Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quantum Leap (2022) S01-S02
Jó kis sorozat, nem nagy szám de engem beszippantott. A vége alapján azért annyira nem bánom, hogy nem ment tovább, nem tudom mennyire működött volna ez a felállás. -
A Knight of the Seven Kingdoms S01E05
Abszolút cinema! Végre a GoT után újra egy kiváló sorozat ami abban a világban játszódik. Köröket ver a Sárkányok házára sajnos vagy nem sajnos, ki hogy nézi. -
"Nekem amúgy nem lenne ezzel gondom, nagyon jól össze van rakva a setup, van egy rakás emberi / társadalmi kérdés, amit fel lehet fedezni, körbe lehet járni ebben a világban, szóval ha VG úgy érzi, hogy van 3-4 szezonnyi elmesélnivaló, akkor miért ne."
Én nem érzem azt, hogy ebben van 2-3 szezonnyi elmesélnivaló főleg ha szezononként 10 teljes epizóddal számolunk de lehet csak az én képzelőerőm korlátozott. Szerintem egy rossz lezárás is jobb mint az elnyújtott információcsepegtetés, ezért nem is éreztem a problémát a Severance-el, meglepett, hogy sokan kibuktak rajta de őszintén azt se értettem amikor az zavart 1-2 youtube reactor-t nézve, hogynem ment a felesége után. Nálam abszolút betalált az egész, de ha valakinek nem tetszett hát oké, elfogadom. A Pluribus érdekes de a Severance-nek nálam volt egy hangulata ami magával ragadott. Imádtam, hogy pl.
De ez csak egy apróság a sok közül ami megfogott. A rengeteg kép a tájról, hatalmas parkolóról, az épületről...mind-mind annyira jó valahogy. Ettől még a sztori lehet lassú, jó vagy rossz de a körítés nekem legalábbis kegyetlen jónak tűnik. Aztán lehet a következő évadban már nekem se fog tetszeni több dolog. Mondjuk ettől függetlenül a végét akkor se értem, hogy mi a baj vele mert tök logikus volt emberi érzelmeket figyelembe véve is és azért megtudtuk azt is, hogy mire megy ki a játék nagyvonalakban...a Lumon-on ban játszódó jeleneteknél mennyire steril minden és hogy mindent gyárt a cég. Mindennek megvan a helye, minden rendezett. -
Nekem is voltak ilyen sorozataim amiket mondjuk valami nagy rejtély miatt néztem amire vártam a választ, pl. ezért kezdtem nézni a The Leftovers-t de aztán a megvalósítás annyira élvezetes volt, hogy már nem is vártam a végét. A Severance ugyanez nekem. Élveztem minden percét. A Pluribus nem egy Severance számomra de azért még érdekes, itt azt mondom én is, hogy jobban várom a végét, egy magyarázatot, hogy hova akar ez kilyukadni, félő viszont, hogy ezt nem lehet tovább húzni és majd mégis megpróbálják nyújtani. Max. 1 évadot tudok még elképzelni.
-
Stranger Things S05

-
Robin Hood (2025) S01E01-E04
Ahhoz képest, hogy teljesen véletlen akadtam rá már 2 nap alatt 4 részt megnéztem. Pedig egy olyan történetről van szó ami már számtalanszor el lett mesélve. Valahogy mégis jó a sztori, kellően komoly megszórva egy csipetnyi misztikummal, a szex jelenetek eleinte nagyon erőltetettnek tűntek, mintha kötelezően tették volna bele de most már kellő humorral vegyítve teljesen jól ellensúlyozza a sztori itt-ott megjelenő komorságát. -
Milyen ez a Talamasca: The Secret Order sorozat? Elvileg fantasy lenne de sok értékelést olvastam amiben lehúzzák mert nem igazán fantasy.
-
Igen, nem oly rég a filmeket is a 2010-es Predators-ig(igen, nekem a predators és alien franchise egy kalap alatt van), az meg még az utána lévők váratnak magára, láttam őket egyszer mikor megjelentek szóval nagyjából emlékszem.
