Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Az instájáról van mindkét kép, a jobboldali 2022 szept.
-
F.B.I.
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Abban az idősíkban, még nem tudta Reacher, hogy pszichopata, csak egy áruló “katona” volt. A könyvek jobbak, sokkal jobbak de mentségére legyen írva, hogy ez a főszereplő, sokkal jobban vissza is adja azt a nyers erőt, amit meg kell tudni jeleníteni a vásznon, az olvasottak alapján.
Mondjuk én Rambo, Tango és Cash filmeken nőttem fel. Azt a szintet ez simán hozza sorozatban.
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Igen ezek a 4. részben voltak. De előtte is főhősünk ki-be
mászkál éjjel az ablakon, átfutkározik az 1000 négyzetméteres kerten, persze amúgy fokozott biztonságú erődházban él de kamera az nincs sehol, meg éjjeli őr se, meg senki aki meglátná. Másnap ugyanígy elmegy úszni éjjel, vagy 5 órát távol van, eddig meg random keresték éjjel is most hirtelen nem nyitnak be a szobájába egész éjjel. -
AcCEsS
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Úgy látom nem, de kimásoltam neked az infókat:
Hangsávnyelvek: Polski, Deutsch, English, English [Audio Description], English Dialogue Boost: Medium, English Dialogue Boost: High, Español (España), Español (Latinoamérica), Français (Canada), Français (France), Italiano, Português (Brasil), Türkçe, हिन्दी, ไทย, 日本語
Feliratok: Magyar, Polski, Bahasa Melayu, Dansk, Deutsch, English [CC], Español (España), Español (Latinoamérica), Français (Canada), Français (France), Indonesia, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Português (Brasil), Português (Portugal), Română, Suomi, Svenska, Türkçe, Čeština, Ελληνικά, עברית, العربية, हिन्दी, ไทย, 中文(简体), 中文(繁體), 日本語, 한국어
u.i.: Bocs, elkéstem az infóval, lezso6 már beelőzött!
-
pècsimunkás
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Nem jutott eszembe a címe tegnap, guglizni meg nem volt hozzá kedvem, annyira borzasztó volt számomra is a True detective!
Mindenki dicsérte, gondoltam megnézem èn is.
20-25 perc után kikapcsoltam.
Aztán újrakezdtem- gondoltam adok mèg egy esèlyt, bele is pörgettem, mondom hátha...
De:
. -
Rigormortiis
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Alapvetően a másik kettő szórakoztatott, ez pedig nem, ebben mindenképp felülmúlták.
Kifejezetten alátett az élménynek, amikor pl egy részen át feszültek a folyón valón átkelésen, aztán maga az átkelés 2 perc volt és ilyen kis pitty-putty. De azért a banditás-indiános konfrontáció sem volt túl mély élmény. Még a tornádó volt az, ami tetszett.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Igen, halvány 7-es nagyon jó büdzsével. a dialógusok 50%-a tényleg top, a máik 50%-át mekiben kajáló középsulisok írták. Nem igazán érzem hogy pl Billy Bob Thortonnak 1 db jellemet írtak, hanem ilyen full csapongó, remélem kiforr a dolog.
Néha azt érzem okosabb dráma, néha azt hogy egysejtűeknek szánt szájbarágósdi nagyon drága köntösben. Majd elválik, attól még várom az új részt.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Én nem vagyok rajongó. Utálom a nyált, a pátoszt, ennek ellenére mégis elviselem mert a többi része van annyira jó a Gyűrűk Ura filmeknek. De teljesen meg tudom érteni, ha nem tetszik, lásd 5 mp-es verzió (videó).
Az új sorozattal a legnagyobb baj nem a woke vagy forráshűség hiánya, hanem az alap filmtechnikai eszközök, lásd rendezés, írás, erről szólnak a linkjeim is. Számomra ezek baromi átlátszóak, nem tudok elvonatkoztatni, így trashként tudom csak nézni.
Egyébként ha jobban érdekel, akkor esetleg ajánlom a könyveket, azokban nincs pátosz meg nyál. Jobb, mint a filmek, habár én se olvastam végig...

-
válasz
S e t h
üzenetére
Az eredeti Gyűrűk Ura trilógiával egyébként vannak jó összehasonlítások, konkrét jelenetekről. Persze nyilván ezek spoileresek lehetnek, szóval így nézd vagy ne nézd.

Why The Rings Of Power SUCKS - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 2 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 3 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 4 - A Scene ComparisonNem fika, hanem konkrét filmtechnikai elemzés.
-
Tasunkó
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Ez Puzsér egyik nagy baklövése, óvodás szintű trollkodás. A hobbitok vándorlása a filmben, nagyon jól kiegészítette a történetet. Joan of Ark nála a minden idők legjobb filmje, ami egy Luc Besson szar, visszaköszönő jelenetekkel a korabéli Braveheart, meg Ördög Ügyvédjéből. Persze ezek voltak a jó jelenetek, amikor visszaköszöntek, mert egyébként meg Milla Jovovich föl alá rohangált meg sivalkodott, mint a mérgezett egér, így közölte velünk a rendező hogy látomásai vannak egy egész filmen át. Meg a Profi, Belmondóval, ami szintén a trash határán imbolyog, a franciák szokásukhoz híven, próbálják lemásolni az amerikai filmeket, csak bénán. Mindkettő unalmasabb is, meg sejthetően bénább párbeszédekkel mint Samu és Frodó, akinek meg pont passzolt a közegbe a szövege. Csak ugye a francia filmeket imádni meg Luc Besson-t, az egy biztonsági játék, mert úgyse nézi meg senki, és akkor el lehet hinni, hogy aki megnézi az már szakértő. A Gyűrűk Urát meg szinkronnal nézni, egyszért vétek, másrészt megbocsáthatatlan. Érdekes lehet a véleménye, de olykor szépen be is érdemes dobni a kukába. Filmek terén meg kifejezetten figyelni kell, mert nem is szereti a filmeket, hanem a kamaradrámákat, és a színházat keresi a moziban.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Valahogy így vagy te is az eredeti trilógiával?

-
WayneGace
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Ez az. Baromi átlagos volt, de volt benne potenciál. Ki tudja mit fognak ebből leszűrni. Mert, ha azt, hogy logikus, értelmes, érdekes forgatókönyvet kell készíteni, olyan színészekkel, akik tudnak is színészkedni, akkor azt mondom megéri az "áldozatot". Ha viszont visszatérnek a még semmitmondóbb, még inkább tudatosan középszerűségre törekedésre, akkor kár érte.
Jobb lenne, ha az idővonalban ugornának pár száz vagy akár ezer évet előre. Elsősorban jó filmet, sorozatot akarnának csinálni SW köntösben és nem SW filmet, sorozatot csak azért, hogy legyen. -
törölt tag
válasz
S e t h
üzenetére
Én amúgy továbbra is borzasztóan túlzónak érzem ezeket a kritikákat.
A Blind Wave-es srácoknak volt egy beszélgetésük erről a jelenségről, valószínűleg nekik van igazuk, hogy a korábbi csalódások, kultúrharcos üzengetéseknek meg a rengeteg rage bait-es tartalmat gyártó youtubernek köszönhetően eleve olyan hozzáállással ülnek le nézni az emberek, hogy "na lássuk ezt az újabb szemetet".Közben meg a kritikák 90%-a olyan dolgokból áll, amiért bármelyik Lucas-féle SW-t is szét lehetne szedni ugyanilyen attitűddel. Vagy hogy "lore breaking" benne egy történés, amit nem is láttak még teljesen kibontakozni.
Meg a szándékos félreértelmezések... Csomó hater azt vonta le ebből az epizódból is, hogy
."értem, tehát a Jedi-k rosszak"
Közben meg pont az a lényege, hogy .jó emberek jó szándékkal is cselekedhetnek helytelenül és mennyire félreérthetőnek tud látszani valami két külön nézőpontból Vagy a legvégén a morális dilemma, hogy
becsületes emberek is kerülhetnek olyan szituációba, ahol csak két rossz döntés között lehet választani.
Elmondják a Jedi tanácsnak a történéseket és vállalják a következményt, amivel a múlton semmit nem változtatnak és Osha sem lesz Jedi (mert csak Sol lát benne annyit, hogy felfogadja saját tanítványának, mint Qui-Gon Anakint, egyébként a kora miatt őt sem kezdenék már el képezni).
Vagy hazudnak, amiért örökre lelkiismeret furdalásuk lesz és magukban tudják, hogy Jedi-ként kb megbuktak, viszont így a tragikus történések után legalább annyit tudnak javítani, hogy teljesíthetik Osha vágyát és legalább ő nem sérül tovább.Na de majd a Mandalóri & Grogu filmmel kapunk megint egy sokszázadik agyatlan menekítő küldetést és epic harcjelenetet, cameózik benne pár legacy karakter kb ugyanilyen szintű színészi játékkal és arra már mehet majd a 8.6-os imdb pontszám, mint a sorozatra.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Ezt értem, de elég sok szál létezik még a Skywalkereken kívül, amik hozzátesznek a trilógiákhoz.
WayneGace
Igen ő az és egyáltalán nem lerágott csont. Az animációs sorozatokban főszereplő, köze van ugyanúgy Obi-Wan, Vader, Ahsoka karakteréhez nagy mértékben.
Kis túlzással hosszabb csak az ő sztorija, mint a három trilógia együttvéve.
Elég színes karakter, ha érdekel nézz bele. Végül kb kiderül, hogy könnyű vele szimpatizálni és nem is csak gonosz oldala létezik.
[link] SpolierNem csak a mozifilm és Disney sorozatos vonala létezik az univerzumnak.

