neki.
Nem mindegy, milyen géppel tolja sem neki, sem a fúrószárnak, sem a szomszédoknak. Sok az a 60 db lyuk egy 10k-s szerszámnak.
-
-
pmheros
őstag
Annyi volt, hogy aláírásokat (hozzájárulásokat) gyűjtött a néni a lakóktól a cég megbízásából, hogy a Szemernet optikai gerincét az épületen rögzíthessék. Konkrét technikai paraméterekkel (az aláírás gyűjtő) nem tudott szolgálni.
(#57559) totya694
Természetesen adott át, kis címletekben jelöletlen készpénzt. Alig bírtam az előszobába belapátolni.
Nekem az anyagi haszna már most meglett, azzal hogy Szélmalomktv ijedtségből jóárasított.Most már csak a jó öreg Linksys-t kell lecserélni egy olyanra amin átmegy "a Zadat"
-
polaroi8d
csendes tag
Halihó, akinek esetleg gyermeke vagy ő maga, a középiskolás padokat kezdi koptatni, jól jöhet pár tankönyv,
http://hardverapro.hu/apro/kozepiskolas_remek_allapotu_tankonyvek
Illetve valaki tud, olyan helyet mondani Szegeden ahol bevesznek tankönyveket, vagy jobban járok, ha megpróbálom neten eladni?
-
Rick4
félisten
Mértd már, milyen sebességet produkál egy ilyen cucc? Nekem is wdr3600 van openwrt-vel, de mikor 20 mbitet kell videoban tolni, plusz a többi funkció se ártsna ha menne, elèggé meglassul. Ip kamera kezelő, felvevő, mailkliens, médiaszerver együtt már sok egy ilyennek, plusz ugye a transzkódolásról vègképp le lehet mondani.. 14 rugó a router, 20 rugó az asrock q1900 lapocska, és utóbbi 13wattból szintén elvan,kb 50x erősebb hardverrel....
-
Ez tényleg jó, én is így csinálom. Egy TL-WDR3600 routerem van, most csak két pendrive van benne, de az egyiket le akarom cserélni egy 1 terás 2,5" WD Blue-ra. Csak még nem tudtam dönteni, hogy az ipon vagy az aqua legyen a vásárlás helye.
Nagyon jó így megosztani, telefonon is pár pillanat alatt be lehet állítani, hogy mindent elérjen, meg mindegyik otthoni gép látja hálózatként is. -
Rick4
félisten
Az biztos, hogy nagyobb részben rendszergazda, mint marketinges.
Vicc:
-Apa, miért nem tudom kicsomagolni az ajándékomat?
-Mert crc hibás a fálj...Kérdés: létezik olyan, hogy egy gépbe beraksz egy ati és egy nvidia vieokártyát, előbbi végzi a számítások egy részét (fizika) a másik a maradékot?
-
Vesztor87
senior tag
Ahogy látom már a Polo se jól állt be, szal az is hibás. Esetleg a kocsi tároló mellé beállhatott volna a Mondeos. Gáz mindkét parkolás. Egyébként azt sem tartom jónak hogy ilyen szűkre szabják a parkolóhelyeket. Havernek a legjobb, sose tud beállni sehová könnyen, az rs Clio olyan fordulékony mint egy IFA,
-
vizslakutya
senior tag
Ha valahol bele tudsz nézni a kötésekbe és minimum 1 milliméteres réz vezeték van bennük,az bírni fogja.De a fő probléma inkább a kismegszakító,ha az nincs minimum 25-ös,akkor azt cserélni kell. Azt viszont szakinak kell csinálni.
Általában a 25-ös kismegszakító az elbírja egy mai átlagos háztartás áramigényét,azt hiszem 32-ig ingyenes a bővítés (szerelést + a megszakító árát kivéve ),utána már tejelni kell az áramszolgáltatónak hálózatbővítés címszóval. Persze ha már szerelni kell ,akkor ajánlatos egy Fi relét is felrakatni (ha még nincs ). -
Lacielvtárs
nagyúr
szia
nekünk ő a villanyszerelőnk itt a cégnél
én bátran merem ajánlani
http://sinkatrade.hu -
SirRasor
addikt
Thx mindenkinek
ez is egy csöppségJa ilyen laptopbillentyűzetet láttatok már? Nagyon állat
-
-
Hát-hát...ha az egy alkalom most indul és mondjuk a következő 1 évig tart akkor csak 1 alaklom
A régi vinyóimat át kell néznem és valamilyen módon hozzáférhetővé kell tennem, de nem akarok 5-8-10k-t kiadni egy ilyen izére. Én marha kidobtam a régiket mert nem volt helyem
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest