Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Az új animációs Stranger Things sorozatot jól lehúzták, az IMDB-n 5,1-en áll de egy torrentoldalon még lehet egy korábbi eredmény látható csak 4,2!
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nyeltem az epizódokat mint kacsa a nokedlit! Ne aggódj! Valami elképesztő HULLÁMVASÚT: az egyik szülő alkoholista a másik pedig bipoláris, és van mennyi is, talán 6 gyerek. Őrület.
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A Shameless EXTRA klasszis. Szinte mondhatom, hogy ő a főszereplő. Nyilván a fő karakter az apjuk, de mégis főleg az elején én úgy éreztem, hogy gyakorlatilag az ő karaktere próbálja összetartani a családot.
kb. 10 évados, és akkor kezdtem darálni a sorozatot amikor az utolsó ment, és gyakorlatilag az utolsó részeket szinte valós időben néztem ahogy volt a premier.
Az is érdeke volt, hogy a 2010-es évek elején kezdődik a sorozat és az utolsó évadoknál már a COVID is befigyelt a cselekményben.Az meg csak hab a tortán, hogy Emmy Rossum durván jó nő, még akkor is amikor nulla sminkkel béna ruhában stb.
Már a "Holnapután" c. filmben oda meg vissza voltam érte. -
Cs1csó
titán
válasz
arcitec
üzenetére
A "Mayor of Kingstown" egyik nagy hibája, hogy NINCS történet. Totál semmi A-ból B-be mutató dolog, vagy egy CÉL amit el akar érni, vagy bármi.
Ez 1-2 évadon keresztül még elment, mert a sok kis apró történés vitte a hátán de a végére kifáradt.
Amúgy A Landman sem az igazi ezen a téren de ott van némi fejlődés, mint pl. a Tulsa King-ben is nagyobb célok stb.Megjegyzem ha már Taylor Sheridan akkor a Yellowstone is olyan semmilyen - mármint az eredeti -
Egy kis spoiler ha még valaki nem látta:
Tehát már az elején tiszta, hogy a szarvasmarhatenyésztés kb. olyan mint égetni a pénzt olyan módon ahogy csinálják nem fenntartható. Fejlődniük kellene pl. erre volt is egy gondolat, hogy ők maguk vágják le, csomagolják és árulják a saját marhahúsukat és ezzel 4-5xös haszonra tegyenek szert, de Costner karktere lehurrogta az ötletet.A fő probléma végig, kettős:
1. fenyeget a kisajátítás: bármikor jöhet valami olyan beruházás ami ezt a kritériumot megugorja
2. ha a környéken komoly értéknövelő beruházás történik akkor az ő földjük értéke is megnő és ezáltal a vagyonadó/föld adó is nagyobb lesz amit már nem tudnak kigazdálkodni ezért el kell adni földből.De ezek a dolgok akárhogy nézem törvényszerűek, tehát nem "széllel szemben h.gyozni" kellett volna, hanem előre tekinteni és nekik megvalósítani a fejlesztéseket, akár szállodát, akár saját húst árulni stb.
ÉRdekes, hogy egyetlen apró dolog valósult meg ha jól tudom volt pár nagyobb esküvőre kibérelve a ranch nagy pénzekért de a komplex képet nézve ez a bevétel semmi.
-
Cs1csó
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A Stranger Thingsszel vagyok hasonlónhasonlónan. Qvára nem érdekel egy rajzfilm belőle.
Teljes estés film, vagy sorozat érdekel.
A film lehetett volna akár a klasszikus szereplőgárdával, a sorozat meg akár időugrással korábbi, későbbi de akár a párhuzamos sztorikkal sincs gondomA Gyűrűk Ura esetén sem érdekelt az a "Rohan"-os rajzfilm. Abból is élőszereplős film, vagy sorozat érdekel (tudom furcsa, de az Amazon sorozatát nem láttam még)
-
Cs1csó
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha úgy érted, hogy minek kb. ugyanazt elmesélni egyetértek. Ugorjanak előre vagy akár hátra az időben, és legyen valami új, és igen, nem gond, ha vannak utalások akár nagyon régi személyekre pl. Mardekar Malazár stb.
