Hirdetés
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Pedig attól féltek Lucas fog kilógni a sorból, mert idősebb a többi gyerek szereplőnél.
Igen elég felnőttes az arca, nem tudom smink miatt vagy natúrban is ilyen.
Egyébként vártam 1-2 main karakter halálát, de így még Tizi sem halt meg szerintem. Nehogy ebből is akkora univerzum legyen, mint SW-ben Darth Maul karakterével például. Ő is meghalt az "első részben" aztán kiderült kb sorozatokat, filmeket lehetne csak belőle készíteni...
-
Grave_444
nagyúr
Szerintem a jelenettel inkább az volt a baj, hogy semmi nem tett hozzá a sztorihoz, cserébe hosszabbra sikerült, mint Vecna ellen az egész harc.
Korábbi évadban Robin is coming outolt, de senkit se érdekelt, mert nő?! Érdekes.
Mintha azzal nem tudtak volna elég Netflixesek lenni és kellett egy férfi is.
Hozzáteszem a 4. évadban akinek nem volt egyértelmű a vonzódása az nem tudom mit nézett eddig. Az autós jelenetben pedig még a szánkba is rágták.
Összességében nekem nem lenne bajom az ilyen dolgokkal, de az erőltetése filmekben, sorozatokban kezd bicskanyitogató lenni. Attól, hogy ezt tolják még nem ez a normális.
Stranger Things S05
Maga a sorozat nekem is tetszett, hozta az eddigi formát, de sok újat nem tudott mutatni és sajnos igyekezett mindent egyszerűen lezárni.
Szerencsére lesz több spinoff és ha jól láttam animációs sorozat is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Beegabor81
üzenetére
Úgy tudom 2. és 3. évad is berendelve.

-
Grave_444
nagyúr
It – Welcome to Derry
s1e7Na végre megérkeztünk. Tartalmas, merész rész volt, ahol főszereplő sincs biztonságban, Pennywise most először "félelmetes", már amennyire lehet egy ilyen karakter.
Remélem csak idő kellett a felvezetéshez, ezt a színvonalat szívesen folytatnám.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
GhostVector
üzenetére
Filmekben is elhangzott ez szerintem.
-
Grave_444
nagyúr
Alien: Föld (2025)
Nem lett jó sajnos. Unalmas, gagyi, kicsit sem ijesztő.Ed Gein (2025)
Többet vártam, 4 rész elég lett volna. Tudom nem hű a valósághoz, de a tettei után a vergődése nevetséges és unalmas volt.It – Welcome to Derry S1E1
Nyitó jelenet nevetséges. Mozi nevetséges. Szereplők érdektelenek.
Ez még lehet jó, de egyelőre semleges. Gondolom ezt is elrontják, eddig közelében nincs az új film atmoszférájához. Ott is inkább az első volt jó szerintem. Mármint a 2017-es. -
Grave_444
nagyúr
válasz
fecaga21
üzenetére
Rengeteg jelenetre emlékszem, sokat újranéztem Youtubeon is, többször.
Nálam az éjszakai csata jelenetes rész is az egyik top, nagyon bejön a hangulata, fejhallgatóval, HDR monitorral kiváló.
Az utolsó részre viszont nem emlékszem. Le lett zárva, de addigra elfogytak az érzelmek, olyan semleges lett az egész. Örültem a végének, hogy tovább nem rontják. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nyálas, érzelgős, felmenti a tetteiért, még a végén sajnálni kell. Nem brutális, alig történik valami, túl művészien adja elő. Ez belefért volna egy hosszabb filmbe.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Köszi a választ.
-
Grave_444
nagyúr
Bohócos sorozat HBO-n már elérhető?
-
Grave_444
nagyúr
Alien: Earth beindul vagy olyan lesz, mint az első rész?
-
Grave_444
nagyúr
The Strain / A kór (2014-2017) mennyire ajánlott?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor mi értelme, hogy nem nézted? Semmi.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Úgy biztos lehet véleményt alkotni.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Di Natale
üzenetére
Prison Break: The Final Break
A 4. rész lezárása és az utolsó rész között játszódik. Ez a film más magyarázatot ad az egésznek és egy plusz köztes részként funkcionál, rengeteg plusz infóval, szóval kár kihagyni.Michael "halála" sem az agydaganat miatt volt, hanem feláldozta magát, ez elég lényeges különbség például. Ezen kívül több fő karakter is nagyobb szerepet kap. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Prison Break / A szökés (5 évad + film) Az is kötelező, a 4. évad végéhez.
Korábban írtam az első évad feléről. A negyedik évad vége és az ötödik kicsit szuperhősös, mindent túlélősre sikerült pár karakter esetében, de azért hullanak szépen.
Ezen kívül semmi negatívumot nem tudok megemlíteni, egyszerűen zseniális az egész.Meghal. Mégsem úgy hal meg, ahogy eddig hitted. Mégsem hal meg. Csak az halott,
akinek a halálát látod is. 10/10
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
Poldark nem tudom miről szól, beírtam, megnéztem az első képeket, az alapján sose fogom elkezdeni. Lost, Better Call Saul és a Prison Break között dőlt el mit nézzek.