Nem mondom, hogy nincsenek hibái a sorozatnak de pl. az Alien Resurrection nem volt valami jó, tehát voltak itt már a múltban beégések, nem egy tökéletes franchise ez. Ehhez képest a sorozat nekem egy erős közepes volt összeségében.
-
Na neeee, a 3. évadra teljesen céltalan lett az egész,
Azt aláírom, hogy nem olyan unalmas mint a Fear, szóval önmagához képest tényleg jó vagy a jobbak közé tartozik de sajnos nagyon alacsonyan van a léc.ott bolyonganak, szerencsétlenkednek, mennének nagyon haza de jajj szegény helyiek. Már mondjuk az első évad is azzal a gyerekkel háááát, na. #84712 hát jah, nem gondoltam volna, hogy 4 évad lesz belőle, én max. kettőt tudtam elképzelni miután megnéztem az első évadot.
-
válasz
bobalazs
üzenetére
Mindent elmond a franchise-ról, hogy ez a 2 dimenziós karakter kapott spinoff-ot, nyilván közönségkedvenc volt de szinte semmit nem beszélt ami akkor tünt fel amikor megkapta a saját sorozatát. Élete legjobb munkája lehetett, 15 éven keresztül csúnyán nézni és, hogy még véletlenül se kelljen neki megdolgoztatni az arcizmait még a haját is hosszúra hagyták.
Semmi bajom magával a színésszel de ez a karakter meg úgy a sorozata is kb. 5 percig volt érdekes, amíg európai szemmel mutatták a kezdeteket, meg, hogy mi lett a többi országban ahol járt. Ezt leszámítva egy nagy nulla az egész de persze az utolsó cseppet ki fogják sajtolni ebből az egészből.
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Pont a gyász és a fájdalom különböző módon történő feldolgozása volt a sorozat sava-borsa.
Ebből aztán lettek különböző sztorik, rengeteg több értelmű jelenet volt benne amin el lehetett gondolkodni. Még a befejezése is ezt sugallta,Hogy dolgozod fel mikor azt se tudod, hogy hova lettek emberek? , kicsit Lost-os de nekem azzal se volt akkora problémám mint másoknak, tény, hogy megértettem a csalódást de én nem éreztem annak, legalábbis annyira biztos nem, szóval azért látni a Leftovers-en, hogy Damon Lindelof a Lost-on dolgozott de sokkal inkább elment a spiritualitás irányába a több értelműség miatt. Én így értelmeztem és azóta se láttam ilyen sorozatot ami egyszerre felkavaró és megnyugtató. Talán ezért olyan sok a két véglet a véleményekben, vagy nagyon nem tetszik vagy nagyon tetszik annak aki legalább 1 részt megnézett belőle.vagy elhiszed vagy nem Biztos ami biztos spoiler-be tettem de ezek, főleg az első szerintem nem az.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem véletlen, az egy kiváló sorozat.
-
Pluribus S01E02-E03
Tyű ez nem semmi. Mondjuk így a 3. részre kezdett sok lenni a főszereplő. Azért van potenciál ebben a sztoriban, remélem kiaknázzák. -
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Pluribus S01E01
Ez kiváló, nagyon jól felépítették, hogy miről is fog ez szólni. Egyértelműen nézős. -
válasz
stellaz
üzenetére
Én a hangulata miatt szerettem, olyan furcsán egyedi volt. A sztori itt-ott volt érdekes. Látványilag voltak azért roppant jó megoldások de ha nem nyitott az ember a mitológia elvont értelmezésére akkor szerintem nem fogja lekötni.
Más: Ez a Pluribus jó vagy nem? Láttam, hogy Severance-hez hasonlítgatják.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Hát én nem tudom. Nekem furák ezek az ázsiai sorozatok és filmek. Nagyon nehéz volt megszoknom a Squid Games-t is a ripacskodások miatt. Jó nyilván, Korea és Európa két külön világ, ami nekünk furcsa az ott lehet teljesen hétköznapi. Animére se tudtam rákattanni pedig elég népszerű manapság Európában is.
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Én még csak az első résznél és már teljesen elvesztettem a fonalat, hogy ki kivel és miért, de ezt már egy kicsit az előző évadnál is éreztem. Liam Hemsworth kinézetre szerintem teljesen rendben van, a hangja viszont fura de gondolom pár rész után már megszokja az ember.
-
Witcher 4. évada kint van!
Na kíváncsi vagyok Liam Hemsworth-re. -
válasz
freeland0806
üzenetére
Na az jó lesz, jó kis Halloween hangulat.
-
IT: Welcome to Derry S01E01
Ez komoly volt, nem vicceltek azzal, hogy horror lesz, szerintem jól hozza a filmek hangulatát. Akinek tetszettek a filmek azoknak mindenképp érdemes nézni. -
válasz
freeland0806
üzenetére
Nekem sajnos nincs időm a filmeket újranézni bár nagyjából emlékszem, főleg a másodikra. Ami miatt én várom az az, hogy ha jól csinálják ez olyan sztori amit jól fel lehet építeni és nem kell hozzá sok pénz vagy CGI. Ha jól tudom évadonként visszafele haladunk majd az időben? Az első évad 1962-ben játszódik, a 2. pedig 1938 lesz, a 3. 1908? Talán redditen olvastam erről.
-
Jöhetne már az It: Welcome to Derry. Még 2 nap...
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Az Echo 5 részes aztán 1 rész per 2 hét tempóban ha tudtam nézni, még így is lehet hosszabb szünet volt egyik vagy másik rész között. Ahhoz képest ez ég és föld nekem. Az ilyenfajta befejezéseket meg imádom bár szerintem a többség nem szereti.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szerintem rohadt jó volt, tegnap néztem meg és egyből ledaráltam mind a 4 részt. Az első rész feléig kicsit furcsa volt az animáció stílusa de utána megszoktam és úgy éreztem illik ehhez a világhoz. Remélem jön a 2. évad.
#84041Bad Pritt még mindig nem néztem meg az utolsó 4 vagy 5 részt... már az utolsó előtti 1-2 évad is erőltetettnek tűnt. Nem igazán látom mit lehet ebből még kihozni ami jó.
-
Alien Earth S01E03
Nem volt rossz rész, most visszább vettek a tempóbólde akkor most a tesó fél tüdejét kivették kísérletezni? Megannyi kérdés, egy erős közepes sorozat ez.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Elmondom én neked, mert jó.
-
The Foundation S03E05-06
wow, na ez durva volt. Nem tudom, hogy lesz-e 4. évad de félő, hogy innen már csak lefele lehet menni minőségben.ST Strange New Worlds S03E05-06
Az évad első jó részei. Miért nem lehet ebből több? Lehet jó sztorikat írni CGI orgia nélkül is, nem az akcióra gondolok hanem, hogy érdekes, meglepő, megdöbbentő sztorik legyenek. -
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Írtam, hogy viccet félretéve, ha nagyon ragaszkodnék a pontozáshoz akkor az első 2 rész alapján 6/10. Ugye írtam, hogy középszer de talán egy hangyányit jobb, nekem a főszereplők szimpatikusak, érdekesnek találom mindegyiket. Maga a sztori se rossz szvsz de azért nem ájultam el tőle, voltak félelmetes jelenetek is ami szerintem ennyi Alien film után dicséretes.
#83279 valami rémlik nekem is de akkor
miért nem voltak nekik ezek a fegyvereik? -
Alien: Earth S01E01-E02
10/10!!! Viccet félretéve szerintem nem rossz, nem is kimagaslóan jó sajnos, középszer talán. Most lehet én vagyok tájékozatlan de mivel elvileg a 79-es Alien film előtt játszódik időben 2 évvelígy eléggé beleköp a filmekbe mert úgy néz ki akkor nemhogy tudtak az Alien-ekről de még fegyverek is voltak ellenük. Szóval ez azért fura de állítólag ez nem kánon, mintha valahol ezt olvastam volna.