-
Cs1csó
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A night agent-től tartok, az első évad tetszett, bár nem volt túl erős, a második jóval gyengébb volt így ettől a harmadiktól már nem sokat várok.
-
Cs1csó
titán
válasz
WayneGace
üzenetére
HA jól értem
kvázi "kilépett" abból a "munkakörből" vagy úgy is mondhatnám, leváltotta Palpatine, aki amúgy holtan is akarja látni. Csinált ilyet már Palpatine, amikor a Jedi visszatér c. filmben Darth Vader helyét ajánlotta fel Luke-nak: megöli a fatert és akkor ő lesz a tanítványa. -
Cs1csó
titán
válasz
dokee78
üzenetére
+1 Sanyi
5 évados (53 részes) sorozat a közvetlen előzménye. Szerintem mindenképpen érdekes azzal kezdeni.
HA beszippant (én most tartok a 3. évad felénél) akkor érdemes a többi jóval korábban játszódó előzménysorozatot megnézni:
"1883" és az "1923" c.
Ha tetszik (Taylor Sheridan kreálmányai) akkor érdemes a többi sorozatát is megnézni:
- Olajügynök
- Tulsa királya
- Lioness -
Cs1csó
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem nincs gondom a "sokadik bőrrel" legyen az Star Wars, LOTR, Marvel, DC stb.
A hiba sokszor:
- a rossz forgatókönyv, történet
- a színész öregedik és ezt nem tartják tiszteletben
- sokasodó ellentmondás, összeütközés a korábbi cselekménnyel stb. -
Cs1csó
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Elkezdtem a Yellowstone-t. Ha ledaráltam jöhetnek a spin off-ok. -
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én biztos nem. Szomorú nézni, hogy amikor pörgetem egy torrentoldal "sorozat HUN HD" kategóriáját a legnépszerűbbek ezek a trash, reality xarságok.
-
Cs1csó
titán
Sziasztok, a YELLOWSTONE, 1883, 1923 sorozatokat, milyen sorrendben ajánlott nézni?
Érdekes, hogy kronológia szerint ugye 1883, 1923, Yellowstone
De ugye a Yellowstone-t kezdték el készíteni legkorábban 2018-2024-ig
Az 1883 ugye 2021-2022, majd az 1923-at 2022-2025
-
Cs1csó
titán
válasz
WayneGace
üzenetére
Ez törvényszerű. A Barátok közt c. sorozatról csinált egy ismerős anno egy táblázatot és kiderült, hogy szinte mindenki mindenkivel összefeküdt már az évtizedek alatt.
Ez a hátránya ha nincs valódi történet (mert valljuk be itt nincs valódi cselekmény kb. mint egy napi szappanopera: csak úgy történnek a dolgok, szereplők tesznek ezt azt stb.
Ezért jó ha egy konkrét célja van a sorozatnak.
Komplexitásában a Breaking Bad jut az eszembe ahol volt cél a történetben és fokozatosan feljődött a karakter és vele a történet is egyre húzósabb lett.Spoiler:
én miután a "munkám/munkánk miatt meghalt a bátyám, az anyám, börtönben az öcsém, ki tudja az apa hogy halt meg, sőt a főhős is volt börtönben (szintén a városhoz volt annak is köze) akkor érdemes elgondolkodni, hogy elköltözni valahová messze. Amúgy be fogom fejezni a már "csakazért is" de ha nem fogom ajánlani senkinek.
-
Cs1csó
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
közép USA-ban annyira kevés a tanár/nagy az elvándorlás, hogy konkrétan ázsiából importáltak tanárt
Az ilyenen mindig mosolygok. Nálunk is filippínókat, kínaiakat stb. hozatnak mert "nincs" ember.
Meg kell hogy mondjam VAN ember. Van egy ötletem amit az USA-ban is kipróbálhatnának:
azokban a régiókban ahol kevés/nincs elég tanár, emeljék meg a kezdő béreket a DUPLÁJÁRA.
Sőt adjanak mellé ingyenes lakhatást ha ez olyan környék ahol ez drága, vagy nehezen megoldható, tehát csak a REZSI költséget kell állnia a beköltözőnek.Nálunk is ezekbe a gyárakba dupla pénzért lehet már lenne hazai munkaerő. Lehet így is lenne fluktuáció de legalább mindig lenne utánpótlás.