A középsőt mindenképp látnom kell már csak az eredeti sorozat miatt is. Azt a világot egyelőre úgy döntöttem hanyagolom, még friss az élmény.Lost szintén az a korszak, abból csak a szereplők maradtak meg, semmi cselekmény.
-
Grave_444
nagyúr
Prison Break / A szökés S01 E01-09
Általános iskola felső tagozat, ekkor néztem az RTL-en ezt a sorozatot a 4. évadig.
Azóta kijött egy film +1 évad 8 évvel később. Ezeket pótolni fogom, ha odaérek.Azt kell mondjam eddig egy sorozat sem volt képes ilyen szinten lekötni.
Úgy tudom az első évad után kifúj, kevésbé lesz izgalmas, kíváncsian várom.
Szerencsére nem emlékszem sokra, egy két meghatározó jelenetet leszámítva és az alapsztorit a szereplőkkel. Mai fejjel ezerszer jobb ez az egész a maga B kategóriás módján. Sajnos úgy veszem észre teleportálgatnak sokszor és minden úgy jön ki, ahogy egy Barátok köztben meg van írva, ettől függetlenül logikus és számomra megelőzi például a talán konkurenciának számító A nagy pénzrablást.Csak hogy milyen sorozatoknál volt jelenleg, még a kezdeti tűz hatása alatt számomra meghatározóbb írok pár példát.
TWD, GOT, Breaking Bad, összes SW, Twin Peaks, Daredevil+Punisher, The Witcher.
Nem azt mondom, hogy feszültebb, jobb, DE ezek közül egyik sem nézette magát hajnal 2-ig, a másnapi 7 órás munkakeztéssel, mindegyiknél 'elfáradtam' pár rész után és kellett a fejszellőztetés, ennél nem.Szóval bízom benne a végén remélhetőleg ugyanilyen véleménnyel leszek róla.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Végére értem.
Összességében nekem nagyon tetszett, az első fele erősebb, a végére már kicsit elveszik a misztikum. Lezárva tényleg nincs, de végül is vehetjük befejezésnek, a nézőre van bízva.Larkin szerintem úgy éli túl, hogy elviszi egy lény és "újjászületik", a többiek csak remélhetik olyan lesz, mint Mariel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A lore ismerete valóban nem hátrány.