-
Nyilván ízlésről nehéz vitatkozni de alapvetően teljesítette a 10/10-es kritériumokat számomra, pl. egyetlen unalmas részt se találtam és minden epizód nézése közben "repült" az idő. Ez általában a jó sorozat ismérve mert annyira belemerülsz, hogy nem veszed észre, hogy eltelt 40 perc. Bár az első résznél becsapós, hogy kb. 1 órásnak mutatja de az utolsó 15 perc a credits, hihetetlen, hogy ennyien dolgoztak ezen a sorozaton vagy én nem értem, hogy lehet 15 percig neveket sorolni a képernyőn...
-
válasz
üzenetére
Naaaaaaaaa
Más:
Wednesday S02E01-E04
10/10 gyerekek, ennél jobb sorozatot nem fogtok találni idén. Azzal, hogy beemelték az szerintem fényévekkel jobb lett az első évadnál pedig az se volt rossz. Nem csodálom, hogy a Netflix 2 részletben adja le, meg kell becsülni ezt a sorozatot.egész családot -
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Én is csak ajánlani tudom, kiváló sorozat.
-
Ne ignoráld, így ösztönzünk a sorozat nézésre. Sőt ha belegondolsz nagyon jó, hogy hajnali 3-4 körül adják Amerikában ezeket a sorozatokat mert akkor munkába menet vagy előtt meg tudod nézni, csak időben fel kell kelni.
Lehetne olyan is, hogy aki a legtöbb sorozatot nézte meg először a topikban és írt róla review-t az kap egy arany trófea ikont a neve mellé ami 1 hétig érvényes, sőt lenne ezüst és bronz trófea ikon is. Na milyen ötlet?
-
Senki nem nézte az új Last of Us részt?
-
válasz
markknight
üzenetére
Ez rohadt jó!
Na akkor már Mon Mothma módon táncolok én is. -
Szerintem az Andor első évadja is olyan volt, hogy vagy nagyon bejött vagy nagyon nem az embereknek, nem nagyon volt köztes vélemény.
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
+1
Jöhetnek azok is, nem vagyok ellene, hogy más tematikájú SW sorozatok is legyenek.
-
válasz
markknight
üzenetére
Én örülök, hogy nem az Erő a téma, az addig volt érdekes amíg a Disney el nem cseszte az új filmekkel, sorozatokkal. Valahogy így számomra már unalomig ismételt dolog lett.
Arról pl semmit nem tudunk, hogy lettek a Sithek, Jedik, mióta meg miért ölik egymást folyton.
Nem biztos de asszem az Acolyte legalábbis részben ezt bontogatta volna.Én a filmekhez nem hasonlítanám ezt, mint sorozat szerintem jó és lesz ez még jobb is,
gondolom megint ugrunk majd az időben a jövő heti rész(ekben?). A KOTOR-ral amúgy nem játszottam.
-
válasz
markknight
üzenetére
Szerintem meg nem kell még egy Obi-Wan vagy egy Ashoka. Ez a hétköznapibb felállás, betekintés a mindennapokba szerintem érdekes. Érdekessé teszi a karaktereket is, én pl. nem tudtam, hogy van
birodalmi óvoda, ez mondjuk sok mindent megmagyaráz a nővel kapcsolatban. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi lenne nektek jó? Minden epizód arról szóljon, hogy a lázadók mit hogyan csinálnak vagy hogy üldözik őket a birodalmiak? Gyanítom egyébként lesz ilyen is.