-
Cs1csó
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A folyamatos macska-egér játék amiben hatalmas a Dexter, de ez a Breaking Bad-ben is jó, ott annyi plusz hogy a jellem "fejlődés" (átalakulás) (aki tudja: Ozymandias)
komplexebb, nyilván Cranston jobb színész, és a forgarókönyv is komplexebb. -
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ha lesz hozzá normális felirat akkor ránézek.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Amit eddig leszűrtem a streaming előfizetések kiválasztásával kapcsolatban:
VETÉSFORGÓ
Félévente másikra előfizetni (nyilván függ, hogy egyszerre valaki hány (1-2-3 esetleg több) streaming csatornára fizet elő, és ezt/ezeket váltogatni.Persze ha van valami előfizetéses "akció" akkor azon érdemes elgondolkodni.
-
Cs1csó
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudok róla, de a 2. évad utolsó része és a Zsivány egyes története között csak napok-hetek vannak. Tehát ez így kerek.
Előrébb menni az időben sincs értelme. Lehet ennyi volt. -
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ezt a klímaaggódást el kell engedni: az emberiség nem tud összefogni és kész, ennyi.
("Ha mégis" " mi lenne ha" "talán" stb. el kell engedni, mert nem)
Sőt ha holnaptól NULLA kibocsájtás lenne akkor is borulni fog a klíma, és az hogy újra "normalizálódjon kellene (nulla kibocsájtás mellett" vagy EZER ÉV.
van egy regény, amiben idéznek egy a klímával kapcsolatos beszédet, na az durva.
Érdemes elolvasni.
"Ha minden véget is ér" c. regényEgyetlen esélyünk, ha a TUDOMÁNY megment minket pl. a sok sci-fiben felvetett "terraformálás" megoldást a földön vetnék be és nagy képtékben lehetne kivonni pl. a szén-dioxidot a légkörből és megkötni (hangsúly a NAGY léptéken, és ez alacsony energiafelhasználással)
-
Cs1csó
titán
Az öregedésre odafigyelhetek volna: és mivel nem tudtak 1-2 évente új évadot szállítani (az első és a harmadik évad közt még nem volt gond, hiszen az első évad 2016 a harmadik 2019 tehát, a második ugye 2017, ez még belefért, aztán jött 3 teljes év szünet majd megint 3 év és ez a 6 év volt sok, 21-ben jött volna a 4-ik és 23-ban az 5-ik az egy fokkal kezelhetőbb lett volna. )
Na de elkalandoztam: tehát a cselekményben lehettek volna nagyobb ugrások, időben így valahogy megoldható lett volna a nagy öregedés.
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ő csúnya szegény akárhogy csűrjük-csavarjuk. De jópofa vagyány csaj, jó karakter.
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ameddig a "barátságos" fizimiskájú avatár képed megmarad be tudlak azonosítani!

Most nézem, még privát üzenetben nem is zaklattalak! SKANDALLUM!
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Egyértelműen 100%-ban a NETFLIX kvóta figyelt be. Ez van. Hatalmas viták mentek a neten erről, ENGEM speciel nem zavart hiszen nyilván én is meg a nézők többsége tudta már ezt minimum a 3 évad óta, a megvalósítása, időzítése, és a hossza volt egy kicsit történet-cselekmény idegen. Amúgy "négyszemközt" mondom, kis hazánkra bőven ráfér egy kis "érzékenyítés" amit nem biztos, hogy ilyen formában kell letudni, de ez is egy lépés. A USA-ban a 60-as években volt olyan állam ahol egy fekete nem ülhetett le egy buszon akárhová és nem léphetett be akárhová, bő 40 évre rá egy színes bőrű elnököt is megválasztottak. Más:
nevet változtattál? valami "kAdy" volt korábban ugye?
-
Cs1csó
titán
válasz
S e t h
üzenetére
Stranger Things
Az ellenben tetszett, amikor Jonathan megmentette Steve-et, és végre volt egy tiszta, értelmes, érvelés: egy dolog hogy valakit nem kedvelek, vagy van/volt konfliktus de attól még nem fogom hagyni, hogy meghaljon, röviden erről volt szó. [ Módosította: koncsik ]
-
Cs1csó
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez számomra érdekes volt, mert ha ISMEREM a barátaimat, akkor tudom, hogy "szeretnek" annyira, hogy ELFOGADJÁK, hogy "más" az orientációm.