-
bobalazs
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
És a Boys 4. évadnak nézettsége nőtt a harmadikhoz képest.
season 4 of “The Boys” has made a strong debut, according to Amazon. The studio says that the new episodes achieved 21% more viewers in its first four days of streaming than Season 3’s launch reached in the same amount of time, though exact figures were not provided. -
-
Bad Pritt
félisten
válasz
S e t h
üzenetére
FIlmként én nem tudom elképzelni, legalábbis az egész sztorit biztos nem, a sorozat első évada működhet filmen, mert le lehet szűkíteni egy kicsavart eredetsztorivá, utána meg inkább csak látványosabb konfliktusokat kiragadva, cserébe karaktereket megcsonkítva. Élőszereplős sorozatként nagyon jól működhetne, bár az tuti, hogy biblikus költségvetést kéne alátolni és nem azért, hogy wishről rendelt páncélokra költsék.

Viszont ahova végül kifut a történet az szvsz abszolút nem mainstream kompatibilis és a rajzfilm sem tudom, hogy fogja kezelni majd ha elér odáig, de addig legalább van még legalább 3-4 évaduk karaktereket építeni és alapozni.Amúgy Amazonnál ráfeküdhetnének még egy kicsit ezekre az adult animációs sorozatokra, mert ez is meg a Hazbin Hotel is kiemelkedő a jelenlegi mezőnyben.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
S e t h
üzenetére
Tegnap fejeztem be a 2. évadot és egyet kell értenem. Ilyen minőségben nyolc rész két évente nagyon kevés, főleg így szétszedegetve és nincs semmi, ami hozná a szintet. Jó a sztori, nagyon jók a karakterek, mindenkire jut pont annyi idő, hogy ne legyen már nyűg ugyanazt az arcot nézni, viccesek a kikacsintások (
) és iszonyúan látványos. Azon ritka adaptációk egyike, ahol a változtatások talán jobbá is teszik a sorozatot, mint az alapanyagot, pedig már a képregény sem egy gyenge eresztés.mikor a képregényíró meséli, milyen eszközökkel szokták gyorsítani és csökkentei a sorozat gyártási költségeket rendesen elnevettem magam -
mvkly
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Én a régi Omi-San-t hiányolom, badass volt a kiállása [link]. Meg a Tornagatya Szagát megformáló színészről sem a korba illő mészáros jut eszembe a korábbi szerepei alapján. Ne idealizálják túl a jellemét és okés lesz. A @Pro Koryak által említett szűrő tényleg ott van, kicsit piszkos is. Szokni kell, de nekem kellemes.
Az operatőri munka érdekes, jelenettől és szereplőtől függ. Jó lesz majd erről egy kifejtő videot megnézni. Játszik a POV-al, a széles látószöggel, a kormányosnál erősen ott van például. [link] [link]
Mint valami halszem optika.
Így képen röhejes lehet, de hatásos. Na de ez erősen szubjektív.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
A Shogun D+ -on gondolom másnál is zizihömpöly a maxon. Egyszerűen gáz ez a képminőség! Először nem hittem el, hogy túltolták a graint, aztán ....
55" tévén is k. sz.r, milyen lehet nagyobb képátlón vagy projira kinyomva tejóég
Constellation
gondolom a kísérlettel lesz összefüggésben az ide-oda csapongó, egyszerre két helyen feltűnő jelenlét. -
mvkly
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Shogunhoz.
Remélem igaza lesz a híreknek és a régihez hasonló 10 órás játékidőből nem áldoznak annyit a romantikus szálra. Nem baj ha kicsit szárazabb lesz, mert az új is megáll egyelőre a két lábán. Rég volt már, hogy vártam egy sorozat következő részére, kíváncsivá tett az első 2 epizód.
Mindezt úgy hogy én is önkéntelenül hasonlítgatom a jeleneteket, szereplőket, keresem az azonos vagy eltérő részeket. Például az újban nem mentek fel a hajóra a térképet keresni, ez is valami
. Az új kormányos karaktere szerintem jó lesz, érdekesebbnek, vagy talán jobban megformáltnak tűnik, mint Chamberlain kissé színpadiasabb jelenléte. Aki amúgy e hónapban tölti be a 90-et, pedig azt hittem, már ő is régen... -
HUTCHDB
nagyúr
-
válasz
S e t h
üzenetére
Szerinted az imdb-n a filmtörténeti hatását figyelembe véve szavaz egy filmről a többség? Egyébként gyerekkoromban én is odavoltam a Csillagok háborújáért, de felnőttem. Lássuk be, hogy egy igen rossz mese. Filmtörténeti jelentősége is csak azért van mert akkor készült amikor, nem azért mert jó.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Rottentomatoes-on ehhez képest 1.-91%, 2.-47%, 3.-84%, 4.-92%. Ez szerintem sokkal jobban tükrözi a valóságot, azzal a kiegészítéssel, hogy azt én sem gondolom, hogy a 4. jobb lenne az 1.-nél. Mindeközben az IMDB-n pl. a Birodalom visszavág minden idők 15. legjobb filmje. Ez komoly?
-
basaharc502
aktív tag
válasz
S e t h
üzenetére
A kedvenc részem az volt, amikor - szintén a zs kategóriás filmekhez hasonlóan - a gonosz elmondja mestertevét a jóknak, akik mindjárt meghalnak, de a néző tudja, hogy ez úgysem történik meg, így a jók ha kiszabadulnak tudják mit kell csinálniuk.
A 3. évad már forog, hát annyira azért kíváncsi leszek, hogy folytatják-e ezt a jövök-rendeteszek-továbbállok bohóckodást, ami alatt Reacher átmegy a falon, letépi a kocsi ajtót, földön tart egy helikoptert, meglövik,vágják 15-20 alkalommal, megment mindenkit és a rosszakat pedig 1-1 lövéssel vagy puszta kézzel elintézi, miközben mind 3-4. mondat a testméreteit taglalja. Ha igen...akkor engem elveszítettek.
-
Dottorei
tag
válasz
S e t h
üzenetére
Az első évaddal próbálják meg eladni az összes többit. McConaughey és Harrelson vágják nagyon a cajun stílust, bele is szóltak a forgatókönyvbe, attól is olyan a film hangulata.
Forst - kicsit a Bíbor folyókra emlékeztető csak a Tátrában játszódó sorozatkilleres. Mászóként ismerve a területet és az ottani népeket jó érzésekkel töltött el, bár nem tudom miért kell mászókötelet meg jégcsákányt gyilkoláshoz használni ha senki sem mászik velük... -
válasz
S e t h
üzenetére
Jaaa, akkor tök rendben van, nincs itt semmi látnivaló...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudod, van egy olyan fogalom, hogy szekunder szégyen. Ez tipkusan erre alkalmazható. Sajnos az sem igaz, hogy csak saját magának árt. Ez egy trend. Ő elleste valakitől, valaki meg őtőle lesi el, hisz közszereplő. A divat meg a trendek így működnek.
Ha olyan példát akarunk hozni, ami magánügy, akkor ott van Elliot Page, akit régen Ellen Page néven ismertünk. Mert ez nem döntés vagy rossz ízlés kérdése. Persze férfiszemmel lehet egy nagyon sajnálatos "pazarlás", de már nőként is leszbikus volt, most meg csak egy sokadik hetero férfi.

-
-
BitRider
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Jah, hát a játékhoz semmi köze, az egy nyomorult cucc autista kölköknek. Ami érdekes volt benne, azt már anno is a Fortiche hozta létre nekik rövid videók formájában, abból teljesedett ki a stílus. Jah, és itt is látszik, hogy ami valóban minőségi, az nem igazán amerikai produktum...

Nekem ami érdekes volt, hogy stílusban mennyire hasonlít a Dishonored sorozatra, ami viszont jó játék. Mily meglepő, hogy azt is francia stúdió kreálta.
És bár ennek nem néztem utána, meg mernék rá esküdni, hogy az alkotó brigád közt lehet átfedés.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4043
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amint paatrick és Seth magyarázzák a nevetséges, logikátlan, meggondolatlan, irreális emberi reakciókat és beállítják helyes cselekedetnek. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
valahogy a "játszom a fejem, én vagyok a k. kemény csávó" szint, semmi több.
.

Janaboy