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Szerintem király jelenet volt,
bemutattak egy rave-et a Star Wars-ban. Amúgy gondolom Mon Mothma itt kiengedi a gőzt mielőtt kinyírják a gyerekkori barátját, a lányát pedig egyelőre úgy tűnik, hogy "elvesztette" a kényszerházassággal. btw. itt a zene ha kell valakinek, szerintem nagyon passzol a Star Wars-ba: [link] Lehet csapatni.
-
Az azért remélem egyértelmű, hogy azért ilyen
kezdetleges és szerencsétlen minden ami "lázadók" mert ez még az elejének a legeleje? Remélem senki nem várja, hogy itt vérprofi lesz mindenki aki nem birodalmi hiszen pont arról szól ez a sorozat, hogy hogyan jutunk el oda. Btw. szegény csajról az elején nekem is az jutott eszembe, hogy na online szét fogják szedni pedig nem katona csak egy sima technikus. Mondjuk reálisan nézve nekem az volt a furcsa, hogy miért nincs több kövér ember a Star Wars-ban mikor a legutolsó faluban is van lebegő motor, tehát a sétálásra semmi szükség nincs már egy jó ideje.
-
Andor S02E01-E03
Erről a sorozatról csak szuperlativuszokban lehet beszélni. Peak Cinema!
Viccet félretéve.
Szerintem tényleg jó volt, egy kicsit én is éreztem, hogy a túl van tolva, sokkal rövidebbre kellett volna szabni. Viszont egyszerűen élveztem az elsőtől az utolsó percig de ha belegondolok ez tényleg olyan mint amikor asszem a Simpsons-ban kiparodizálták az előzmény trilógiát azzal, hogy arról szólt, hogy robotok vitatkoznak a törvényhozásról.dzsungeles jelenet
Tényleg olyan mintha kevésbé lenne Star Wars. De mi is a Star Wars? Csak az amiben lövöldöznek és jedik vannak? Mert szerintem nem és arra van más sorozat is és lesz is még. Olvastam néhány kommentet, hogy továbbra is vontatott sz.r de én nem éreztem annak, nem tudok ezzel mit csinálni, nekem tetszett és kész. Sőt örülnék ha lenne még legalább 1 évad. -
The Last of Us S02E02 8/10
Szerintem rendben volt az alakítás. Az, hogy mi hogy volt a játékban nem nagyon érdekel, elnézést azoktól akiket ezzel megsértettem.
Nekem inkább a várossal volt problémám:
nem értek hozzá de józan paraszti ésszel ez a védelem kevés, hol van az árok? Persze lehet, hogy nem lehetett a talajban ásni de szerintem 5 év alatt ki lehetett volna ásni egy komoly védősáncot nyaranta utána fából készített 45 fokban döntött "tüske" akadályokkal szórtam volna meg az árok és fal közötti részt. Itt szerintem kritikus pont az, hogy ezt a gyorsan mozgó gombasereget lelassítsák, erre pedig nem nagyon volt semmi kitalálva, azok a hordók vicc kategória szvsz. Nem vagyok szakértő de nekem úgy tűnt, hogy nem voltak rendesen felkészülve ami azért fura. -
válasz
markknight
üzenetére
Nem csodálom, hogy Jon Bernthal nem nagyon akart visszatérni.
-
válasz
markknight
üzenetére
Valóban elég gyenge lett ez az évad, olyan mintha annyit értettek volna a netflixes verzióból, hogy fröcsögjön a vér és törjenek a csontok. Azért szerintem ennél többről szólt az a sorozat. Ott érezni lehetett a veszélyt, btw. mintha nem is lett volna verekedés tetőn meg ilyen érdekesebb helyeken. Tényleg egy erős közepes lett ez az évad illetve én nem tudtam, hogy 9 részes lesz, szerintem szinte semmi sem történt. Ami itt 1 évadban történt az a netflixes-ben 3 rész volt.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem jó volt, az lehet a probléma, hogy kiskanállal adagolják az infót és emiatt nyújtottnak érződik de valahogy olyan kellemesen furcsa sorozat, a tájak, képek, 1-1 jelenet képi világa pedig gyönyörű.