Tehát fölösleges volt ennyire hosszúra nyújtani.De tény, hogy ugye a 80-as évekről beszélünk és gőzöm sincs hogy az USA-ban ez mennyire volt akkor gáz.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Miklós315
üzenetére
Stranger Things
A Hopper robbanás+eltűnés, a 3. évad végén van a Starcourt pláza alatti orosz bázison. Sőt mivel az évad gyakorlatilag már az első percében a Szovjetúnióban lévő bázis alatt is történik egy robbanás és látjuk, hogy kb. MINDENKI aki a gép közelében volt szó szerint megsemmisült ezért a Hopper eltűnése egyértelműnek gondolhattuk, hogy meghalt. DE pont ez a lényeg az ilyen filmes fordulatoknál, hogy mivel nem láttuk ezért bármi is lehet. A film egyik nagy trükkje az idővel való "játék" a sűrítés-nyújtás, mint pl. amikor Vecna rájön, hogy csak illúzió, hogy eltűntek a gyerekek és még ott vannak az asztal körül de mikor végül "átlát" azt illúzión addigra már ugye tényleg nincsenek ott pedig a vágóképek szerint az az érzet, hogy még ott kellene lenniük. Az meg sajnos egy örök probléma egy ilyen évadról-évadra haladó sorozattal, hogy elvárt, MINDIG haljon meg valaki: kisebb-nagyobb kaliberű szereplő ugye az első részben Nancy barátnője (amire szerintem mindenki tojt a magasból kb. én is hiszen nem kötődtünk hozzá érzelmileg, a második évadban Bob (Sean Austin) már fontosabb volt, de ott meg ugye a Hopper-Joyce szerelmi dologba zavart bele és szerintem kínosan érezhető volt, hogy Joyce "kedveli" Bob-ot és "akarná" szeretni is de tetszik vagy sem nem a zsánere, a Hopper szerű "rosszfiúk"-at kedveli. A 3. évadban Billy is sokáig inkább ellenszenves volt mint sem és a végén sok családi dráma derült ki (anyja elhagyta, apja pedig egy vaskalapos katona) és gyakorlatilag megmentette Tizit ami felmagasztalta, de igazán nem "szerették" meg a nézők a karakterét. 4. évadra jutott egy tényleg érzelmes halál, Eddie-é, de ugye ott meg talán az egy érdekesség, hogy friss egy évados karakterről van szó, és a színész játéka/kisugárzása is kellett hozzá, hogy nagyon megkedveljük. -
Cs1csó
titán
STRANGER THINGS.
IMÁDOM mindegyik évadot, a 3 évad abszolut kedvenc.
Ez az 5-ik is jó. Nyilván nehéz egy sorozatot "organikusan" fejleszteni: ellentmondások stb.De szerintem sikerült évadról évadra növelni a feszültséget, ami nem kis érdem.
Az persze nem könnyű, ha nem csak a saját ötleteiddel kell dolgozni, hanem legyen, lmbtq, indián stb. szereplő, sőt ez akár be is legyen építve cselekmény szinten, de ezt is lehozták.
-
-
Cs1csó
titán
Az 5. évad első 4 részét már 3x láttam, és nekem a ma kijött 3 rész is tetszett. Tény, hogy nagyot csavarintottak, de ez még belefért, érdekes lesz ezt egy részben lezárni.
Megjegyzem a mostani tempóba még egy 6. évad is beleférne persze "papíron" 16 éveseknek se nagyon mennek el már a szereplők.
-
Cs1csó
titán
Sziasztok, a Stranger Things 5. évadának második "etapja" mikor lesz elérhető? 25-én reggel-délelőtt, 26-án reggel-délelőtt?
-
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Az oké,
bizonyított, hogy ha már 6-8-éves korban elkezdik az oktatást akkor mondjuk 20-25 éves korra fizikailag és mentálisan is erős harcost lehet faragni,de 1. az férfi 2. 20-25 éves kor nem nő és 15 éves -
Cs1csó
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Már az Alita-t sem értettem egy
fejlett nép mint a marsi miért kvázi tinilányokból csinál katonát, ez kicsit nonszensz. -
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Képmás
Counterpart (original title)
1h | Drama, Sci-Fi, Thriller | TV Series (2017–2019)felirattal és szinkronnal is néztem mindegyik kiváló, J. K. Simmons szinkronja tökéletes.