Nem nézem, de szerintem egy már meglévő karaktert újra elmagyarázni csak azért, mert élőszereplős sorozatban szerepel fura lenne. Az extrém rajongókat kivéve mondjuk sokan rengeteg információval nincsenek tisztában. Az ilyen összefoglaló videók ezen sokat segítenek.Ahsoka esetében nem tudom ezt mennyire tették, aztán lehet így volt.
-
Grave_444
nagyúr
Egy kis fejtágítás, aki nem ismeri.
[link]
Ahogy írtam korábban is Vader és Palpatine kis halak voltak.Essejó
Neked szántam, ezt a sorozatot nem néztem csak nagyjából ismerem a kánont és a legendákat, amik manapság kéz a kézben járnak.
Tehát nem csak az eredeti trilógia (régiek) és nem is az előzmény (2000s) + folytatás (2010s) trilógia a(z) SW univerzum még mindig.
Jó a link amúgy, de ilyenekkel nem szabad az agysejteket pusztítani.
-
Grave_444
nagyúr
Rejtélyek városa (2005-2006) IMDB 7.5
"A Rejtélyek városa (eredeti cím: Invasion) egy amerikai sci-fi sorozat, mely egy kisváros lakóiról szól, akiknek el kellett szenvedniük egy nagy erejű hurrikán tombolását. De a történet csak ez után kezd bonyolódni. A helyi vadőr (Russel) lánya, Rose furcsa fényekre lesz figyelmes a vízhez érve. Russel úgy gondolja, hogy valamelyik vezeték sült, ki, de sógora, Dave másként gondolja: szerinte idegenek lepték el a várost, és a katonaság csak elterelésként hivatkozik a hurrikánra. Az idegeneket EBE-nek extraterresztikus biológiai egyedeknek nevezi el. A hurrikán tombolása közben eltűnt emberek nagy része megkerül, de szinte mindannyiukra a vízpart közelében bukkannak rá, meztelenül. Ezek az emberek már csak árnyékaik hajdani önmaguknak, és ezt ők is érzik. Ekkor veszi kezdetét a nyomozás, hogy kiderítsék, mi is történt valójában."
Port.hu leírás. [link]Régen a tévében néztem gyerekként, akkoriban nagyon félelmetesnek tűnt pár jelenet.
Most a 6. résznél tartok és még mindig baromira tetszik. Nagyon jó a helyszín, tényleg titokzatos, az első rész után már tudni lehet mire fut ki, mégis elbizonytalanítanak a szereplők. Azért erősen érezni sokszor, hogy zs kategóriás, biztos alacsony költségvetésű, el is kaszálták, ha jól sejtem. Remélem kap rendes lezárást, már nem emlékszem.
Szerintem nagyon szórakoztató, titokzatos, nyomasztó és érdekes.
Szinte minden rész eseménydús, van benne akció bőven.
Csak 480p verzióban elérhető.
-
Grave_444
nagyúr
HOTD S02E06
Nemár, ezt miért kellett?! A vége csalódás. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"A legvége pedig az, hogy Rick menekül valakik elől, Michonne pedig lovasrohamot intéz egy látótérnyi kóborló ellen."
Ajánlom figyelmedbe a spinoffokat, van 3 sorozat is, ami folytatja.

Nem lett lezárva a sztori. Eddig mindegyikből 1 évad van kint.The Walking Dead: The Ones Who Live (Michonne + Rick)
The Walking Dead: Daryl Dixon (Daryl + majd Carol)
The Walking Dead: Dead City (Maggie + Negan)
Ezeken kívül több fő karakter is szerepet kap a korábbi sorozatból. -
Grave_444
nagyúr
Sárkányok házva első évad újranézve.
Így, hogy már ismerem a szereplőket nagyon tetszik.
Első nézésre nem volt ilyen maradandó élmény, nem mindent értettem és többször késő éjjel, fáradtan néztem. Ilyen sem volt még, hogy valamit ilyen rövid időn belül duplázzak.Az idősebb Rhaenyra játéka kifejezetten bejön, maga a színész is.
Aemondra is másképp tekintek, mint eddig. Fekete lyuk volt korábban több mozzanat.Ami maradt, hogy Rhaenys a best.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
WayneGace
üzenetére
Végül is igazad van. Lehetne új cselekményt is kitalálni.
Csak arra céloztam a jelenlegi felhozatalból sem láttunk mindent.
Animációt nem bírok évadokon át nézni, élőszereplősben érdekelne.Bad Pritt
Magamból kiindulva szerintem rengetegen nem néznek animációs SW sorozatot.
Ezért tartom jó ötletnek.
TomDeNemm
És? Ha a filmben nem bontják ki a karaktert, akkor már nem is létezik?
Megnézted a linkelt videót? Akkor értenéd. Vagyis nem teljesen, mert a filmek csak a jéghegy csúcsa. Hozzáteszem a Mando, Ahsoka, Obi-Wan sorozatokhoz sem árt háttértudás, hogy értse a néző.Rigormortiis
Így van, játékokban is van bőven tartalom.
Darth Nihilus, Darth Revan, Darth Bane... Vader és Palpatine csak egy a sok közül.Egyébként Mault csak példának hoztam fel, nem azt írtam, hogy mostantól rá kell építeni mindent.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Ezt értem, de elég sok szál létezik még a Skywalkereken kívül, amik hozzátesznek a trilógiákhoz.
WayneGace
Igen ő az és egyáltalán nem lerágott csont. Az animációs sorozatokban főszereplő, köze van ugyanúgy Obi-Wan, Vader, Ahsoka karakteréhez nagy mértékben.
Kis túlzással hosszabb csak az ő sztorija, mint a három trilógia együttvéve.
Elég színes karakter, ha érdekel nézz bele. Végül kb kiderül, hogy könnyű vele szimpatizálni és nem is csak gonosz oldala létezik.
[link] SpolierNem csak a mozifilm és Disney sorozatos vonala létezik az univerzumnak.

-
-
Grave_444
nagyúr
Shogun
Nem ilyen utolsó részre számítottam. Átvertek és hiányérzetem van.
Vártam, hogy végre történjen egy csata, erre inkább a legjobb szereplőt teszik ellenszenvessé. Várható folytatás? -
Grave_444
nagyúr
Shogunt nem nézi senki? Nekem egyre jobban tetszik, így az 5. rész végéhez érve.

Egyedül ami furcsa az a kamerázás. Középen éles a kép, máshol homály 2160p ellenére.TWD Daryl Dixon vagy Dead City? Most az új The Ones Who Live?
A topikjában már nem aktívak a rajongók, már ha vannak még ilyenek rajtam kívül.
Mostanában egyre több lett a szabadidőm, úgyhogy párhuzamosan a Breaking Bad pótlását is elkezdtem.
2. évad 4. résznél tartok, marha nagy állatság, imádom. -
Grave_444
nagyúr
Ahsoka 2023
Mindig elvarázsol a Star Wars világa. Sorozat formájában talán jobban, mint a mozifilmekben. Kifejezetten jót tett ez a sok női karakter, tetszettek.
Várom a folytatást, ha lesz, reméljük. A Mandalórival valami elindult, Mandoverzumról beszélhetünk már. Rixon csatornáján a kibeszélőket meg szoktam hallgatni, hozzáadnak.Időrendben nehéz követni azért ezt a sok sorozatot, szálat, néha elgondolkodom rajta.
Az animációs sorozatok ismerete nem árt hozzá, én Youtubeon pótoltam a lényeget. -
Grave_444
nagyúr
The Walking Dead: Daryl Dixon
The Walking Dead: Dead CityNekem mindegyik bejött, várom a folytatásokat.

The Walking Dead: The Ones Who Live például. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dendytv
üzenetére
Ugyanígy vagyok ezzel, viszont valamennyit utánaolvasgattam neten és Youtubeon csomó animációs sorozatba belenéztem, a fontosabb részekbe legalábbis.
Szerintem utóbbi ajánlott, úgy látod a konfliktusokat, harcokat stb és nagyjából megismered a karaktereket, akik szerepelhetnek az Ahsoka sorozatban. (Több milliós megtekintésű fanmade összevágások is tetszenek.)
Még nem kezdtem el csak tervben van.
-
Grave_444
nagyúr
The Witcher - S3E05
Sokszor megállítottam, visszatekertem ezt a részt. 10/10
Magyarul nézem, de bizonyos párbeszédeket muszáj volt eredeti nyelven is hallani.
Nekem talán eddig ez tetszett a legjobban, végig feszült, Yennefer és Geralt közt izzik a levegő. Mivel nem gondolom túl a részeket, nem számítottam csavarra a végén.
Várom a folytatást, remélem nem szúrják el és kap egy méltó lezárást, mert a következő évadokat lehet hanyagolom az új főszereplő miatt, Henry Cavill nélkül nem lesz az igazi.
Megjegyezném a magyar hangja is tökéletes, ahogy a többieknek is nagyon rendben van.Most tartok ott, hogy kezdem érteni ki kicsoda és kivel van, illetve a városok, szereplők nevét is memorizáltam. Emiatt lehet újra kell néznem, hogy mindent értsek.
Játékok kimaradtak, lehet ez nem is hátrány a sorozat fogyaszthatósága szempontjából. -
Grave_444
nagyúr
Daredevil sorozatot elkezdtem nézni, amiatt is, mert a Punisher sorozatot már láttam.
Még 2 rész van hátra a 2. évadból, kíváncsian várom a végét.
Eddig nagyon pozitívan csalódtam. Nézeti magát, nagyon tetszik.
Utána újra végignézem a Punishert is, kíváncsi vagyok másodjára az előzmények tudatában mennyire fog ütni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ebben egyetértünk, viszont kicsit irritál a karaktere ebben az univerzumban.
Nem tudom miért, a többi "gonoszt" jobban szerettem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Mivel először is átverte miért is gondolta, hogy megint odaadja neki...
Ettől függetlenül szerintem az évad legjobb része volt a 7.
Nem tetszik, hogy ilyen nagy szerepet kapott megint és úgy néz ki az Ahsoka sorozatban is szerepelni fog, tehát nem iktatják ki egy darabig biztosan.Moff Gideon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- EAFC 26
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- VR topik
- Rendszergazda topic
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- További aktív témák...
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Várom a folytatást.
Nem számítottam rá.