Más:
Bella Ramsey Answers The Web's Most Searched Questions [link]
-
Én is olvastam a könyveket viszont nem látom bele ezeket dolgokat. Ha csak fele olyan jó lesz mint Alan Rickman akkor már rendben van, azért ez sorozat lesz nem film, nem muszáj, hogy Oscar díjas alakítás legyen.
Most nem azért de a könyvben arról volt szó, hogy ellenezték a muglikkal való keveredést, semmi köze nem volt a bőrszínhez, valószínűleg volt sok fekete követője is Voldemort-nak. Nyilván van egy párhuzam de ettől még ez nem a bőrszínről szólt.
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Szerintem az a jobb ha nem ragaszkodnak foggal-körömmel az adaptációhoz mert a színészek válogatása is része az alkotói szabadságnak. Nyilván ez elsülhet jól is vagy rosszul is de a görcsös ragaszkodásnak én nem látom értelmét.
Aztán most sokan ki vannak akadva a Harry Potter sorozatnál, hogy Piton fekete lesz. omg és? Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy amikor a Warner Brothers terveiről olvasgattam akkor szinte csak a reboot-ok és folytatások voltak, 0 új ötlet. Gyűrűk Ura, Harry Potter, Marvel és DC. Ezek lettek a filmek és sorozatok. Mondjuk sorozatoknál azért talán mindenki megtalálja a magának valót de nagyon dominánsak lettek ezek a franchise-ok.
btw. sok ember fejében szerintem ingyen "lakik" a woke mert mindent ebből a szemszögből ítélnek meg, nem is tudnak már woke nélkül gondolkodni.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja hát idegesítő azt írtam én is de itt a kinézete a vita tárgya szerintem.
-
Gyerekek én nem érzem ezt az Ellie dolgot akkora problémának de nekem kimaradt teljesen a játék lehet azért.
-
The Last of Us S02E01
Ellie . Amúgy érdekes, hogy olyan sok minden nem történt ebben a részben de mégsem unatkoztam, elröppent gyorsan ez az 1 óra.nagyon idegesítő lett -
The Foundation S01-S02
Nem tudom, hogy az első évadról írtam-e, asszem tavalyi év második felében kezdtem nézni, kicsit elhúzodott pedig nagyon jó sorozat. Ez az a sorozat ahol a látványnak szerintem van értelme mert hangulata van az egésznek, érezni, hogy tényleg egy baromi nagy univerzumról van szó. Olyan sci-fi-os
Olvastam, hogy a könyvekkel csak a nevekben egyezik, teljesen mindegy mert szórakoztató, elgondolkodtató, lebilincselő. Nagyon nagy szükség lenne manapság egy Hari Sheldon-ra. -
The Wheel of Time S03E01-E03
Továbbra is nagyon jó fantasy sorozat, remélem nem lőtték el az egész évadra adott CGI budget-et.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Majd megnézem de látatlanban is azt mondom, hogy a Hunyadival is az a baj mint minden mással ami a GoT-ot próbálja majmolni. Nem is titkolták a készítők, úgy hivatkoztak rá mint a magyar GoT-ra... Ugyanezért nem értem a rajongást pl. a Sárkányok házáért se mert szinte olyan mintha vonalzóval írnák a forgatókönyvet és a GoT van a forgatókönyv mellett. Valami saját stílust kellene abszolválni az ilyen középkoros, lovagos sorozatoknak mert az, hogy van benne szex + harc kurva unalmas már és nem elég annak aki egy kicsit is többet vár ezektől.
Daredevil Born Again S01E03
Mint Disney sorozat szerintem jó, ez az epizód se volt rossz DE messze van minőségben a netflix-es Daredevil-től szerintem. Legalábbis egyelőre, nem is volt annyira meglepő a
vége bár a kivitelezés legalább kicsit sokkoló volt. -
válasz
Pitterix
üzenetére
omg, nemár, hogy A búra alatt tetszett...fényévekkel jobb a 11.22.63 már csak azért is mert azt nem nyújtották mint a rétestésztát.
#81104 a netflix-en debütált anno a Daredevil és annak volt 3 évadja + egyéb sorik amikben feltünt, egy univerzumban játszódott pl. Jessica Johns, Defenders, Iron Fist, Luke Cage
Annak a Daredevil sorozatnak a folytatása ez, sajnos zavaró de lehet nem akartak annyi év után 4. évaddal indítani.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Daredevil: Born Again S01.E01-E02
Nem emlékszem már kristálytisztán az eredeti sorozatra, annyi rémlik, hogy nagyon tetszett és mintha pörgősebb lett volna, ahhoz képest ez lassabb lett. Nem akarok spoilerezni de azért ez inkább egy soft-reboot-nak érződik miközben persze nem lett eltörölve a régi sorozat teljesen. Nem véletlen az S01 és nem S04 csakúgy mint a Doctor Who esetén ahol nem akarták magukra haragítani a fanokat viszont valamiért úgy érezték, hogy nem lehet közvetlen folytatás se ahogy a Disney-hez kerültek(?) a jogok. Rengeteg a merengés, Matt Murdoch elveszettebb mint valaha bár persze ez érthető csak fura. Fisk arca is szép lett ahhoz képest, hogy az Echo-ban, hogy nézett ki. Btw. tegnap a maradék 3 részt egyszerre néztem meg abból a nem valami jó sorozatból csak azért, hogy nehogy valamiről lemaradjak de kb. semmi értelme nem volt.

A brutalitás szerencsére maradt, azért én bizakodó vagyok, nem tudom hány rész lesz még de az első rész különösen és egy kicsit a második is arról szólt, hogy felvezesse a dolgokat.
-
Elkezdtem "újranézni" a Babylon 5-öt mert igazából sose láttam rendesen az elejétől a végéig és szerintem a filmek többsége is kimaradt, amit éppen TV-ben adtak és kedvem volt megnéztem annak idején így néhány jelenetre emlékszem de most tartok a 2. évadnál és azért szerintem rengeteg kimaradt. Jó kis sorozat ez. Kár, hogy nem gyártanak manapság ilyeneket, sőt úgy látom a 90-es évek köröket ver scifiben a jelenre, jó vannak megmosolyogtató dolgok, a civil ruhákról ordít a 90-es évek és az első évadban még láttam Garibaldit újságot is olvasni de összeségében roppant szórakoztató sorozat. Örülök, hogy legalább HD-ban adták ki blu-ray-re.
Knight Rider, Sliders, Csillagkapu...azok a boldog 90-es évek.
Ja amúgy ha valakinek van infoja, hogy a filmeket mikor érdemes megnézni az ne tartsa vissza, én úgy tudom annak idején évadok között lett leadva egy része. Az első filmet láttam ami pilot-nak tűnik.
-
Snowpiercer S04
Teljesen felesleges évad volt, maradjunk ennyiben.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azért vette le a gyűrűt mert
ráébredt, hogy a fiának igaza volt mivel senki nem gondolta, hogy egy Balrog van a mélyben, ha onnan az kijut akkor reszeltek ott a törpöknek és ezért önfeláldozóan nekiesett és akkor már a gyűrű befolyásától szabadon akart meghalni, valószínűleg a Gandalf-os jelenetet akarták másolni az első filmből mint ahogy korábban a nyilazós tünde csajjal is akiből kiálltak a nyílak és utoljára lőtt egyet amivel pont eltalálta amit kellett, az pl. nekem is feltűnt, hogy ott Boromir hősi halálát akarták másolni/megismételni csak hát nagyon átlátszó, ezért gondolom, hogy a balrog-os jelenetnél is koppintottak. -
válasz
lezso6
üzenetére
Nálam 10/10 a Gyűrűk Ura mert többször újra tudom nézni annyira jó, a Hobbit meg 8/10. A Hobbit minőségét az csökkentette, hogy szét kellett nyújtani 3 filmre a nyomorult stúdió miatt, Peter Jackson eredetileg 2 részesre tervezte. Azért persze maga a könyv amiből dolgozik se olyan vastag mint a Gyűrűk Ura és érződik rajta, hogy talán ifjúsági regény, nem tudom, hogy hivatalosan az-e de én amikor olvastam úgy éreztem a Gyűrűk Urához képest.
A sorozatot én nem akarom együtt kezelni a filmekkel mert alma meg körte esete. Egyértelműen lehetett volna jobb ez a sorozat de engem nem nagyon zavar, hogy ki hogy pontozza, ha valakinek 0/10 hát legyen.
#78879 csak azt tudnám mi volt ebben a sorozatban woke? Maga a sorozat problémája szerintem az, hogy Galadriel-Szauron kapcsolatára összpontosított, kicsit olyan mintha pszichológust játszanának az írók és be akarják mutatni a szereplők lelkivilágát holott a filmben ez másodlagos volt mert maga a cselekmény vitte előre a sztorit, nem az, hogy pl. Gandalf hogy érezte magát. De ez nem egyedi manapság, az új Star Trek sorozatok ugyanettől szenvednek viszont ott tényleg van woke is.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én sose szurkoltam az orkoknak, nem tudnának rávenni viszont azért elgondolkoztam, hogy mit szólna ehhez Tolkien ha valamilyen úton-módon meg tudnánk neki mutatni. Most azon túl, hogy nyilván a mai stílus túl modernizált lenne neki engem érdekelne, hogy az elfek ennyire esendőnek ábrázolva az neki tetszene-e? Mert oké, hogy 3 gyűrűt ők is elfogadtak de azért amint tudom, hogy ki készítette akkor én nem használnám... Vagy mit szólna a Númenoros sztorihoz. Nagyon kíváncsi lennék.
-
Rings of Power S02E08
Azért az egész évadon éreztem és rohadtul idegesítő volt, hogy ha lehullott egy falevélaz is Szauron terve volt. Egyértelműen nem kapcsoltak mindent hozzá, de azért úgy állították be hogy döntse el a néző. Amúgy nem volt rossz, gondolom akik olvasták a Szilmarilokat azok sikítófrászban törtek ki a vége miatt (is). A pátoszos hangvétel megmaradt, szinte minden komolyabb döntést egy hosszabb monológ előz meg majd hatásszünet. 
Tetszett az egész évad de 7/10-nél nem tudnék többet adni és abszolút megértem azokat akiknek nem tetszik.
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Igen, ripacskodós egy kicsit.
The Penguin S01E01
Nem rossz, de csak nekem furcsa, hogy
Batman nélkül hogy lehet ezt végigcsinálni? Elvégre csak lecsapna a rosszfiúkra, nem? Bár lehet az utolsó epizód végén megjelenik mert olvastam, hogy a 2. Batman film közvetlen a sorozat végétől veszi fel a fonalat. Szerk: spoiler-be raktam biztos ami biztos bár szerintem nem az.
-
Agatha All Along S01E01-E02
Szerintem egynek elmegy. A She-Hulk-nál jobb egy kicsit, talán a téma miatt is érdekesebb de közelében nincs egy Moon Knight-nak vagy Loki-nak. -
Rings of Power S02E01
Szerintem nagyon rendben van, vizualitás 10/10, nagyon tetszett az a dal is a végefelé. Hangulatot nekem hozza, kicsit pátoszos ami miatt kevésbé akciódús de nem is kell minden részben csatázni. Néha szinte úgy éreztem mintha Középföldén lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ingatlanos topic!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Diablo IV
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

inkább akkor kihagyom, elmegyre nem nagyon van időm.
Na kíváncsi vagyok Liam Hemsworth-re.
Szerintem ez már túlzás. Ennyi erővel a The Expanse is érzékenyítés volt.