-
Cs1csó
titán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Ebben ő a csúcs: A Gépész vs. Batman vs. Alelnök
-
Cs1csó
titán
válasz
Aventador91
üzenetére
Dexter megvolt már, alap mű!
-
Cs1csó
titán
válasz
callmeakos
üzenetére
Ennek a listának csak akkor lehet nekiállni ha kellő edzettséget szereztél a következőkkel:
Dallas, Izaura, Szomszédok, Família KftHa ezeken túl vagy válsz méltóvá a LISTÁHOZ. (és elég edzetté is)
-
Cs1csó
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
IMÁDOM!! A Halál 50 óráját, a Panzerlied MINDENT visz! Panzerlied (Battle of the Bulge with english intro)
-
Cs1csó
titán
válasz
CptAdamica
üzenetére
A 80-as évek még hagyján akkor már dúlt az egészségtudatos életmód, de ha egy film a 50-es 60-as évekről szól, akkor az úgy hiteles ha mindenki láncdohányos.
-
Cs1csó
titán
Továbbra is a Csernobil sorozat hatása alatt vagyok most újranézem 1 rész 21 perc 12 másodperc: maga az iszonyat...
-
Cs1csó
titán
válasz
Aventador91
üzenetére
Na igen 5-ös skálán a 3,6 nem jó, de nem is kritikus.
-
Cs1csó
titán
válasz
Aventador91
üzenetére
5-ös vagy 10-es skálán 3,6?
-
Cs1csó
titán
válasz
fecaga21
üzenetére
Ez egy "kvázi" spinoff sorozat. Tehát a Breaking Bad előtt játszódik időben, ezért szerepel benne pl. Giancarlo Esposito ugye mint Gustavo 'Gus' Fring.
NEM láttam még a sorozatot! De miután megnéztem a BB-t utánaolvastam, az a tervem, hogy ezt is majd ledarálom egyben ha egyszer tényleg befejezik.
-
Cs1csó
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Sőt lehet még örülök is amikor a névleges teljesítmény a 10x-re ugrik kb. 30GW-ra - kb. a munkaverseny hőse első helyezés instant - persze mikor a 3000 tonnás reaktor fedél elreppent ott már lehet én is elgondolkodtam volna, hogy némi malőr csak becsúszhatott.
Egy klasszikust idézzek: "badarság, egy RBMK reaktor nem robbanhat fel!" vagy a másik: "nem jó de nem is tragikus!"
-
Cs1csó
titán
válasz
fecaga21
üzenetére
Kapásból nem tudom de le van írva valami hasonló az oka: a falu ami a víz mellett volt azt hívták Csernobilnak és oda épült az erőmű, de az erőműtől - láthatóan jó nagy távolságra - felépítettek egy gyakorlatilag új várost 100%-ban az erőmű kiszolgálására és ezt nevezték el Pripjatynak.
-
Cs1csó
titán
válasz
Aventador91
üzenetére
Ledaráltam a Csernobilt - jobb volt így magyar szinkronnal oroszul és vagy ukránul biztos jó de az angolra nem voltam kíváncsi - néhol kicsit lassú a kutyás jelenet elnyújtott ez nem vitás de a záró epizód, na ha ott lettem volna tuti becsinálok, főleg így, hogy tudom ez az egész mivel jár:
A 3200MW üzemre tervezett reaktor 33 000MW mért értéknél szállt el ez több mint iszonyatos, vagy amikor az üzemanyagcsatornák egyenként 350kg-os fedele le föl mozog na ott is összecsokiztam volna magam, és végül amikor a reaktor több mint ezer tonnás fedele lerepül huh... félelmetes.... Szerintem érdekes elkülöníteni ezt a "klasszikus" többrészes többévados sorozatoktól de az vitathatatlan, hogy a MINISOROZATOK KIRÁLYÁRÓL BESZÉLÜNK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Macska topik
- Robot fűnyírók
- Asztalos klub
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest